|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Wrzucanie biegów - niby dobrze a coś nie tak
Amraan - 2008-07-30, 22:02 Temat postu: Wrzucanie biegów - niby dobrze a coś nie tak Biegi wchodzą w swoje miejsce ale dźwignia zmiany biegów nie trzyma sie swojej pozycji.
Na luzie nie ma tego swojego sprężystego powrotu miedzy 3 i 4 bieg. Ktoś miał coś takiego?
sebastian - 2008-07-30, 22:06
A masz przy tym taki stukot metaliczny, jak zmieniasz bieg?
Zastosuj zestaw naprawczy drążka zmiany biegów, powinno pomóc. A dostaniesz go w każdym sklepie motoryzacyjnym. Zestaw ów składa się z paru plastikowych pierdółek.
Paweł J. - 2008-07-30, 22:08
Amraan napisał/a: | Ktoś miał coś takiego? |
Pewnie trzeba zestaw naprawczy dźwigni zmiany biegów kupić....
Ja też miałem ostatni taki problem i sam go rozwiązałem...trzeba było dorobić taką gumę...
zobacz w ogóle czy masz tą gumę....
sebastian - 2008-07-30, 22:16
Też o tym samym pomyślałem, tygrysisko, ale zapytałem się najpierw o ten stukot, bo Ty pisałeś, że tak właśnie miałeś, że uderzało o metal jak tej gumy nie było.
spyro - 2008-07-31, 10:35
Tygrysisko napisał/a: | Pewnie trzeba zestaw naprawczy dźwigni zmiany biegów kupić.... |
I niedrogie to jest a usuwa wiele przypadłości:
http://www.allegro.pl/ite..._iii_vento.html
screen:
Paweł J. - 2008-07-31, 11:45
sebastian napisał/a: | zapytałem się najpierw o ten stukot |
Tak był stukot..szczególnie przy wrzucaniu 3 biegu słychać było metaliczny-lekko głuchawy odgłos...no i dźwignia miała duże skoki podczas wrzucania biegów....na szczęście do dzisiaj jest ok...
sebastian napisał/a: | uderzało o metal jak tej gumy nie było. |
Proste i logiczne nie było gumy między stukającymi się metalami do tego dochodził spory luz...i wyszło tak jak wyszło
Amraan - 2008-07-31, 21:54 Temat postu: wrzucanie biegów metalicznych odgłosów podczas wrzucania biegów nie ma.
Kupię zestaw naprawczy i zobaczę jak będzie
Bardzo dziękuję za rady.
Pozdrawiam
|
|