Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - coś mi sie dzieje.co to?

sławek - 2006-06-06, 07:34
Temat postu: coś mi sie dzieje.co to?
witam. Mam cos takiego, że jak ruszam na jedynce to cos mi tak glośno trzeszczy w okolicy recznego(nie w środku) jakby sie mial za chwile rozpasc samochód na 2 części i nieraz też na drugim biegu. musze naprawde pomału ruszać i na duzym sprzegle zeby nic nie trzeszczało. co to może byc? cos ze skrzynią?
spyro - 2006-06-06, 12:41

Zobacz złącze elastyczne (przy tłumikach), u mnie tak było...
sławek - 2006-06-06, 12:49

a to moze byc wina tego złącza przy tłumikach bo to tak słychac jakby sie mial zaraz rozerwac samochod na 2 czesci. i chyba tak zauwazylem ze jak mniej jezdze to troche mniej tego słychac , a jak wiecej tak bylo wczoraj ponad 250 km to głośno i nawet juz na 2 biegu sie tak dzialo.
spyro - 2006-06-06, 14:05

U mnie tak było, mechaniory się głowiły, wymyślały a okazało się, że rozleciało się złącze elastyczne, któe waliło przy każdym ruchu w podwozie i dźwięk był taki jakby mi miało rozerwać auto...
sławek - 2006-06-06, 14:34

ok spróbuje to dzisiaj wymienic i zobaczymy czy cos sie zmieniło. dam znac co sie działo.
spyro - 2006-06-06, 14:56

Wejdź pod auto i zobacz w jakim jest stanie to złącze, w razi eczego to wdiziałem je nowe po 34 zł za sztukę, więc nie są to aż takie koszty...
browar1 - 2006-06-06, 18:08

a moze poduszki na skrzyni siadly ja sie z tym spodkalem poduszki sie rozlecialy i ciongaly calym calym ukladem wydechowym w gure i wdul . a nad tym tlumikiem jest tyle tych oslon ze niemile wrazenie . skolei umnie bylo ze mi mocowanie tlumika penklo i too samo robilo ale niewiem pozdrowienia
sławek - 2006-06-06, 19:51

już wymienione. złącze elastyczne było wymienione i założone 2 nowe obejmy na tłumik bo tamte to juz nic nie trzymały. juz nic nie trzeszczy i jest ok.mechanik ten co to robił nawet zobaczył ze mam pęknięty kolektor i odrazu go troche pospawał i odrazu samochód się też wyciszył. dzięki za pomoc.
spyro - 2006-06-10, 07:18

No to ciesże się, że mogłem pomóc.
Pozdrawiam