|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Zderzenie w tyłek
sylveriusz - 2008-02-09, 20:16 Temat postu: Zderzenie w tyłek hej
I stało sie ..... kurcze pijany (1,93 promila )kierowca pedził jak szalony i uderzył mi w tyłek
Na szczescie jechałem sam ale moje straty z zewnatrz sa malo widoczne, nawet nie uwierzycie ile moze uderzenia przeniesc auto i jakie szkod moze wyrzadzic.
Otóz ja mialem haka, gosciu ma przód zmasakrowany a ja sie obawiam ze oprócz połamanego zderzaka i ruszonego haka byc moze, moge miec naruszoną geometrię.
Jak dobrze to sprawdzic? Zakłady (rzadko)chyba nie mają pomiaru geometrii?
CO radzicie po takiej kolizji zgłosić sie do jakiegoś prof. mechanika blacharza czy na stacje kontroli?
Za wszelkie uwagi dzieki
pablomed - 2008-02-09, 20:37
możesz z dużym prawdopodobieństwem przyjąć że jeśli szpary pomiędzy drzwiami a karoserią sa jakie były to geometria nie naruszona. Pomiary dokonasz w zakładzie co ma maszynę do naciagania plyty podłogowej po wypadkach, a jesli wszystko na oko wygląda ok to na razie ogranicz sie do kontorli geometrii kół, łącznie z tylnymi
Respect - 2008-02-09, 22:54
Ale jak będziesz się domagał odszkodowania i udokumentujesz że jest naruszona geometria to może więcej dostaniesz.
Paweł J. - 2008-02-10, 10:18
Wpadnij dzis na spocik to wspólnie coś zaradzimy
spyro - 2008-02-10, 19:15
podjedź do dobrej blacharni tak jak chłopaki Ci radzą, na ramie od razu wyjdzie czy auto ma walnięta podłogę i czy geo poszła...
sylveriusz - 2008-02-18, 08:11
hej !
Tak zrobiem jak radziliscie poszedlem do dobrego blacharza i wyszlo ze trzeba na ramie prostowac delikatnie tylek. Teraz czekam na wycene szkody i ruszam do blacharza.
Dzieki pozdrawiam
|
|