Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Nasze Ventki - VW VENTO by Fable

Fable - 2008-06-08, 15:52
Temat postu: VW VENTO by Fable
Witam wszystkich! :hejka: nareszcie znalazłem czasu i postanowilem pokazać swoje autko.

Więcej fotek w dole jest link ;)
Kilka słów o komplektacji:
~wersja Gl;
~kolor niebieski metalic (na foto widac jaki :lol: );
~wspomaganie kierownicy;
~centralny zamek;
~autoalarm Eaglemaster;
~szyby standartowe zaćmione;
~el. lusterka podegrzewane;
~el. szyberdach;
~Thermotronic;
~welurowa tapicerka;
~Audio: Kenwood Kdc-w5031 z odtwarzaniem mp3 oraz z przodu w dzrwiach oryginalne glośniczki Nokia i z tyłu glośniczki Blaupunkt Gtx 663;
~podłokietnik z tyłu :] ;
~wielofunkcyjny fotel kierowcy;
~hak (chyba oryginalny lecz potrzebuje restauracji widac na foto );
~alufelgi R15 Fondmetal z oponami 195/50; (są jeszcze oryginalne Vw R13 z zimowymi oponami);
~service książeczka ze wszystkimi danymi co były robione w niemczech;
narazie tyle :)

Autko jest sprowadzone z Niemiec. Miało przebieg 138tys. (oryginalny) Już mam je kilka lat. Gdy kupiliśmy je, to jezdził ojciec lecz po nabyciu sobie nowego C5 oddał mi Ventkę. hmmm co robione jet tu. co 10-15 tyś. mieniany olej 10w40 Mobil 1. Mieniałem tarcze hamulcowe z przodu (Brembo) i klocki (niepamietam firmy) z tyłu mieniałem amortyzatory no i wszystko co tam jest :D teraz głównym problemem autka jest rdza. mam zamiar o pełnym przemalowaniu autka. Jeszcze w przeszłości chcę zmienic przednie lampy i nabyć Xenon'y, zamontowac orydginalne halogeny, zaciemnić tylne szyby, zamontowac nowe glośniczki i subwoofer, zmienic grill :D . Narazie tyle.

P.S. sorki za błedy gramatyczne :(
z czasem bedzie więcej fotek.

sebastian - 2008-06-08, 16:51

też nie miałeś gdzie tych fotek wrzucić...? Na tego fotosika już lepiej mogłeś. No, ale nic.

Fajny masz bajer, ja czegoś takiego nie mam i w sumie pierwszy raz takie coś widzę:

W ogóle jakoś taki fajny masz ten bagażnik

Fable - 2008-06-08, 17:01

z gory jest tamta taka pokrywa i wszystko :)
sebastian - 2008-06-08, 17:05

ja wiem, ale w ogóle takie fajne przegródki masz, takie praktyczne, bo małe duperele się nie walają przynajmniej po bagażniku. No mi by się coś takiego przydało, bo ciągle mi coś lata bo całym bagażniku...
Fable - 2008-06-08, 17:08

a gdzies na szrotach nie ma takiego?
tomek87 - 2008-06-08, 17:11

fajne autko :D no bagażniczek bardzo ciekawy, przynajmniej masz równa podłogę, ciekawe czy to seria bo pierwszy raz widzę ;) no i trochę chamsko wyważone koła :pała:
sebastian - 2008-06-08, 17:12

Nie łaziłem po szrotach, a tymbardziej nawet do głowy by mi nie przyszło, ze coś takiego jest - mówię, piewrwszy raz widze takie coś u Ciebie - nigdy wcześniej się z tym nie spotkałem...
Fable - 2008-06-08, 17:14

tomek87, no to jest standart ja myslalem bo sam tego czegos niestawilem. a co tam z kolami?
sebastian, teraz wiesz ze cos takiego jest :D

tomek87 - 2008-06-08, 17:17

na alu sie odważniki klei w środku, ale i u nas w Polsce często się spotyka pseudo majstrów :połbie:
Fable - 2008-06-08, 17:19

wiem ze sie klei w srodku ale mnie tak zrobil ii nie wiem dlaczego. no ale co zrobisz....
sebastian - 2008-06-08, 17:20

Są alu, ze na obręczy tez się wstawia te normalne, ale one są trochę inne, niż zwykłe stalowe - emaliowane bodajże. Ale o wiele lepiej wygląda, jak ich nie ma w ogóle, niż są. Ja tak mam - nie chciałem tych na obręczy, tylko sobie zażyczyłem, by mi przykleili - o wiele ładniej się prezentują kółeczka.
krzeszak - 2008-06-08, 18:37

No ładne vento, a ten bagażnik niezły wypas ja z tym sie jeszcze nie spotkałem ,praktyczne rozwiązanie
tylko tych zdjęć nie mogę otworzyć coś to nie działa wiec sie wnerwiłem bo chciałem poglądać a tu nie mogę :nerwus:

lesny1982 - 2008-06-08, 18:48

no fajnie wyglada :brawa: a ten bajerek w bagaju to troszke podloge podwyzsza nie?? bo normalnie kolo jest na rowno z podloga w bagaju a tu jest wyzej :faja: no i z tymi felami dali czadu odwazniki pasuja jak świni siodło :P
Fable - 2008-06-08, 18:49

krzeszak, tam nmaciskasz na ten link co rzucilem i pozniej wprowadzas password ventogl
sebastian - 2008-06-08, 19:31

Ale dlaczego tak utrudniłeś nam życie z tymi fotkaim? Nie lepiej było je umieścić na www.otofotki.pl lub na tego zakichanego, ale już lepszego fotosika www.fotosik.pl ? Na prawdę, o niebo lepiej by było, bo nawet fotek powiększyć nie idzie. Spróbuj normalnie dać fotki raz jeszcze i zrób miniaturi na forum - na prawde będzie nam wszystkim lepiej do oglądania...
krzeszak - 2008-06-08, 19:42

dalej nie mogę włączyć zdjęć :(
sebastian - 2008-06-08, 19:45

Fable, pliss, zmień to, dla nas wszystkich... :(
fajnie się zapowiada, ale...

simens - 2008-06-08, 20:23

ciekawy ten bagaznik, i wyglada na fabryczny element :]
Fable - 2008-06-08, 21:24

ale normalnie tam w tych fotkach musi wszystko dzialac... bo mi fotosik strasznie powoli sie otwiera
krzeszak - 2008-06-08, 21:31

jedno jest pewne ja nie mogę otworzyć Twoich zdjęć ,przepisywałem twój kod czy jak to sie zwie i nic kopiowałem i nic przekierowuje mnie na podobna stroneke i znów chce jakiś kod wiec sie wnerwiłem i już nie probuje, a na fotosiku zawsze działa nieraz wolniej sie otwieraja a sie otwierają a tu nie, pierwszy ras mi sie zdarza ze nie mogę oglądać zdjęć, może zrób to tak jak to pierwsze zdjecie ;)
sebastian - 2008-06-08, 21:42

Fable napisał/a:
bo mi fotosik strasznie powoli sie otwiera

dokładnie, bo on w sume lipny jest.
Wrzucaj na www.otofotki.pl - bez zbędnych pierdół - a działa szybciutko - Polecam :)

Fable - 2008-06-08, 22:15

zredukowalem pierwsza wiadomosc :) )) teraz lepiej?:)
sebastian - 2008-06-08, 22:16

Fable, BOMBA !! - o to chodziło :]
Fable - 2008-06-08, 22:18

sebastian, dobry tamty hosting zdjec ktory mi dales :) dzieki ci :)
krzeszak - 2008-06-08, 22:19

teraz jest :OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK:
sebastian - 2008-06-08, 22:22

Fable napisał/a:
sebastian, dobry tamty hosting zdjec ktory mi dales :) dzieki ci :)

Ja to wszystkim mówię, ale jakoś wszyscy lubią tego zakichanego srotosika :P
Mnie on irytuje, zarówno pod względem masy niepotrzebnych pierdół, reklam itp., jak i pod względem szybkości działania. A tu proszę - prosto, a konkretnie i na temat :)

Fable - 2008-06-08, 22:24

no wlasnie i glownie predko :) czekam komentarzy od wszystkich n a temat autka czego brakuje czego jest zamalo :D
sebastian - 2008-06-08, 22:30

Fable napisał/a:
czego brakuje czego jest zamalo

Mi brakuje tego, co masz w bagażniku - jak Ci zbyteczne, to podziel się z kolegą :P
Nie, no pod tym względem wymiata w kosmos pod względem funkcjonalności i ogranizacju kufra :)
Faktycznie, widać te aluski na tych badziewnych ciężarkach... Lipnie to wygląda, albo za duże one są. i one własnie niszcza felgi, potrafią się przesuwać, a tak, jaklbyś miał te przyklejane, to problem z głowy, no i estetyczniej to wygląda :)
A gdzie Ci to złoto wychodzi, co pisałeś?

Fable - 2008-06-08, 22:32

jakie zloto?
sebastian - 2008-06-08, 22:35

Fable napisał/a:
jakie zloto?

Fable napisał/a:
teraz głównym problemem autka jest rdza

to złoto, co się świeci :D

krzeszak - 2008-06-08, 22:36

ale to chyba parę litrów pojemności bagażnika uciekło od takiego rozwiązania?to nie ma tego zagłębienia w bagażniku? tylko pianka zrobione czy jak to jest?
Fable - 2008-06-08, 22:42

sebastian, no jeszcze nie robilem fotek z rdza ale to przednie arki, tam poczatki progow gdzie blotniki, tylna klapa tam gdzie podswietlenie na nr ... i jeszcze tam drzwiczka... pokarze jak bede mial fotki.
krzeszak, no moze troche litrow i mnie jaki 500 teraz jest :D ale jest gdzie drobiazgi zlozyc :D bagaznik jest rownu. pianka ta sie nakrywa taka nakladka z plastykowa podstawa i abciagnieta tez taka jakbt platykowa masa niewiem jak to nazwac...

sebastian - 2008-06-08, 22:44

Fable napisał/a:
sebastian, no jeszcze nie robilem fotek z rdza ale to przednie arki, tam poczatki progow gdzie blotniki, tylna klapa tam gdzie podswietlenie na nr ... i jeszcze tam drzwiczka... pokarze jak bede mial fotki

Czyli standard...
Fable napisał/a:
bagaznik jest rownu. pianka ta sie nakrywa taka nakladka z plastykowa podstawa i abciagnieta tez taka jakbt platykowa masa niewiem jak to nazwac...

Ciekawe rozwiązanie, na prawdę - ja chcem takie cudo !! :]

krzeszak - 2008-06-08, 22:47

jak by nie było fajne to rozwiązanie no i ja jeszcze tego nie namierzyłem w innej vence ,pierwszy raz u Ciebie to oglądam :D
sebastian - 2008-06-08, 22:48

ja tak samo, tez pierwszy raz :D Wiele wynalazków już się widziało po drodze, ale takie cuś to pierwszy raz :)
Fable - 2008-06-08, 22:49

no teraz bedziecie wiedziec ze jest cos takiego :faja:
sebastian - 2008-06-08, 22:52

I będzie to poszukiwane, jak osłona pod silnik do 1.8 :D
Fable, anie chciałbys się tego pozbyć? bagażnik Ci się powiększy chociaż? :> :D

Fable - 2008-06-08, 22:53

sebastian, cha :D nea :P ja w bagażniki nic niewoże sam widzisz co tam lezy u mnie :D takie cos mozna i samemu zrobic :) tylko trzeba pianki tej i wszystko
sebastian - 2008-06-08, 22:55

Tylko skąd takie cudo wziąść, żeby to pasowało, było sztywne i w ogóle...
Fable - 2008-06-08, 23:02

u mnie sztywne, 3 worki kartofli lozylem i nic, jednym slowem dobre to. na szrocie moze poszukaj beda mieli chyba :)
sebastian - 2008-06-08, 23:03

Jak na allegro nie ma, nie było- nigdy się nei spotkałem, to tymbardziej na szrocie :)
Szpiker - 2008-06-08, 23:39

moze poprzedni włąsciciel to zrobił :hmmm: ale rozwiązanie ciekawe
Paweł J. - 2008-06-09, 09:38

Fajny myk z bagatkiem....no i karoseria i wnętrze utrzymane w jednym kolorku... ;)
sebastian - 2008-06-09, 09:42

Nom, granatowa deska w połączeniu z granaowym lakierem ładnie się zgrywa i tworzy jakby jednolitą całość, aczkolwiek ta granatowa decha za cholerę mi się nie podoba :P

A z bagatkiem, jakby było kilku chętnych, to może można by było coś pokombinować, jakieś zamówienie moze, tak, jak na te osłony pod silnik...? Bo ja bym się pisał od razu na takie coś, ale nie mam z czego czegoś takiego zrobić...

spyro - 2008-06-09, 10:04

ja tez mam takie coś w bagażniku i to było w standardzie, tzn nic nie kombinowałem i było już w aucie od początku.
Fable - 2008-06-09, 20:25

no to znaczy nie ja jeden mam cos takiego :) jakies ksenony poradzilibyscie? :)
sebastian - 2008-06-09, 22:30

Zamiast ksenonów, może lepiej jakieś soczewki? Spyro sobie takie zamontował ostatnio i mówi, że sobie je chwali, że o niebo lepiej świecą, niż standardowe lampy.
Fable - 2008-06-09, 22:33

u nas na litwie kupic soczewki do Vento to chyba no niewiem to samo co szukac igle w sianie :D
sebastian - 2008-06-09, 22:35

Na allegro jest ich mnóstwo :)
Fable - 2008-06-09, 22:36

ale nwm jak to czy dojada one do mnie w calosci
sebastian - 2008-06-09, 22:39

Spyro zamawiał aż z Niemiec i doszył w całości :) Nie bój się - sa profesjonalnie zapakowane, przecież nikt by nie wysłał tak o, tylko włożone do pudełka z byle czego...
Fable - 2008-06-09, 22:47

http://www.allegro.pl/ite...yes_chrom_.html
te mi ladne bardzo sa :) no albo takie ja u spyro no nwm jakie lepiej nawet :D

spyro - 2008-06-09, 22:50

ja zawsze chciałem soczewki, więc na nie padł wybór ale i angel eyes są fajne.
Fable - 2008-06-09, 22:51

a w angel eyes xenony mozna wstawic?
sebastian - 2008-06-09, 22:52

spyro, a w woli wyjaśnienia, i żeby już poźniej nei robić OT - z regulacją nie ma problemów? Reguluje je się tak samo, jak zwykłe reflektory? (chodzi mi o regulację wysokości świecenia na stacji diagnostycznej).
Paweł J. - 2008-06-09, 22:52

Te oczy anioła zawsze mi się podobały....Spyra tez są niegłupie...także to już Ty decyduj i kupuj to co Ci serce podpowiada....

Zanim kupisz światła, musisz dokładnie przemyśleć do będziesz z autem robił...tzn pewnie jak kupisz światła na przód to potem od razy na tył i kierunki no i ładnie to wyglada jak wszystkie światła w aucie są pod jeden kolor...czyli np ciemne klosze z tyły, ciemne kierunki i światła jak u kovvala lub np w drugą stronę...czyli na jasno...

sebastian - 2008-06-09, 22:53

Fable, Ale do xenonków jeszcze musisz spryskiwacze reflektorów zamontować...
Fable - 2008-06-09, 22:54

a dlaczego?
sebastian - 2008-06-09, 22:56

Tak mówki niby kodeks, no i dla tego też, że one się bardzo mocno grzeją, żeby je schładzać.
spyro - 2008-06-09, 23:04

sebastian napisał/a:
Reguluje je się tak samo, jak zwykłe reflektory? (chodzi mi o regulację wysokości świecenia na stacji diagnostycznej)

moje maja nelektryczna regulację, ale narazie nie podłaczoną :D Można je regulować równie ręcznie jak zwykłe reflektorki lub elektrycznie jak je w końcu podłączę.

sebastian napisał/a:

to sie tyczy Polski a Fable mieszka na Litwie, może tam nie trzeba... Każdy kraj ma inne przepisy.

Sam tez myślę o xenonach tylko te cholerne spryski mnie obijają bo same xenony sa już cenowo naprawde OK.

