|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - Witam
Grzechu - 2006-05-21, 17:07 Temat postu: Witam Witam kolezanki i kolegow
I od razu, jesli mozna - pytanko chcialbym zadac
Planuje bowiem zakupic sobie ventke, obecnie jestem posiadaczem spsutego mondeo (padl dyfer) i vw polo, z tym ze polo jest dla mnie za male i za slabe (tylko 1,0) - chce sprzedac obydwa - i zakupic jedno porzadne auto
i powaznie mysle o ventce - podoba mi sie jej buda, funkcjonalnosc i przede wszystkim to - ze to auto z grupy VAG-a - niemieckie, solidne auto
Chcialbym sie dowiedziec od Was - na co zwrocic szczegolna uwage przy kupnie tego auta, tak zeby nie wpakowac sie w jakies bagno - a takze - jaka wersje silnikowa polecacie?
Najlepszym rozwiazaniem dla mnie byloby dostac VR6 ale tu w Irlandii takowych naprawde nie ma.... szukam, szukam i nie moge nic znalezc... wiec pozostaje mi do wyboru cos mniejszego - duzo jest 1,4 ale nie wiem czy ten silnik dobrze radzi sobie w tym aucie...
Jakie sa Wasze spostrzezenia? Podzielicie sie nimi?
Pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za pomoc
spyro - 2006-05-21, 21:38
po pierwsze omijaj silnik 1,4 - będziesz się czuł jakbyś jechał tramwajem - zero przyspieszenia. Nowsze silniki 1,6 mają koło 100 koni, ze starszych polecam 1,8 (8 zaworów) nie kolizyjny silnik, nie woła jeść, trwały i zarąbiście znosi zasilanie LPG
Kupując ventkę zwróć uwagę na blachę i podwozie (domena ventek - robi się dziurawy jak ser szwajcraski) z blachy jeśli auto nie było bite to moga być raki np na klapie bagażnika nad rejestracją.
Z osprzętu zobacz czy nie cieknie z przekłądni kierowniczej. Nie przejmuj się malutkimi wyciekami oleju u góry silnika (przy deklu) to normalka, ja już różne uszczelki zakłądałem i zawsze trochę się poci, ale pamiętaj u góy silnika, na dole to już lipa...
Jeszcze zwróć uwagę czy koła pasowe nie biją, bo niestety nie ma ich w zamiennikach i są pierońsko drogie - komplet nowych około 3 tys zł. (rok temu wymieniałem wszystkie, razem z tym od wspomagania, ktre było najtańsze).
To tyle co mi przychodzi do głowy na teraz, jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę...
Grzechu - 2006-05-21, 22:15
No wlasnie odczucia tramwajowe mam teraz jezdzac polo 1.0
Mialem dosc szybkie auto, poprzednie tu kupione, Mondeo, 2,0 16V - 136 KM - no to dawalo rade, nie powiem, dopoki sie mechanizm roznicowy nie wysypal na autostradzie, o dziwo przy niecalych 100km/h Jutro idzie na warsztat, do Polaka ktorego udalo mi sie namierzyc w okolicach Dublina - wiec zrobione bedzie ale juz nie ja nim bede jezdzil
A co do silnikow - sprawa ma sie tak ze diesla nie chce, a reszta jakie tu mozna znalezc to w wiekszosci 1,4 :roll: ciezko wiec bedzie znalezc cos z wiekszym motorem
Zasilanie LPG nie wchodzi w gre, tu nawet nie ma gdzie zatankowac LPG a co dopiero zalozyc itp. Zreszta proporcja zarobkow do ceny paliwa jest smieszna, to tak jakby w Polsce cena paliwa byla na poziomie 1 zl
No nic - zobaczymy - poki co zakochuje sie powoli w ventce, mam nadzieje ze stane sie niedlugo posiadaczem jednej z nich
Admin - dzieki za podpowiedzi
Pozdro
spyro - 2006-05-21, 23:24
Nie ma sprawy, cieszę się, że mogłem pomóc i na[prawdę, szukaj troxchę większego silnika, bo to 1,4 przy wadze Ventki to będzie masakra...
