Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - pytanie o maglownicę

Paweł J. - 2008-03-05, 09:13
Temat postu: pytanie o maglownicę
Witam!!! :hejka:
Mam pytanie:
Jeśli maglownica ma minimalne (ledwo zauważalne) luzy to czy aby to zlikwidować nalezy wymienić maglownicę czy tylko te gumowe tuleje na końcach. Zastanawiam sie czy te tuleje sa wymienne czy na stałe przymocowane do maglownicy. Proszę o wypowiedzi.

spyro - 2008-03-05, 09:44

na końcach masz tzw jabłka plus gumy itp itd. W sumie za komplet tych pierdółek zapłacisz w detalu koło 200-250 zł. Ja 2 lata temu jak zmieniałem maglownice za te wszystkie rzeczy zapłaciłem coś koło 150 czy 20 0zł ale to po znajomości bez marży praktycznie.

A to nie musi być wcale maglownica, sprawdziłbym najpierw końcówki drążków.

Paweł J. - 2008-03-05, 09:52

drązki i zawiecha jest w super stanie, byłem dzis na kanale u mechaniora, jedynie co jest nie tak to minimalny luzik na maglownicy. w samochodzie nie stuka tylko przy skręcie na nierównościach tak jakby takie minimalne dobijanie ale to tylko czasami. Żona to mi wyjeżdza że przewrażliwiony jestem i ona nic nie słyszy. A ja jeśli chodzi o samochód to pedant na maxa.
spyro - 2008-03-05, 09:59

ja bym to olał, tzn wymiana przekładni to jednak spore koszty są, więc póki możesz to olej to. U mnie pierwszy raz to była w takim stanie, że jak było mokro na dworze to nie dało się skręcać prawie i gdy któregoś wieczora prawie w drzewo wjechałem jak była ulewa postanowiłem nie odkładać tego i umówiłem sie na regenerację...