Paweł J. - 2008-06-09, 23:04

Jakby co to schemat spryskiwaczy do świateł moge podrzucić...także może sam coś wykombinujesz ;)
Fable - 2008-06-09, 23:07

u nas spruskiwacze do xenonow nie sa potrzebne... ale w przepisach napisane ze lampy z ksenonami musza byc soczewkowe... czyli na przewiezaniu tanu technicznego (co 2 lata) nieprzepuszcza mnie chyba z angle ehes i xenonami bop nie maja soczewek, bede musial stawic oryginalne :D
sebastian - 2008-06-09, 23:09

spyro napisał/a:
moje maja nelektryczna regulację, ale narazie nie podłaczoną

Ale mi nie chodziło o ta regulację, co sobie pokrętłem ustawiasz, tylko napisałem - na stacji diagnostycznej, jak Ci reguluja na podstawie tej puszki - regulacja góra dół i lewo prawo - kąty świecenia. Są dwa pokrętła do regulacji na zwykłym reflektorze - tez tak u Ciebie jest? Bo mi kiedyś gościu na diagnostyce mówił, ze te soczewki i w ogóle te tuningowe lampy to ciężko się je ustawia...

[ Dodano: 2008-06-09, 23:14 ]
A moje zdanie w tej kwestii jest takie, że szkoda pieniędzy wywalac na ksenony. Porządny klosz lampy i dobre żarówki i będzie dobrze. Wcale się nie dziwie, jak ludzie jeżdżą z takimi lampami, ze odprysk na odprysku, odbłyśniki i klosze wypalone i narzekają, ze kiepsko świecą... Ja mam calusieńkie nowe całe lampy Helli, na żarówkach co prawda jeżdżę tych najtańszych, po 9 zł, ale świeci o wiele lepiej niż jakmiałem właśnie takie stare i to jeszcze jeden miałem ogr., a drugi jakieś depo czy co.. i własnie było dużo odprysków i jedna lampa była troszkę wypalona. Fakt, że jazda na ksenonach to miodzio, ale porządne lampy i żarówki też dobrze robią.

A jak już porywac się będziesz na ksenony, to pomyśl może o biksenonach? :>

Paweł J. - 2008-06-09, 23:18

O jakich Wy odpryskach piszecie?? Odpryskach na szkle klosza lampy??
sebastian - 2008-06-09, 23:21

Tak, Tygrysisko. Jedziesz np. za jakimś tirem, pryśnie Ci kamyszkiem i masz... niekoniecznie taki odprysk, ale od drobinek samego piasku, takie miniaturowe jakby wżery, te odpryski, ale to pogorsza później widoczność, szczególnie w nocy właśnie...
Paweł J. - 2008-06-09, 23:24

Pierwsze słyszę i takim czymś....nigdy tego nie miałem....
sebastian - 2008-06-09, 23:37

Wiesz, zależy jak kto jeździ - czy szybko, czy noralnie, i czy unika jazdy "na ogonie" tuż za tirem. A jadąc za takimi potworami nie raz pryskają kamyczki, nawet te drobinki, które przy dużej prędkości wbujają się w szkło, czy w szybę. przypatrz się dobrze swoim kloszom lamp. oje stare były własnie od czegoś takiego delikatnie "poniszczone", miały takie drobniutkie odpryski, wżery od drobinek kamyczków, a to wszystko osłabia pole widzenia i jasnośc świecenia lampy.
spyro - 2008-06-10, 10:11

sebastian napisał/a:
tez tak u Ciebie jest? Bo mi kiedyś gościu na diagnostyce mówił, ze te soczewki i w ogóle te tuningowe lampy to ciężko się je ustawia...

tak dokładnie jest jak w oryginalnych lampach.
sebastian napisał/a:
Wiesz, zależy jak kto jeździ - czy szybko, czy normalnie, i czy unika jazdy "na ogonie" tuż za tirem. A jadąc za takimi potworami nie raz pryskają kamyczki, nawet te drobinki, które przy dużej prędkości wbijają się w szkło, czy w szybę

No ja raczej nie jeżdżę jak stary dziadek, ale odprysków na kloszach nigdy nie miałem... A przypatrywałem się im bardzo mocno jak pozbywałem się brewek :D

marmarmarek - 2008-06-10, 12:07

fajne Vento :) co do wylorzenia bagaznika to seria w mlodszych autach (chyba dlatego, ze wszedl zakaz wypuszczania samochodow z dojazdowkami, a pod taki sprzet bagaznik Vento byl zaprojektowany i cos z tym zobic musieli ( tak dumam sobie :D )
MAPET - 2008-06-10, 12:30

sebastian napisał/a:

eeee tam

tak mowi kodeks w przypadku seryjnie montowanych ksenonow

jak masz zamiar xenon pakwoac to tylko do soczewek!
w innych bedzie oslepial!

Fable - 2008-06-10, 15:19

ok jasne bede patrzal co my mamy tu u nas na litwie :D
Paweł J. - 2008-06-10, 15:38

Fable, a może kiedys wrócisz do PL?
spyro - 2008-06-10, 18:29

MAPET napisał/a:
sebastian napisał/a:

eeee tam

tak mowi kodeks w przypadku seryjnie montowanych ksenonow!

To co nie trzeba mieć spryskiwaczy jak sobie dołożę teraz xenony do soczewek? Chyba jednak nie i nie zależnie czy fabryczne czy nie to trzeba mieć spryski.

RobertAIR założył spryski adoptując z octavii, wszystko jest opisane w jego profilu i sam sie nad tym zastanawiam.

marmarmarek - 2008-06-10, 19:26

spyro napisał/a:
To co nie trzeba mieć spryskiwaczy jak sobie dołożę teraz xenony do soczewek? Chyba jednak nie i nie zależnie czy fabryczne czy nie to trzeba mieć spryski.
siemens w mk2 nie ma i jezdzi :D
spyro - 2008-06-10, 21:25

marmarmarek napisał/a:
siemens w mk2 nie ma i jezdzi

no dobra, ja mam ciemne szyby z prozdu i tez jeżdże chociaż to wbrew prawu. Także w ten sposó nie ma co patrzeć bo xenonki to w nocy od razu można odróżnić, czyli policja się może dowalić jak trafi się upierdliwca.

Fable - 2008-06-10, 21:42

przednie szyby u nas lapia strasznie.... kara od 100zl minimum i to nieoficjalnie. maja taki przyzad i mieza ile % masz zaciemnione przednie. a xenony u nas jezdzic mozna ale gdy idzie sprawdzian stanu technicznego to nieprzepuscza... oj Tygrysisko, chacialbym ja do polski strasznie moze latem lub w koncu zaskocze ;)
sebastian - 2008-06-10, 22:32

A czemu Ciebie wygnało tak daleko?
adbaca - 2008-06-10, 22:40

podoba mi sie wersja, bogata
Fable - 2008-06-19, 11:53

chlopaki!! mam pytanko. mam tamte glosniczki co w opisie sa napisane i chce zrobic tak zeby na glosniczki w drzwiach szli tylko sredniej czestotliwosci tony a na subwoofer ktory mam zamiar kupic tylko niskie a na te co sa p rpzedzie tam zeby byli wysokiej czestotliwosci tony no w rtch oryginalnych "piskalkach" to jak musze to zrobiuc zeby tak wszystko rozdzielic?

[ Dodano: 2008-06-19, 12:25 ]
co myslicie o czyms takim? HERTZ max 140W; nom 70W; 60-20kHz; 91dB; 4Om; Ø165mm
do drzwi przednich. model Hertz HER/ECX-165. beda graly normalnie bez wzmaczniacza?

[ Dodano: 2008-06-19, 12:26 ]
http://www.lemona.lt/LIUSE/NI/HER_ECX-165.pdf oto info

Szpiker - 2008-06-19, 13:35

hertze będą grały dobrze , jeśli chodzi o głośniki i zeby grały w aucie tak jak chcesz to suba mozęsz ustawić na niskie tony na wzmacniaczu a przód auta ustaw radiem jeśli masz taką opcje w nim
spyro - 2008-06-19, 13:37

to 140 W to w sinusie czy muzycznej mocy?

Hertz to dobra firma, ale jeśli to 140 W jest w muzycznej to lipa, to będa miały z 50-60 w RMS.

Szpiker - 2008-06-19, 13:41

wydaje sie ze 140 muzycznej z opisu
spyro - 2008-06-19, 13:46

No też tak mi sie zdaje, to raczej słabo. Ja mam w tej chwili w przednich drzwiach 100 W w RMSie JBL'a i wcale nie jest to jakaś rewelka, więc 140 muzycznej dające max 60 realnej mocy to za słabo...

Fable napisał/a:
HERTZ max 140W; nom 70W

Dopiero teraz doczytałem wp oscie Fable :D

Czyli nawet 70 w RMS to żadna rewela. Szukałbym jednak mocniejszych głośniczków a jak jeszcze chcesz je podłączyć do wzmaka to i 100 będzie mało.
Jest taka zasada, że głośniki powinny mieć 2 razy tyle mocy co wzmak w radiu. Czyli jak masz radio 4x50 Watt to należałoby mieć głośniczki 100Wattowe żeby to miało jakikolwiek sens.

Fable - 2008-06-19, 15:18

http://shop.milgreta.lt/p...04f5114a6c2a0b1
a jak tkiego cos?

[ Dodano: 2008-06-22, 12:07 ]

DRAG! :twisted:

Fable - 2008-07-01, 21:15

glosniczki juz kuione po 100rms jeden :)
teraz chcem kupic lampki H4 ktore by swiecily bardzo bialo lub pod taki siniawy kolor no nwm jak objasnic :D
mam teraz zamontowane Osram Silver Light czy cos takiego
a w sklepie sa takie:
Philips H4 Blue Vision 12V 60/55W;
PHILIPS H4 12V 60/55W X-treme Power (pisza ze +80% jasniej swieci);
PHILIPS H4 12V 60/55W H4 Premium +30%;
PHILIPS H4 12V 60/55W H4 Night Guide +50%;
wiecej wyboru nie ma. moze jakie stosujecie i sa dobre to napiszcie jakie, prosze o porady. dziekuje bardzo za odpowiedzi :]

sebastian - 2008-07-01, 21:20

Standardowe, nie będziesz oślepiał innych kierowców.
Fable - 2008-07-01, 21:25

je nie mam na uwadze o 100wat lampeczkach tamte to oslepiaja strasznie a o prostych tylko o bardziej skutecznych niz standartowe... a co do oslepiania u mnie regulacja lamp przednich jest dobra i naprawde nieoslepia z Osramami to i z tymi niebedzie tez oslepiala tylko niewiem co wybrac
spyro - 2008-07-02, 09:17

Fable napisał/a:
o bardziej skutecznych niz standartowe...

Kup poprostu dobre żarówki, ja jak miałem zwykłe lampy kupowałem Philips Vision czy jakoś tak, dawały więcej światła nie oślepiając innych. Nie ma co kombinować za bardzo bo poprostu będziesz oślepiał innych.

Fable - 2008-07-02, 10:41

ja chcem poprostu zeby bialej swiecily i wszystko... na stronie internetowej philips tez jest napisane ze w normach sa one i nieoslepiaja.
tomek87 - 2008-07-02, 22:33

Philips H4 Blue Vision 12V 60/55W będą dobre, sam mam takie i jestem bardzo zadowolony ;)
Fable - 2008-07-03, 09:12

mozesz wlozyc fotke jak swieca?
Paweł J. - 2008-07-03, 09:37

Ten pierwszy samochód na planie to mój(standardowe żarówki) ten drugi (w środku) siwy to Krzeszaka i tam są Philips-y...ogólnie jaśnie świecą...podchodzą lekko pod niebieskawy....

Fotka by Respect :oklaski:

A tu jakby trzeba było fotka w większej rozdzielczości:

Fable - 2008-07-03, 15:52

patrzac na fotke to wszystkie sa identyczne :D to nawet i nie wiem :D jakby prawie rozmicy i nie ma czy oryinalna czy nie, tylko moze w rzeczxywistosci jest bialszy kolor
Paweł J. - 2008-07-03, 16:54

Ma fotkach widać że philipsa są bielsze....a standardowe troszkę (w porównaniu z philipsami) są troszkę żółciejsze.
tomek87 - 2008-07-03, 17:28

Fable napisał/a:
mozesz wlozyc fotke jak swieca?

postram sie coś w nocy zrobić ;)

Fable - 2008-07-03, 17:30

ok bylbym wdzieczny :) wtedy trzeba bedzie sobie takie zamontowac :D bo juz o ksenonkach myslalem. mialem propozycje zakupu za 420lt czyli 420zl moze troche wiecej bi-xenony i nie wiem co robic :D jakos 420zl troche zadrogo jak za lampeczki :D
spyro - 2008-07-04, 00:00

Fable, sam do niedawna jeździłem na Philipsach Blue Vision, wcześniej na tych Philipsach co dają białe światło. Różnica w nocy jest naprawdę zauważalna. Wcześniej bodajże Tungsramy te +5-% miałem i tez dobrze sobie radziły a sporo tańśze. Reasumując, standardowe żarówki H4 za 5-6- zł świeca kiepsko, te lepsze, co mają + ileś ta procent świeca o wiele lepiej. Także kup żarówki FIRMOWE normalne, żadne tam a'la xenons itp wynalazki. Firmowe, homologowane. I będzie GIT. A niestety zdjęciami nie uda się oddać czy któreś lepiej czy gorzej świecą.
tomek87 - 2008-07-04, 00:01

zrobilem cos takiego, fotki telefonem wiec nie widac dokladnie efektu, ale swieca na biało i o wiele lepiej niż stare ;)
Mijania

Drogowe

Fable - 2008-07-04, 08:27

ooo widac rozniuce :)pieknie :) dzieki ;)
Fable - 2008-07-24, 12:45

mam pytanko i malutki problem. mam wzmaczniacz Kenwood Kac-6403. u kolegi gra super. a u mnie gdy zaprowadzam autko to slychac takie piszczenia jakby no niewiem jak powiedziec cos swiszczy, gdy gazu taje wiecej to jeszcze mocniej a gdy silnik wylaczony to gra superowo. co to moze byc? mi sie wydaje ze cos przeszkadza dla czystego grania ale co to moze byc?
Fable - 2008-07-24, 13:02

no i dawno juz fotek niewkladalem to troche wloze :)
tak wyglada ten wzmaczniacz

a tu ta moja pokrywa co w bagazniku jest lecz jej dostalem gdy druty przeprowadzalem:

a tu gdy bylem w lesie przyjechalo takie fajniutkie autko, ktore na Litwie zobaczyc mozna bardzo rzadko naprawde :D

i kilka takich fotek :D
VW Vento vs VW Vento (siostrzyczki) :D

a tu VW Vento vs VW Golf (autko mojej kochanej) :dokuczacz:

Paweł J. - 2008-07-24, 13:28

Widać że wzmak w połączeniu z dobrym głośnikiem zatelepie autem...

Fajnie, że rodzinka jak i wybranka serca gustują w jednej marce... :oklaski: :OK:

Fable - 2008-07-24, 13:28

Tygrysisko napisał/a:
Widać że wzmak w połączeniu z dobrym głośnikiem zatelepie autem...

Fajnie, że rodzinka jak i wybranka serca gustują w jednej marce... :oklaski: :OK:

niezrozumialem co masz na uwadze "zatelepie autem"? :D

Paweł J. - 2008-07-24, 13:28

Fable napisał/a:
niezrozumialem co masz na uwadze "zatelepie autem"?

Chodziło mi o to, że sądząc po wyglądzie powinno ładnie tupać w aucie....wiem co potrawi zrobić 2x350W a jak tu u Ciebie widzę 2x500W no to czuję że będzie ciekawie

Fable napisał/a:
zatelepie

czyli inaczej ładne wibracje podłogi, zderzaków, blendy i tak dalej....

:cwaniak:

Fable - 2008-07-24, 13:37

no ale jest te wstetne piszczanie od czego to moze byc?
i tam napisane ze 500watt max to ja mysle ze 2ch po 250w max czy nie?