Pozdrówki
Gavel - 2006-05-22, 01:51
Ja bym 1,4 do Ventki też nie polecał - pojemność chyba ciut mała jak na wage i gabaryty Ventki.
A tak z ciekawości - dlaczego nie chcesz diesela? Jakiś uraz do tego typu silników?
marecki2R - 2006-05-22, 02:35
1.4 bryyyy jakoś tak dziwnie brzmi w Ventylu i już sobie wyobrażam jak to musi jezdzić to znaczy chciałem powiedzieć czołga się
Z wersji silnikowych polecam 1,6 101 KM /2.0 8v 115 KM /2.0 16v 136KM / i 2.8 lub 2.9 litra 174 lub 192 KM .
Piszesz trudno dostać Prasa/ Giełda/ Ogłoszenia ! nic tam nie ma? Ja w Angli widziałem mase Ventylów z tym ze miały kierowałke po drugiej stronie ale do takiego VR6 2.9l Syncro 4x4 mógł bym się przyzwyczaić
Więc życzę dalszych owocnych poszukiwań i oby z niedużym przebiegiem i z mocnym silnikiem Pozdrówki
Bartek - 2006-05-22, 09:41
Ja jeżdze Vento już ponad rok, na początku silnik 1.8 to było coś, samochód przyśpieszał aż miło, teraz pojeździłem troche Fordem Scorpio II 2.0 136 KM i powiem ci że jak jeździłeś samochodem z takim silnikem (tym bardziej ze mondeo jest soporo mniejsze od Scorpio) to nawet w 1.8 będziesz się czuł jak w "tramwaju", ja w tej chwili jak jede moją ventka to czuje niedosyt, chciałoby sie mieć chociaż 2.0 pod maską. Przy zakupie zwróć uwage na blachy, szczególnie podłoga, progi, bagażnik (często rdza wychodzi na klapie przy światłach od spodu, przynajmniej tako powiedział mi znajomy blachaż), rdza lubi też wyjść przy wlewie paliwa. Przebiegami sie nie przejmuj, 200 tys. na tym samochcodzie nie robi wrażenia :wink: (oczywiście jak ktoś nie katował furki, a różnie z tym bywa :roll: )
marmarmarek - 2006-05-22, 23:33
dokladnie-nie patrz na przebieg tylko na stan ja tam na mojego 1,8 (ale 90 km) nie narzekam (tak jak napisale Spyro i potwierdzil tez elektryk wymieniajacy mi pompke paliwa-auto stworzone do zasilania gazem - choc Ciebie to akurat nie obchodzi - chcialbym tez tak ) owocnych poszukiwan
Grzechu - 2006-05-24, 20:52
chlopaki, naprawde, szukalem juz w kilku wydaniach ostatnio gazety z ogloszeniami, jedyne wersje jakie sa tu dostepne to wlasnie 1,4 i ow 1,9 dsl - co do klekotow - jakos wlasnie nie jestem do nich przekonany, moze wynika to z mojej niewiedzy na temat tychze silnikow - moze mnie ktos oswiecic co to za jednostki ? bo ja wiem tylko ze byly trzy wersje dsl ale co i jak - nie wiem - to cos jak np audi b4 1,9 tdi? czy zwykly klekocik? :wink:
a co do modnka...kurcze, auto zrobilem i wracalem nim wczoraj z warsztatu - te 136 km naprawde daje rade w tym aucie... zaluje z jednej strony ze go sprzedaje no ale trudno... ale 17" z niego sobie zostawiam do ventyla
no nic, bede zaraz przegladal ogloszonka, moze cos trafie... najlepiej byloby trafic vr6...ale pewnie moge zapomniec hehe
pozdro i dzieki za pomoc poki co
MAPET - 2006-05-25, 01:35
tylko 1.4 tam sa niemozliwe przeciez to cozlagac sie bedzie a nei jezdzic a palic bedzie tyle co 1.8
byku - 2006-05-25, 10:39
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1173865
spyro - 2006-05-25, 11:31
Co to, czyżby kolega Igor sprzedawał już swoją Ventkę, chociaż dopiero dodał sie do Klubu?
marmarmarek - 2006-05-25, 14:21
co do silnikow 1.9 diesel, to bardzo wdzieczne jednostki-zwlaszcza jak tdi i z czerwonym i sam chcialem vento w dieslu, ale trafilo mi sie tanio w benzynie... tak to kto wie byle nie 1.4
spyro - 2006-05-25, 23:22
Tak, 1,4 omijaj szerokim łukiem, to tak jakby do Seicento zamontować silnik od kosiarki. Może i by to jeździło, ale jak?
