Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - demontaż tapicerki foteli

piru - 2008-04-20, 14:15
Temat postu: demontaż tapicerki foteli
Jak w temacie :D Jak zdemontować tapicerkę z fotela, a dokładnie z oparcia ? Zagłówki wymontowane, ale nie wiem jak pokonać plastyki które tylko trzymają mi już tapicerkę oparcia fotela. Czy da się je wymontować czy istnieje sposób aby zdjąć tapicerkę z oparcia ?
adbaca - 2008-04-22, 07:52

isnieje, zrob fotke fotela a postaram Ci sie odpowiedzieć co i jak, te plastiki łatwo je wepchnąć ale z wyjęciem jest problem ja je dopiero wyjąłem jak zdjąłem pokrycie oparcia
piru - 2008-04-22, 09:44

adbaca napisał/a:
isnieje, zrob fotke fotela a postaram Ci sie odpowiedzieć co i jak, te plastiki łatwo je wepchnąć ale z wyjęciem jest problem ja je dopiero wyjąłem jak zdjąłem pokrycie oparcia

Podjadę dzisiaj do tapicera co naprawia tapicerki samochodowe to się dowiem przy okazji co i jak. Mapet mi mówił że można zdjąć wygrzebując spod tych pieprzonych plastyków materiał. Tyle że moja tapicerka ma 16 latek i nie chcę aby się potem strzępiła , wiec najpierw tapicer potem pomyślimy :D

adbaca - 2008-04-22, 17:50

u mnie tapicer miał zrobić mi boczek w siedzeniu bo ventylek ma pare lat wiec sie przetarło, raptem dziurka był wilkości pięści a pan powiedział mi 50zł, nom ok, można zrobić tak jak Mapet mówi (pisze) ale nie robiłbym tego poniewaz w moim przypadku rozdarłoby sie pokrycie , te plastiki to taki kołek z zatrzaskiem na bokach