|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Dziwny problem z kontrolką świec??? Pomocy!
emilek_2 - 2008-05-22, 19:22 Temat postu: Dziwny problem z kontrolką świec??? Pomocy! Witam! Mam autko 1,9 tdi, pali elegancko nawet zimą, jednak ostatnio dzieją się dziwne rzeczy. Otóż samochód wczasie jazdy potrafi zgasnąć. Dzieje się tak natychmiast po zapaleniu się kontrolki od świec żarowych (oczywiście w czasie jazdy). Dodam że na razie występuje to sporadycznie, jednak jest dość denerwujące, ostatnio auto padło mi na światłach na skrzyżowaniu. Prosze o jakieś sugestie co to może być? ciekawi mnie też czy podpięcie pod komputer pokazałoby jakiś błąd skoro występuje to nieregularnie.
Paweł J. - 2008-05-22, 19:32
emilek_2 napisał/a: | ciekawi mnie też czy podpięcie pod komputer pokazałoby jakiś błąd skoro występuje to nieregularnie. |
No coś tam powinno pokazać. To, że błąd występuje sporadycznie to wcale nie znaczy, że komp go nie pokaże.
A jeśli chodzi o resztę to nie pomogę bo diesel-a nie mam. Poczekajmy aż fachowcy od TeDeI-ków się wypowiedzą
spyro - 2008-05-22, 20:09
emilek_2 napisał/a: | ciekawi mnie też czy podpięcie pod komputer pokazałoby jakiś błąd skoro występuje to nieregularnie. |
tak, komp pokazuje Ci błędy nawet które już nie wystepują, ale kiedys wystąpiły.
Fable - 2008-05-22, 22:26
moim zdaniem może być to związane z pompą paliwa... problem nie jest związany z świecami. pali super? z pół obrotu? ja myślę że pompka paliwa i wtryski coś z tym pokombinować trzeba. u mnie szkoda TD nie Tdi to nic więcej niepowiem... na ile wiem w Tdi wtryski są regulowane komputerem.
sebastian - 2008-05-22, 22:38
Fable napisał/a: | pali super? z pół obrotu? |
z pół obrotu to tylko Chuck Noris potrafi
A tak poważnie... kilka razy było pisane na temat zaworka N75, może w tym gdzies szukać powodu? teraz tak mi przyszło do głowy...
Fable - 2008-05-22, 22:45
no pół obrotu miałem na uwadze że prędko i mało kręci
|
|