Gavel - 2006-05-25, 23:58
To w Ventkach już dawali czerwone I do TDI? Myślałem że te kolorowe oznaczenia weszły troche później ale widocznie się myliłem
Grzechu napisał/a: | to cos jak np audi b4 1,9 tdi? |
Dokładnie to samo. I w audi i w innych VW były montowane te same silniki TDI.
Wcześniej VW wypuszczał też silniki TD (bez I) ale nie wiem czy w vetkach też takie były montowane.
spyro - 2006-05-26, 00:14
No mi też się wydaje, że w Vent nie było jeszcze TDI z czerwonym I, ale nie dam sobie za to ręki uciąć, bo nigdy diesle mnie nie interesowały...
CO do silników Audi to jest to prawie to samo, w końcu to ten sam koncern VW/AUDI/SEAT. Dziwi mnie tylko dlaczego VW nadal omija Common Rail szerokim łukiem i produkuje nadal klasyczne turbo diesle, w końcu konkurencja od lat wrzuca diesle z common rail do swoich aut...
marmarmarek - 2006-05-26, 01:33
byly same TD z czerwonym I tez byly
spyro - 2006-05-26, 10:20
Może pod koniec produkcji w 1998 roku puścili silnik TDI, bo przeglądnołęm włąśnie prospekty i w nich ani słowa o mocniejszym Deislu, ale moje prospekty i wszelkie dane są z lat wcześniejszych...
Gunship - 2006-05-26, 11:32
W Holandii to jest dopiero wylęgarnia 1.4 1.6 Gdy udawałem się na poszukiwania mojego Venciaka byłem przygotowany na 1.8 albo 1.9D. Były takowe ale w dosyć mocno zajeżdzonym stanie i znalazłem tego mojego cudaka 1.6 No ale oprócz pękniętej tylnej lampy i wgniecionego prawego przedniego błotnika jest w stanie idealnym - więc się skusiłem i nie żałuję (coprawda czasami przydałoby się mieć te 90 albo i więcej kucy pod maską ale - przyjdzie z czasem ;P ). Przy okazji pojeździłem też 1.4 - zgrozo - macie rację. Niby ta moja 1.6 to rozwiercona 1.4 ale różnica jest znaczna. Żwawość i zrywność silnika jest o niebo lepsza. Na 5 biegu czuć jeszcze przyspieszenie.
Fakt mam słabiej wyposażony samochód ale za to w dobrym stanie.
Gavel - 2006-05-26, 12:41
admin napisał/a: | w końcu to ten sam koncern VW/AUDI/SEAT | ja bym jeszcze skode dodał
admin napisał/a: | Dziwi mnie tylko dlaczego VW nadal omija Common Rail szerokim łukiem i produkuje nadal klasyczne turbo diesle, w końcu konkurencja od lat wrzuca diesle z common rail do swoich aut... | Ja się temu akurat nie dziwie. Turbodiesele VW oparte są na tych klasycznych już pompowtryskach które się sprawdzają i nie są gorsze od systemu Common Rail.
