|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - wyciek z jakiegoś filtra
piotrek22 - 2008-07-25, 00:05 Temat postu: wyciek z jakiegoś filtra witam, wycieka mi coś i mechanik zajrzał i powiedział że to zawalony jest jakiś filtr- z tego co pamiętam nazwał to
filtr opowietrzania komory silnika,
jest coś takiego ? bym chciał poszukać ile to koszyuje,
dzięki za informacje!
Paweł J. - 2008-07-25, 07:11
piotrek22 napisał/a: | nazwał to filtr opowietrzania komory silnika |
Może chodzi o filtr powietrza....może masz juz zapchany do tego stopnia że silnik olej wydmuchuje...
piotrek22 napisał/a: | wycieka mi coś |
Ale co Ci wycieka pewnie olej
piotrek22 napisał/a: | jest coś takiego ? |
Ja o tym nie słyszałem bynajmniej: są filtry powietrza, paliwa, kabinowe, olejowe, do LPG...
piotrek22 napisał/a: | bym chciał poszukać ile to koszyuje,
|
tu masz link do wszystkich filtrów na allegro, jak widzisz czegoś takiego tam nie ma:
http://moto.allegro.pl/49...er=t&view=gtext
pewnie chodzi o filtr powietrza i tu masz link do tych filtrów (tylko do vento):
http://moto.allegro.pl/se...49241&country=1
jak widzisz kupisz już dobry filtr za 20-30zł
Napisz coś więcej...skąd Ci cieknie...gdzie jest wyciek...wszystko co uznasz zza stosowne...e tedy będzie można powiedzieć cos więcej na ten temat.
Chociaż z drugiej strony w tytule tematu napisałeś wyciek z jakiegoś filtra, no więc tu może chodzić o filtr oleju....także już sam nie wiem...daj więcej info....
egos - 2008-07-26, 05:52
a po mojemu filtr odpowietrzania zbiornika paliwa czyli tzw filtr oparów paliwa-przy zatkanym potrafi nawet zassac zbiornik paliwa do wewnątrz
piotrek22 - 2008-07-27, 23:58
no własnie to chyba to,
są takie na allegro?
czy to może być przyczyna wycieku?
jeżdzę z tym juz 3 miesiące auto normalnie jeździ cieknie ciągle ale malutko:)
sebastian - 2008-07-28, 14:53
Filtr oparów paliwa jest razem z pompą. A jest jeszcze coś takiego, jak wiltr węglowy, czyli pochłaniacz paliwa, znajdujący się pod maską z przodu po prawej stronie, tuż za kratkami w zderzaku. Ale tylko w wersjach benzynowych.
egos - 2008-07-30, 07:02
sebastian -no to teraz zes namotał
sebastian - 2008-07-30, 15:16
egos napisał/a: | sebastian -no to teraz zes namotał |
No, ale co? Nie jest tak? Źle mówię?
ten pod maską to węglowy, zo zaraz za zdrzakiem jest, a ten w pompie to pochłaniacz oparów paliwa
Jakoś tak
pablomed - 2008-07-31, 15:08
sebastian napisał/a: | egos napisał/a: | sebastian -no to teraz zes namotał |
No, ale co? Nie jest tak? Źle mówię?
ten pod maską to węglowy, zo zaraz za zdrzakiem jest, a ten w pompie to pochłaniacz oparów paliwa
Jakoś tak |
nie tak bo te dwie rzeczy to jest to samo
piotrek22 - 2008-07-31, 23:25
to jak dojdziemy do jakiegoś porozumienia?
koleś - mechanik wziął lusterko i lampę i jakby pod filtrem powietrza coś tam zobaczył jakiś wyciek, i powiedział że to jakiś filtr co oczyszcza opary komory silnika. do teraz nie wiem o co chodzi, a on wyjechał na 3 tygodnie:(
ciągle coś kapie:)
sebastian - 2008-08-01, 15:35
no to o takim czymś rozmawiamy:
http://allegro.pl/item403...oryginalny.html
spyro - 2008-08-01, 18:50
gdzie to jest zmontowane w naszych benzynówkach?
sebastian - 2008-08-01, 19:09
spyro napisał/a: | gdzie to jest zmontowane w naszych benzynówkach? |
Jak staniesz z przodu auta, kucniesz z prawej strony, to znaczy od strony pasażera, przy zderzaku, z przodu, i włożysz głowę por spód to zobaczysz. To jest prakrtcznie zaraz za tymi czarnymi kratkami. Lub pod maską, pod filtrem powietrza - najłatwiej dojdziesz po rurkach, one sa akie jakby przezroczyste lub zżółknięte. Pod spotem tegoż filtra taki pipek wystaje śmieszny. Można go nawet ręką pod zderzaczkiem dotknąć.
|
|