|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Patent na odklejanie starej naklejki z szyby???
Majkel - 2008-03-26, 10:53 Temat postu: Patent na odklejanie starej naklejki z szyby??? Witam wszystkich! Za kilka dni minie 2 misiace od tego jak kupilem vento i... problem dotyczy tego, ze na tylnej szybie od strony wewnetrznej mam naklejke z logiem VW i Audi oraz niemieckim adresem salonu i pewnie ona ma tyle lat ile auto.. i tak z nia jezdzilem ale teraz chce ja odkleic i nie idzie za cholere tak sie zapiekla na szybie:/ macie jakies patenty na odklejanie starych naklejek (zeby zeszly w calosci a nie kawalkach w miare szybko i estetycznie)??? dzieki za kazda odp!
kovval - 2008-03-26, 11:16
moze sproboj podgrzac suszarka, albo czyms
Majkel - 2008-03-26, 11:21
znalazlem taki preparat ale ciekawe czy pomoze: http://www.nokaut.pl/akce...out-200-ml.html
piru - 2008-03-26, 11:24 Temat postu: Re: Patent na odklejanie starej naklejki z szyby???
Majkel napisał/a: | Witam wszystkich! Za kilka dni minie 2 misiace od tego jak kupilem vento i... problem dotyczy tego, ze na tylnej szybie od strony wewnetrznej mam naklejke z logiem VW i Audi oraz niemieckim adresem salonu i pewnie ona ma tyle lat ile auto.. i tak z nia jezdzilem ale teraz chce ja odkleic i nie idzie za cholere tak sie zapiekla na szybie:/ macie jakies patenty na odklejanie starych naklejek (zeby zeszly w calosci a nie kawalkach w miare szybko i estetycznie)??? dzieki za kazda odp! |
Suszarka jest dobrym pomysłem, następnie benzyna ekstrakcyjna lub rozpuszczalnik. Jeśli b.b. Ci zależy na estetycznym odklejeniu to podjedź do gości co szyby wymieniają i Ci to szybko i pięknie odkleją i jeszcze Ci tą naklejkę na pamiątkę dadzą (w końcu potrafią pięknie przełożyć naklejkę z nr rejestracyjnym).
cinek82 - 2008-03-26, 11:37 Temat postu: Re: Patent na odklejanie starej naklejki z szyby???
piru napisał/a: | ...podjedź do gości co szyby wymieniają i Ci to szybko i pięknie odkleją i jeszcze Ci tą naklejkę na pamiątkę dadzą (w końcu potrafią pięknie przełożyć naklejkę z nr rejestracyjnym). |
No właśnie, mnie czeka nie długo wymiana przedniej szyby, i się zastanawiałem czy oni tą naklejkę rejestracyjną jakoś przełożą czy będę musiał walczyć z urzędasami.
Respect - 2008-03-26, 12:22
Maja taką blaszke jak by i ładnie przekładają, że nie ma śladu uszkodzeń na niej
Junior_86 - 2008-03-26, 12:40
suszarka do wlosow, a jak ci cos pozostanie to rozpuszczalnikiem do lakieru od jakiejs kobiety;)zeby doczyscic szybe z kleju
cinek82 - 2008-03-26, 13:09
Respect napisał/a: | Maja taką blaszke jak by i ładnie przekładają, że nie ma śladu uszkodzeń na niej |
Uff Bo już się bałem że będę musiał wypełniać tony papierków w urzędzie i stać w kilometrowych kolejkach...
sebastian - 2008-03-26, 21:50
cinek82 napisał/a: | Respect napisał/a: | Maja taką blaszke jak by i ładnie przekładają, że nie ma śladu uszkodzeń na niej |
Uff Bo już się bałem że będę musiał wypełniać tony papierków w urzędzie i stać w kilometrowych kolejkach... |
Ja płaciłem coś koło 20 zł czy coś koło tego, ale wcale w kolejkach stać nie musiałem, a wypełniłem tylko jeden druczek o wydanie duplikatu i dostałem taki od ręki - babeczka wyszła, za chwilkę przyszła już z gotową nalepką
spyro - 2008-03-27, 23:14
sebastian napisał/a: | ale wcale w kolejkach stać nie musiałem |
dokładnie ja jakies 2 lata temu dokładnie to samo miałem. Ale jak wymieniałem jakiś czas temu szybę przednią (po kradzieży wycieraczek) to goście z AutoSzyb mi przełozyli naklejkę sami. Mieli takie ostre jak żyleta urządzonko, taka właśnie jak pisali moi przedmówcy blaszkę.
sebastian - 2008-03-28, 21:01
a rzekomo powinno być to niemożliwe do odklejenia - w świetle prawa...
