|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - g³o¶niki w drzwiach
wasil1 - 2008-02-17, 20:15 Temat postu: g³o¶niki w drzwiach W moim ventylku by³y g³o¶niki w drzwiach. Zosta³y po nich zrobione przez poprzedniego w³a¶ciciela za¶lepki blaszane pomalowane na czarno. Trzeba przyznaæ, ¿e starannie dopasowane i wklejone na czarny silikon. Oryginalne maskownice ju¿ skompletowa³em, teraz chcê zamontowaæ g³o¶niki w przednich drzwiach. Mam radio Blaupunkta, zostawi³ mi je poprzednik. Graj± tylko g³o¶niki w desce. I tu moje pytanie: czy vento ma wi±zkê g³o¶nikow± w drzwiach czy trzeba samemu prowadziæ?
adbaca - 2008-02-17, 20:32
z tego co sie orientuje to - nie
spyro - 2008-02-17, 20:38
No jasne, ¿e maj± w przednich drzwiach, w wy¿szych wersjach wyposa¿eniowych s± te¿ w tylnych.
piru - 2008-02-17, 21:08
Tu siê spyro z Tob± nie zgodzê, w moim Ventylku w ogóle nie ma miejsca na g³o¶niki w drzwiach. Gdyby nie to ¿e s± g³o¶niki za³o¿one w pó³ce to jedynym miejscem i to seryjnym by³y by g³o¶niki na podszybiu.
spyro - 2008-02-17, 21:51
jakto nie ma miejsca? W ka¿dym, nawet najprostszym Golfie 3 jest miejsce w drzewiach, tyle, ¿e mo¿esz mieæ na nich pe³ne maskownice, wtedy trzeba kupiæ takie :siateczkowate: które przepuszcz± d¼wiêk.
reszta fotek w poradzie o zdejmowaniu tapicerek:
http://www.vwvento.org/porady/tapicerkidrzwi/
piru - 2008-02-18, 21:09
Spyro Twoje wywody ze co¶ mam chod¼ tego nie mam s± bez sensu i mnie obra¿aj± Skoro pisze ze nie mam miejsca w drzwiach i nie ma tam ¿adnego otworu na g³o¶niki a tym bardziej za¶lepki to tak jest Sam siê z kumplem co myka golfin± III dziwi³em jak kupowa³em tego stwora Ventyla ¿e nie ma miejsca na g³o¶niki i jest to jakie¶ dziwne ale tak mój typ Ventki tak ma. Jak bêdê mia³ chwile to Ci niedowiarku cyknê fotê to siê do woli nadziwisz.
spyro - 2008-02-18, 21:51
hmm, obra¿a Ciê? To sorry skoro takie rzeczy Ciê rani± i obra¿aj±...
Dziwne w takim razie i to bardzo, bo go³e golfy z pocz±tku produkcji nawet mia³y, czyli Ty masz po prostu równ± tapicerkê? Ale dziwna jazda.
skoczek840415 - 2008-02-19, 20:02
Witam! W moim przypadku wygl±da³o to tak - troszkê dziwnie:
Od strony kierowcy by³a kostka z kablami niby gotowa do podpiêcia pod g³o¶nik, ale kable koñczy³y siê w drzwiach. Po stronie pasa¿era wyciszenie by³o nawet nie naciête i brak jakichkolwiek kabli.
Wniosek prosty - brak mo¿liwo¶ci pod³±czenia - poci±gn±³em nowe kable - musia³em omin±æ kostkê w nadwoziu i GRA!
Z ty³u wyciszenie jest nawet nienaciête - za¶lepione.
No i po zamontowaniu g³o¶ników trzeba zakupiæ maskownice w miejsce fabrycznych za¶lepek - mo¿na poszukaæ orygina³ów bo wychodzi³y takowe.