Jako ciekawostke moge dodać że na świecie mamy praktycznie dwóch producentów "prawdziwych" silników (chodzi mi oczywiście o wielkie silniki okrętowe a nie o takie małe piardy jak mamy w swoich samochodach ). Jednym z nich jest MANB&W którego silniki opierają się właśnie o pompowtryski, a konkurencją jest Wartsila (do niedawna obowiązywała też nazwa Sulzer) i tu właśnie wykorzystuje się technologię Common Rail.
spyro - 2006-05-26, 12:45
NMo tak o Skodzie zapomniałem, a przecież teraz Skoda to poważne auto...
marmarmarek - 2006-05-27, 11:13
Gunship napisał/a: | Niby ta moja 1.6 to rozwiercona 1.4 |
to ja mam pytanie czy ten silnik 1,6 to jest cos podobnego jak w golfach 2 ? bo tam dosc popularna byla pojemnosc 1,6
H.W.D.P - 2006-05-27, 18:07
Bywam na tym forum od jakiegoś czasu i tak się przyglądam waszym postom:
He he he, ale sie uśmiałem. Nie osłabiajcie mnie. Koleś was pyta na co trzeba zwrócić uwagę przy kupnie samochodu a wy mu z takimi tekstami. Ok, to co napisałiście....Spoko, ale nie wypisujcię że to normalka w tych samochodach bo tak nie jest. Wiem o tym dobrze, jestem mechanikiem i mam vento od nowości. Fakt że są na świecie takie habety jak opisujecie ale to są sporadyczne przypadki. Śmiać mi się chciało jak zobaczyłem tekst administratora o dziurach w podwoziu, wyciekach z silnika, korozji i kilku jeszcze innych rzeczach. To że wy macie takie przypadłości to nie znaczy że to normalka w tych samochodach bo tak zdecydowanie nie jest. Wiem o tym bo widziałem wiele vent i mało które było (w zasadzie skrajne przypadki) w takim agonalnym stanie jak wasze autka(sadząc po waszych opisach). Pozoataje mi tylko wam współczuć że macie auta w takim stanie. Żegnam.
marmarmarek - 2006-05-27, 19:35
Gość napisał/a: | To że wy macie takie przypadłości |
skoro sie pytal NAS jako forumowisczow-to napisalismy co dolega naszym Ventkom oj ludzie....
BANDERAS_RR - 2006-05-28, 00:23
ja tam polecam 1.9 tdi z czerwonym i niestety byly one produkowane w ostatnich latach 97 98 ale ten silniczek to juz sie kreci a kiepska benzyna siada a przy tym malo pali 5,5 do 7 litrow ropki
spyro - 2006-05-28, 01:07
Gość H.W.D.P. napisał/a: | To że wy macie takie przypadłości to nie znaczy że to normalka w tych samochodach bo tak zdecydowanie nie jest. Wiem o tym bo widziałem wiele vent i mało które było |
Na wstępie najlepiej widac kim jesteś po tym jak się podpisujesz. Człowiek podpisujacy się H.W.D.P. nie jest godnym zaufania... Widac masz super vento, które nie koroduje, nic się z nim niejdzieje i pewniespala Ci 2 litry benzynyh na 100 km po mieście Skoro jesteś mechanikiem to współczuję Twoim klientom, skoro ocene samochodu bierzesz przez pryzmat paru sztuk, dobre sobie...
Gavel - 2006-05-28, 01:26
Mi w tej całej śmiesznej wypowiedzi najbardziej podoba się jedno słowo:
spyro - 2006-05-28, 01:31
Nie wiem co to za przypadek, ale chyba ciężki... Podpisać się HWDP, to jużnajlepiej świadczy kim on jest... A przecież sytaucje, któe opisujemy są z życia wzięte, nikt tu nic nie wymyśla, żebyśmy mu współczuli na forum, niestety w autach nastoletnich ma prawo wyjsć parę kwiatkó... Ale nie ma co się przejmowac jakiś dziwnym typem...
