|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - kontrolka akumulatora i luxne paski
mckano - 2008-04-21, 08:20 Temat postu: kontrolka akumulatora i luxne paski heya mobile, wracając wczoraj z meczu, poczułem że ciężko chodzi mi kierownica, zauwazylem na desce swiecaca sie kontrolke akumulatora i temp na 90 stopni, bylo cos nie tak, bo mam walniety termostat i zawsze mam ok 50 stopni. Jadac za kilka km mialem juz ponad 100 stopni wodę więc zjechałem na cpn, otworzylem machę, okazało się, że oba paski w tym ten od wspomagania sa totalnie luźne i mam poruszona obudowę od rozrządu, czyli największa rolka jest bardziej w środku niż na zewnątrz, przypominam, motor 1.9 TDI, mial juz ktos cos takiego kiedys albo spotkał się z tym? scholował mnie mechanik i dziś ma się spokojnie za to zabrać ale nie wiem co się dzieje z ventylem
piru - 2008-04-22, 12:02
Oj mckano a kiedy Ty te paski i rolki wymieniałeś ? Jak są zużyte paski to co się dziwisz ? Dojdzie Ci jeszcze rozklekotana rolka to też pasek się wyciągnie. Jak dobry mechanior to powymienia rolki i paski i powinna być gitara. Byle się nie okazało że coś poważnego.
mckano - 2008-04-22, 13:41
no własnie, dziś ma się zabrać za to, najgorsze jest to, że rozrzad wymieniał poprzedniemu właścicielowi bo się znali, dziś mam wiedzieć co i jak
piru - 2008-04-23, 09:48
mckano napisał/a: | no własnie, dziś ma się zabrać za to, najgorsze jest to, że rozrzad wymieniał poprzedniemu właścicielowi bo się znali, dziś mam wiedzieć co i jak |
Napisz co się zwaliło i ile Cię mechanior skasował
mckano - 2008-04-23, 13:15
z tego co wiem wstępnie pękła śruba na wale korbowym wszystko co wiem
Kingu - 2010-09-22, 23:06
mckano napisał/a: | z tego co wiem wstępnie pękła śruba na wale korbowym wszystko co wiem |
Właśnie przytrafiło mi się to samo
Wstępna diagnoza awarii pompy okazała się nietrafna.
Spadły obydwa paski klinowe (nowe), a pod autem mokro.
Część śruby została w środku, jeśli jutro jej nie wyciągną, to czeka spory demontaż i kosmiczne koszty (Szwajcaria)
Interesują mnie dwie sprawy
Czy w takim przypadku mogły ulec uszkodzeniu inne części silnika (1.9 TDI 1Z), np. jeśli spadł także pasek rozrządu? Mam tylko nadzieję, że Ventka nie pójdzie przez to na części
Czy próba odkręcenia / niewłaściwego zakręcenia tej śruby przez mechanika, np. przy wymianie pasków rozrządu (o ile to konieczne), mogła być przyczyną jej urwania?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
|
|