|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - nie działa mi nawiew POMOCY!!!!!!
gamasz - 2006-05-20, 22:49 Temat postu: nie działa mi nawiew POMOCY!!!!!! Witam!
Posiadam Vento 1.9 TDI ale mam problem bo nie działa mi nawiew. Dokładniej powietrze które leci z niego jest można by powiedzieć słabiutkie! Na szyby prawie wcale,na boczne też. Czy wiecie co może być tego przyczyną,czy jest to bardzo poważna usterka?
Bardzo dziękuje za pomoc!!! :cry:
marecki2R - 2006-05-21, 00:14
Podstawą w tego typu usterkach jest sprawdzenie bezpieczników a następnie czy silnik od nawiewu nie jest uszkodzony , Jesli nic z tych rzeczy to może przełącznik nawiewu jest uszkodzony :roll:
maximus - 2006-05-21, 02:13
witam ! Rozbierz sobie nawiewy i sprawdź czy linki które otwierają poszczególne nawiewy tzn na nogi, na szybe itd. są przymocowane do obudowy. bo u mnie byla taka sytuacja ze uchwyt w obudowie który trzymał linke sie złamał i nie działy mi nawiewy na nogi.
spyro - 2006-05-21, 09:22
Dokładnie, mogą być linki )oderwana, albo poprostu odczepiona) a pierwsze co zrób to rzeczywiście sprawdź bezpieczniki...
gamasz - 2006-05-22, 21:16
Dzięki, bezpieczniki są ok! Więc czeka mnie rozkręcanie całej obudowy!Czy wiecie jak najprościej zdjąć środkowy panel?? Pokrętła się wyciąga czy poprostu śrubkisię wykręca???
Gavel - 2006-05-22, 22:07
Temat zdejmowania pokręteł był na forum szeroko poruszany w tematach związanych z podświatleniem pokręteł nawiewów itp. - poszukaj i poczytaj.
Może Ci się przyda ta porada: http://vw2.info/vwforum/nawiewy.html
Poza tym na stronie Mapeta w dziale porady też możesz znaleźć coś przydatnego.
PS. Witam sąsiada
marmarmarek - 2006-05-22, 23:36
nie rozbieraj panelu! wina lezy gdzies indziej. tez to przerabialem. odkrecasz plastik pod schowiem, tam zaraz za wentylatorem na ruze jest linka przyczepiona do zapadki-wez to recznie otworz( przy pokretle ustawionym na 1) i pozniej zrob na zero i jak zrobisz znowu na jeden, to zabaczysz, ze sienie otwiera... (nie wiem co tam bylo pierwotnie-jakas sprezynka, czy cus...) ja u mnie zalzylem na linke kawalek wezyka gumowego tak, ze nie mozna calkowicie nawiewu zamknac (oczywiscie na zero mozna wylaczyc) wole to niz slabiutki nawiew
JAnO_ - 2006-05-23, 00:01
Jeszcze mozesz sprawdzic filtr kabinowy. Ja tez jak kupilem niedawno mialem slaby nawiew i jak go wlaczalem to wszystkie szyby mi parowaly. Ale po wymianie filtra chodzi ok.
marmarmarek - 2006-05-23, 12:04
JAnO_ napisał/a: | Ale po wymianie filtra chodzi ok |
u mnie za filtr robi ponczocha juz gdzies kiedys bylo pisane ile one kosztuja
spyro - 2006-05-23, 13:04
no to może problemem jest ta pończocha, a tak na poważnie przeglądnij to wszystko dokładnie
marmarmarek - 2006-05-24, 00:34
u mnie wszystko w jak najwiejkszym porzadku
spyro - 2006-05-24, 09:16
Sorki marekmarek, przecież to nie ty miałeś problem:-)
marmarmarek - 2006-05-25, 14:38
spoko
|
|