|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - Czujniki oleju bia³y i br±zowy
Piotr Jezierski - 2008-06-28, 17:39 Temat postu: Czujniki oleju bia³y i br±zowy POTRZEBUJÊ SZYBKIEJ ODPOWIEDZI! HELP!
JESTEM W ³AZACH K/MIELNA.
VENTO 1,8 BENZYNA 1993 ROK. ROZLECIA£ MI SIÊ CZUJNIK OLEJU (BR¡ZOWY Z SPRʯYNK¡ W ¦RODKU). jUTRO MUSZÊ WRÓCIÆ DO POZNANIA. CZY Z TAKIM USZKODZONYM CZUJNIKIEM ZROBIÊ 300 KM. DZISIAJ SOBOTA I ANI W KOSZALINIE ANI W POBLI¯U G£UCHO-WSZYSTKO ZAMKNIÊTE !
OPOZDRAWIAM
vedka 93 - 2008-06-28, 17:49
witaj jest tak.jezeli ten czujnik nie cieknie to mozesz smialo jechac.
[ Dodano: 2008-06-28, 17:50 ]
czujnik jest to tylko wskaznik.jezeli jest cisnienie oleju i nie ma przeciekow to nic sie nie powinno stac.pzdr.
Piotr Jezierski - 2008-06-28, 19:07
vedka 93 napisa³/a: | witaj jest tak.jezeli ten czujnik nie cieknie to mozesz smialo jechac.
[ Dodano: 2008-06-28, 17:50 ]
czujnik jest to tylko wskaznik.jezeli jest cisnienie oleju i nie ma przeciekow to nic sie nie powinno stac.pzdr. |
Dziêki bracie z Koszalina. Zrobi³em tak. Jak mi siê ta br±zowa kopu³eczka (z sprê¿ynk± w ¶rodku ) rozlecia³a , odkrêci³em go i ten ma³y otworek od spodu za¶lepi³em od przypadku. Drugi czujnik (bia³y) jest nowy. Je¿eli to sie sprawdzi to najlepsze na ¶wiecie s± Venta , a ju¿ go mia³em dosyæ po 10 letniej s³uzbie mnie i mojej rodzinie. Na jesieñ i tak muszê go sprzedaæ. Mo¿e kto chêtny. Silnik nieca³e 170 tys. Ca³y samochód do¶æ zniszczony ale niezawodny. 1993 - mam wszystkie papiery , Benzyna , 1,8. £acznie 15 lat niezawodnej jazdy.
Jutro wracam do Poznania. Trzymajcie kciuki.
silverek - 2008-06-28, 19:16
Piotr Jezierski napisa³/a: | Ca³y samochód do¶æ zniszczony |
tzn jak zniszczony wrzuc foty jak mozesz
Piotr Jezierski - 2008-06-28, 19:21
silverek napisa³/a: | Piotr Jezierski napisa³/a: | Ca³y samochód do¶æ zniszczony |
tzn jak zniszczony wrzuc foty jak mozesz |
Jestem w £azach k/Mielna i tu nie mam mozliwo¶ci , ale jutro pêdzê do Poznania i jak najszybciej poka¿ê na forum.
Pozdrawiam
vedka 93 - 2008-06-28, 20:32
spoko.trzeba sobie pomagac.szerokosci.napisz jak dojechales.pzdr.
Piotr Jezierski - 2008-06-29, 18:02
vedka 93 napisa³/a: | spoko.trzeba sobie pomagac.szerokosci.napisz jak dojechales.pzdr. |
WEDKA 93.
Dziêki bracie jeszcze raz za moralne wsparcie. I pojecha³em do Poznania jak mi radzi³e¶. Zrobi³em jedn± przerwê na obserwacje silnika. I nic. Jecha³ jak burza. ¦rednia 110 bez komplikacji. VENTO to mistrz ¦wiata. Chyba go jednak nie sprzedam mimo 15 letniej kariery. Serce - silnik ma jak dzwon , reszta "koñ jaki jest , ka¿dy widzi". BY£ I JEST NIEZAWODNY ! Je¿eli wpad³em w panikê to dlatego , ¿e (b. samokrytycznie) ze mnie mechanik jak z koziej d... tr±ba , a co. Ta podró¿ mnie jednak czego¶ nauczy³a : jak siê wymienia , uszkadza a potem robi kowalsk± prowizorê czujników ; drugie: s± ludzie na ¦wiecie , gotowi tobie pomóc w potrzebie!!!! Dziêki Koszalinianinie Walcz przy okazji o to by w weekendy w Koszalinie by³a ca³odobowa stacja obs³ugi dla takich trudnych przypadków jak ja.
Pozdro - Poznaniak !
vedka 93 - 2008-06-30, 09:00
i dla takich slow warto pomagac w ciezkich chwilach.pzdr. i powodzenia.a swoja droga to tak jak u mnie buda powoli sie prosi o lakiernika a serducho jak dzwon.niemcy zrobili kawal donrej roboty.
Pawe³ J. - 2008-07-16, 17:51
Piotr Jezierski, to mo¿e jaki¶ plusik dla vedka 93 , co by jego poczynania na forum w statystykach odzwierciedliæ
Piotr Jezierski - 2008-07-17, 08:47 Temat postu: Vedka 93/Tygrysisko
Tygrysisko napisa³/a: | Piotr Jezierski, to mo¿e jaki¶ plusik dla vedka 93 , co by jego poczynania na forum w statystykach odzwierciedliæ |
Dla Vedki 93 OGROMNY PLUS. JEGO SI£A SPOKOJU SPOWODOWA£A , ¯E JECHA£EM DO DOMU Z RODZINA BEZ STRESU.
pozdrawiam serdecznie.
vedka 93 - 2008-07-18, 21:50
az rumiencow dostalem normalnie.dziekowa heh.
|
|