Pozdrowionka!
marmarmarek - 2008-02-19, 21:23
spyro napisa³/a: |
Dziwne w takim razie i to bardzo, bo go³e golfy z pocz±tku produkcji nawet mia³y, czyli Ty masz po prostu równ± tapicerkê? Ale dziwna jazda. |
to nie tak, nie tak, nie tak-byl pan, zaplacil, nie chcial glosnikow i mial bez ( przyklad kumepl z golfem mk2, klima, lotane szyby, ale wszystkie procz kierowcy... ?! dlaczego? bo zamawiajacy sobie auto wloch lubil miec pod reka korbe i tak sobie zarzyczyl...-wszystko za pieniedze dodatkowe robione
piru - 2008-02-20, 08:18
spyro napisa³/a: | hmm, obra¿a Ciê? To sorry skoro takie rzeczy Ciê rani± i obra¿aj±...
Dziwne w takim razie i to bardzo, bo go³e golfy z pocz±tku produkcji nawet mia³y, czyli Ty masz po prostu równ± tapicerkê? Ale dziwna jazda. |
Z tym obra¿aniem to przeca ¿artuje ale powa¿nie to foty zrobiê i je zamieszczê dla wszystkich niedowiarków. Nie mam równej tapicerki, a w kieszeniach bocznych nie ma ¿adnej za¶lepki ani niczego podobnego co mo¿na by wypchn±æ i w³o¿yæ g³o¶nik, aby to zrobiæ w kieszeni musia³bym wycinaæ otwór na g³o¶nik.
spyro - 2008-02-20, 11:25
no niez³e jaja, mo¿e rzeczywi¶cie tak sobie za¿yczy³ kto¶ jak kupowa³ to auto jako nowe...
BANDERAS_RR - 2008-02-20, 13:09
MOZE WERSJA Z KRATKA!!!!!!!! HA HA HA
piru - 2008-02-25, 17:48 Temat postu: czarodziejskie drzwi w Venciaku
BANDERAS_RR napisa³/a: | MOZE WERSJA Z KRATKA!!!!!!!! HA HA HA |
Z kratk± raczej nie, ale jak pisa³em tak zrobi³em, fotki poni¿ej dla wszystkich którzy nie widzieli drzwi Venciaka bez miejsca na g³o¶niki. Zaznaczam ¿e auto przyjecha³o z Belgi i mo¿e tam nie lubi± s³uchaæ muzy z kilku g³o¶ników
od Spyro: poprawi³em fotki, ¿eby od razu sie wy¶wietla³y zamiast linków do nich.
marmarmarek - 2008-02-25, 17:58
ale cyna zapewne taka wersja.
krzeszak - 2008-02-25, 18:00
Po mojemu jaka¶ na masê biedna wersja twego vento piru, bez obrazy jeszcze nigdy nie widzia³em ¿eby nie by³o miejsca na g³o¶nik, ale widzê ¶wiate³ka w drzwiach tez nie ma i lusterka z reki!
marmarmarek - 2008-02-25, 18:12
Cytat: | Po mojemu jaka¶ na masê biedna wersja twego vento piru | a drzwi nakorbke od kierowcy przy klimatyzacji, wszystkich innych elektrycznych i paru bajerach jeszcze tez tak nazwiesz? podejrzewam, ze zamawiajacy musial jeszcze doplacic za to, ze mial takie "pelne" plastiki w drzwiach a nie robione standardowo z dziurami...
krzeszak - 2008-02-25, 18:20
marmarmarek-, za tapicerkê z materia³u powiedz ze tez musia³ dop³aciæ jeszcze
To co ty piszesz mo¿e i tak jakie¶ specjalne zamówienie ale to co prezentuje kolega piru, to raczej nie ,po prostu najbiedniejsza wersja.
spyro - 2008-02-25, 18:33
piru, gdybym nie zobaczy³ to naprawdê nie uwierzy³bym. Nie widzia³em jeszcze takich tapicerek w ¿adnej Ventce, ba nawet w golfie ¿adnym... Normalnie w szoku jestem
P.S. Piru, poprawi³em CI fotki, ¿eby sie od razu wy¶wietla³y a nie link do nich...
macko208 - 2008-02-25, 19:46
witam w³a¶nie ogl±dno³em te fotki panowie a to jest napewno orginalna tapicerka do vento sporo ju¿ widzia³em golfów w ¶rodku i ventylków te¿ ale to jest szok
bez obrazy dla w³a¶ciciela ale to chyba bardzo biedna wersja jest
ja w swoim wentku te¿ niemai³em g³o¶ników w drzwiach ale miejsce by³o tylko maskownice musze kupiæ nowe nawet kable by³y doprowadzone do g³o¶ników
BARDZO DZIWNA WERSJA VENTYLKA
spyro - 2008-02-25, 20:30
no dlatego i ja sie dziwi³em a¿ tak, ¿e piru sie na mnie prawie obrazi³. Ja nie widzia³em takich tapicerek nawet w Golfie 1,4 60 kucy (golas nad golasy).