Paweł J. - 2008-07-24, 13:37

Fable napisał/a:
no ale jest te wstetne piszczanie

możesz tą myśl troszkę rozwinąć ?? ...bo nie czaję o co biega...

he he he ...mamy co oblewać...mój post nr 2000 w Twoim temacie.... :D

Fable - 2008-07-24, 13:37

no patrz taka sytuacja... gdy silnik wylaczony wszystko gra swietnie tak... a gdy zaprowadzam autko i pojawia sie takie piszczanie gdy zaczynam jechac to jescze wiecej cos piszyczy, aler piszczanie idzie z glosnikow... a dy autko wylaczone to gra czystko i pieknie a gdy zaprowadzone to jest takie piszczanie z glosnikow no nwm jak objasnic ci
Paweł J. - 2008-07-24, 13:46

o kurcze z tym to się nie spotkałem...dziwne...to muszą być jakieś zakłócenia...

ale to piszczy z głośników które sa podpięte pod wzmaka ??

ja miałem podobnie (ale tylko trochę podobnie) jak miałem oryginalne radyjko, które można było ściemniać i rozjasniać razem z zegarami...i gdy nie było na maxa rozjaśnione to mi tak troszkę gwizdało...i to wyglądało tak jakby silnik miał turbine bo gwizdanie nasilało się wraz ze zwiększeniem obrotów silnika...no ale jeździłem ciągle na rozjaśnionych na maxa zegarach i tego nie było....przypadkiem na to wpadłem jak czyściłem samochód i pokrętło musiałem przesunąc...zobacz jak to u Ciebie jest.

sebastian - 2008-07-24, 15:30

Wiem, o co chodzi - swego czasu, jak mój wujas miał starego dużego fiaciora, to było to tak, jakby miał turbinę w samochodzie, im więcej gazu, tym bardziej gwizdało :D
Powiem, że ja na swoim starym dardyku VW Beta też czasami coś takiego miałem, ale bardzo delikatnie. Z nowym radykiem już tego nie słychać. A dlatego tak się dzieje, że nie ma dobrego filtrowania (tzw. filtr przeciwzakłuceniowy) Coś mniej więcej na tej zasadzie, jak przy kablu na przykład od aparatu cyfrowego jest takie wybrzuszenie z kabelkiem owiniętym dookoła - to właśnie o to się rozchodzi. Po prostu nie ma dobrej jakby "izolacji" między silnikiem, a radiem, często tez wina może tkwić w samych kablach, co ida do głośników czy radia. raczej obstawiam winę tego za radio.

Fable - 2008-07-24, 19:58

Tygrysisko, tak to slychac tylko z tych glosnikow ktore sa podpiete do wzmacniaka....
sebastian, cos slyszalem ze sa sprzedawane jakies filtry przeciwzakluceniowe, ale niekojarze jak wygladaja i dokad sa podlaczane? czy do przewodow "+" i "-" czy do line kablow? moze moglbys cos opowiedziec? czekam na propozycje bardzo prosze wszystkich o pomoc
dziekuje!

sebastian - 2008-07-24, 19:59

Cholera wie, jak to wygląda, bo tez sam tego jeszcze nie widziałem na oczy, ale nowe radyjko założyłem i problem całkowicie zniknął, więc takie coś ono musi mieć już w sobie. Tutaj http://allegro.pl/search....y=709&country=1 jest kilka filtrów, na pewno to któreś z tych.
Paweł J. - 2008-07-24, 20:42

A moze tam przy wzmacniaczu jest jakaś regulacja?? próbowałeś coś tam kręcić ?? wzmacniacz uziemiłeś ??
lesny1982 - 2008-07-24, 20:56

co do wzmaka to ma okolo 50 w rms na kanal na glosniki w drzwiach to styka a i za malo :P a co do piszczenia to masz pewnie kable zasilajace i chincze puszczone razem w jednym progu nie myle sie???
lesny1982 - 2008-07-24, 20:57

a co do filtrow jak juz chcesz to kup na wzmacniacz na chincze sa sinuslive ;)

http://allegro.pl/item403...macniacza_.html

spyro - 2008-07-24, 22:22

Fable napisał/a:
no patrz taka sytuacja... gdy silnik wylaczony wszystko gra swietnie tak... a gdy zaprowadzam autko i pojawia sie takie piszczanie gdy zaczynam jechac to jescze wiecej cos piszyczy, aler piszczanie idzie z glosnikow... a dy autko wylaczone to gra czystko i pieknie a gdy zaprowadzone to jest takie piszczanie z glosnikow no nwm jak objasnic ci

Sprawdź po pierwsze kable, którymi masz całe audio popodłaczane, jeśli są cienkie, wymień na grubsze, nie chińskie bo to gówniane kable powodują zakłócenia. Do tego sprawdż którędy kabelki idą bo łapią zakłócenia z silnika...

Paweł J. - 2008-07-25, 07:12

No tak grubość kabla też ma znaczenie...u mnie są dosyć grube...także zwróc na to uwagę....

tak to się u mnie przedstawia:

lesny1982 napisał/a:
co do piszczenia to masz pewnie kable zasilajace i chincze puszczone razem w jednym progu nie myle sie???

u mnie też jest zasilanie puszczone w lewym progu...tez obok innych kabli i wszystko gra :peace:

lesny1982 - 2008-07-25, 10:07

Fable a masz oslone pod silnikiem???
Paweł J. - 2008-07-25, 10:15

A moze to także kwestia tego gdzie pod maską jest poprowadzone zasilanie do wzmacniacza...może jest za blisko alternatora lub jakiegoś innego tego typu urządzenia...
lesny1982 - 2008-07-25, 10:15

koło alternatora nawet nie ma gdzie puscic chyba
spyro - 2008-07-25, 14:52

Tygrysisko napisał/a:
gdzie pod maską jest poprowadzone zasilanie do wzmacniacza..

najlepiej po drugiej strony komory silnika, nawet dziury nie trzeba wiercić, wystarczy wyjąc zaślepkę plastikowa i już mamy miejsce do przeciągnięcia kabla. Wychodzi na wysokości zegarów (z tyłu oczywiście).

Co do kabli to nie warto na nich oszczędzać...

Fable - 2008-07-26, 20:36

oj od czego tu zaczac.
drut przeprowadzilem tam gdzie i u :tygrysek: a wszystkie druty linowe oraz plus i drut glosnikow lewych w lewym progu a prawych glosnikow w prawym progu.lesny1982, tam mam oslone silnika ale jaka ona odgrywa role w tym moim problemie? :D ten wzmak tak moze jest i slaby ale to tylko jest do glosnikow. a do suba bedzie oddielny z jednym wyjsciem tylko na sub. ale to z czasem. trzeba bedzie kupoic filt na "line" druty i zobaczyc co bedzie ale jakos niejakosciowo wygladaja te filtry druciki takie cienkie :( teraz jeszcze 2 dni pracuje a pozniej mam wolne to bede rozbieral wszystko od nowa. ale wiecej niekojarze co robic :(

lesny1982 - 2008-07-27, 09:53

ja np nie mam oslony i kazda kaluza i mi piszczy po jakims czasie przestaje i piski sa od alternatora :P zasilajace oddzielnie od chinczy wszystkie kable w dodatkowej izolacji ;)
Fable - 2008-07-27, 20:30

a jak taki filtr? moze taki lepiej byloby niz na liniejki?
http://shop.milgreta.lt/p...ea8564f08541cd4

lesny1982 - 2008-07-28, 10:35

to jest na samo radyjko a zaklucenia przewaznie ida od radyjka do wzmaka
Fable - 2008-07-28, 22:58

ale zobacz gdy silnik jest wylaczony to radyjko superowo czysto gra bez rzadnych zaklucen. jezeli postawie filtr na przewody plus i minus to mysle ze moze pomoze... teoretycznie a jak w praktyce to nie wiem :D
sebastian - 2008-07-28, 23:06

Fable napisał/a:
gdy silnik jest wylaczony to radyjko superowo czysto gra bez rzadnych zaklucen

Bo tak będzie - zakłucenia idą od pracy silnika,a silnik na postoju nie chodzi :D

lesny1982 - 2008-07-29, 00:26

tylko glosniki sa pod wzmaka podlaczone nie??
Fable - 2008-07-29, 08:22

tak tylko glosniki sa podlaczone pod wzmaka.
lesny1982 - 2008-07-29, 08:48

to zaklucenia napewno ida od radyjka do wzmaka zrob wszystko jak opisalismy i bedzie git :oklaski:
Fable - 2008-07-29, 09:15

to postawie filtr nal ine i wtedy zobaczymy co bedzie :)
Fable - 2008-08-03, 12:43

jak wybrac tylne deske te co nafotce?

tam bierozumiem co odpiac trzeba bo cos ja trzyma a co nie wiem :D

tomek87 - 2008-08-03, 13:15

fajna furka tam w tle :P
Fable - 2008-08-03, 13:16

fotki robione u babci na wsi :DDD to jak zdjac tamta deske? :(
tomek87 - 2008-08-03, 13:20

gdzieś kiedyś był taki problem poruszany, ale mozliwe ze nie na tym forum, jak znajdę to zapodam, ale z tego co pamietam to chyba trzeba te boczki plastikowe zdjąć bo są tam jakies oporne zatrzaski
Fable - 2008-08-03, 13:22

no tak wyglada ze one tez trzymaja te deske? a jak ich zdjac? nie chce nic polamac :(
Paweł J. - 2008-08-03, 13:30

Fable, poczytaj to http://forum.vwvento.org/...tylna+p%F3%B3ka
Fable - 2008-08-03, 13:44

Tygrysisko, dziekuje!
Fable - 2008-08-03, 13:48

ALPINE CDA-9883R i mam o pytanie jak takie cos dobre jest? wyjdzie mi ~449zl razem i swoj kenwood oddam czy oplaca sie co takiego mieciac? stan idealny. sa wszystkie papierki. czy juz lepiej na cos takiegojak DALCO BC-4001DVD mieniac? cena na 100zl wieksza. prosze o porady
Paweł J. - 2008-08-03, 13:54

Top jest takie cos jak tu ??

http://moto.allegro.pl/it..._gratisami.html

widac radyjko w cenie....

Fable - 2008-08-03, 13:56

no i ja o tym mowie... lepsze niz moj kenwood :DDD
Fable - 2008-08-03, 13:58

a jak te Dalco? moze ktos ma jakiej info?
Paweł J. - 2008-08-03, 13:58

jaki ten kenwood ma symbole ??
sebastian - 2008-08-17, 14:48

Fable napisał/a:
jak wybrac tylne deske te co nafotce?
[url=http://www.otofotki....46p.jpg]Obrazek[/URL]
tam bierozumiem co odpiac trzeba bo cos ja trzyma a co nie wiem :D

Przy rozbebesdzaniu dzisiaj mjego bagażnika nadziałem się na coś, co może być przydatne Tobie, bo od razu mi się przypomniało, że pytałeś.

tu sa takie zaczepy plastikowe, jak zdejmiesz boczki bagażnika, lub je chociaż mocno odegniesz. One trzymają się na kawałku drewienka, sklejki, de facto oznaczonej logo VW Audi :D to się uśmiałem, ale szczegół... te zaczepy mocno musisz udgiąć i podejżewam, ze pójdzie, jak jeszcze chyba zdejmiesz boczki w środku, w aucie te na tylnych słucpach. Być może i bez ich ściągania pójdzie, ale nie próbowałem wyciągac półki, ale to już jakiś trop. Życzę pomyślości przy wyciąganiu :)

sebastian - 2008-08-17, 20:56

Fable napisał/a:
tu ta moja pokrywa co w bagazniku jest lecz jej dostalem gdy druty przeprowadzalem

Ty nie chcesz się aby przypadkiem tej pokrywy pozbyć z bagażnika? :> :P
Jak coś, ja bym był chętny, bardzo :]

Fable - 2008-08-18, 10:43

sebastian, nie niechcialbym :D :P :P :P
sebastian - 2008-08-18, 14:46

a szkoda, wielka szkoda :P :P :P
Fable - 2008-08-25, 10:17

mam problem :( pogoda juz nie jest sloneczna i ciagle pada, jedna z wycieraczek szypy sie sie zepsula, skacze po szybie. gumeczki sa pomieniane lecz zlamany jest uchwyt plastikowy taki. wycieraczki mam teraz Bosh i bylem nimi zadowolony. nastal czas zmienic je. co byscie poradzili. slyszalem ze sa jakies z silikonowymi gumeczkami oraz jakies tam pokryte grafitem i proste gumowe. ceny tez sa rozne. od 13zl :D ale to chinszczyzna a jej nie chcem. widzialem ze sa jakies innej formy takie plaskie. jak na BWM 5 oryginalne stoja to podobnej formy. jaki rozmiar standartowy musi byc? 53mm? a jezeli 55mm postawie to wlaza? i ta wycieraczka ze strony kierowcy jest ze spoilerkiem takim malym, on na cos oddzialywuje czy nie? czekam na propozycje :hejka:
dziekuje :]

sebastian - 2008-08-25, 10:49

Najlepsze są grafitowe. Te najtańsze to jedno wielkie gie... Ja byłem z Boscha zadowolony, teraz mam jakieś tanie - niby ok, ale piszczą strasznie. Także Bosch, Valeo powinny być ok.
jeśli chodzi o długość, to 530 i 480 - dłuższych raczej nie polecam.
Natomiast, co do tych spojlerków - nie wiem, bo niegdy nie miałem takich, ale wg mnie to tylko taki bajer, raczej nic nie poprawiający "aerodynamiki". Może i się spawdza przy bardzo dużych prędkościach, ale kto mądry jeździ szybko podczas deszczu?
Spotkałem się też z takimi "aero" czyli całkowicie płaskimi i wygiętymi, co idealnie dopasowują się do układu szyby. W nowych autach często są - np. Golf V, Touran itd. Mają mocowania standardowe, ale kosztuję 100/kpl.
Może i dobre, też nie praktykowałem, ale wolę dać te 50 zł za standardowe Boscha i też będzie giciorek :]

A jeśli dalej będzie Cię problem nurtował, to zapraszam do lektury: :)
http://forum.vwvento.org/...ght=wycieraczki

spyro - 2008-08-25, 10:51

Bosch są super, ja mam teraz Championy - też OK, także najważniejsze żeby były firmowe, a nie tanie chińskie gó...
Fable - 2008-08-25, 11:02

sebastian, jak zrozumiec 530 i 480. czyli jedne krotsze a inne dluzsze czy jak? czy obie musze byuc po 53 czy obie po 48?
dziekuje bede szukal bosha... ale gdzie to znajsc :( mam nadzieje ze zbajde :)

sebastian - 2008-08-25, 11:06

Są dwa różne pióra. Jedno musi być 530, a drugie 480 (milietrów)
Krótsza idzie po stronie kierowcy, a dłuższa - pasażera.
Są auta, gdzie długości obu piór sa takie same, ale tu są różne i tego się trzeba trzymać.
A gdzie je kupić?
1. Allegro
2. Dobry sklep motoryzacyjny
3. Nawet w marketach bywają...

Szpiker - 2008-08-25, 13:11

sebastian napisał/a:
Krótsza idzie po stronie kierowcy, a dłuższa - pasażera.

a nie odwrotnie ;) jak nie wiesz jakiej długości kupić to zmierz stare

sebastian - 2008-08-25, 13:15

Szpiker napisał/a:
a nie odwrotnie

yy, no racja, fakt - 480 - po stronie pasażera, a 530 - kierowca :]

Fable - 2008-08-25, 13:43

jasne dzieki za pomoce i za porady :)
sebastian, respect :OK:

Fable - 2008-08-29, 18:00

kupilem nowe piora. firma "champion" poradzili mi przyjaciele ktorzy juz nie 1 rok z nimi jezdrza. kupil 53mm i 51mm :) cena nie jest wysoka za ten komplekt zaplatilem 51zl. roznica jest bardzo wielka, czyszcza superowo, zadnych pasow nic niepozastawiaja, nic niepiszczy jak to bylo przed tym i nic nieskacze :D narazie jestem zadowolony jak tam bedzie dalej zobaczymy .
powstal inny problem polecial mi termostat :( wczoraj temperatura podskoczyla do 102 stopni gdzies. niezadzialal termostat ... pozniej jakos sie odtworzyl i temperatura spadla. bede mienial teraz go. mienialem rok temu :( jakiej firmy poradzicie?

krzeszak - 2008-08-29, 18:09

Fable napisał/a:
jakiej firmy poradzicie?

a moze to czujnik temperatury?,zerknij na to:
http://forum.vwvento.org/...light=termostat
ale również dobrze zapoznaj sie z innymi tematami na temat termostatu ,temperatury i czujnika temperatury

sebastian - 2008-08-29, 22:30

Fable napisał/a:
jakiej firmy poradzicie?