BANDERAS_RR - 2006-05-28, 02:28
a wogole to skad ten gostek sie wziol ani sie nie przedstawi ani skad jest i jeszcze rznie glupa jaki to on nie jest znawca i mechanik GOSCIU PO TAKIM WEJSCIU TO Z CIEBIE ZADEN MECHANIK TYLKO GOWNIARZ ZAPATRZONY W SIEBIE I SWOJE AUTO JESLI JE WOGOLE MASZ wlazisz z buciorami i jeszcze probojesz sie madrzyc ty cieciu od siedmiu bolesci
[ Dodano: 2006-05-28, 02:30 ]
a wogole to proponuje goscia zbananowac bo durni tu nie potrzebujemy i te twoje vento zaparkuj sobie w du.. ped...
marmarmarek - 2006-05-28, 03:25
kto chcial poprostu kogos zdenerwowac a HWDP? Hętnie Wstąpie Do Policji-i powiem, ze by sie tam nadawal
spyro - 2006-05-28, 09:59
Zablokowałem jeden z jego IP, kolo się musi łączyć przez zwykły modem, bo jak wszedłem w jego ip to wyszło, że logował się jeszcze wiele innych IP...
Grzechu - 2006-05-28, 12:16
No to juz wiem co nieco wiecej, i moze sie skusze jednak na TDi , mimo ze ostatnio udalo sie nawet znalezc 1,6... ale i tak wolalbym 1,8 badz cos wiekszego
Pozdrawiam
Grzechu - 2006-05-28, 14:19
To sie porobilo hehe a ja chcialem tylko sie cos dowiedziec o venciaku
marmarmarek - 2006-05-28, 20:28
widze, ze jakis SARS nam sie przypatoczyl-ale panowie-jestesmy powaznymi ludzmi: nie wdawajmy sie w konwersacje nie na poziomie (posty hwdp proponuje usunac )
marecki2R - 2006-05-28, 20:48
Witam H.W.D.P
Dlaczego proponujesz sciganie się Banderasowi co ? bo ma słabszego Ventyla od ciebie , chcesz się po scigac to scigaj się z równym sobie , przynajmniej sprzętowo np: ze mną też mam 2.0 16V więc walka powinna być wyrównana lubie takich jak ty odważnych bo wtedy wiem ze walka będzie zacięta :wink: .
Banderas rzeczywiscie troche przegiołś jesli chodzi o krytyke H.W.D.P to jest forum i każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie na temat tego czy tamtego.
H.D.W.P Mysle ze jeżeli byś sie zarejestrował i dopiero odpowiedział w temacie , twoja wypowiedz została by zupełnie inaczej potraktowana bo przynajmniej byśmy wiedzieli z kim rozmawiamy i zostało by to poszanowane . A tak rzeczywiscie wyglądało to z twojej strony dość uszczypliwie i poniżająco wobec nas wszystkich użytkowników ,bo określiłeś sie kierująć uszczypliwość nie do jednego temtu lecz ogólnie do całego wizerunku tematów, widać jestes ALfą i Omegą .Więc zapraszamy do rozmowy na forum i udzielaniu się w tematach, poczytamy zobaczymy i jesli rzeczywiscie tak jest napewno to zostanie docenione i dopiero wtedy poczujesz się silny po przez oddanie nam częsci swojej wiedzy ,"podziel się nią " :!: , a nie w taki sposób oceniać i krytykować wszystkich bo akurat to się tyczyło nas wszystkich forumowiczów. :|
Przydał by nam sie tu mechanik z tak obszerną wiedza :!:
Moja propozycja , Przepros nas wszystkich a Banderas przeprosi Ciebie i będzie w porządku :roll:
spyro - 2006-05-28, 21:10
Chłopaki, kasuje posty tego nienormalnego człowieka, szkoda słów, tylko nam poziom forum psuje!!!
[ Dodano: 2006-05-28, 21:15 ]
Do HWDP:
Koleś nie pisz na tym forum, bo nie jesteś tu mile widziany! Zachowujesz się prostacko, my trzymamy poziom tego forum i nie potrzebujemy ludzi wszczynających awantury. Twoje posty zostałe usunięte i prosze abyś więcej nie pisał na tym forum!
H.W.D.P - 2006-05-28, 22:17
nie ma sprawy mogę pościgac sie nawet z VR6 i tak pewnie dam radę. Zapomniałem dodać ze mam motorek po przeróbkach.
