Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Tuning - Unoszaca sie klapa bagaznika

kawas - 2008-06-13, 20:21
Temat postu: Unoszaca sie klapa bagaznika
Jako ze to moj pierwszy post chcialem sie z wami przywitac :) Witajcie vento maniacy :)
Otoz robie bagaznik na pilota, i chcialbym sie dowiedziec jakie silowniki o jakiej sile zalozyc aby klapa bagaznika wedrowala do gory po nacisnieciu przycisku na pilocie, ma ktos wogole tak zrobiona klape bagaznika? Pozdrawiam

Paweł J. - 2008-06-13, 20:34

Niestety nie jestem w stanie Ci pomóc w tej dziedzinie, ale jest taki temat na innym forum co prawda o innym aucie...więc wrzucam link... http://forum.vwgolf.pl/vi...t=14378&start=0 może na coś Cię naprowadzi... ;) ...no bynajmniej nie zaszkodzi... ;)
spyro - 2008-06-13, 20:36

marzy mi sie od lat taki bajer. Ciekaw jestem ile w sumie taka przyjemność wyjdzie...
Paweł J. - 2008-06-13, 20:37

No to działajcie chłopaki...działajcie.... :oklaski:
sebastian - 2008-06-14, 19:52

Ja to jestem tego zdania, że jak klapa automatycznie otwierająca się na pilota, to i sama się powinna zamknąć :D A tak, niestety, już nie jest - a szkoda :)
Owszem, podoba mi się taki bajerek, niewątpliwie chciałbym mieć taki, ale wystarczy mi na razie - póki co - taki zwykły :)
Co prawda, mam z decia siłowniczki wyrobione, bo jak otworze klapę, to w każdym momencie mogę puścić i mi nie zleci, bo nie wybija siłownik od razu do końca, ale nawet i tak dobrze, że tak jest :)

Ja gdzieś czytałem dawno temu, że jakoś to się obliczało: ciężar klapy co do siły wyrzutu, jakie siłowniczki mają być, ile tego gazu i tak dalej...

kawas - 2008-06-15, 06:48

Interesuje mnie tylko zeby po nacisnieciu guzika szla do gory nic wiecej nechce :) potem sam sobie ja zamkne :) jesli ktos by wiedzial jakie silowniki maja byc bede wdzieczny za info. Pozdrawiam