Jeśli termostat, czy czujnik temperatury, to tylko i wyłącznie oryginalny, prosto z serwisu. Praktycznie rzecz biorąc, to nie ma aż tak dużej róznicy w cenie, pomiędzy zamiennikami, a oryginałem, ale na oryginale wiesz, że pojeździsz. mało tego. Będziesz wiedział, że pokazuje wówczas prawidłową temperaturę. Ale to jeszcze nie wszystko. nawet nowe, prosto ze sklepu czujniki bywają wadliwe. A na to już nic nie poradzisz, bo ma to się ni jak co do reklamacji. A oryginał, to oryginał. Szczególnie, że jak w przypadku wymiany samego termostatu jest to dosyć uciążliwe, więc nie uważam, by tu na tym oszczędzać, co go z reszzta wymienia się co rok, a może nawet i rzadziej. Także, jeszcze raz powtarzam: ORYGINAŁ !! i będzie git machine :]

sebastian - 2008-08-30, 01:10

Fable napisał/a:
51mm
cm, jak już :) , ale czemu 51, a nie 48? Nie zachodzi Ci o uszczelkę, czy tą gumę, co jest po bokach szyby?
Fable - 2008-08-30, 10:08

bede szukal oryginalu.
sebastian, 51cm wlazi normalnie. wlazi troszeczke pod te gumke co jest po bokach szkla ale nigdzie nic nie czepia. a w gorze w sam raz. wiekszy obszar czysci. narazie jestem zadowolony :)

sebastian - 2008-08-30, 10:46

Fable napisał/a:
bede szukal oryginalu.

Tylko nie używkę, a nowy, całkowicie nowy :D
Fable napisał/a:
wiekszy obszar czysci.

Czy ja wiem... Ja mam normalne i nie narzekam na obszar czyszczenia. teraz może tego nie będzie widać, ale po jakimś czasie, skoro piszesz, że o ta gumę wadzi, to ona Ci się wytrze i to będzie później brzydko wyglądało. U mnie skolei, przy tych tanich wycieraczkach - niby napisane było, że pióro ma 480, ale chyba wg jakiejś innej normy mierzone, bo wiecznie mi o uszczelkę tej na górze szyby wadziła. A to dlatego, że samo pióro luźne było i była mała luka w ramieniu wycieraczki, więc ta lukę wypełniłem sylikonem i teraz już nic się nie rusza i nie wadzi o uszczelkę.

krzeszak - 2008-08-30, 11:04

sebastian, - masz racje do vento jedno pióro 53cm drugie 48cm tak przewidział producent ale można pokombinować ,ale czy warto????
sebastian - 2008-08-30, 11:08

krzeszak napisał/a:
ale czy warto????

No właśnie, że nie warto, bo różnicy żadnej nie ma, a można jedynie tylko pogorszyć. W kabinbie, po wewnętrznej stronie nawet nie widzisz, dokąd sięga pióro 480, bo ono sięga wyżej, niż krawędź szyby wewnątrz, tak więc cała szyba jest oczyszczona, a przy 510 tymbardziej nic nie zobaczysz różnicy, więc nie wiem, czy to była gra warta świeczki...

Fable - 2008-09-06, 11:33

w garazu znalazlem pudeleczko od zarowek jakie mam zamontowane w Ventce. moze komu sie sprzyda. narazie swieca dobrze. i naprawde jasniej niz byle oryginalne lampki.

Morfeusz142 - 2008-09-06, 11:46

Mam identycxzne w swoim vento, bardzo dobre.
krzeszak - 2008-09-06, 12:01

ja swego czasu tez rozważałem kupno żaróweczek firmy OSRAM ale po przeczytaniu tego: http://www.ceneo.pl/1229607 mnie odeszło :( ,z reszta nawet ktoś na forum odradzał wszelkie zarowki barwione na niebiesko ze to sie szybko wypala a efekt jest krótkotrwały, wiec kupilem PHILIPS VisionPlus +50%more light ,i zarazie bez zarzutu światło białe a nie jak w normalnych żółtawe, ale jaka jest prawda....
sebastian - 2008-09-06, 13:20

krzeszak napisał/a:
OSRAM

Dziękuję, sam se osram.
Ja cały czas jestem za tymi najtańszymi. Nawet, jakby się mialy spalić, to wymienię na nowe i po problemie. na raize śmigam na nich kupę czasu i nic się nie dzieje, a ze świecenia jestem zadowolony. Co prawda, za 6.50 nie powinno się cudów oczekiwać, ale ja jestem bardzo zadowolony z Narvy.

Fable - 2008-09-06, 14:37

te sa z bialym szklem a nie z niebieskim i juz swieca mi chyba rok i wszystko norma.
Paweł J. - 2008-09-06, 14:40

A ja tam mam z niebieskawym szkłem :P i nie narzekam....
Fable - 2008-09-07, 12:10

koledzy, mam pytanko chce zrobic sobie manualne wlaczanie wentylatora chlodnicy. nikt nieprobowal cos takiego zrobic? zmienilem termostat czyli postawilem oryginalny VW i wszystko jedno sie grzeje do 100 dochodzi i wlaczam piecyk by temperatura spadala a wentylator jakos niechce sie wlaczac. to ja mysle jak by tu zrobic zeby na wszelki wypadek zrobic manualne sterowanie ze srodku gdzie przylacznikam na wszelki wypadek. slyszalem ze jakos tam ventylator ma 2 predkosci czy jak tam on dziala? wiem ze musi sie wlaczyc powyzej 90 stopni ale u mnie tak niebywa :(
sebastian - 2008-09-07, 12:17

Fable napisał/a:
zmienilem termostat czyli postawilem oryginalny VW i wszystko jedno sie grzeje do 100 dochodzi i

a czujnik temperatury wymieniałeś też?

Fable - 2008-09-07, 12:21

nie.. tam ich chyba ze 3sztuki jest nie wim ktory wumieniac :D
sebastian - 2008-09-07, 12:31

Fable napisał/a:
nie..

A, no właśnie... i tu pies pogrzebany...
Fable napisał/a:
tam ich chyba ze 3sztuki

Nie 3, tylko dwie sztuki - jeden zaraz przy bloku silnika, ten główny, a drugi, to za włączane się wentylatora.
Fable napisał/a:
do 100 dochodzi
Fable napisał/a:
a wentylator jakos niechce sie wlaczac

Ale w ogóle się nie włącza?
Jeśli się nie włącza, to padł czujnik od włączenia wentylatora, a jeśli się włącza, ale dopiero później, jak więcej stopnii osiągnie, to klasyczny objaw zwykłego czujnika temp., tego, przy bloku - złe wskazania podaje Ci na wyświetlaczu, i tyle. Tym się nie przejmuj, nic się nie stanie, nie zagotuje Ci się płyn.
Po prostuy, musisz go wymienić i tyle, to będzie wtedy prawidłowo pokazywało.
Fable napisał/a:
ja mysle jak by tu zrobic zeby na wszelki wypadek zrobic manualne sterowanie ze srodku gdzie przylacznikam na wszelki wypadek

bez przesady, do nie duży fiat, czy maluch, tylko porządne szwabskie atuo.Wentylator wie, w którym momencie ma się włączyć, więc takie dodatkowe wyłączniki sa na prawdę zbędne...
Fable napisał/a:
slyszalem ze jakos tam ventylator ma 2 predkosci czy jak tam on dziala

Tak, ma 2 prędkości. Ale u mnie jeszcze nigdy się ta 2-ga prędkośc nie włączyła.. Aczkolwiek, jak wyciągnąłem wtyczkę od wentylatora, i po większym rozgrzaniu silnika ją podłączyłem, to od razu kręcił się tą druga prędkością, czyli jednak działa, ale musi być bardzo gorąco, zeby się włączyła...

Paweł J. - 2008-09-07, 12:34

Nie baw się w takie coś....wymień czujnik i po problemie ;)
Fable - 2008-09-07, 12:52

oto fotki. ktory z nich wlaczy wentylator?

to wentylator

sebastian - 2008-09-07, 12:56

Fable napisał/a:
ktory z nich wlaczy wentylator?

ten trzeci, co ida takie czerwone kabelki

Ale wentylator włącza się, czy nie?
Jeśli tak, to wymien nie ten czujnik, a znajdujący się na króćcu, przy bloku silnika. To tylko on Ci pokazuje błędne wskazania na liczniku, a nie za to, ze faktycznie masz 100 stopnii, bo by Ci się już dawno silnik przegrzał i płyn zagotował.

Fable - 2008-09-07, 12:57

a 1,2 po co sa potzebne?
Paweł J. - 2008-09-07, 13:00

1 to czujnik płynu chłodzącego...dostarcza info na zegary
sebastian - 2008-09-07, 13:01

Ten przy zbiorniczku to czujnik poziomu płynu-jak masz za mało to mryga kontrolka, lub piszczy - nie wiem dokładnie, bo ja takiego akurat nie mam u siebie, ale to on odpowiada za niski poziom płynu w ukladzie.
ten przy silniku to pokazuje Ci wskazanie na liczniku ile masz stopnii i wysyła dane do komputera., a ten trzeci to włącza wiatrak, jak i go w wyłącza po ostudzeniu.

Fable - 2008-09-07, 13:17

agam jasne dzieki bede znal to ten 3 trzeba bedzie pomieniac
sebastian - 2008-09-07, 13:26

Fable napisał/a:
to ten 3 trzeba bedzie pomieniac

mistrzu, dalej się nie zrozumieliśmy...
Jeśli chodzi Ci, ze na liczniku pokazuje Ci temperaturę ponad 100 stopnii, a mimo wszystko wentylator się jeszcze nie włącza, to wymieniasz czujnik ten, co jest przy bloku silnika. (zakładając, że wentylator się tak w ogóle włącza, tylko, ze przy wyższych temperaturach). A najlepiej, to te oba wymień i będzie spokój na lata. Oczywiście też oryginalne.

Wiatrak się włącza w ogóle? Bo co pytam, to nie odpowiadasz :>

Paweł J. - 2008-09-07, 13:26

Fable napisał/a:
znal to ten 3 trzeba bedzie pomieniac

Na początku przeczyść styki...może to pomoże....

Fable - 2008-09-07, 15:29

sebastian, w sprawie tego cy wiatrak sie wlacza to on sie wlacza. kontakty sa czyste sprawdzalem wszytkie... to przyjdzie sie wymieniac te cuda.
Fable - 2008-09-29, 11:11

wieczorami jest ciemno to postanowilem sobie realnie zamontowac bi-xenony. co sadzicie o takich?

tak producenci sa chinczycy ale firma ta zalozona jest przez niemcow. troche info: 35w lampki, nowoczesne ballasty ktore niezaklucaja ani radia ani cb radia, 4300 kelvin kolor czyli biore nie dla pieknosci lecz dla tego by lepiej widziec ciemnoscia. moze ktos moze cos powiedziec o tym produkcie. moze cos slyszeliscie? cena u nas 350lt czyli tyle samo zlotowek.

slaw71 - 2008-09-30, 22:36

chytry dwa razy traci ,ja tam bym chinszczyzny niebrał ;)
Fable - 2008-11-10, 22:34

no co fele juz moje spoczywaja w garazu to teraz juz mam proste opony zimowe na 13 calowych stalowych tyskach i o z takimi gadzetami :D jutro bede odziewal to "cos" :D emitacja feli OZ'a :D
a nastepne kilka fotek to jak wyglada moj Kenwood w ciemnosci
oraz tak swieca diody w lampkach przednich
jakies fotki strasznie wielkie nie wiem dlaczego takie....

spyro - 2008-11-11, 22:31

to jest kołpak?
Paweł J. - 2008-11-12, 09:18

A za te diody misiaki tam u Ciebie się nie dowalają ??
Fable - 2008-11-12, 21:18

spyro, aga tak mam teraz opony z kolpakami :D tanio wyglada ale jak na zime bedzie spoko :) na wiosne mam kilka planow co do vento :faja: :twisted:
Tygrysisko, gdy jade i wlaczone swiatla to te diody dodaja tylko troche bieli i wszystko :)

Fable - 2008-11-21, 20:29

mala sesyjka po pracy i ventko na pierwszym sniegu :) oraz male gadzety :D

nie wiem dlaczego takie fotki wielkie i jakosc tak sie psuje :( jak rezolucje zmienic nieprzedstawiem...

cinek82 - 2008-11-21, 20:32

Fajne podkładki, ale długopisu to Ci zazdroszczę, ja też chcę taki :beczy: Skąd go wytrzasłeś?
Fable - 2008-11-21, 20:36

mojej ukochanej ojciec mi podarowal :P :P :P ze Swajcarii jak zrozumialem :)
cinek82 - 2008-11-21, 20:39

Heh, mój teściu chciał mi podarować psa z wyszczerzonymi zębami, którego kiedyś moja żona przyprowadziła do domu jak wracała ze szkoły..... Takiego rarytasu na pewno by mi nie dał :połbie: ;)
Fable - 2008-11-21, 20:41

poprostu wie ze jestem fanem VW a on mial taki dlugopis no i oddal mi go :D on jest fanem BMW :faja:
cinek82 - 2008-11-21, 20:42

No to teraz za to, On liczy że podarujesz mu przepocone gacie Kubicy... :D
Paweł J. - 2008-11-21, 21:06

Fable napisał/a:
nie wiem dlaczego takie fotki wielkie i jakosc tak sie psuje :( jak rezolucje zmienic nieprzedstawiem...

Już poprawione ;)

Fajna sesyjka ;)
No i ciekawe warunki tam u Ciebie są...ponoć i u nas ma niedługo konkretnie sypnąć.

Fable - 2008-11-21, 21:23

dzieki!! jak to zrobiles? pliz powiedz :)
Paweł J. - 2008-11-21, 21:28

Fable napisał/a:
jak to zrobiles?

Fable, Twoje zdjęcia były na żywca wrzucone na serwerek z cyfrówki, która robi foty w dużej rozdzielczości.

Natomiast ja:

Skopiowałem Twoje foty do siebie na dysk,
zmieniłem ich rozdzielczość na 1024-1000
gdyż uważam że jest najlepsza do wrzucania fot na forum,
wrzuciłem foty w nowej rozdzielczości i edytowałem Twój post.

Do zmiany rozdzielczości fot użyłem programu ACDSee-bardzo dobra i łatwa przeglądarka z możliwością edycji.

Fable - 2008-11-21, 21:30

ok dzieki zaraz zobacze... fotki robione telefonem :D to tam rozdzielczosc cos okolo 2000... :D
Paweł J. - 2008-11-21, 21:31

Fable napisał/a:
fotki robione telefonem

No to fajny telefonik. :oklaski:

Fable napisał/a:
to tam rozdzielczosc cos okolo 2000...

No tak....ale i ta rozdzielczość jest a duża jak na większość monitorów.

Fable - 2008-11-25, 10:40

o jaka u nas pogoda. cala droge jeczhalem 50-60km/h. kilka aut bylo w rowie

P.S. Tygrysku :tygrysek: klikam POMOGL! naprawde superowa osoba. dziekuje za pomoc z nawiewami! dzieki dzieki.!!!!! respect Tobie!

sebastian - 2008-11-25, 11:31

Fable napisał/a:
jaka u nas pogoda

Nie taka tragiczna jeszcze... :D
W sobotę wieczorem ja ze SQL wracałem, to spadł mokry śnieg, którego dość ostro nasypało, a który to jeszcze zamarzł na drodze i auta pływały jak chciały. Tiry jeden za drugim stały i podjechać nie mogły pod górkę, osobówki, chcąc je ominąć zjeżdżały prawie że do rowu... To była jazda bez trzymanki. Nie mówiąc już, co się działo, jak było z górki... :faja:

Paweł J. - 2008-11-25, 13:03

Fable napisał/a:
P.S. Tygrysku :tygrysek: klikam POMOGL

Dzięki...żeby w pełni na to zasłużyć (na plusika),

którego dostałem coś dorzucę poniżej.

Fable napisał/a:
naprawde superowa osoba

:D :D :D

Fable napisał/a:
dziekuje za pomoc z nawiewami! dzieki dzieki.!!!!!

Nie ma sprawy ;)

Fable, w sumie niektórzy mogą nie wiedzieć o co chodzi,

to ja wrzucę troszkę poprawioną wersję tego co Ci na PW wysłałem

A więc tak:

Na początku podważamy przednią ściankę konsoli w ten sposób...

oczywiście po lewej stronie też tak trzeba zrobić:

Oczywiście dół tej ścianki kiepsko odchodzi,

aby było ok nalezy podważyć i wyciągnąć ta zaślepkę:

Potem wyjmujemy popielniczkę oraz (w moim przypadku) konsolę od LPG

i odkręcamy 6 śrub zaznaczonych czerwonymi strzałkami:

Teraz należy oddzielić np nożem

plastikową ramke oznaczoną czerwonymi strzałkami od konsoli...

może tego nie widać ale sa tam takie plastikowe wypustki,

które zachodzą na siedzie i dzięki czemu to wszystko ładnie się trzyma:

Po oddzieleniu konsoli od ramki

oraz wcześniejszym odkręceniu śrub mocujących

i wyciągnięciu jednej zaślepki oraz konsolki LPG tak to wygląda:

Odkręcanie tej ramki oraz dwóch śrub pod popielniczką nie jest konieczne,

ale znacznie ułatwia operowanie konsolą sterowania nawiewów.