spyro - 2008-03-28, 22:28
sebastian napisał/a: | a rzekomo powinno być to niemożliwe do odklejenia - w świetle prawa... |
no bo widać że naklejka była zdejmowana, jak sie mocno przyjrzysz to widać, ale przecież wiadomo nie od dziś, że dla polaka nie ma nic nie możliwego
Majkel - 2008-03-29, 01:16
Junior_86 napisał/a: | suszarka do wlosow, a jak ci cos pozostanie to rozpuszczalnikiem do lakieru od jakiejs kobiety;)zeby doczyscic szybe z kleju |
no wiadomo, ze Polak potafi;) posluzylem sie rada Junior'a_86 i naklejka zeszla elegancko! tylko, ze zamiast suszarki uzylem promieni slonca, ktore zmiekczyly klej naklejki i potem po odklejeniu posluzylem sie rozpuszczalnikiem do paznokci i jest good;) VENTO wczoraj, dzis i jutro i do konca moich dni!!! pozdro ludziska z serca wielkopolski!!!
spyro - 2008-03-29, 14:47
Majkel napisał/a: | rozpuszczalnikiem do paznokci |
WOW, to jest coś takiego? By sie nasze Panie nieźle rozpuszczały A na poważnie to gratuluję zadziałania z naklejką, parę groszy zostało w kieszeni na piwko
Majkel - 2008-03-30, 11:57
fachowo to sie nazywa zmywacz do paznokci no w sumie dla facetów zmywacz do paznokci a rozpuszczalnik- to to samo (przynajmniej dla mnie) wazne, ze naklejka zeszla i teraz vencior nie jezdzi z reklama z zachodu... pozdro!!!
spyro - 2008-03-30, 19:46
Majkel, droczyłem się z Tobą
Majkel - 2008-03-31, 22:30
wiem wiem ziom dzisiaj na tylna klapę przykleilem naklejki (No Fear, Bad Boy i oczy z nutą agresji) oraz kupilem gumowe dywaniki i mam do odbioru z serwisu VW czarne migacze z błotnika i jeszcze tylko potem sprzet grajacy i vencior nabiera zycia;) pozdro!!!
spyro - 2008-03-31, 22:51
Majkel napisał/a: | dzisiaj na tylna klapę przykleilem naklejki (No Fear, Bad Boy i oczy z nutą agresji) |
to żart czy poważnie?
Majkel - 2008-04-01, 22:05
no powaga, a co? taka zajawke zalapalem i tak zrobilem.. dla mnie oka
spyro - 2008-04-01, 22:13
no nic, szkoda klapy na naklejki w tym stylu...
cinek82 - 2008-04-01, 22:17
Mi przedrapali tą naklejkę rejestracyjną i faktycznie troszkę widać ale minimalnie. Tak na około tego pola z nr rej. Ale ogólnie jest good
spyro - 2008-04-01, 22:22
cinek82 napisał/a: | Ale ogólnie jest good |
no jasne bo 2 dyszki zostają w portfelu
cinek82 - 2008-04-01, 22:25
spyro napisał/a: | no jasne bo 2 dyszki zostają w portfelu |
I stanie w komunikacji w powiecie. Hehe
CichyEska - 2008-04-06, 09:07
Jak juz o szybach i naklejkach to jak ktos w okolicach Swietokrzyskiego ma do wymiany przednia szybe to polecam gosci w Starachowicach na Iłżeckiej,ja tam wymienialem przednia ,zielona bez filtra 321 zl, biala zwykla 303 zl,full opcja zielona z filtrem okolo 350 zl oczywiscie naklejka wzorowo przelozona.Robia tez przyciemnianie folia.Dla porownania w Kielcach zwykla szyba biala z wymiana 380 zl
cinek82 - 2008-04-06, 09:22
Ooo.. to widzę że mi to całkiem taniuśko sie udało
CichyEska - 2008-04-06, 09:24
eeeeeeeeee??
cinek82 - 2008-04-06, 10:48
No parę złociszy na aluminium zostaje. No wiem ze nie jest to różnica 100 zł ale i tak. A też mam zieloną szybkę.
[ Dodano: 2008-04-06, 10:49 ]
No parę złociszy na aluminium zostaje. No wiem ze nie jest to różnica 100 zł ale i tak. A też mam zieloną szybkę. W okolicy u nas kilka firm wołało ponad 400 zał za zwykłą białą szybę.
Aha sorki zapomniałem że nie w tym dziale napisałem proszę: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=2479 przedostatni post.
sebastian - 2008-04-06, 12:42
Ja za swoją szybkę dawałem 250 zł + do tego jeszcze wymiana - 100, więc całość mnie wyniosła 350 zł. A szybka zielonkawa z zielonym paskiem u góry. I razem z uszczelką jeszcze. Póżniej naklejeczka jeszcze, koło 20 mniej więcej, którą dostałem od ręki bez stania w kolejkach
|
|