BANDERAS_RR - 2006-05-28, 22:54
nie wiem co koles napisal i niechce wiedziec bo admin to juz wykasowal ale spoko przeczytalem to co ja napisalem i faktycznie troche za ostro zareagowalem ale nie mam zamiaru kolesia przepraszac bo jak sie domyslam nie ma celu tego robic jednak za to co napisalem przepraszam moich kolegow forumowiczow bo fakt te zwroty to nie na miejscu PRZEPRASZAM KOLEZANKI I KOLEDZY.!!!! A ten mily pan niech dalej sie udziela bo faktycznie oprocz niego to my mamy wszyscy padaczki a jego to pewnie ze zlota jest i nigdy sie nie psuje?????????????? ale wydaje mi sie ze to koles zbananowany jeszcze ze starego forum moze sie myle ale juz taki typek sie nie zmieni,nie pozostaje mi nic innego tylko pozdrowic was wszystkich.
marmarmarek - 2006-05-28, 23:09
dlaczego nie przedstawisz sie jak czlowiek, nie zarejestrujesz?
spyro - 2006-05-29, 00:33
Banderas, rozumiem Twoje zdenerowanie, na prawdę! Olej kolesia, szkoda słów. Ja piszę, żeby już tu nie bywał, a kolo nie ma za grosz honrou i nadal pisze! Nie uznaje ludzi bez honoru. Plujesz mu w twarz a on twierdzi, że deszcz pada! Banderas, olej kolesia, poprostu nie reagujmy na jego zaczepki! Debili należy olewać, a jego super motor to widział zapewne w sanch Panowie i Panie, olewamy debila!!!
[ Dodano: 2006-05-29, 00:34 ]
Taki jest mocny w słowach a nie może się zarejestrować i przedstawić, to najlepiej świadczy o nim! Starczy nam debili w rządzie żeby się jeszcze na forum denerwować... Pozdrówki dla Was szanowni forumowicze, olejcie takich ludzi jak ten jątrzący debil...
[ Dodano: 2006-05-29, 11:15 ]
Zbanowałem wszystkie IP, po jakimi tutaj pisał, zbacymy czy to coś da, może będziemy mieli chwilkę spokoju od niego...
marecki2R - 2006-05-29, 16:07
No to poczekaj ja też troszke przerobię i wtedy bedziemy mieli wyrównane szanse 8)
Podjedziesz kiedyś na jakiś zlot Ventkowców to możemy zrobić sobie wyscig 1/4 mili .
Przy okazji się pozamy i zobaczymy tego twojego skorodowanego VENTYLOBOLIDA
BANDERAS_RR - 2006-05-29, 22:02
szczerze to ja mysle ze gostek nie ma nawet prawka to jakis gowniarz ktory chcial sie pokazac i troche mu nie wyszlo a szkoda takiego talentu i te vento po tuningu moze bys chociaz podeslal zdjecia twojego cuda chociaz i to mozesz sfalszowac nie ma slow na takiego jak ty
spyro - 2006-05-29, 22:19
Koleś zbanowany, więc nie powinno już być z nim problemów...
BANDERAS_RR - 2006-05-29, 22:22
wole dmuchac na zimne
H.W.D.P - 2006-05-29, 22:38
ha ha ha ha zdanowany???? nie sądze, nie dacie rady. a Prawko mam i to od ładnych paru lat i fura tez nie jest scieną.
spyro - 2006-05-29, 22:53
Koleś nawet nie wiesz o co chodzi, mówi się zbanowany, a nie zdanowany, widzę, że o komputerach i internecie masz takie samo pojęcie jak o autach - czyli żadne!!!
H.WD.P. - 2006-05-29, 23:15
Że tak coś jeszcze dopiszę. Nie ściemniam na tym forum bo nie mam powodów tego robić. Napisałem tylko że co piszecie o autach to z jednej strony ma sens ale tak naprawdę nie jest reguła. Tyczy się tylko małego odsetku aut i nie widzę powodów aby przypisywać wiele wad do każdego venta tak jak wy to robicie (tzn admin)
Jesli chodzi o banderasa to ...... hmm....co mogę powiedzięć. mam autko ze sportowym lekko obniżanym zawieszeniem, spotrowy wydech, strumienica zamiast katalizatora, skromny tuning optyczny, silnik 2.0 16V ściąganym z niemiec wraz z osprzętem i kilkoma innymy bajerami takimi jak np. skrzynia biegów, chip programowany w niemcech. Silnik po modyfikacji wtrysky z lekko przerobionymi tłokamy włącznie z ich polerka. Głowica "rozwiercana". Czyli w zasadzie nic ale zawsze cos zważywszy na to że początkowo był tam silnik 1.8 (66KW). Zdjęcia nie moge umieścić bo nie jestem zalogowany i nie mam tej opcji.