krzeszak - 2008-02-25, 21:18
Szefie nie prawie tylko obrazi³ sie nie¼le a rzeczywi¶cie biedna wersja!Nawet te ventyle co je¿d¿± po Finlandii a tez nie¼le biedne maja wyposa¿enie to g³o¶niki w drzwiach s±, tapicerka z materia³u, ¶wiate³ku w drzwiach niema,rêczna regulacja lusterek,z regu³y niebieska deska ale nie a¿ tak biedna ¿eby nie by³o miejsca na g³o¶nik!!!
marmarmarek - 2008-02-25, 21:26
Cytat: | z regu³y niebieska deska ale nie a¿ tak biedna ¿eby nie by³o miejsca na g³o¶nik!!! | no to teraz ja sie obraze kurde-czy niebieska deska jest od biednych wersji? http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=2045 ?
krzeszak - 2008-02-25, 21:37
marmarmarek, -nie wiedziales o tym?!
marmarmarek - 2008-02-25, 21:45
brakuje mi tylko klimy ( no i ewentualnie skory jak kto woli )a do niebieskiego sie juz przyzwyczailem ( choc jak juz mial byc kolorowy to lepiej zeby bezowy no ale... )
Gavel - 2008-02-25, 21:59
ale beka z tymi drzwiami
te¿ my¶la³em ¿e wszyscy maj± dziury na g³o¶niki...
no ale rozmowy na forum wiele ucz± - nasze Ventki znowu czym¶ nowym nas zaszokowa³y
i we¼ tu cz³owieku b±d¼ m±dry jaka wersja co mieæ powinna
krzeszak - 2008-02-25, 22:04
Niestety nie mo¿na mieæ wszystkiego! Ale marmarmarek, twoje vento jest naprawdê super, a to do deski niebieskiej to tylko taki przyk³ad, wa¿ne ze tobie sie podoba a moje zdanie i tak sie nie liczy!
marmarmarek - 2008-02-25, 22:36
jesli mam byc szczery, to wolalbym czarna... ale chodzi mi o wizanie niebieskiej deski z wyposarzeniem ( choc chyba blednie to zrozumialem za co sory ) pozdrawiam!
piru - 2008-02-26, 10:35 Temat postu: ta wersja jest kosmiczna :)) Golas na maxa hmmmmmmm raczej tak chod¼ ma ABS, wspome i centralny. Sam sie dziwi³em jak go kupowa³em, ale przewa¿y³o ¿e to klekotek z piêknie utrzymanym silnikiem no i co najwa¿niejsze mam szejka z ON Do³o¿y³em do niego dwie poduchy i ¶piwór które worze w baga¿niku (mapet potwierdzi) tak ¿e wypas prawie na maxa nio i wiem jedno, ¿e mega orginaln± mam Ventke
dzieki spyro za poprawki
a propo deski to mam czarn±
sebastian - 2008-02-26, 23:58
ale jaja... jaki golas... A mo¿e kiedy¶ tam by³o co¶ kombinowane i za³o¿one nie od tego, co powinno byæ?
AndrzejJ - 2008-02-29, 18:43
Dziwna wersja wyposa¿enia, a ja my¶la³em, ¿e moja jest najdziwniejsza, brak ABS, poduszek, g³o¶ników i wogóle ca³ej instalacji (ale dziury na g³o¶niki by³y), brak elektryki w lusterkach i szybach, brak szyberdachu, brak regulacji ¶wiate³... ale za to klimatyzacja i centralny zamek. Ech ci holendrzy mieli fantazjê...
marmarmarek - 2008-03-01, 01:54
do wyboru do koloru-czy jakos tak szli do salonu i mowili co ma byc a co nie (znajac Volkswagena za kazdy pierdul kazal sobie slono placic...-co mu zreszta do dzis zostalo )
|
|