|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - wyciek oleju
Felipewp - 2008-03-09, 16:56 Temat postu: wyciek oleju witam mam problem ostatnio zaobserwowałem wyciek najprawdopodobniej gdzies z silnika ale nie wiem gdzie dokładnie i góry jest sucho pod pokrywą zaworów ,cały spod jest z oleju miska olejowa troche skrzyni ,na podłodze widać pare kropli oleju codzienie jak myslicie skąd to leci ? prosze o pomoc
spyro - 2008-03-09, 18:07
a ubywa ci oleju z silnika? Może leci Ci z przekładni...
Felipewp - 2008-03-09, 20:09
ubywa gdzies 0,6 l na 1000 km to duzo
spyro - 2008-03-09, 21:13
Na pewno to silnikowy? Powtórże się, żebyś przekładnie sprawdził. Czy z rury wydechowej leci Ci ciemny dym jak masz włączony silnik? Może po prostu pora na wymianę uszczelniaczy zaworów..
luck69 - 2008-03-10, 09:32
Hej!
Ja walczyłem dłuuuugo z takim wyciekiem (1.9 TDI 90 KM). Trudne do zlokalizowania szczególnie zimą...Po wymianie uszelek pod "chłodnicą oleju" (podstawa filtra), zimeringów (wszystkie) przy wymianie rozrządu...ostatecznie okazało się, że to rura odmy jest popękana przy wejściu do bloku (z zewnątrz wyglądała ok a po odkręceniu posypała się jak próchno - plastik stracił własciwości)... Proponuję sprawdzić i przekazać info o wynikach poszukiwania...
pozdr
piru - 2008-03-10, 13:44 Temat postu: wycieki brrrrr Ja w swoim golfie tez walczyłem z wyciekiem ale sposobem. Umyłem dokładnie silnik, calutki dokładnie pod ciśnieniem myjką z gorącą wodą, wcześniej spryskując wszystko kilkakrotnie preparatem do mycia felg. Umyło się pięknie (przydało się później przy sprzedaży). Wjechałem na kanał, samochód pochodził i już wiedziałem skąd mam wycieki. Samochód dwa lata później został sprzedany a silnik nie był już ani czysty ani na maxa zafajdany, taki w sam raz Powodzonka i grunt to się nie zniechęcać i nie poddawać
|
|