Odchylamy konsolę w ten sposób:

Poniżej czerwonymi strzałkami sa zaznaczone mocowania takiego pająka,

którego należy umyć,

na zielono są zaznaczone mocowania białej obudowy żaróweczki podświetlającej.

Jedno i drugie należy wypchnąć,

dodatkowo owa biała obudowa jest jeszcze mocowana w środku pewnego ustrojstwa,

które jest poniżej na zdjęciu:

powyżej czerwona strzałka przedstawia

"co w co" powinno wpadać...

czyli taka plastikowa, biała wypustka w otworek w przedstawionym trybiku.

Oczywiście w roli sprostowania,

na żaróweczce powinna być taka zielona nasadka,

która barwi światło na zielono,

niestety nie mam tej nasadki,

ale poniżej na czerwono zaznaczyłem gdzie ona jest:

oczywiście kiedyś tą nasadkę usunąłem celowo

w celu zmiany koloru podświetlania,

jakoś tak zielony mi nie pasi :buuu:

Wracając do tematu...

odczepiamy biała obudowę...

a potem wyjmujemy "pająka"

gdyż wcześniej już został wypchany z zatrzasków.

Tak wyglądają elementy, które należy umyć:

oczywiście najlepiej umyć w ciepłej wodzie

z dodatkiem płynu do mycia naczyń.

Konieczne jest także umycie

wczesniej wymienionej zielonej nasadki.

Po umyciu należy wszystko złożyć w odwrotnej kolejności.

Owy umyty "pająk"-wiadomo gdzie wchodzi,

czyli ma mocowania wokół środkowego pokrętła....

dodatkowo ma jeszcze dwie...

jakby podstawki, na których należy go usadowić.

Na fotce zaznaczone na czerwono:

oczywiście skrajne części tego "pająka"

wpadają w środek bocznych pokręteł:

Jeśli wszystkie zatrzaski są na swoim miejscu należy wszystko składać:

Oczywiście przy składaniu należy pamiętać,

aby na nowo podważyć ramkę na swoje miejsce:

Ramka musi dobrze zaskoczyć na konsolę,

gdyż w przeciwnym razie w trakcie przykręcania śrub,

śruba może nie dostawać do gwintu,

Dokręcenie wszystkich śrub mocujących

sprawi, że konsola nawiewów

zostanie dociągnięta na swoje miejsce.

A taki jest tego efekt końcowy,

oczywiście bez zielonego barwnika:

oczywiście zdjęcia robione w dzień...

bez użycia błysku w celu pokazania

tego jak to świeci po takim zabiegu.

Fable - 2008-12-06, 13:06

mam problemek mam taka rzecz http://www.lemona.lt/inde...e_numb=1&lan=lt
to jest od alarmu auta. czujnik taki ktory od stukniecia wlacza alarm. ale chce go zrobic bardziej czulym i tam sa dwie sruby. to jak ich musze podkrecic by byl bardziej czujny?
poniewaz u nas na podworku wandale obrabowali dwa autka, skradli magnetefon i inne rzeczy. to boje sie o swoja Ventke. a umnie od stukniecia w szklo niechce alaram dzialac to chce zrobic bardziej delikataniejszy czujnik by od malego stukniecia juz sie wlaczyl alarm. pomocy :(

szwagier - 2008-12-06, 14:18

Fable napisał/a:

klikam na linka ale nic na tej stronce nie ma, przynajmniej u mnie
a te śrubki to cewki czy potencjometry nastawne ??

krzeszak - 2008-12-06, 14:41

jocker napisał/a:
Fable napisał/a:

klikam na linka ale nic na tej stronce nie ma, przynajmniej u mnie

no i u mnie tez nic nie ma pod tym linkiem :(

tomek87 - 2008-12-06, 15:17

bawiąc się tymi śrubkami nic nie zepsujesz, poprostu podkręć bardziej w prawo i testuj ustawienie ;)
Respect - 2008-12-06, 15:22

powinno byc jedno pokrętło, w prawą sie robi bardziej wrażliwy na uderzenia, a w lewą mniej, przynajmniej w alarmach w ktorych grzebałem jedno było w czujniku, link tez i nie działa, zrób zdjęcie tego czujnika to będziemy wiedzieć
szwagier - 2008-12-06, 15:25

albo nazwę to się schemat ideowy dorwie i będzie wiadomo co i jak
Fable - 2008-12-06, 16:41

http://www.lemona.lt/inde...item&i_id=29623 link odnowiony. jak bede w domu napisze medel alarmu. eagle master ale jaki nie wiem :(
szwagier - 2008-12-06, 17:53

z tego co widze to oba są do regulacji, nic nie można znaleźć na temat tego urządzenia, więc zostaje metoda prób,
zrób jak ja z innym urządzeniem: cienkim pisakiem zaznacz aktualną pozycję pokrętła do obudowy (przejeź pisakiem w linii prostej )
a następnie powoli przekręcaj pokrętła i sprawdzaj zachowanie
pamiętaj żeby nie przesadzić bo w tedy będzie reagować na większy wiatr i się włączać

Fable - 2008-12-30, 20:03

chech... wczoraj do garazu mojej ventki zabegl mikolai, troche z opoznieniem. oto takie prezenciki dostala Ventka:
amorki

takie cos co stoi nad amorkiem, co przykreca sie do nadwozia

pozniej ochrona amorka (czarna ta to stara a biala to nowa)

a tam jeszcze w worku wszystkie gumli tuleje itd, czyli cala przednia zawieszka to co mozna wymienic :D
a oto stare amorki ii iii sprezyna! obie pekly i w tym samym miejscu :( tez pomienialem na inne :D stare amorki jak rozumiem chyba sa oryginalne :)
oto amorek na miejscu
Amorki firmy Bilstein, 3 lata gwarancji, wszystkie inne prezenciki jakby wszystko z Niemiec, oraz firmy SWAG. po nowym roku moze bedda prezenty juz do tylnej czesci autka :)

krzeszak - 2008-12-30, 20:15

Fable napisał/a:
stare amorki jak rozumiem chyba sa oryginalne :)

na moich starych tez były takie naklejki, tez myślę ze to jeszcze orginał ...lecz moje były suchutkie grama oleju ale trzymały po 20% tylko wiec zawitały nowe.
Fable napisał/a:
Amorki firmy Bilstein, 3 lata gwarancji,

dobry zakup sprawdzona firma.. a do tego 3 lata gwarancji :D to olejowe???

Fable - 2008-12-30, 20:18

w moich amorkach olejku prawie niezostalo :D
Reth - 2008-12-30, 20:20

Bilki sa swietne :) Sam mam pelno kumpli ktorzy jezdza w rajdach na bilkach :) I naprawde daja rade :)
Paweł J. - 2008-12-30, 22:20

Dobry i markowy zakup :oklaski: sam niedawno się przekonałem co to znaczy dobra amory....

Te amortyzatory są gazowe ??

Fable - 2008-12-31, 11:15

Tygrysisko, nie amorki sa standartowe olejowe, pomyslalem ze gdy amorki sa z wyzszej polki to wielkiej roznicy nie ma czy gazowe czy olejowe. dzisiaj zrobilem malutki test drive, raniej bylo tak ze gdy predkosc gdzies 110km/h autko zaczynalo hustac jak statek na falach i ciezko bylo takim autkiem kierowac, teraz przy 150km/h auto stoi na drodze tak stabilnie ze az zostalem zdziwiony. narazie naprawde ta marka amorkow daje sobie rade, i polecam je innym. poczekamy jesne zobaczymy co bedzie po polroku. wiosna moje ventke czeka kapitalny remont blachi itd. ale to dopiero wiosna :) ))
Fable - 2009-01-04, 15:41

oto tak wygladala Ventka z rana. u nas za 2 dni tyle napadalo sniegu ze az trudno uwiezyc :D dlugo dzisiai czyscilem ja pozniej :D jutro mama prawie -20 stopni mrozu :( zobacze jak sie odpali po takim mrozie :)

Paweł J. - 2009-01-04, 16:10

Fable, jak Ty wycofałeś tym samochodem skoro tam tyle śniegu??

Fable napisał/a:
jutro mama prawie -20 stopni mrozu :( zobacze jak sie odpali po takim mrozie :)

To już pewne wyzwanie dla dizelka ;)

Fable - 2009-01-04, 20:27

Tygrysisko, ja to wycowalem :D ale koles co obok z prawej strony widac autko stoi tam toyota Mr2 to pomagalem pchac :D "brzychem" pcha snieg i na nim wisnie :D to przyszlo sie troche rozkopywac przejazd by mogl jutro na prace wyjechac :D ech chce zobaczyc co jutro bedzie z moim dyzelkiem, dawno niebylo takiego mrozu, a gdy byl -35 to stala w garazu a teraz ojca cacko tam stoi :D a moja marznie :( :pała:
Fable - 2009-01-29, 13:12

oto dzisiaj jechalem sobie i kupilem cos nowego do vento. po pierwsze to korek od zbiornika paliwa poniewaz moj skradli, czyli chyba ktos chcial zlac paliwo ale mu sie nieudalo .... ten taki sobie tani ale chociaz z kluczykiem. po mi troche polamali ten taki zamek co zamyka klape od zbiorniku paliwa. :( nastepny zakup to nowe zarowki :D kupilem firmy Narva , zostalem zachwycony po ich zainstalowaniu, staly Osram silverstar swiecily zoltawo a te nowe swieca jakos tak , czy na fotkach zle widac ale gdy na zywo to naprawde jest roznica. jasne xenony byliby lepiej ale za 30zl i tak efekt jest super :) ciekawie jak to bedzie w nocy na drodze, ale to juz zobacze pozniej :) narazie tyle, czekam lepszej pogody czyli gdy chociaz nie bedzie sniegu i bede brac sie za tylne zawieszenie :( full wszystko mieniac :) poniewaz 03 miesiaca mam przeglad techniczny autka nie wiem jak sie to nazywa poprawnie.
Paweł J. - 2009-01-29, 13:24

Fable napisał/a:
kupilem firmy Narva

:wow: jestem ździwiony że Narva robi te niebieskie "ksenonówki"

Fable napisał/a:
zostalem zachwycony po ich zainstalowaniu,

wiem coś o tym...też takie mam...co prawda innej firmy, ale wiadomo o co chodzi. ;)

Fable - 2009-01-29, 19:12

ale to Narva, bo kumpel mial jakias chinszczyzne tylko ze 100watowki to mu cala instalacja sie roztopila :D
Fable - 2009-02-28, 07:52

wczoraj podkrecil sie mi nastepny gadzet do mojej ventki, sub FLI TRAP ACTIVE 10, moc 800watt, 250rms, oto strona http://www.fliaudio.co.uk/active.html. kupilem za 150zl, prawie nowy, stal w peugeot 406. wszystkie doki. oddal jeszcze wszystkie druty. narazie niepodlaczylem le u niego gralo dosyc dobrze. a tak naprawde to nawet nie wiem co to za sprzet ale chyba nic dobrego :D ale jak narazie to wystarczy mysle. a moze ktos z was mial cos podobnego?
Fable - 2009-03-16, 21:39

co myslicie o czyms takim? jak
pioneer DEH-6050UB http://www.pioneer.com.sg...tId=521&CatId=2 cena 610zl
i o Pioneer DEH-5050UB http://www.pioneer.com.sg...9&CatId=2,24,33 cena 490zl czy warte uwagi cacka? i cos takiego BLAUPUNKT MEMPHIS MP66 http://blaupunkt.com/uk/7646530310_main.asp 700zl i ten czy warty jest.? co byscie brali z tych?

Lwomati - 2009-03-17, 04:38

Pionki fajne, blaupunkt mi się nie podoba. Ale ja bym nic nie brał, bo nie lubię takich radyjek. Najzwyklejsze jest najlepsze, bo przynajmniej Ci szyby nie wybiją i nie ukradną... ;)
Fable - 2009-03-18, 18:24

ehh... tu na dniach zdazylo sie cos bardzo nieprzyjemnego :( widac na fotce co :( pekla mi szyba przednia ze strony kierowcy z dolnego rogu i juz rozrosla sie dosyc dobrze juz doszla na ten moment dalej, ta fotka robiona z rana. jutro jade mieniac szybe :( niepotrzebne wydatki :( jak to sie stalo nie wiem :( z rana zobaczylem a wieczorem jeszcze niebylo tego pekniecia :(
Paweł J. - 2009-03-18, 18:36

Fable, ale nie widać żeby czyms było uderzone czy coś takiego ??

Fable napisał/a:
jutro jade mieniac szybe :(

drogi taki zabieg jest tam u Ciebie ??

Fable - 2009-03-18, 18:50

zadnego uszkodzenia zeby bylo czyms stuknieta np kamykiem jakim niewidac, rowniutko idzie pekniecie z brzegu. mozno byloby to powstrzymac ale to nie jest korzystne i w tym miesiacu mam przeglad techniczny autka i mnie by z takim peknieciem nieprzepuszcza. juz sie domowilem w firmie. wyjdzie 280lt czyli 310zl. szklo bedzie troche inne czyli od wersji vento od 95r. alo nowe niekoirzystane i nierzadna chinszczyzna. szklo becie z takim pasem przyciemnionym z gory :) ale naprawde nierozliczalem na takie wydatki na ten miesiac :( niepotrzebne problemy :(
krzeszak - 2009-03-18, 19:30

trochę to dziwne ze ni ma żadnego śladu od kamienia :( to by dużo tłumaczyło a tak wielka zagadka dlaczego pękła , żeby ta po wymianie tez nie trachneła może ktoś dla draki stuknął ci w szybę ,albo może w dzień lał deszcz a w nocy konkretnie mróz złapał, albo gdzieś naprężenia sie źle ułożyły i przeniosło sie na szybę
Fable napisał/a:
wyjdzie 280lt czyli 310zl.

trochę drogo jak za używkę :(

Fable - 2009-03-18, 19:46

nowka nie uzywka :) nowiutka szyba :) dniem bylo bardzo cieplo gdzies 10stopni a naco nagle -8 moze dlatego?
Paweł J. - 2009-03-18, 19:49

Jeśli chodzi o tą szybę to przypomina mi się jak rozmawiałem z pewnym kierowcą Venta z Lubelszczyzny, któremu ciągle przednia szyba pękała-jak się okazało po zamontowaniu rozpórki problem zniknął-no ale u niego była gleba i samochód dostawał i nadal dostaje ostro po tyłku.
Fable - 2009-03-18, 20:01

umnie wszystko standartowe, zawieszke sporzadkowalem w calosci tylko tyl zostal tam troche. i juz wo ile lat jezdze na niej i nic nie bylo a tu nagle.....
Reth - 2009-03-19, 01:05

Auto moglo miec kiedys dzwona i naprezenia karoserii sa teraz za duze i takie rzeczy sie dzieja :/
Fable - 2009-03-19, 12:08

juz po wszystkim szklo zamontowane, i wymieniona uszczelka nad szklem. karoserii rzadnej nie ma wszystko tam ladnie majster powiedzial.
oto fotka nowego szkla odrazu poczulem roznice pomiedzy starym a tym. niema rzadnych zdrapan itd. ale troche kasy szkoda :D

Paweł J. - 2009-03-19, 14:20

Kurcze...chciałbym taki paseczek o góry :]
Fable - 2009-03-19, 14:22

od 95r w ventkach taki szedl chyba.
Paweł J. - 2009-03-19, 14:29

Fable napisał/a:
od 95r w ventkach taki szedl chyba.

powiem szczerze, że nie mam pojęcia....to pierwsza teorią jaką słyszę o tych paskach...no ale mój klamot jest jednym z najstarszych na tym forum, więc coś może być w tej teorii ;)

zlotykamil - 2009-03-19, 18:06

może uszczelke miałes podpruchniałą i
Fable napisał/a:
dniem bylo bardzo cieplo gdzies 10stopni a naco nagle -8 moze dlatego
woda sie dostała i przymarzało i strzeliło pod uszczelką - a wiadomo wycieraczki zrobiły resztę - ja też mam troche sparciałą uszcz na szybie i nie wiem czym to połatć :(
a co do pioneerów to ja też sie napaliłem na podobnego z tej serii ale jak go zobaczyłem na żywo - to mi ochota odeszła - kiepski tandetny plastik i przyciski badziewne - zobacz na początek i dotknij radyjka - bo możesz sie rozczarować troszke - choc nie mówie że to reguła ;)

