|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - nie moge odpalic 1,9 TDI
morcin77 - 2008-03-01, 20:08 Temat postu: nie moge odpalic 1,9 TDI Witam!
Na wstepnie zaznacze ze szukalem na forum ale dokladnie podobnego problemu nie znalazlem...mianowicie
Dzisiaj rano odpalam...zakrecil raz i koniec idealnie jak rozladowany akumulator,w zwiazku z tym,ze zamierzalem juz wymienic od jakiegos czasu akumulator mowie nadszedl ten dzien-zakupilem nowy,zamontowalem i nic...
Kontrolki sie swieca,radio gra,ale po przekreceniu kluczyka w funkcje start nic cisza,rozrusznik nie kreci,gasna tylko kontrolki,zero reakcji
Mial ktos moze podobny problem...?
Dzieki za pomoc
Marcin
babyy82 - 2008-03-01, 22:33
Prawdopodobnie rozrusznik wyziona ducha i robi zwarcie stad te gasnace kontrolki.
pyza_snk - 2008-03-01, 23:33
Na moje oko kolega ma racje, skoro aku nowy, wszystko działa a nie che zakręci to pewno rozrusznik.
kovval - 2008-03-01, 23:59
sprawdz czy masz rope ... i to nie sa zarty
yahoo - 2008-03-02, 00:22
co ma brak ropy do braku napięcia na rozruszniku ?
morcin77 - 2008-03-02, 00:35
Rope mam 50 litrow tankowane wczoraj...
tak nawiasem mowiac przegladalem troche forum i czy moze tez byc kostka stacyjki? bo na przestrzeni kilku tygodni dzialy mi sie cuda opisywane w innych tematach tzn.samowolne gasniecie kilka razy,kilkuktotne uruchomienie poprzez przekrecenie kluczyka itd.
co myslicie a moze jedno i drugie...?
prosze pomozcie mi wyeliminowac przyczyny bo mieszkam w angli wiec bede to robil z kumplem a mechanikiem nie jestem anicy sa beznadziejni lub drodzy np.koszt wymiany oleju i filtrow to 220 funtow czyli ok.1000 zlotych...
czy jest mozliwosc sprawdzenia rozrusznika?
dzieki pozdrawiam...
aha kilka razy na przestrzeni ostatnich kilku tygodni pol sekundy po odpaleniu dobiegalo z silnika taki dziwne krotkie "chrzakniecie"...
yahoo - 2008-03-02, 01:11
to dziwne chrząknięcie, to odzywa się troszke bendiks ale to nie powinno być przyczyną tej niesprawności
Twoje podejrzenia odnośnie uszkodzenia kostki stacyjki są jak najbardziej słuszne, to bardzo częsta awaria w vento
kovval - 2008-03-02, 15:27
co ma do napiecia.... nie wiem, bo sie nie znam. ale wiem ze bez ropy ani rusz. ja mialem takie same objawy i reke bym se dal uciac ze to aku lub rozrusznik.... a sie okazalo ze plywak cos sie zawiesil, wskazowka pokazywala ze mam rope, a jej nie mialem. no i sie sfrajerzylem jak blondyna...a tu poprostu paliwa braklo
morcin77 - 2008-03-02, 17:54
ale ja mam rope bo tankowalem w piatek wieczorem 50 litrow a przejechalem 2 km...
[ Dodano: 2008-03-03, 19:12 ]
Witam!Kostke zamowilem
Mam pytanie:
rozebralem te plastiki otaczajace stacyjke wiec mam ja na wierzchu
czy musze rozbierac cala stacyjke czy moge dostac sie bez rozbierania stacyjki zdejmowania kierownicy itd.poniewaz mam poduszke i troche mam stracha dotyczacego odlaczania jej
znalazlem na forum schemat i moze uda sie tylko dostac do tej kostki bez plastikow?
dzieki pozdrawiam
Kingu - 2008-05-30, 19:33 Temat postu: Re: nie moge odpalic 1,9 TDI
morcin77 napisał/a: |
Kontrolki sie swieca,radio gra,ale po przekreceniu kluczyka w funkcje start nic cisza,rozrusznik nie kreci,gasna tylko kontrolki,zero reakcji
Mial ktos moze podobny problem...?
|
Właśnie to przerobiłem. Po wykluczeniu akumulatora i kostki w stacyjce został rozrusznik. Naprawa rozrusznika wyniosła 310zł. Ciekawe ile teraz pochodzi, albo kiedy kostka padnie
bialy - 2009-12-20, 10:47
co było przyczynom bo mam to samo
Kingu - 2009-12-20, 12:12
bialy napisał/a: | co było przyczynom |
Rozrusznik?
bialy - 2009-12-20, 13:46
a same szczotki można kupic i ile to kosztuje może ktos wie
|
|