Adminowi tak naprawdę najlepiej jest usunąć moje posty bo przecież podważam jego "boski"autorytet. bo przecież zdanie admina(posiadacza VW VENTO) znaczy wiecej niz moje zdanie (mechanika pracującego w dużym kompleksie "mechaniczno-tuningowym", także posiadacza Vanta). i nie sciemniaj mi tu kolego (admin) że usuwasz te posty bo dbasz o poziom forum bo jak co niektórzy tez na nie naskoczyli i też niezbyt miło ale ich postów nie usunąłeś. Zawsze tak robisz z niewygodnymi przeszkodami. Chciałem ci tylko zwrócic uwagę a ty z urażona godności pana i władcy tak na mnie naskakujesz? a gdzie siła persfazji i przekonywania?
Forum i tak opuszczę bo nie ma tu dla mnie miejsca, ale zrobię to w tedy kiedy ja zechcę a nie w tedy kiedy admin będzie miał takie pragnienie. Nie zbanujesz mnie bo to jest nie możliwe z takimi bajerkami jakimi się posługuje. Śmiać mi sie chciało jak napisałeś zę łączę się przez modem. Widać w branzy informatycznej jesteś tak dobry jak w znajomości Venta. Skoro nie boisz się mnie to nie usuwaj moich postów chociaż przez dobę tak żeby inni mogli je poczytać ale ty pewnie pójdziesz na łatwiznę zeby za wszelką cene ratować swój honor. Jutro wpadne obczaic czy te posty są nadal.
P.S.
zdanowany to zwykła literówka
H.W.D.P. - 2006-05-29, 23:18
admin niech to do ciebie dotrze ze dałes ciała na całej linii
spyro - 2006-05-29, 23:19
No to spadaj stąd, koleś nie nauczyli CIę widać w życiu co to honor, wszyscy na ciebie tu plują a ty udajesz że deszcz pada. Poprostu spłyń stąd , bo Ci na tą twoja wiochę Dąbrowice najedziemy i wyjdzie, że nie masz prawka a jeździsz traktorem do szkoły pidstawowej bo pewnie tyle masz lat
W informatyce siedzę od lat. Ty łączysz się przez tp sa i nie bajeruj tu o swoich super umiejętnościach. Ja na szczęście nie mam wygrurowqanego ego i przyjmuję każdą konstruktywną krytykę, ale od osób, które mają jakiś poziom, czego o Tobie nie można powiedzieć.
Jakbyś był normalny to byś się przedstawił, zarejstrował, a ty głupa udajesz pod swoim dziwnym nickiem (żal mi Cie bo ja bym się pochlastał mając takie przezwisko - HWDP). Poprostu stąd odejdź i nie rób sobie wstydu... Super, że masz auto niezniszczlane, w którym nic się nie dzieje. Jakoś problemy, które ja przedatwiam wielu użytkowników ma podobne. A jeśli miałeś inne zdanie na cokolwiek co piszę trzeba było jak dorosły, kulturalny człowiek napisać, ale widac poziom z kilometra po tym jak piszesz i w jaki sposób zwracasz się.
Wyjdź i nie wracaj nigdy... Nikt cie tu nie chce,tylko krew ludziom psuejsz, a twoje pościki kasowałem, bo pujesz poziom, nikt z forumowiczów nie używał takich wulgaryzmów i wyzwisk jak ty... My mamy poziom, ale tego się nie nauczysz, to trzeba z domu wynieść znający się na wszystkim kolego...
