Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - kontrolka oleju i obroty

lesny1982 - 2008-04-08, 18:18
Temat postu: kontrolka oleju i obroty
wjechalem w pare kaluz i świeci mi sie caly czas kontrolka ze nie mam oleju i obrotomierz lezy na zero czy poszly czujniki???
CichyEska - 2008-04-09, 09:31

Nie ,dostala sie woda na tablice bezpiecznikow od wewnatrz lub zalalo elektryke przy alternatorze,dlatego lezy obrotomierz,chociaz jak jest woda na bezpiecznikach od gory to beda te same objawy
piru - 2008-04-09, 10:54

Jak kiedyś umyłem zbyt dokładnie ;) silnik w golfie to świeciła się kontrolka od oleju. Wykręciłem czujnik od oleju, wysechł i po wkręceniu już się nie świeciło. :] Tak że na bank jeśli chodzi o kontrolkę od oleju to czujnik zalany. Trzeba sprawić sobie osłonę pod silnik i będzie spokój. Temat osłony nie tak dawno był wałkowany.
lesny1982 - 2008-04-09, 11:01

dziex chlopaki za info jade zaraz wymienic czujnik oleju dla pewnosci i osuszyc silnik :brawa:
piru - 2008-04-09, 11:29

lesny1982 napisał/a:
dziex chlopaki za info jade zaraz wymienic czujnik oleju dla pewnosci i osuszyc silnik :brawa:

Warto wymieniać ten czujnik skoro jak wyschnie może będzie oki ? Czy po każdym zalaniu będziesz ten czujnik wymieniać ? Pewnie nie jest drogi coś koło 30 zł jak dobrze pamiętam. Otwórz machę niech silnik wyschnie i jak coś to potem wymieniaj jak się nic nie zmieni, ale i tak proponuje osłonę silnika, coś spyro ostatnio pisał że do benzyniaka będzie kombinował nową osłonę u producenta :D

lesny1982 - 2008-04-09, 17:47

oki temat zamykamy znalazlem usterke zerwal sie ze starosci sie jeden kabelek od alternatora no i dalem nowa wsuwke zaizolowalem i wszystko pieknie dziala czujniki sa sprawdzone dzialaja wiec koszt naprawy to 25gr :P