Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Hyde Park - NOC STOP

marmarmarek - 2006-05-30, 01:15
Temat postu: NOC STOP
slyszeliscie moze o tych naklejkach, czy jest to tylko wymysl wielkopolskiej policji? chodzi w skrocie o to, ze jak nie uzywasz przewaznie auta noca, to anklejasz w prawym rogu szyby(po przeciwym gdzie rejestracja) nalepke mocno odbijajaca swiatlo ( Noc Stop) . tym samym deklarujesz, ze zazwyczaj nie uzywasz auta noca i jak policja widzi takie auto jadace noca, to napewno je zatrzyma do kontroli, bo moze nim czasem jechac zlodziej... :) co Wy na to?
spyro - 2006-05-30, 01:26

Każdy pomysł aby ukrócić złodziejstwo jest dobry, chociaż z drugiej strony będziesz jechał nocą i Cię od razu zatrzymają :-) Dlatego trzeba jeździć trzeźwym... No i proszę, kolejny plus naklejki!
marmarmarek - 2006-05-30, 02:16

ale ja prawie ytlko noca jezdze od kiedy LO skonczylem ;) mnie to sie nie usmiecha wciaz byc zatrzymywanym ;) - chocby przez zwykla strate czasu...
Gavel - 2006-05-30, 10:59

Nie słyszałem o tym. Pomysł wydaje się ciekawy ale czy noc jest jakoś bliżej określona na przykład godzinami czy po prostu jak się ściemni? Ja nie lubie jeździć nocami ale czasem zdarza się wracać do domu po 23 i co wtedy? Każdy patrol po drodze by mnie zatrzymaywał? Chyba po kilku takich kontrolach zerwałbym tą naklejke gołymi rękami :twisted:
marmarmarek - 2006-05-30, 16:42

bo o ile dobrze pamietam robi to tylko policja wielkopolska. noc= ciemnosc ;) no i jak Cie zobacza to bankowo zatrzymuja