Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Diesel - opinie VEnto z silnikiem diesla

mateuszhg - 2008-07-20, 14:16
Temat postu: opinie VEnto z silnikiem diesla
Witam chcialem się coś dowiedzieć o silniku diesla zwyklym tym co byl montowany.
Fable - 2008-07-20, 14:35

turbo diesel czy prostry diesel;?
mateuszhg - 2008-07-20, 16:07

goły diesel. Jeszcze nie mam auta wczesniej mialem paska b3 w benzynce ale sprzedalem i szukam teraz venta i tylko diesel mnie interesuje i nie wiem jaki silnik jest najlepszy. jedni mowi ze TDI jedni mowia ze za duzo elektroniki. A pytam o tego golego diesla bo jest do sprzedania z 94 roku bardzo ladne vento tylko ze sam diesel bez td sam woln ossacy
Fable - 2008-07-20, 17:10

no w prostym dieslu naprawde nie ma zadnej elektroniki w sprawie wtrysku wszystko jest mechaniczne i nie boi sie paliwa niedobrej jakosci. tylko ze ma malo mocy cos tam 47KW. ale ma kumpel golfa z takim silkniczkiem i rzadnych problemow nie ma. ja mam TD55kw i juz 220tys km przejechane jest na nim i bez problemku lata... ja sam 120tys przejechalem... tdi maja bardziej skomplikowany wtrysk paliwa troche elektorniki maja ale sa o wiele weselsze niz proste TD lub D. jezeli lubisz szybka jazde to TD i D beda ci slabe a jezeli ergomiczna i ekonomiczna to td i d sa dobre naprawde, jasne tdi sa jeszcze ekonomiczniejsze ale i cen jest inna i w dobrym stanie trudno cos znalesc bo ja szukam sobie Ventke albo vr6 albo tdi 110KM :)
spyro - 2008-07-20, 17:55

Szlag mnie trafia jak widzę po raz setny ten sam temat założony. Może by tak użyć opcji SZUKAJ a nie pisać kolejny zdublowany temat?

Zamykam.