Fable - 2009-03-24, 16:27

oto dzisiaj moja ventka byla w "powietrzu" :D bardzo brudna bo u nas teraz pogoda taka dosyc zimowa. mialem dzisiai przeglad techniczny i go nieprzeszlem :( i po swojej glupocie :( nie podpisali mi, poniewaz zapomnialem wybrac diody z postojowek, prawa lampa swiecila gdziec w prtawy bok, i tam trzeba wymienic dwie takie gumki z zawieszki takle dwa malutkie drazki nwm jak objasnic a tak wszystko okay. hamulce hamuja na 88% ale tyl roche zaslabo, hamulec awaryjny dobrze hamuje, CO tez jest w porzadku mniejsze nawet niz trzeba. wiecej usterek niebylo oprocz tamtych wymienionych :( ale i glupi jestem :(
oto ta forka ventki w powietrzu u ojca w garazu

Paweł J. - 2009-03-24, 17:41

Fable napisał/a:
takle dwa malutkie drazki

zapewne chodzi o sworznie na wahaczu :mysli:

Fable - 2009-03-24, 18:53

czyli takie cos co zwiazane ze stabilizatorem naczym sie trzyma stabilizator tam takie gumli sie mocuje. jutro jade kupowac :)
Wąski 2 - 2009-03-24, 19:21

Czyli łączniki stabilizatora ja też niedawno u siebie wymieniałem wraz z sworzniami dolnymi wachaczy :D

:D

Fable - 2009-03-25, 19:57

przeglad techniczny juz przejdziony, wszystkie usterki naprawione i autko teraz jest w idealnym stanie technicznym :) czekam 1 kwietnia by juz zmienic zimowe buciki na letnie aluski :) oraz nastapi wymiana tylnych amorkow (juz kupione) fotki innym razem :D i moze w sierpniu uda sie przyjechac do polski ;) )))
Paweł J. - 2009-03-25, 20:26

Fable napisał/a:
i moze w sierpniu uda sie przyjechac do polski ;) )))

:wow: :wow: :wow: oby....zlot i klubowe naklejki już czekają ;)

Fable - 2009-03-26, 09:01

Tygrysisko, mam zamiar przyjechac :P ale jeszcze dokladnie nie wiem jak tam wujdzie bo trzeba jakos w pracy wziasc urlop na tych kilka dni :) )
Fable - 2009-04-14, 16:22

mam pytanie czy podchodzi regulator sily hamonia od audi 80/B4 no ten co sie mocuje na tylnej osi do vento? czy sie roznia?
slaw71 - 2009-04-14, 19:24

może nie pasować,ale nie jestem pewien,jak już to szukaj od golfa 3 ;)
Fable - 2009-05-26, 21:15

wrzucam kilka fotek swojej ventki robionych na szybko :) obok gmachu prezydentury litwy :)

a tu takie foto biednej ventki ktora napotkalem idac do uniwerku... ech polamalbym rece jej wlascicielu...

Lwomati - 2009-05-26, 21:36

:OK: bardzo ładna ventka. Nie lubię tirów na LT :D bo szaleją po polskich drogach. Patrzcie gdzie leśnego wywiało :) nie no żarty, odpukać, żeby nikomu się takie coś nie przytrafiło.
piotr nowok - 2009-05-27, 16:30

foty ladne :D ale gosciu zalatwil swoja vedke :(
slaw71 - 2009-05-27, 18:49

Twój ventylek :OK: ,co do białej ventki,to widać że właściciel miał manię niezapinania pasów :wysmiewacz: ,może teraz się czegoś nauczy :diabełek:
Paweł J. - 2009-05-28, 08:03

O kurcze...Twoje felgi nawet rant mają...pierwszy raz to zauważyłem....oczywiście pozytywnie :oklaski:
Fable - 2009-05-28, 21:31

Tygrysisko, slaw71, piotr nowok, lwomati, dziekuje za dodatnie oceny :] teraz zostala tylko walka ze rdza... cos musze zrobic z lewym przednim skrzydlem tam u dolu gdzie przedni blotnik musial byc.... i mysle tez o pelnym przemalowaniu auta...ale nie wiem czy sie oplaca...
Paweł J. - 2009-05-28, 21:34

Fable napisał/a:
i mysle tez o pelnym przemalowaniu auta

Na jaki kolor ?? :>

Fable - 2009-05-28, 21:40

na taki podobny ale z domieszkami chameleonu... czyli na sloncu troche bedzie sie zmienial, no cos w tym rodzaju. ale z poczatku trzeba sporzadkowac cala rdze i progi :( (((
Lwomati - 2009-05-28, 22:32

nie baw się w takie kolory. Najlepiej popraw serię. Albo jakiś flip flop lepsze od zwykłego kameleona http://allegro.pl/item644...p_kameleon.html
PrusaX - 2009-05-29, 17:04

jestem za daj kolor jaki masz w perle i będzie zajefajnie wyglądał
Paweł J. - 2009-05-29, 17:09

Ja też bym pozostał przy seryjnym kolorze....no i tak jak PrusaX radzi-można by prysnąć jakąś perełką, ale powiem szczerze że nie mam pojęcia jeśli chodzi o koszty.
PrusaX - 2009-05-29, 17:17

na pewno niższe niż flip-flop np: czarna perła na allegro 95 zł za litr, w sklepie z farbami od 140 zł http://www.allegro.pl/ite...perla_lc9z.html
Fable - 2009-06-07, 19:41

mam pytanko, gdy mam wlaczone wycieraczki to cos mi trzeszczy gdy one pracuja... takie jakby sgrzytanie no nie wiem jak objasnic. z poczotku pomyslalem ze to gumy ale nie jakby cos w dole przedniej szyby. tam chyba jest motorek wmontowany tak? i jakies dzwignie dzieki ktorym wycieraszki dzialaja tak? jak moge sie tam dobrac? poniewaz gdy zdejmie ten plastyk co na filtrem powietrza do wnetrrza autka to nic niezobacze chyba trzeba zdjac ten plastik co od strony kierowcy, ale on sie nie zdejmuje poniewaz wycieraczka przyszkadza. pytanko takie jak zdjac te wycieraczke i czy gdy ja zdejmie poznie czy odziane na miejsce? i co tam w srodku bedzie? :D
Fable - 2009-06-08, 14:56

czy warto kupowac taki komplecik za 70lt czyli okolo 80zl?
na co trzeba zwrocic uwage przed zakupem takiego kompleciku?

cinek82 - 2009-06-08, 14:59

Hmm :mysli: wg mnie warto, bo to Hella :OK: Ale to tylko moje zdanie, sam takich nie mam (hihi w ogóle nie mam ;) ).
Lwomati - 2009-06-08, 15:03

za taką cenę to wydaje mi się, że warto.
Fable - 2009-06-08, 15:23

i ja nie mam. dlatego chce kupic i zamontowac... a chinszczyzny niechce :( a tu hella jak juz mowicie. jaka tam zarowka musi stac? lwomati, ty chyba masz halogeny moze moglbys kilka fotek pstryknac?
Lwomati - 2009-06-08, 16:14

fotki halogenów to możesz zobaczyć u mnie w temacie. Pomalowałem je sobie na czarno, ale mi nie wyszło. A jaka tam jest żarówa to nie pamiętam. Ale ktoś pisał na forum, że ma 55w. Rodzaj to jakaś halogenowa :D może h1, nie wiem. Tylko jak nie masz halogenów to musisz mieć przełącznik i jakąś wiązkę kabli.
Fable - 2009-06-08, 16:24

podlaczyc juz jakkolwiek moze podlacze poprostu cos przemysle jaki oddzielny przelacznik zebym sobie mogl ja wlaczyc kiedy zachcem :)
piotr nowok - 2009-06-08, 17:36

jak sa cale to cena dobra a zarowki to sa h3
Rafik - 2009-06-08, 18:56

warto według mnie warto jak juz mówili koledzy tutaj to originał a włacznik to cos takiego
http://moto.allegro.pl/it..._halogenow.html
:hejka:

Fable - 2009-06-20, 11:08

nowe gadzety uszyte na moich oczach :D nie sa jasne oryginalne ale takie swoiste :D polenilem sie wziasc odkurzacz ale pozniej doprowadze autko do porzadku :) narazie wyglada tak :)
Paweł J. - 2009-06-20, 11:11

Ładne dywaniki :OK:

Czyścioch w środku...ja zaraz do swojego też zejdę z odkurzaczem :D

Fable - 2009-06-20, 11:28

dzieki Tygrysisko :)
Lwomati - 2009-06-20, 17:08

dywaniki fajne :OK: podobne bym chciał do swojego, bo już moje są trochę zużyte...
cinek82 - 2009-06-20, 17:13

Ładne perskie dywany :oklaski: Ja bym sobie upolował takie z napisem Vento.... gdzieś kiedyś na allegro widziałem. :faja:
Fable - 2009-08-02, 19:12

ech... dziaiaj pociakla pompa paliwa. gdzies tam z boku niej od strony silnika gdzies tam dobrze kapie nawet czsasami sie leje paliwo.... niewiem co robic. jutro zapedze do serwisu niech popatrza co sie stalo ... powstalo pytanie.... u nas remont pompy paliwowej jest strasznie drogi, to mysle kupic moze uzywke jezeli ta dobrze sie zepsula, ale mozna kupic uzywke gorsza niz ta... to nie wiem co robic.... ;( help ;(
Fable - 2009-08-07, 22:18

no i co pompa paliwa juz jest naprawiona, smigalem sobie dziasiaj, roznica jest, silnik pracuje bardziej plynnie oraz jadac czyje sie za jakos ciagnie naprawde lepiej poniewaz raniej byla tragedia i jeszcze paliwo wyciekalo. oto kilka fotek : inne fotki wloze pozniej poniewaz maja za wielki rozmiar. no narazie jestem zadowolony ale kosztowalo mnie to 240litow czyli okolo 300zl nie wiem jaki kurs teraz jest. sam zdejmowalem i sam zakladalem spowrotem.
Fable - 2009-08-31, 15:41

oto nadszedl ten czas ze ja juz mam naklejki, mam bluze :] jestem bardzo wdzieczny Krzeszakowi, ze on dostarczyl gadzety na litwe, oraz osobom ktorzy mu je dali :) bardzo duzo stracilem ze nie bylem na zlocie, ile zrozumialem po opowiadaniach krzeszaka to zlot byl super, oraz po zobaczeniu fotek i filmiku. jeszcze raz dziekuje za gadzety :tazz: :)
i oto kilka fotek ze zlotu Polsko-Litewskiego ktory odbyl sie 27sierpnia bardzo poznym wieczorem w Kownie :) szkoda ale mam tylko takie fotki. i oto fotki gadzetow, nakljki sa juz na ventce i jestem teraz taki jedyny na litwie :) :P naklejki naprawde sa super i bluza tez, tylko troszeczka zawielka :D

Lwomati - 2009-08-31, 15:51

Spocik to był bardziej litewsko-fiński :diabełek:
Kurier Krzeszak dostarczył przesyłkę :D
Z naklejkami ventka jest dużo bardziej wartościowa :oklaski: :oklaski:

Rafik - 2009-08-31, 17:25

No No ładnie ;) no naklejeczki wypas :luzik:
Fable - 2009-08-31, 22:14

no teraz trzeba wprowadzac projekcik w zycie "Vento reborn" o bedzie git! :) ))
Lwomati - 2009-08-31, 22:18

tzn. że co ?? Do odnowienia blach i lakieru ??
Fable - 2009-08-31, 22:21

tak, blacha, lakier, mam znajomega ktory proste fotele z felurowa tapicerka moze obciagnac skorzana, czyli pelna odnowka. to silniku nie wiem narazie czy bede sie bral. narazie plany sa takie :)
Lwomati - 2009-08-31, 22:23

fajny ten znajomy, że Ci będzie obciągał :diabełek: a to kobieta ??
Pełna odnówka to normalne w przypadku vento... niestety.

Fable - 2009-08-31, 22:29

no nie wiem moze nie tak sie wyrazilem poprostu gdy niektore wyrazy tlumacze z litewskiego na pl to powstaja bledy :D sorka i czasami glupie :D no tak to jest kosztowne dlatego mam troche watpliwosci, lecz gdy podlicze wszystkie wydatki wtedy bede widzial co mozna zrobic...
Lwomati - 2009-08-31, 22:40

Spoko :OK: ja tylko żartowałem ;)
Wszystko dobrze tłumaczy :D

Fable - 2009-11-06, 14:38

dawno juz niezagladalem do ankiety, poniewaz mam duzo pracy i nic niezdanzam :(
oto juz na Litwie jest zima. i ventolocik caly w sniegu :)

Vento-Łukasz - 2009-11-06, 20:08

widzimy że u was piękna zima :]
a nie to co u nas zimno a śniegu nie widać :[

krzeszak - 2009-11-08, 17:01

Fable napisał/a:
oto juz na Litwie jest zima. i ventolocik caly w sniegu

to juz wiem skąd przywędrowała zima do FIN.. :D nawet ta sama ilość śniegu ;)

Bimber - 2009-11-08, 18:30

w Holandii to ja sniegu w tym roku nie zobacze
pawelvw - 2009-11-08, 20:11

ty Vento-Łukasz, nie przesadzaj z ta zima mi ona do niczego jest nie potrzebna
Fable - 2009-12-09, 13:56

no nareszcie przyszedl czs wymienic olej w silniku oraz filter oleju. oto taki olej kupilem ciegle kupowalem mobil 1 no a teraz sproboje castrol chociaz mysle ze roznicy rzadnej niebedzie :D
Lwomati - 2009-12-09, 15:03

różnicy pewnie nie zauważysz. To silniczkowi ma być dobrze :D
Fable - 2010-02-02, 13:11

jak sadzicie czy ster od vw golf III syncro podejdzie do ventki?
wyglada tak http://img163.imageshack.us/i/atvaizd0090.jpg/
http://img204.imageshack.us/i/atvaizd0091.jpg/
u mnie teraz ster prosty bez airbagu. ale ten jest skorzany dlatego jakos mysle czy podchodzi?

krzeszak - 2010-02-02, 15:10

podejdzie bez problemu golf czy vento nie ma różnicy ... ładna kiera chyba od wersji GTI z niebieska nicią :D ile to taka kosztuje u Was na Litwie ??
piotr nowok - 2010-02-02, 15:41

krzeszak od pinkfloid :D ladna kiera i podejdzie bez problemu
Fable - 2010-02-02, 16:50

70lt :( na lote no niewiem jaki kurs teraz ::D kolo 100zl chyba no chlopak moze znizy jeszcze
krzeszak - 2010-02-02, 18:34

Fable napisał/a:
kolo 100zl chyba no chlopak moze znizy jeszcze

to i tak dobra cena ... u nas trzeba dać za kierownica pod poduchę z GTI nowo obszyta skóra 180 zł + swoja kiere +wysyłka
wiec jeśli ta którą znalazłeś jest w dobrym stanie i kompletna to 100zl to jest dobra cena ;)

piotr nowok - 2010-02-02, 19:32

jak w dobrym stanie to bym bral za 100 ale jak umisz jeszcze zbic z ceny to walcz ;)
Fable - 2010-02-09, 21:24

mam bardzo powazne pytanie oraz prosze o wasza pomoc oraz fantazje... problem jest w tym ze mam zamiar odnowic swoje fele, czyli fele sa prawie rowne lecz juz troche poszerpane, ciezarki nie z tej strony poprzylepiane no i tak dalej. jeden znajomy moze barszo ladnie odnowic fele, czyli wyrownac, odszlifofac brzeg jezeli jest odbity itd. no i w koncy jasne pomaluje lecz nie wiem jaki kolor wybrac. jakos srebrnego koloru sie nie chce... bo jakby nic sie nie zmieni. myslalem na bialo lecz nie wiem czy praktycznie. moze ktos poradzilby jaki kolorek bylby ladny do mojej ventki czyli dobrze by podchodzil do koloru nadwozia? myslalem o zmieszaniu dwoch kolorow ale no nie wiem jakimy malowac. prosze kazdego o wypowiedzenie sie i moze o jakies zdjecia kol. poprostu byloby mi latwiej wybrac.
oto fele moje
i oto autko z boku a innych fotek nie mam bo polecial mi Hard disk i wszystko mi przepadlo ;(

czarnysauber - 2010-02-09, 21:33

Fable, moze tutaj znajdziesz jakis fajny kolorek ;)
http://www.auto-klinika1.pl/produkty.htm

krzeszak - 2010-02-09, 21:33

Fable, - ja bym bardzo nie modził ... rant bym wypolerował a środek jasny zostawił zawsze to trochę auto rozjaśnię... no chyba ze szykujesz auto na bandit to rant w polerka środek w czerń i obwódkę na czerwono ;) tym bardziej ze jest na to miejsce
cinek82 - 2010-02-09, 21:39

