|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - spalona pompa paliwa
gunio78 - 2008-07-23, 17:33 Temat postu: spalona pompa paliwa
Mam problem z pompą paliwa otóż w przeciągu tygodnia spaliły mi się dwie pompy paliwa, wiem że pierwsza była nieoryginalna i używana, druga zaś nowa i oryginalna dodam iż w obu przypadkach był prawie pełny zbiornik paliwa. Co może być przyczyną - czy mógł ją mechanik źle zamontować czy może jakiś brud z dna zbiornika się do niej dostał. Czy pompa posiada jakąś osłonę/siatkę przed zanieczyszczeniami. Może ktoś posiada zdjęcie całej pompy. Z góry dzięki
Paweł J. - 2008-07-23, 17:46
Tu masz link do allegro z pompami....nie wiem jaki masz dokładnie silnik więc sam musisz dojść która pasuje:
http://moto.allegro.pl/se...18851&country=1
gunio78 napisał/a: | czy mógł ją mechanik źle zamontować |
pewnie że mógł....
gunio78 napisał/a: | Czy pompa posiada jakąś osłonę/siatkę przed zanieczyszczeniami |
tak, posiada...przynajmniej powinna posiadac.
gunio78 napisał/a: | Może ktoś posiada zdjęcie całej pompy |
w linku powyżej są fotki...także odszukaj odpowiedniej dla swojego silnika...
tu masz parametry pompy:
A tu masz krok po kroku opisane jak wymienić tą pompe:
screen nr 1:
screen nr 2:
screen nr 3:
sebastian - 2008-07-23, 18:24
Ale jak? Od razu, po założeniu się spaliła? Może problem tkwi nie w pompie, a w przekaźniku od pompy?
gunio78 - 2008-07-23, 19:13
Pierwsza spaliła się gdzieś po roku a ta druga oryginalna po przejechaniu 3-5 km.
gunio78 - 2008-07-23, 19:14
Wielkie dzięki za linki zdjęcia i opisy. Jutro jadę do tego ...mechanika na poważną rozmowę i zobaczymy co powie.
Paweł J. - 2008-07-23, 19:26
A kto ta pompe kupował Ty czy mechanik?? Wydaje mi sie że jakas gwarancja powinna być...
gunio78 - 2008-07-24, 07:05
Pompe kupiłem sam u kolegi w sklepie jest też na nią gwarancja tylko nie wiem czy mechanik jej nie spitolił, ale dzisiaj do niego jadę to zobaczymy.
spyro - 2008-07-24, 08:04
gunio78 napisał/a: | jest też na nią gwarancja |
bardzo rzadko pompę na gwarancji wymieniają, zawsze jest wina klienta i paliwa, także najprawdopodobniej czeka Cię kolejny wydatek.
egos - 2008-07-26, 06:16
a teraz stane po stronie mechaników i powiem szczerze ze bardzo ciężko jest "zle załozyc lub spitolic "pompe paliwa bo albo mylisz bieguny i odrazu po pompie albo zle zakładasz wezyki lub obudowe pompy i wtedy auto wogóle nie jedzie na benz.a skoro juz jechało czyli było ok-chyba ze jest jedyna mozliwosc co się czasami zdarza ze pod cis. zrzuca na pompie wąż paliwowy -no ale wtedy słychac ze pompka pracuje.90% pomp które nie pracowały po wyjęciu na zew.i pierd........ o stół zaczęły normalnie działać największą ich bolączką jest wieszanie się szczotek i byc moze tak tez było w tym przypadku
|
|