Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Nasze Ventki - fidell oddal wladze, wiec moze sie pochwalic vento ;)

fiDELL - 2008-02-25, 15:36
Temat postu: fidell oddal wladze, wiec moze sie pochwalic vento ;)
Wkoncu sie zebralem w sobie i porobilem kilka fotek ventylowi.

Cos o autku: rok 93, silnik 1.8 benzyna [gaz jest do gotowania, a nie trucia silnika :P ]
To taki typowy dupowoz, nie ma jakis opcji tuningowych, poza pewnymi udogodnieniami. A te udogodnienia jak narazie to:

- nowa przednia szyba z zielonym paskiem PIKLINGTONA
- nowy i wydajny uklad wydechowy na bazie strumienicy
- odseparowany zestaw audio pionka

Autko jest brudne, ale ogolnie mozna skojarzyc, ze to ventka ;) .

idgray - 2008-02-25, 15:58

to pakiet antykradzieżowy na kołpaku :>
krzeszak - 2008-02-25, 16:04

fiDELL, - ładne vento ,kolorek fajowy malo spotykany (a tak wogule to jak to ci zapisali w dowodzie rejestracyjnym -niebieski?) :oklaski:
fiDELL - 2008-02-25, 17:15

Raczej pakiet antyspadowy, na lewym kole mam nawet 4 opaski :]

A kolor w dowodzie wpisali niebieski.

Swoja droga to taki typowy kolor dla pewnej instytucji...

Pomyslcie co sie dzialo jak nie mialem jeszcze fotelika dla dziecka, a na podszybiu lezala zielona kamizelka ;)

marmarmarek - 2008-02-25, 18:03

fajne Vento. jaka moc? co do kamizelki-znad morza wracalem z biala czapka bosmana na podszybiu :D - wszyscy jakos przepisowo jechali co to zauwazyli ;)
finek - 2008-02-25, 21:08

Ładne Nento i kolorek fajny. Co do strun\mienicy to ona nic niedaje.
sebastian - 2008-02-25, 22:30

Strumiennica to jedno wielkie g... przez duże G. , a katalizator powninen być. Autko mniej przez to pali, jest cichsze, mniej kopci, nie zatruwa tak powietrza.

A kolorek fajowy, taki... inny niż wszystkie :)

fiDELL - 2008-02-26, 10:17

Co do strumienicy:

Opinie sa rozne, tak jak nasze samochody.
Moj uklad budowalem z tlumikarzem ok: 3 tygodni, glownie metoda prob i bledow. Wyszlo jak wyszlo,
Moje autko napewno jest szybsze niz bylo wczesniej, zarowno z katem, czy rura w jego miejscu.
Moze to subiektywne odczucie, ale sprobuj sie ze mna scignac :]

marmarmarek - 2008-02-26, 10:38

fiDELL napisał/a:
ale sprobuj sie ze mna scignac :]
no ale powiedz dokladnie jaki masz silnik ? :P 55, czy 66 kW ? a scignac sie zawsze mozna we wrzesniu ;)
Respect - 2008-02-26, 10:52

sebastian napisał/a:
Autko mniej przez to pali, jest cichsze

CO do tego spalania to bym się sprzeczał , a cichsze jest niezauważalnie, poprostu ma inny dźwięk bez kata jest taki bardziej warczący, ale ja w zasadzie nie wiem co to cisza w aucie :)

Paweł J. - 2008-02-26, 11:00

Ogólnie fajny samochodzik tylko ten przedni zderzak od golfa trochę psuje doznania.
kovval - 2008-03-03, 01:49

ale sie usmialem czytajac twoj opis. .....brudne, dupowoz, takie sobie.... generalnie pruski tapczan na kolach :diabełek: jeszcze nie slyszalem zeby ktos swoja furmanke tak prezentowal :oklaski: ...z nutka ironii. do zobaczenia w malborku...