|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - Vento nie odpala:/
lukasz_igi - 2008-03-07, 10:25 Temat postu: Vento nie odpala:/ Witam ,mam Vento 2.0 i od 2 dni nie chce odpalić,czasami zdarzy się że odpali od razu (bardzo rzadko), a często jest tak że kręci aż do wyładowania akumulatora i nie odpali!!! Nie wiecie co to może być!!! Proszę o pomoc
spyro - 2008-03-07, 23:06
wiesz co opis troszkę za krótki dałeś, więcej szczegółów.
Powodów może być wiele, m.in.:
- pompa paliwa
- czujnik temperatury
- aparat zapłonowy
- świece, kable, kopułka i palec
- cewka
- moduł
- komputer
lukasz_igi - 2008-03-08, 00:45
Nie mam pojęcia co jest Venciakowi!!! Pompa paliwa to raczej nie jest,nie hałasowała nigdy,a gdyby nawet to odpaliłbym go na gazie,a on nadal nic. Tego dnia kiedy przestał odpalać całe dopołudnie jeździłem normalnie,wszystko było ok,natomiast wieczorem już nie chciał odpalić.Kręcił bardzo długo,chyba za 3 razem zaskoczył,no ale teraz już wcale nie odpala,kręci tylko rozrusznikiem!!!
pablomed - 2008-03-08, 23:04
od czegoś musisz zacząć, więc zacznij po staremu, od sprawdzenia czy jest iskra wtedy gdy nie chce zapalić. Jeśli niema to najczęściej oznacza awarię cewki, czujnika halla w silniku 2E lub czujnika obrotów wału korbowego w ADY, AGG i AKR. Innych przyczyn może być tysiąc ale są rzadsze. Przy czym pompa wcale nie musi wcześnej halasować żeby się zatrzeć, jej przyjrzysz się w pierwszej koejności jeśli jest iskra.
spyro - 2008-03-09, 18:12
pompa paliwa zazwyczaj pada nagle i bez dźwięków. Ja tak miałem dwukrotnie...
Może też być aparat zapłonowy, iskra niby jest a auto nie apli. Ja tak miałem. Zdejmij cały aprat i zobacz cy ni lata nic w nim...
|
|