Rant w polerkę a środek w kolor nadwozia :mysli:
A najlepiej będzie jak już się trochę propozycji od chłopaków nazbiera to poprosić Przemasa i niech Ci zrobi virtual tuning każdej propozycji i wtedy sobie wybierzesz ;)

Fable - 2010-02-09, 21:48

a jak patrzycie na cos takiego? [URL=http://www.otofotki.pl/img12/ok9442_9GR_WHITE_medium res_perspective.jpg.html][/URL]
tu jak widzicie w kolerze czarnym a ja jezeli pomaluje w kolor nadwozia oraz cala fela bedzie biala tylko te miejsce niebieskie no takie jak nadwozie. no albo polerka zostaje.
i oto jesce kilka fotek. te srebrne czyms podobne na moje ale tu bardziej srebrzyste i jakies blyszczace. i te biale nawet nic sobie. no naweti nieiwiem jak tu zrobic

Vento-Łukasz - 2010-02-09, 22:23

Moim skromnym zdaniem twoja fela fajnie moze wygladac z rantem w polerce i białym środeczkiem ewentualnie czarnym środkiem :]
piechu43 - 2010-02-10, 08:21

ja mam podobne odczucia jak Vento-Łukasz,

dobrze to wygląda i na pewno u Ciebie będzie Bajka :hejka:

Fable - 2010-02-10, 17:02

taaak ale polerka cholernio drogo kosztuje :(
czarnysauber - 2010-02-10, 17:41

Fable napisał/a:
taaak ale polerka cholernio drogo kosztuje :(

zawsze mozesz sam polerowac ;)

Arcaj - 2010-02-10, 17:52

rant biały lub srebrny a środek czarny :oklaski:
Fable - 2010-02-10, 21:01

no albo mysle srodek malowac pod kolor nadwozia a rant bialy ...
WAFEL - 2010-02-10, 21:03

Fable napisał/a:
no albo mysle srodek malowac pod kolor nadwozia a rant bialy ...

rant ok ale srodek nie. czarny :faja:

Fable - 2010-02-10, 21:23

a czrny mat lepiej czy blyszczacy?
czarnysauber - 2010-02-10, 21:45

ja bym dał błyszczacy jakos nie widza mi sie matowe kółka
Arcaj - 2010-02-10, 23:50

jestem za błyszczącym
piechu43 - 2010-02-11, 07:07

dawaj na błysk !! taki żeby trzeba było oczy mrużyć :P
Fable - 2010-03-06, 13:49

mam jeszcze pytanko czy wejda opony do ventki 195/55 r15?
lub jakies 205/50r15... czy tylko wchodza 195/50r15.
dziekuje :)

pawelvw - 2010-03-06, 13:52

wszystkie podejdą ale chyba najlepsze bedą 195/50/15
Fable - 2010-03-06, 14:05

a 195/55 r15 nigdzie czepic niebeda? czyli czegos dotykac itd?
pawelvw - 2010-03-06, 14:08

a jakie masz felgi chodzi mi o szerokosc, ja miałem felgi rh 7J15 ET37 i do tego opony 195/50/15 i jeszcze auto było na gwincie nisko i mi nic nie tarło zresztą możesz zobaczyc u mnie w temacie jak to wyglądało
Fable - 2010-03-06, 14:11

moje felgi sa teraz wiwiezione do innego miasta i sa przemalowywane dletego nic niemoge powiedziec :( wyzej na fotkach sa moje fele...
pawelvw - 2010-03-06, 14:15

te felgi masz http://www.otofotki.pl/im...1976556562j.jpg
to u mnie na seryjnym zawieszeniu http://www.fotosik.pl/sho...58cd15acee9f316
http://www.otofotki.pl/im...5_przed%206.JPG
a tu na gwincie http://www.otofotki.pl/im...88__MG_0002.jpg
http://www.otofotki.pl/im...91__MG_0042.jpg
http://www.otofotki.pl/im...6__MG_0043_.jpg

Fable - 2010-03-06, 14:20

tak te fele :)
pawelvw - 2010-03-06, 14:24

zobacz te foty co ci wrzuciłem linki mi nic nie obcierało na 195/50/15 i na 195/55/50 też pewnie nie bedzie ci nigdzie tarło ale na 205/50/15 będzie ci się trudno rozpedzic to juz szersza opona, a i zapytaj się KRZESZAKA czy jemu coś tarło bo on ma 205/50/16
Fable - 2010-03-06, 14:26

no moze szersze i nie sa potrzebne ale xociazby mysle o wyzszych czyli o 55 poniewaz 50 jest bardzo tvarda... :S
cinek82 - 2010-03-06, 14:30

Ale znowuż za profil 55 zapłacisz więcej. Ja jak szukałem opon to tez nie byłem przekonany do 50 ale chłopaki wybili mi to z głowy(to 55). No przy samym szukaniu opon porównywałem ceny. Większość o profilu 55 była sporo droższa niż na 50-ce ;)
Fable - 2010-03-06, 14:33

u nas roznica jezeli opone nie nowka ale juz kozystanie i majo protktor gdzie 80% to w cenie roznice od 5-10zl :) ale nwm jezeli znajde normalne 50 to kupie 50 poniewaz zastanawiam sie przeciez trzeba kupowac tylko 2 sztuki poniewaz 2 mam dobre a 2 juz doniczego... i mysle zeby chociazby znalesc jakies bardziej miekkie... ech
pawelvw - 2010-03-06, 14:35

i tu masz rację cinek82, zgodze się z tobą bo te opony co ja miałem toyo t1r to 195/50/15 kosztuja 170zł a 195/55/15 juz prawie 300zł
Fable - 2010-03-06, 14:41

wau jaka roznica :O no jasne bede szukal 195/50r15 i niekrecil sobie glowy. tylko zeby chociaz dobrej jakosci i firmy...
pawelvw - 2010-03-06, 15:03

nówki opony toyo o profilu 195/50/15 1 sztuka 170zł produkcji japońskiej czyli te http://moto.allegro.pl/it...15_dot2009.html , ale mozesz tez kupic opony firmy wanli czyli te http://moto.allegro.pl/it...anli_s1088.html
ja teraz tej firmy wanli będę kupował opony 215/45/17

Paweł J. - 2010-03-06, 15:32

przy tych parametrach co podał PawełVW, 195/55R15 nie powinna ocierać....ale 205/50R15 jak najbardziej podczas mocnego obciążenia tyłu.
Fable - 2010-03-08, 10:39

no dawno juz niewkladalem rzadnych fotek to mysle za pora wlozyc. autko umyte i pogoda super. szkoda ze jeszcze zima, jak bedzie wiosna beda nowe fele :)

oto tak wyglada moj ventosik teraz. moze na wiosne czeka troche przerobek lakierniczych :) )

Paweł J. - 2010-03-08, 14:30

Fable napisał/a:
czeka troche przerobek lakierniczych :) )

A co dokładnie bedziesz robił ??

Fable - 2010-03-08, 14:54

trzeba bedzie przemalowac niektore czesci poniewaz widac jest rdze... oraz zrobic progi. i mysle o standartowych nadkolach.. o tych takich plastikach i chyba prog plastikowy oryginalny odziewac bede i wszystko pomaluje w kolor nadwozia... :)
krzeszak - 2010-03-08, 19:19

ładniutkie fotki :oklaski:
widzę u Was bloki niczym PL :D ... gdzie kolega załatwił tak tylny chlapacz ??

Fable - 2010-03-08, 21:38

krzeszak, kogo kto zalatwil? te takie szarowate bloki to tak sa dosyc straszne lat 85-88. a ja mieszkam w bloku ceglanym na foto 4 widac. ale to przeciez byl wszedzie zwiazek radziecki dlatego i bloki jednakowe co w pl co u nas :)
krzeszak - 2010-03-09, 15:41

krzeszak napisał/a:
gdzie kolega załatwił tak tylny chlapacz ??

Fable napisał/a:
krzeszak, kogo kto zalatwil?

chlapacz tylni masz spiety na zszywacze ...gdzie i czym tak go rozwaliłeś ??

Fable - 2010-03-09, 16:22

aa :D pekl mi mrozami tymi. gdy sniegu bylo oraz snieg byl twardy i on mi pekl. trzeba bedzie jakies oryginaly znalesc na szrocie :)
Fable - 2010-04-06, 18:58

no co chlopacy spalily sie moje zaroweczki Narva, wytrzymaly poltora roku... spalila sien arazie jedna ale chyba to samo czeka i innej. nie wiem jak sadzicie czy dlugo trzymaly... ale teraz nawet nie wiem jakie montowac. ale musza swiecic na bialo. xenonow niechce!
moze sa jakies nowe modele? moze ktos cos moze poradzic? oprocz philips bluevision janse :D
dzieki. i sorki ze tk rzadka zagladam ale mam bardzo duzo pracy...

Paweł J. - 2010-04-06, 19:40

Fable napisał/a:
wytrzymaly poltora roku...

Tyle co moje ksenonówki.

Fable napisał/a:
xenonow niechce!

Dobra ksenonówka nie jest zła...zawsze do nich będę miał ciągoty, jakość oświetlenia drogi dobrej ksenonówki porównywalna do markowej żarówki....z tym że ksenonóweczka daje na biało. Co prawda już nie mam ksenonówek, kupiłem zwykłe Osram-y....w sumie jest ok....być mozę z minimalną przewagą Osram....ale kolor światła niestety nie ten sam co w ksenonówkce. :(

krzeszak - 2010-04-06, 19:48

Fable napisał/a:
nie wiem jak sadzicie czy dlugo trzymaly...

wydaje mi sie ze nie najgorzej :D
Fable napisał/a:
moze sa jakies nowe modele? moze ktos cos moze poradzic? oprocz philips bluevision janse :D

Fable, spróbuj tych żaróweczek troszkę drogie ale światło bialutkie
http://www.allegro.pl/ite...perfomance.html
duzo ludzi poleca te ...i same pozytywy
http://www.allegro.pl/ite..._najtaniej.html

Fable - 2010-04-06, 20:11

naprawde niezle propozycje trzeba bedziez poszukac czegos takiego u nas. a co myslisz o Osram night Breaker? oto linka http://www.osram.com/osra...AKER/index.html
jakos rklama ta i filmik jest niezly lecz chyba swieca na zolto... em lecz moze widocznosc jest owiele lepsza. nawet i nie wiem co kupowac teraz :(

krzeszak - 2010-04-06, 20:17

Fable napisał/a:
co myslisz o Osram night Breaker?

Paweł J., - ma teraz Osram night Breaker ...pisał o nich w swoim poście ;)

Wvojtek - 2010-04-06, 21:33

ja tacie kupiłem night baker i jest adowolony
Fable - 2010-04-07, 20:12

no narazie jeszcze nic nie kupilem to mam zamontowana jeszcze jedna narve ktora narazie swieci i jakis tam osram silver costam. to na fotce vidac jakim ladnym kolorkiem swieci narva a jakim osram :)

Fable - 2010-04-09, 16:25

kupilem dzisiaj zaroweczki Osram Night Breaker. za bardzo dobra cene 35zl za 2 sztuki :D no pozniej ich zamontuje wieczorkiem :)

p.s. ale mi powiedziano ze beda trzymaly maximum 6 miesiecy :D

krzeszak - 2010-04-09, 19:30

Fable napisał/a:
kupilem dzisiaj zaroweczki Osram Night Breaker. za bardzo dobra cene 35zl za 2 sztuki

to jest dobra cena ;) napisz jeszcze jak to sie ma do świetlnego efektu bo żarówka wygląda ciekawie ;)

Arcaj - 2010-04-12, 09:26

Fable zrób fotki jak świecą i jak oświetlają Ci drogę.
krzeszak - 2010-04-20, 19:06

Fable, - i jak się spisują nowe żaróweczki ??
Fable - 2010-04-21, 20:12

Arcaj, jak bede jechał to zrobie jakkolwiek lecz w terazniejszej komórce tylko 3,2mpx to jakość będziee zła.
krzeszak, narazie swiecą, ale jakoś prawa zaczęła swiecićgożej niż lewa, albo może mi tylko tak wygląda :D
i oto dzisiaj nastał ten dzień gdy juz zabrałem swoje fele :) coś mi nieudaje się włożyć do otofotki.pl a gdzie jeszcze mozna wygodnie wkładać fotki?

krzeszak - 2010-04-21, 20:22

Fable napisał/a:
gdzie jeszcze mozna wygodnie wkładać fotki?

ja zawsze wrzucam przez fotosika ;) tyle ze rejestrować się trzeba...ale bez rejestracji tez można chyba wrzucić
http://www.fotosik.pl/

Lwomati - 2010-04-21, 20:22

http://imagehost.org/
czarnysauber - 2010-04-21, 21:42

krzeszak napisał/a:
.ale bez rejestracji tez można chyba wrzucić

tez mozna ,mi wygasło konto i wrzucam bez logowania :OK:

Fable - 2010-04-22, 09:38

emm wlożę gdy już fele będą zamontowane :P
Fable - 2010-04-25, 19:48

nastał tak dlugo oczekiwany dzień gdy założyłem fele. oto kilka fotek.

oraz ulubiona fotka :)
oraz i ja jestem :P

Paweł J. - 2010-04-25, 19:58

Fajnie nawet wyszło ;)

Hmmmm....ta Pani z foto ma takie dłuuuuugie nogi czy Twoje Vento takie niskie ?? :mysli:

krzeszak - 2010-04-25, 20:09

Fable napisał/a:
założyłem fele.

no ładnie odnowiony felunek :D ... i kolor unikatowy :D
Fable, - felgi proszkowo malowane ?? a ten napis na feldze FONDMETAL to co to ??
Fable napisał/a:
oraz ulubiona fotka

tez by było moim ulubionym :D :D :D

piotr nowok - 2010-04-25, 20:10

ladne fele :oklaski:
Fable - 2010-04-25, 20:11

hmm :diabełek: :diabełek: dziekuje. no jakby vento jest standartovej wysokosci :D
Fable - 2010-04-25, 20:13

krzeszak, fele byly piaskowane, pozniej wyrownane wszystkie odbicia, zadrapania, wchylenie itd, pozniej pokryte gruntem, farba (kolor zamrazalki :D ) oraz pokryte lakierem odpornym na wysoka temperature :) Fondmetal to jas marka tych fele, czyli jakby producent felg.
krzeszak - 2010-04-25, 20:17

Fable napisał/a:
Fondmetal to jas marka tych fele, czyli jakby producent felg.

aaa i wszystko jasne ...ładniutko wyszło i widzę oponka nowa spokój na kilka lat :D
mam nadzieje ze będzie mi dane oblekać na żywo... i nie w nocy :diabełek:

Fable - 2010-04-25, 20:24

krzeszak, no zalezy jak znowy bedziesz mial statek :) jasne chcialo by sie bys jechal raniej :) i bysmi spokojnie zrobilibysmy mini spocik :)
krzeszak - 2010-04-25, 20:27

Fable napisał/a:
chcialo by sie bys jechal raniej :) i bysmi spokojnie zrobilibysmy mini spocik :)

zobaczymy jak to wyjdzie ... jest jeszcze trochę czasu coś sie wymyśli ;)

piechu43 - 2010-04-25, 20:41

fajnie pasują te felgi :oklaski: :oklaski:

nie widziałem jeszcze takiego zestawienia, ale jest naprawdę interesujące :OK:

Arcaj - 2010-04-25, 20:53

świetnie fele wyglądają :)
czarnysauber - 2010-04-25, 21:00

ładnie to wyglada :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski:
Fable - 2010-04-25, 21:07

ciesze sie ze cos sie udalo i wyszlo nawet dobrze :) dalej czekaja prace lakiernicze... rdza juz opanowala autko :(
Fable - 2010-05-06, 22:02

oto oberwalo mi tamte kolo kolczaate takie no nie wiem jak to sie nazywa.

lecz w czas wszystko ujzalem i jakby nic nie polamalo... lecz narazie autko w garazu rozebrana ;(

Paweł J. - 2010-05-06, 22:08

To koło na wale....pewnie ścięło klin....klasyczna usterka w 1.9 TD :(
Fable - 2010-05-07, 22:19

no tak klin byl prawie sciety trzymal sie na wlosku. juz jakby naprawiona jak tam bedzie sie trzymalo... nie wiem :(
Fable - 2010-10-17, 20:23

ciagle zapominam cos wam pokazac :)

juz moj ventyl przejechal 1/4 miliona :)

vwkrzysio - 2010-10-17, 20:27

:oklaski: :oklaski: i oby dalej do przodu bez awarii :]
Rafik - 2010-10-17, 20:36

Pięknie i bezawaryjnosci !! :)
Fable - 2010-10-17, 20:45

jezeli klin bedzie dalej trzymal to jeszcze tyle przejedzie :D ale jasne nadwozie i ta rdza zrobi swoje :młotek: :młotek: :młotek:
krzeszak - 2010-10-17, 20:58

ładny wynik Fable,
tomek87 - 2010-10-17, 21:02

Fable napisał/a:
jezeli klin bedzie dalej trzymal to jeszcze tyle przejedzie :D ale jasne nadwozie i ta rdza zrobi swoje :młotek: :młotek: :młotek:

Z tymi klinami to różnie bywa;) Ale przy wymianie rozrządu warto do niego zajrzeć i wymienić śrubę od koła ;) Oby jeszcze przynajmniej ze 2 razy tyle :D

Fable - 2010-10-18, 19:03

tomek87, fajnie by bylo ale chyba nie da rady :( jezeliby dala rad tyle przewalic to kupilbym sobie Jette z salonu i byloby git :D a narazie tylko Bore moge wkasic :D
na litwie przejane ja jest 100tys, jak kupilem z niemiec to bylo 148tys, oraz wszytkie dokumenty potwierdzajace ten przebieg, i znajomy ja sprowadzil z niemiec.

