|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - wyciek z silnika- uszczelniacz miedzy silnikiem a skrzynia-
kawalus - 2008-08-01, 11:06 Temat postu: wyciek z silnika- uszczelniacz miedzy silnikiem a skrzynia- witam
Mam następujący problem- mój venciak znaczy teren, poczatkowo myslałem ze to tylko uszczelka pod pokrywą zaworów , ale niestety nie. byłem u jednego mechaniora i on twierdzi ze to uszczelniacz miedzy skrzynia a silnikiem:( koszt heheh samo wyciagnięcie silnika 350 zł, plus sprzegło(bo podobno wtedy juz trzeba) plus czesci itp itp. Ile to moze na maxa wynies? moze ktoś zna dobrego i w miare taniego z okolic gdańska:( help. dodam ze zauwazyłem od kilku dnei ze jak zostawiam autko na wstecznym to po nocy nie moge wrzucic jedynki- musze najpierw ruszyc lekko do tyłu i potem juz normalnie chodzi- czy to oznaka ze sprzegło mi siada czy cała skrzynia?
z góry dzięki za rady i namiary na mechnika
Kawalus
Paweł J. - 2008-08-01, 11:25
kawalus napisał/a: | samo wyciagnięcie silnika 350 zł |
Heh...ja a wymiane sprzegła tyle zapłaciłem...tzn sprzegło plus robocizna
kawalus napisał/a: | musze najpierw ruszyc lekko do tyłu i potem juz normalnie chodzi- czy to oznaka ze sprzegło mi siada czy cała skrzynia? |
Być może będzie potrzebny zestaw naprawczy być może coś tam się wyrobiło i np za głęboko wsteczny wskakuje...
kawalus - 2008-08-01, 11:44
oooo dlatego sie pytam moze ktoz na kogos dobrego i oczywiscie taniego blizej trójmiasta
a jaki zestaw naprawczy?
dodam ze to sie dzieje tylko po nocy i to nie zawsze- moze mało oleju w skrzyni? albo cos?
pozd kawalus
sebastian - 2008-08-01, 15:32
kawalus napisał/a: | a jaki zestaw naprawczy? |
coś takiego - kilka plastików zaledwie... :
http://katalog.fota.pl/Ka...EinspNr=101&St=
od Spyro: dodaje screen:
Paweł J. - 2008-08-01, 15:32
kawalus napisał/a: | a jaki zestaw naprawczy?
|
zestaw naprawczy drążka zmiany biegów....
kawalus napisał/a: | moze mało oleju w skrzyni? |
być może...ale skoro nie masz wycieków to powinno być ok...
spyro - 2008-08-01, 18:54
ten zestaw naprawczy czyni cuda :d U mnie po wymianie tych wszystkich plastików plus jeszcze parę nie widocznych na focie skrzynia chodzi jak nówka sztuka...
kawalus - 2008-08-01, 19:17
hej ten zestaw naprawczy to fajna sprawa:) a gdzie on ze tak powiem sie montuje?
ale pokolei najpierw likwidacja wycieku , pewnie wymiana sprzegła. znalazłem kompletne nowe firmy LUK o nr 621 1331 09 patrzyłem na stronie producenta powinno pasowac do mojego autka bo mam oznaczenei silnika AAM i nr 447148, a doczytałem sie ze do tych były 2 rodzaje
LuK 621 0283 16 Zestaw sprzęgła do nr silnika: 288906,
621 1331 09 Zestaw sprzęgła od nr. silnika: 288907,
aha pytanko- co jeszcze powinienem kupic? łozysko jakies ? uszczelki???
Teraz tylko znalezienie mechanika:) gdzie i za ile.
pozdr Kawalus
sebastian - 2008-08-01, 19:23
Najlepiej do sprzęgło kompletne, czyli tarcza+docisk.
A ten zestaw naprawczy montuje się w gałkę zmiany biegów, a konkretniej po nią - czyli trzeba ją zdemontowac i tam to "włożyć"
kawalus - 2008-08-01, 19:28
oj to fajnie ztym zestawem dzięki za info, a sprzegło tak jak juz kompletne docisk + tarcza
pozdr kawalus
|
|