[ Dodano: 2006-05-29, 23:35 ]
Łączysz się koleszko przez:
TPNET-CVX-LUBLIN-1
Dysponent: Telekomunikacja Polska S.A. CST
dialup
TPNET
for abuse
Słuchajcie, koleś jest geniusz, nie dosć, że mechanik, co mu się auto nie psuje, bo pewnie jego ręce leczą to jeszcze haker... Musimy zacząć się bać, mamy mistrza we wszystkim na forum!
marmarmarek - 2006-05-29, 23:37
zalorze sie, ze jest. Ty masz 15, no moze 14 lat probujesz zablysnac... kiepsko Ci wychodzi
[ Dodano: 2006-05-29, 23:44 ]
a po kafejkach latac i ciagle z innego kompa pisac ... podziwiam
[ Dodano: 2006-05-30, 01:23 ]
admin napisał/a: | Dziwi mnie tylko dlaczego VW nadal omija Common Rail szerokim łukiem |
a to: http://allegro.pl/item105...il_silnik_.html
spyro - 2006-05-30, 10:25
to chyba jakaś pomyłka, bo przecież VW ma dopiero zaząć common rasila, chyba koleś się pomylił...
H.W.D.P - 2006-06-07, 09:02
he he he cos ci adminku nie idzie wywalenie mnie
H.W.D.P. - 2006-06-07, 09:57
adminku coś ci cie wali. Jaka DAbrowa? coś cieniutki jesteś w namierzaniu. Jakby co to mam 22 lata a nie 15 tak ja ty uważasz. Taki fochowiec jesteś a z forum wywalić mnie nie umiesz.
Gavel - 2006-06-07, 11:57
Oj gościu sam się w zeznaniach mieszasz. Piszesz że masz 22 lata i ze masz Vento od nowości. Haha. Nawet jakbyś miał z 98 roku to mialbys wtedy 14 lat - prawdziwy geniusz z Ciebie - może i prawko wtedy miales co?? Nikt Ci nie uwierzy w to co piszesz skoro nie masz nawet cywilnej odwagi sie zalogować.
spyro - 2006-06-07, 12:21
Taki z ciebie haker a łączysz się przez neostradę, żal dupe ściaska jak się czyta te twoje wypociny. Dobre sobie z tym Vento od nowości skoro masz 22 lata. Super z Ciebie 22 letni mechanik, który nie potrafi nawet powiedzieć czegokolwiek o sobie, widać twoje osiągnięcia to miss mokrego podkoszulka w remizie. Jak dla mnie jesteś poprostu małym, niedowartościowanym frajerkiem z przerostem ambicji... Wypad stąd bo wszyscy z cebie się smieją. Widać nikt nie nauczył cie co to honor. Ludzie ci w twarz plują a ty i tak piszesz dalej! I jak Ta Polska ma lepiej wyglądać, skoro ludzie są bez honoru i ambicji...
marmarmarek - 2006-06-07, 19:27
hehe-ale ciec a moze zrobimy z niego maskotke naszego klubu hehehehe -ej-a moze on dostal Ventyla na komunie? :|
spyro - 2006-06-10, 07:22
A ja myślę, że Ventka jest nadal w sferze jego marzeń ;-)
marecki2R - 2006-06-10, 09:56
Widze ze nasz ukochany HWDP nie napisał postu od 7 czerwca, więc prawdopodobieństwo ze napisze znowu się zbliza tylko z jakiego kompa tym razem napisze . Acha i może w końcu napisze nam coś w temacie
spyro - 2006-06-10, 10:28
Już nien apisze, bo zablokowałem możliwośc pisania bez zalogowania. Więc poczytac sobie może, ale nie pisać... No chyba że się zarejestruje...
marecki2R - 2006-06-10, 17:15
Więc zapraszamy do rejestracji na Forum i życzymy dalszego owocnego udzielania się w tematach
Pozdrawiam
spyro - 2006-06-12, 18:20
Myślę, że kolega HWDP nie ma na tyle odwagi żeby napisac kim jest naprawdę, skąd pisze itp... Ale też zapraszam go do pisania na naszym forum, może tym razem bardziej kulturalnie i sensownie...
|
|