|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Hyde Park - Warszawa z silnikiem 2,9
spyro - 2008-03-14, 11:03 Temat postu: Warszawa z silnikiem 2,9 Niezły bajer...:
http://www.streetracing.p...showtopic=52767
Lwomati - 2008-03-14, 13:11
oglądałem tą Warszawkę, ciekawy cicho-ciemny samochód
Respect - 2008-03-14, 14:41
Coś pięknego, marzy mi się taka furka
pyza_snk - 2008-03-14, 15:36
Kiedyś pojedziemy taką warszawą z moją Karolcią do ślubu:]
A pod kościołem zamiast zbierać drobniaki to będziemy bączki kręcić:]
AndrzejJ - 2008-04-01, 13:10
A słyszał ktoś ostatnio o polskim samochodzie Leopard? Ja powiem szczerze, że nie miałem pojęcia, że coś tak doskonałego może być tworem polskiej myśli technicznej. Ciekawi mnie tylko jedno czy kiedykolwiek będzie testowany w Top Gear i jaką minę będą mieli Ci z tego programu, gdy dowiedzą się że ten samochód jest produkowany w Polsce.
spyro - 2008-04-01, 22:03
A jak wygląda ten Leopard?
pyza_snk - 2008-04-01, 23:46
Oto Leopard
Ponoć mieleckimi leopardami jeżdżą szejk z Doha, znany gwiazdor Hollywood i ktoś ze szwedzkiej rodziny królewskiej. Zbysław Szwaj, właściciel Leopard Automobile-Mielec nie ujawnia, kim są jego klienci. Faktem jest, że firma, nie inwestując milionów w reklamę, jest znana wśród możnych tego świata.
W hali, w której przed laty montowano samoloty myśliwskie Lim, dziś inżynier Zbysław Szwaj produkuje, a raczej tworzy luksusowe samochody. Ręcznie składany leopard ma karoserię z aluminium, sześciolitrowy silnik i ładnie prezentuje się na tle pola golfowego. Nie każdy może sobie kupić leoparda. Po pierwsze trzeba poczekać, bo firma produkuje około 20 aut rocznie. Po drugie o firmie wiedzą tylko nieliczni wtajemniczeni, bo kto by pomyślał, że w Mielcu mogą powstawać fajne auta. Po trzecie auto kosztuje ponad 120 tysięcy euro, a więc więcej od porsche.
opis ze strony
www.bankier.pl
spyro - 2008-04-02, 10:53
CUDO, przepiękny samochód i to polski...
|
|