|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Hyde Park - Karta graficzna
Karu6 - 2008-03-12, 17:08 Temat postu: Karta graficzna Hej wie ktoś może gdzie da się sprawdzić jaką ma się karte grafiki? Mam Windowsa XP.
marmarmarek - 2008-03-12, 19:55
moj komputer-prawym:wlasciwosci, sprzet, menadzer urzadzen
sebastian - 2008-03-12, 20:55
A jeszcze lepiej, jak zainstalujesz sobie program Everest Home Edition, dostępny bezpłatnie np. na stronie www.dobreprogramy.pl to Ci pokaże wszystkie szczegółowe informacje na temat Twojej karty, czyli między innymi częstotliwość taktowania pamięci, procesora, ilość pamięci ram karty i wiele, wiele innych. Ponadto cały komputer tym programem możesz sobie prześwietlić, począwszy od procesora, a skończywszy na obudowie czy zasilaczu komputera. Na prawdę wypaśny programik - polecam
Karu6 - 2008-03-12, 21:44
Ale koledzy mi chodzi o to aby sprawdzić ile ma mb a tam gdzie mi podał marmarmarek, tam tego nie ma
spyro - 2008-03-12, 21:50
sebastian napisał/a: | jak zainstalujesz sobie program Everest Home Edition |
taki program poda ci wszystko
a jeszcze prościej, jak włączasz komputer na czarnym ekranie pokazuje Ci jaką masz grafikę i ile MB, ile masz RAMU itp...
sebastian - 2008-03-12, 22:02
jak szybko, to: kliknij na pulpicie prawym przyciskiem myszy i wybierz właściwości; kliknij na zakładkę ustawienia, następnie na przycisk zaawansowane i zakładka karta. Tam powinno być napisane ile mb ma karta. Ewentualnie jeszcze kliknij menu start, wybierz uruchom i wpisz: dxdiag To tak na szybkiego, orientacyjnie, ale jak chcesz bardziej szczególowe informacje, to ściągnij sobie tego Everesta. Polski, fajny programik, a jaki pożyteczny
Sir_Kamil - 2008-03-14, 20:05
Można jeszcze sprawdzić na opakowaniu po karcie
|
|