Fable - 2010-10-24, 22:04

zapomniałem pokazać jaka była pogoda u nas na litwie we czwartek :D
oto foteczka z parkingu przy mojej pracy :)

p.s. wciąż jeszcze śmigam na letnich oponach :D

czarnysauber - 2010-10-24, 22:13

ale pewnie nie za szybko :diabełek:
Fable - 2010-10-24, 22:16

czarnysauber, emm :D no z rana o 7.30 to naprawde jade powolutku, poniewaz ciegle przejezdrzam most na ktorym teraz bywa slisko :D lecz gdy leje to letnie oponki spisuja sie naprawde superowo :) i cichutko jest w samochodzie nie tak jak na zimowych... :(
MANIEK - 2010-10-24, 22:19

to jak juz u ciebie tak sie dzieje to ci nie zazdroszcze ;) to ja juz na zimowkach jezdze a dopiero co przymrozki sa :diabełek:
Vento-Łukasz - 2010-10-24, 22:55

Ładna zima sie tam u was robi :)
astaroth - 2010-10-24, 23:06

Chłopy nic się nie bujcie, za max miesąc też bedziemy po pierwszym śniegu ;) A potem tylko zimniej i zimniej :)
piechu43 - 2010-10-25, 19:16

astaroth napisał/a:
Chłopy nic się nie bujcie, za max miesąc też bedziemy po pierwszym śniegu A potem tylko zimniej i zimniej

Zalewski normalnie :diabełek:

Fable - 2010-10-25, 21:07

jakoś miałem dzisiaj czasu ponieważ myślałem że moż uda się coś skombinować z ładowaniem aku.. ale alee... nic! to przeczyściłem thermotronic ponieważ te brzeczenie juz zaczeło dokuczać... oto tak wygładał sam wentylatorek... rozumiem dlaczego brzęczał :D

wszystko bylo przemyte, i troszki nóżki przesmarowane i super działa cihutko :)

sebastian - 2010-10-25, 21:10

Ja tez miałem się kiedyś za to zabrać i tak się zabierałem aż się sprzedało hehe :D Bo już tak hałasował, że szok ;)
Fable - 2010-11-16, 21:24

ech, jakos wieczorkiem jechalem do domu... i pomyslalem sobie ze musze wypier**lic led'y z postojuwek na normalne zaroweczki. bo dosyc mam tej pieknosci! wiem ze standartowo ida tam zaroweczki po 5w, zajechalem do sklepiku gdzie sa sprzedawane rozne zabaweczki do autek (pracuja polacy) i kupilem sobie zaroweczki nawem nie wiem jakiej firmy, mi nie powiedzieli a dali bez opakowania 2 zaroweczki po 20w kazda :) czyli obie 40w, zamiast 10 wat :D i oto taki efekt koncowy :)

oswiecaja szerzej droge i nie kogo nie slepia, efek ja na mnie zrobil wrazenie, cena jednej ~10zl :)

Hormon - 2010-11-16, 21:26

Ciekaw jestem jak długo poświecą te postoje, ale dają ładnie po oczach :)
Fable - 2010-11-16, 21:29

no i ja jestem ciekaw :D mam nadzieje ze jakis rok poswieca, ale naprawde oslepiac nikogo nie oslepiaja to wyglada tak na foto poniewaz robione komorka... swiatlo jest ladnie rozproszane i oswieca boki drogi, radze zamontowac takie na zime :)
Fable - 2010-12-26, 20:17

no i stalo sie to czego nie planowalem... polecial mi silnik nie z tego nie z owego!!!! :młotek: :młotek: :młotek: :młotek: wycieka plyn chlodniczy w sporej ilosc spod "head" miedzy "block" nie wiem jak to sie nazywa po polsku :D ze strony kolektora gdzie kolekto jest przykrecony do "glowy" silnika.... podejscie jest niedobre i nic normalnie nie widac, czy uszczelka przepuska czy cos peklo... mam nadzieje ze to uszczelka. jakich grubosci bywaja uszczelki i jaka mam stawic? bo wiem ze sa rozne grubosci uszczelek. co poradzicie?
czarnysauber - 2010-12-27, 00:40

poszła uszczelka pod głowica :( a nie przegrzaleś silnika ??
Wąski 2 - 2010-12-27, 20:19

no prawdopodobnie uszczelka pod głowicą,co do grubości to już dowiesz się u fachowców co będą głowice planowali ale raczej standardowa grubość jaka jest do twojego silnika zalecana przez producenta,no i pytanie czy nie zamarzł ci płyn w silniku albo nie miałeś wody w silniku ,bo może blok pękł przy mrozach lub wywaliło brok ,sprawdziłeś dokładnie czy na bank z pod głowicy leci :(
Fable - 2011-01-19, 22:07

dawno juz tu nic nie pisalem ale ciagle nie mam czasu i mam wielki problem z Ventka. Padl silnik. czyli jak Wąski 2 pisal padla uszczelka pod glowica... co mi wszystko i zasralo (przepraszam). silniczek troche jasne przegrzalem poniewaz mi wywalilo plyn gdy jechalem i jasne kontrolka zapalila sie wtedy gdy juz sam poczulem ze nagla z nawiewow dmochac zaczelo zimne powietrze, a ta PRZEKLETA KONTROKA ZAPALILA SIE DOPIERO GDY ZGASILEM SILNIK!!! no jasne zaparkowalem u ojca w garazu. mam 2 tygonie wakacji (odpoczywam od pracy :D ) no i zaczelem po malutku rozbierac silnik. opisywac co i jak robielm nie bede poniewaz zajmie strasznie to duzo czasu :D i zabraknie mi slow. gdy juz zdjelem glowice zawiozlem ja do fachowcow na sprawdzian czy nie ma jakich pekniec. powiedzieli mi ze jest prawie jak nowa. tam jakies sa micro pekniecia miedzy zaworami lecz to sa one u kazdego i nic zlego one nie zrobia. odszliwowali mi glowice, wymyli i jest teraz jak nowa, kupilem nowe uszczelki pod glowice, na obydwa kolektory i pod kryszka zaworow. no dzisiaj jakby odpalilem i jakby git... jutro bedzie test drive. jak dalej bedzie jechalo nie weim :(
Przemek - 2011-01-19, 22:13

bedzie git .napewno bedzie chodziło autko
Fable - 2011-01-19, 22:19

:aparat: a i jeszcze jasne kilka fotek... nie pstryknalem zamontowanej glowy bo juz nie mialem sil :D moze jutro pstrykne :)

narazie tyle fotek :) widac jaka stara uszczelka :D

krzeszak - 2011-01-20, 10:13

widzę konkretna robota w konkretnym celu :oklaski: ... obyś następne 500tys. przesmigał ;)
Fable - 2011-01-20, 10:14

krzeszak, mam nadzieje ze bedzie OK!
Paweł J. - 2011-01-20, 10:17

Ułaaaaa....konkretna robota :poklon:
zlotykamil - 2011-01-20, 11:08

Fable napisał/a:
padla uszczelka pod glowica...
:mur: :mur: :mur:
Fable napisał/a:
widac jaka stara uszczelka
nie widac przedmuchów tylko tak jak u mnie spuchła i gnila ze starosci...
ekstra robota - oby posłurzyła teraz jak najdłużej - i rób juz wszystko na cacy zeby poprawek nie trzeba było i nerwow tracic ;)

Fable - 2011-01-24, 11:24

no narazie jedzie. ale klekot silnika jakos sie zmienil :D albo moze dlatego ze kilka dni jezdilem na hdi :D
Fable - 2011-03-22, 16:11

ech autko wymyte i dzisiaj jazda na przeglad techniczny, ktory na litwie przechodzimy co 2 lata :( troche jest niespokojnie o zawieche ale mam nadzieje ze bedzie norma :D
Fable - 2011-03-22, 19:53

przeglad przejdziony wszystko smiga jak nalezy nawet z zawieszenia nic wymienic nie trzeba, wszystko git ! :)
Vento-Łukasz - 2011-03-22, 20:46

Fable napisał/a:
przeglad przejdziony wszystko smiga jak nalezy nawet z zawieszenia nic wymienic nie trzeba, wszystko git !

nom to elegancko :OK:
Fable napisał/a:
ktory na litwie przechodzimy co 2 lata

z jednej strony fajnie ale z drugiej niekoniecznie, fajnie jak ktos jezdzi i nie patrzy jaki jest stan jego auta i jest po to aby jezdziło.

Fable - 2011-07-07, 08:55

czesc wszystkim. dawno jakos niezagladalem z powodu duzej ilosci pracy i ciaglych wyjazdow. wczoraj zdazylo sie to czego nigdy nieoczekiwalem. oto fotki.

walnolem w betonowy slup. lewe zawieszenie sie wychylilo....

piotr nowok - 2011-07-07, 12:52

oj nie ladnie gdzies ty patrzal ze w slup przywaliles
Wąski 2 - 2011-07-07, 13:08

no nieciekawie kolego ,mam nadzieje że ty cały jesteś a autko mam nadzieje że się odratuje :(
Fable - 2011-07-07, 16:46

ja z nosem polamanym poniewaz nie bylem przyszpilony a to sie stalo na parkingu nawet nie wiem jak ten slup tam wyrosl :D a autko sie juz ratuje juz szukam czesci :) tylko ze znajsc lewy bok w dobrym stanie bedzie niemozliwe. a zawieszka to wszystko nowka bedzie. oraz bedzie okazja wymienic tuleje przednie :D
pawelvw - 2011-07-07, 19:01

to wracaj do zdrowia i reanimuj furaka
Fable - 2011-07-08, 11:24

po trochu wracam :D szukam czesci oraz lewe skrzydlo :D
Fable - 2011-07-10, 10:00

juz jakby zawieszenie jest OK! zostalo tylko spawanie felgi oraz jej wyrownanie i prace blachrskie, a no i mocowanie zdarzaka odlecialo to jakos "uszko" ktore trzyma zderzak trzeba przymocowac spowrotem do zderzaka.
Swistakes - 2011-07-10, 11:30

NIe jest zle, bedzie dobrze xD
Fable - 2011-07-10, 14:44

bedzie powod zrobic lepiej niz bylo :D
Fable - 2011-07-10, 18:02

czy podchodza fotele przednie od MKIV do venty?
czarnysauber - 2011-07-10, 18:20

Fable napisał/a:
czy podchodza fotele przednie od MKIV do venty?

sa jakies male przerobki chyba ,wydym i slaw71 maja u siebie wiec beda wiedziec najlepiej ;)

krzeszak - 2011-07-10, 20:02

oj widzę Fable, jakieś fatum wisi nad Tobą :( ... jak to ci ten slup wykończy przed autem ?? mam nadzieje ze szybko poskładasz auto do kupy ;) a jak idą poszukiwania nowego auta??
Fable - 2011-07-11, 09:22

krzeszak, a nie wiem co sie stalo, a wiec bylo tak ze autko juz sprzedac chcialem i popedzilem na parking pokazac. ten chlopak sie przejechal wszystku mu sie spodobalo i jakby zbieral sie juz je brac ale powiedzial ze jeszcze obmysli i mi zadzwoni. gdy on wyjechal spotkalem kumpla, porozmawialismy sobie i zaczelem wyjezdrzac.... no i w slup :D historia dluga poprostu nie zobaczylem slupu :(
krzeszak - 2011-07-11, 13:46

Fable napisał/a:
poprostu nie zobaczylem slupu :(

:( :( :(

Swistakes - 2011-07-11, 16:47

zemscił sie za to ze chciałes sprzedacć!!
Fable - 2011-07-11, 19:43

Swistakes, moze masz racje!!!
Swistakes - 2011-07-11, 20:29

Nie moze tylko na pewno !
Fable - 2011-07-15, 15:56

czy podchodzi lewe skrzydlo od mkIII do venty? tam te zaokraglenie w mkIII takie same jak w vencie czy nie? bo na litwie kurde nie ma tych skrzydel original a tylko chinskie podrubki po 25-30eur....
czarnysauber - 2011-07-15, 22:51

podchodzi tylko musisz patrzec na kierunki do 95r byly prostokatne a po 95r byly owalne
Fable - 2011-08-29, 16:54

i znowu ja. zapomnialem pokazac jak auto wyglada po wypadku. oto dzisiai pstryknalem kilka fotek :)

malo co sie zmienilo, ale smigac narazie smiga , pfu pfu pfu :D

sebastian - 2011-08-29, 17:10

Nic nie widać - ani śladu :P
Rafik - 2011-08-29, 19:39

teraz to ganz neue :D

ładnie :)

Fable - 2011-08-29, 23:42

dzieki dzieki :D troche lakier lepiej blyszczy z tej strony gdzie bylo bite... ledwo za ~ 6.5 tys zl nie kupilem jeszcze jednej Ventki 97 r. 66kw tdi full wypas nawet klima :D tylko skory nie ma... ale pozwonilem i juz kurcze byla zarezerwowana ;( ale wyglad... SUPER jak nowa. ech nie moge sobie wybaczyc ;(
Fable - 2011-09-10, 16:40

kupilem Passat B5 98r :D poniewaz koniecznie potrzebne bylo 2 autko i troche wieksze niz ventka, caravan, full wypas jak na tamte lata tylko bez skory. pozniej wloze fotki inne. sprowadzony przez ojca nazeczonej ze szwajcarii wczoraj noca. przebieg 220tys oryginal, stan idealny dlatego i kupilem 81kw. tdi
pawelvw - 2011-09-10, 19:47

no gratuluje zakupionego paska po kW wnioskuję że to motorek AFN 110KM więc zakładaj nowy temat i pokazuj paska
Fable - 2012-05-27, 10:04

czesc koledzy
ventolocik zostal sprzedany. nie mialem innego wyboru. poprostu nie moglem patrzec jak on sobie stal w podworku. kupil go dziadek lat 60 i poobiecal ze bedzie troszczyl sie autkiem poniewaz mu autko jest potrzebne jedzdic do kosciolu :D oraz na zakupy :) tak mi powiedzial.

czarnysauber - 2012-05-27, 23:09

Fable napisał/a:
ventolocik zostal sprzedany

szkoda :(
Fable napisał/a:
kupil go dziadek lat 60 i poobiecal ze bedzie troszczyl sie autkiem poniewaz mu autko jest potrzebne jedzdic do kosciolu :D

To niech sie zapisze na forum :P

Kruchy69 - 2012-05-28, 16:09

czarnysauber napisał/a:
To niech sie zapisze na forum :P

:D najpierw musiłbyś mu zafundowac kurs obsługi komputra :D

Fable - 2012-05-28, 22:27

czarnysauber, tam pelny litwin kurde on polskiego nie rozumie :D
na damy moment rozwazam sobie o zakupie vento vr6 2.8... czyli autko na weekendy ale kurde nic u nas na Litwie nie ma dobre... szrot poprostu!