Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

KUPIĘ - Maskownice głośników w drzwiach przednich

Bartek - 2008-03-18, 19:29
Temat postu: Maskownice głośników w drzwiach przednich
Jak w temacie, potrzebną mi są maskownice do przednich drzwi. Niemam pojęcie jakie kupiś (zresztą na allegro niema dużego wyboru). Problem polega na tym że po pierwsze musiałem wyciąć z tapicerki ten "rant" w którym trzymała się orginalna maskownica (chodź i tak miałem bez dziurek :( ) bo głośnik montowałem na dystansie, a po drugie mam jasną tapicerkę i tu jest pies pogrzebany. O ile pogodziłem się już z tym że będe musiał włożyć czarne maskownice to nadal niemam pojęcia jakie kupić :evil: Macie jakiś sprawdzone tzn. takie które pasują do boczków po przeróbkach pod dystans ??
kovval - 2008-03-18, 20:56

pasuja normalne ... tylko te dlugie pypki trzeba uciac. przynajmniej u mnie tak zrobilem. a czarne wcale nie musza byc. kup spray pod kolor i juz :) ... albo na allegro szukaj rozbitka z jasna tapicerka
dragon1strong - 2008-03-20, 09:39

kovval ma racje! szukaj rozbitka z jasna tapicerką albo takie jak te tylko ze zapewne nie więkrze niz 16cm/16,5cm ale chodzi mi o ich wzór: http://www.allegro.pl/ite...let_2_szt_.html
ja mam takie z przodu i z tyłu i jest gites! :)
(tylko że mam czarną tapicerke, ale te metalowe mozesz przemalować)

[ Dodano: 2008-03-20, 09:40 ]
wyśle ci dzis foto jak to wygląda! :)

[ Dodano: 2008-03-20, 09:41 ]
są tez takie w różnych kolorach http://www.allegro.pl/ite...seat_f_vat.html
musiał byś pokombinować z zamontowaniem ich w drzwi! ;D

Bartek - 2008-03-21, 16:06

Nad tymi ostatnimi tez sie zastanawiałem, ale będzie problem z montażem bo niema nawet do czego tego przykręcić :(
dragon1strong - 2008-03-21, 16:39

jak się nie da jak się wszystko da! :) u mnie było to samo! zadna maskownica nie pasowała a zrobiłem te kratki i jest cool! taka osłona w sklepie kosztuje chyba 6zł za szt. dziś zrobie fotki, bo wczoraj nie miałem jak cyknąć...
kovval - 2008-03-21, 16:45

Bartek napisał/a:
ale będzie problem z montażem bo niema nawet do czego tego przykręcić
... a ty myslisz ze jak ja zamontowalem maskownice ?? :> tez mam dystanse i tez musialem wyciac rant w boczkach. ale przeciez maskownica trzyma sie na takich zapadkach - po bokach... nie przykreca sie ich.wkladasz, przekrecasz 2 cm i sie zablokuja.... i po strachu
Bartek - 2009-04-05, 19:10

Próbował ktoś upchnąć takie maskownice w Ventylku ?? Pasowało by mi do koloru tapicerki, cena też fajna tylko czy da się jakoś to zamontować ??
spyro - 2009-04-05, 19:33

nie wiem jak młodszych Ventkach ale do mnie by to nie pasowało. U mnie maskownice są w jednym miejscu głębsza a w innym cieńsze, tak żeby idealnie pasowały do tapicerek.
Paweł J. - 2009-04-05, 21:35

Bartek napisał/a:
U mnie maskownice są w jednym miejscu głębsza a w innym cieńsze, tak żeby idealnie pasowały do tapicerek.

Dokładnie...u mnie tez tak jest...jak by co to maskownice mam wolne (kolor czarny) ;)