|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - "cos brzeczacego" przy radiu
zemhu1 - 2008-07-17, 15:30 Temat postu: "cos brzeczacego" przy radiu kupilem ostatnio Ventyla:)i wszystko jest oka poza jednym...kiedy wlączalem stacyjke to zaczynalo mi cos burczec z okolic radia:( dzisiaj nie wytrzymalem i rozebralem te wszystkie plaskiki i okazalo sie ze z lewej strony radia na jego wysokosci jest jakis maly silniczek z wiatraczkiem zakonczony mala dysza przez ktora wiatraczek zasysa powietrze i na srodku tej dzyszy jest jakby jakas dioda czy cos takiego:(...hmmm co to jest i do czego to sluzy??
sebastian - 2008-07-17, 15:31
cześć. masz po prostu Thermotronic. A brzęczy, wszystkim nam, co mamy to gadziństwo, to brzęczy. Tu jest porada jak to zrobić, ale mi się jakoś niezbyt chętnie zabierac do tego, a niech se brzęczy
http://www.vwvento.org/porady/thermo/
Paweł J. - 2008-07-17, 15:31
W tym miejscu ?
zemhu1 - 2008-07-17, 15:36
tzn obok w tym miejscu miedzy tym co zaznaczyles a radiem pod tym waskim plasticzkiem
zemhu1 - 2008-07-17, 15:40
a po co jest wogole ten Thermotronic ijakie on spelnia zadanie??
Paweł J. - 2008-07-17, 15:40
zemhu1, przeniosłem ten temat tu a tamtego drugie dubla usunę co by troszkę ładu zrobić ok??
zemhu1 - 2008-07-17, 15:40
spoko jestem tu nowy i dlatego troche namieszlem sorka wielka
Paweł J. - 2008-07-17, 15:41
Nie ma sprawy....już poprawione...od tego tu jestem....
sebastian - 2008-07-17, 15:46
zemhu1 napisał/a: | a po co jest wogole ten Thermotronic ijakie on spelnia zadanie?? | praktycznie żadne, to jest to samo co zwykła dmuchawa, ale wzbogacona o takie brzęczące dziadostwo, taki czujnik. Że niby jak nastwisz sobie na 22 stopnie to będziesz miał te 22 stopnie, ale nie licz, że latem, w tych upałach, jak dasz na 18 stopni, to tyle będziesz miał... Szybciej to się zimą sprawdza, bo fajnie można sobie temperaturkę regulować, ale jak nie brzęczy, to często też sa problemy z nim, że albo tylko cały czas zimne powietrze leci, albo gorące.
zemhu1 - 2008-07-17, 15:50
dzieki za pomoc teraz wiem juz na czym stoje bo poczatkowo chcialem to wywalic i miec swiety spokoj z brzeczeniem ale skoro tak to niech zostanie:):)jeszcze raz dzieki
Paweł J. - 2008-07-17, 15:51
jeździłem w zimię u kumpla na takim czymś...niby ok ale to nie to co zwykła dmuchawa...dajesz na maxa na czerwone pole a w autku cieplutko, że aż w oczy razi a tam czegoś takiego nie było...tzn było ciepłe powietrze ale nie aż tak.
spyro - 2008-07-17, 15:51
zemhu1, chyba tez do mnie przed chwilką w tej sprawie pisałeś na gg
Podrzuć chłopakom po punkciorze POMÓGŁ bo dobrze prawią na temat thermotronica.
sebastian - 2008-07-17, 15:56
W końcu to ja sam mam to brzęczykadło u siebie w autku, to wiem
Ja u siebie co jakiś czas zdejmuję tą małą krateczkę i czyszczę tak z grubsza z kurzu, bo jednak zbiera się go co jakiś czas trochę...
krzeszak - 2008-07-17, 16:22
Tygrysisko napisał/a: | jeździłem w zimię u kumpla na takim czymś...niby ok ale to nie to co zwykła dmuchawa...dajesz na maxa na czerwone pole a w autku cieplutko, że aż w oczy razi a tam czegoś takiego nie było...tzn było ciepłe powietrze ale nie aż tak. |
tu sie muszę nie zgodze bo ja jak w zimie wezmę na max to w samochodzie war ze nie idzie wytrzymać, wiec coś kumpel musiał mieć skopane
Paweł J. - 2008-07-17, 16:28
krzeszak napisał/a: | wiec coś kumpel musiał mieć skopane |
Być może w końcu to nie było vento więc wszystko możliwe
krzeszak - 2008-07-17, 16:34
Tygrysisko napisał/a: | w końcu to nie było vento więc wszystko możliwe |
i to wszystko tłomaczy
|
|