|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Nasze Ventki - VW VENTO by luck69
luck69 - 2008-06-28, 16:53 Temat postu: VW VENTO by luck69 Witam!
Obijam się na tym forum już prawie rok, a jakoś nie było czasu podzielić się z Wami moim Ventylkiem. Do rzeczy...kupiłem go od handlarza i jestem trzecim właścicielem ( w Polsce pierwszym)...zakup zupełnie przypadkowy acz przemyślany (korzystna cena bo był lekko nadgryziony korozją - drzwi i tylna klapa)! Dane mojej zielonej "żabki" :
Produkcja - 1997 ; wersja GLX
Silnik - 1,9 TDI 90KM (AHU)
Nie lubię raczej poprawiać fabryki więc dodatki raczej standardowe:
- centralny zamek (sterowanie z pilota)
- elektryczne szyby (przód)
- ABS
- klimatyzacja
- elektryczny szyberdach
- regulowane fotele przednie i kierownica
- 4 poduszki (to rarytas hehehe)
- spojlerek z dodtkowym światłem stop
- orginalna przednia listwa (brewka) bad-look
- fabryczny euro-hak (VW)
Nie inwestuję w audio (skupiam się nad informacjami z CB hehehe)...mimo, że miałem takie plany (aktualnie radio Ford 2006...beta była zbyt uboga, a to mi gdzieś po piwnicy się plątało). Nie wiem czy pośmigam tym autem dłużej...na razie jestem bardzo zadowolony...poza normalnymi usterkami i serwisami bez uwag (nie boję się wyjechać w trasę....a poprzednio miałem Opla Vectrę w tym samym roczniku ale 2.0 16v i wszystkie możliwe usterki tego modelu mnie dopadły...wyleczyłem się i wróciłem do mojej pierwszej marki (Passatem 2.0 z 1991r zrobiłem sam 170 tyś km ...jak go sprzedawałem miał na liczniku 320 tys i dalej smigał na gazie)
Resztę widać na fotkach...
...jak macie pytania to walcie śmiało...
Pozdrawiam
sebastian - 2008-06-28, 17:33
Śliczna żabcia
luck69 napisał/a: | 4 poduszki (to rarytas hehehe) |
No tak się kiedyś zastanawiałem - Golfy niektóre miały, a o Vento z 4-ma podusiami nie słyszałem jeszcze
luck69 napisał/a: | orginalna przednia listwa (brewka) bad-look |
Jak to oryginalna, to wg mnie strasznie szpeci przód auta - ja bym ją zdjął od razu luck69 napisał/a: | Produkcja - 1997 ; wersja GLX
Silnik - 1,9 TDI 90KM (AHU) |
Reszty nie trzeba komentować - rewelka Dbaj, a będzie Ci służył wieki
kovval - 2008-06-28, 17:41
luck69 napisał/a: | orginalna przednia listwa (brewka) bad-look |
nie orginalna, i nie bad-look troche sie zapedziles w tej orginalnosci brewka tak. bad look to co innego.
ale wyposazenie robi wrazenie 4 poduszki klima +szyber to dziwne... po co szyber do klimy. no ale jak jest ... naprawde ladny egzemplarz. blacha niezla. gdzie ta rdza bo nie widac. spod tablicy na klapie? i na dole drzwi pod uszczelkami w srodku
spyro - 2008-06-28, 20:37
sebastian napisał/a: | a o Vento z 4-ma podusiami nie słyszałem jeszcze |
cruss z Łodzi ma takowe Vento Ale też pierwszy raz w życiu widziałem właśni u niego 4 poduchy w Ventce.
luck69 napisał/a: | regulowane fotele przednie |
też niezły bajer bo standardowo tylko kierowcy można było regulować...
silverek - 2008-06-28, 20:53
regulowane fotele przednie to ja tez mam
sebastian - 2008-06-28, 20:57
silverek napisał/a: | regulowane fotele przednie to ja tez mam |
Każdy ma, ale spyrowi chodziło o to, czy fotel pasażera też się reguluje tak samo, jak fotel kierowcy, to znaczy regulacja wysokości i pochylenia, oraz regulacja odcinka lędźwiowego.
spyro - 2008-06-28, 21:05
Obydwa? Ja mam tylko kierowcy regulowany na wysokość...
silverek - 2008-06-28, 21:08
a o to wam chodziło to ja mam tak jak sebastian naisał
sebastian - 2008-06-28, 21:13
spyro napisał/a: | Ja mam tylko kierowcy regulowany na wysokość |
i ja tak samo, też tylko kierowca ma ten "luksus"
Paweł J. - 2008-06-29, 13:01
Ładnie się prezentuje ten venciaczek...widać po fotach że zadbany...Nawet przyzwoite koło...
A jeśli chodzi o fotele to u mnie tez są oba przednie tak samo regulowane....
sebastian - 2008-06-29, 13:12
Tygrysisko napisał/a: | A jeśli chodzi o fotele to u mnie tez są oba przednie tak samo regulowane |
Cytat: | to znaczy regulacja wysokości i pochylenia, oraz regulacja odcinka lędźwiowego. |
Oba fotele masz tak samo regulowane, jak fotel kierowcy?
oba tak samo? spyro napisał/a: | Obydwa? Ja mam tylko kierowcy regulowany na wysokość... |
Paweł J. - 2008-06-29, 13:26
Oba maja regulację wysokości....regulację pochylenia siedziska...regulację "przód-tył"
To jakiś bajer jest??
sebastian - 2008-06-29, 14:20
Tygrysisko napisał/a: | To jakiś bajer jest?? |
Na to wygląda, bo ja, pomimo, że mam wersję GL, nie mam takiego luksusu, jak Ty,posiadająć wersję CL
Ale znów czegoś nowego się dowiedziałem, znów nasz zaskoczyło Vento
Fable - 2008-06-29, 14:26
sliczniutka pokarz wnetrze autka chcem zobaczyc jak wyglada panel aoraz przyzady i klima
sebastian - 2008-06-29, 14:37
No nie? Piękna jest ta zieleń butelkowa
Jednej skromnej rzeczy jeszcze brakuje - Silniczka 110-konnego, AFN
To już byłby luuuux
Może być jak w piosence - oprócz błękitnego nieba nic mi więcej nie potrzeba
krzeszak - 2008-06-29, 16:04
ładne vento ,zadbany egzeplaz aż milo popatrzyć ,fest wyposażenie nic dodać nic ująć
|
|