|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - el. szyba działa tylko z kluczyka
piotrek22 - 2008-04-24, 22:10 Temat postu: el. szyba działa tylko z kluczyka witam,
szyba opuszcza i podnosi się tylko z kluczyka- oba przełączniki próbowałem- ten od pasażera pojedynczy też nie działa, bezpieczniki też ok, próbowałem różnych kombinacji z tymi kabelkami i nic.
załączam fotkę kabelków jakie dochodzą do przełącznkia( sterownik w drzwiach kierowcy obu szyb z przodu)
opis:
kabelek 1 i 2 idą do drzwi pasażera,
3 i 4 kabelki brązowe, łączą się później
5 chyba z prądem? też się łączy w taki grubszy poźniej
3lub4 + 5 = iskrzenie
macie jakieś pomysły? próbowałem łączyć te parę kabelków na różne sposoby i nic..zero reakcji- chciałem sprawdzić czy to nie jest czasem wina przełącznika popsutego. ale jak mówię utknąłem.
proszę o rady!
dzięki
tomek87 - 2008-04-24, 22:24
sprawdź kable w tej gumie miedzy drzwiami a środkiem bo mogą być nadłamane i robi się zwarcie
piotrek22 - 2008-04-24, 22:33
no to przeciąłem te kabelki bliżej samej kostki w drzwiach, i też próboałem połączyć ale nic nie działało- na fotce te kabelki są oznaczone z gwiazdkami *
może jeszcze bliżej kostki uciąć te kabelki?
tomek87 - 2008-04-24, 22:42
w samych drzwiach to im sie nic nie mogło stać jedynie na w tej gumie się łamią
piotrek22 - 2008-04-24, 22:47
tomek87 napisał/a: | w samych drzwiach to im sie nic nie mogło stać jedynie na w tej gumie się łamią |
chodzi mi o sterowanie moimi drzwiami- kierowcy, tak więc przez drzwi idą 3 kabelki- na zdjęciu 1 i 2 , oraz brązowe 3 i 4 -
1 i 2 możemy chyba w tym wypadku pominąć, a brązowy gruby kabelek przez drzwi idzie dobrze.
|
|