|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Hyde Park - Passat B5
cinek82 - 2008-08-03, 16:33 Temat postu: Passat B5 Panowie biznes mam do was. Poszukajcie mi ładnego paska b5 do 30,000 PLN. 1,9 TDI co najmniej 110 KM. Dzięki za pomoc. Najlepiej z woj. pomorskiego lub jak znajdziecie na jakiejś niemieckiej stronie.
sebastian - 2008-08-03, 16:37
Ale sedan czy kombi? czy nie ma różnicy?
No i czy ma być zarejestrowany czy sprowadzony czy jak?
cinek82 - 2008-08-03, 16:43
Może być jeszcze Bora kombi też z silnikiem 1,9 TDI 115 KM, a pasek w kombiaku żeby był, może być do opłat. Szukajcie..... THX
sebastian - 2008-08-03, 16:47
A co się kroi?
To może, jak już ta sama stajnia i zagroda - Golf IV Variant?
cinek82 - 2008-08-03, 16:53
Może być golfik, a się kroi że teściu chce kupić.
przemolas4 - 2008-08-03, 19:04
bory nioe biez .
lipa auto jak sie zacznie pierniczyć , to sie do serwisu wyprowadzisz .
Od Tygrysiko: przemek-na forum nie używamy brzydkich słów....
WOLF1955 - 2008-08-03, 19:21
CINEK w co ty teścia pakujesz w plastelinę bora to wielki niewypał mam kolesia co ma borę tylko się pyta co z tym zrobić a ja mu na to złom z plasteliny kupiłeś zawieszenie jak guma nie pchaj teścia na minę
arlosza - 2008-08-03, 20:15
jeżeli mogę wtrącić parę groszy... dla nas to temat na czasie, szczególnie passaty
jeżeli chcesz kupić - sprowadzany i do tego od polskiego handlarza - to tylko z zaufanego źródła - inaczej kantuje jak cie moge... piszą że auto bezwypadkowe a na miejscu okazuje sie ze z każdej strony walone...
NIE MA czegoś takiego jak OKAZJA (od polskiego handlarza)!!!
jedyne wyjście to albo masz dobrego znajomego który zajmuje sie sprowadzaniem albo sam jedziesz i szukasz...
stronka godna polecenia
www.autohusb2b.de mają polską wersje
pozdr
spyro - 2008-08-03, 20:56
tak jak arla napisała, tylko samemu jechać do reichu i szuakć, w Polsce nie kupisz ładnego egzemplarza, to co oferują to straszne padaki bo wielkich dzwonach...
cinek82 - 2008-08-03, 21:32
O tym to już wiem od dawna a dzisiaj się o tym przekonałem: http://moto.allegro.pl/it...nik_1_reka.html
Opis zajeb... wszystko si, autko obejrzeliśmy kulać się kulał całkiem fajnie, ale jak go poprosiliśmy o książkę serw. to nam dał taką książeczkę i mówi że to jest to. Patrzymy ze szwagrem w tą książkę a to sama instr. obsł. no i mówimy mu że w tym nie ma serwisówki, facet to przegląda zaczęły mu się ręce trząść i mówi że to jest wszystko co od tego niemca dostał i juz. A w opisie w aukcji "przegląd TUV do końca 2009", normalnie ręce opadają. Aaa i jeszcze na sam koniec jak wychodziliśmy z posesji zauważyłem taki mały garaż, na tym garażu leżała taka deska i tam takie psiknięcia od lakieru i wśród różnych kolorków był i ten który jest na tym autku.
spyro - 2008-08-03, 21:37
cinek82, w poszukiwaniu autka pierwsze oc powinniście sobie kupi to tester lakieru, taki w tzw. pomadce. Wydatek rzędu 30 PLN a zwróci się przy pierwszym samochodzie i jego sprawdzaniu,. Wtedy od razu wiesz czy gadać dalej ze sprzedającym czy od razu sobie dać spokój i nie tracić czasu.
Jak szukałem mamie autka jakiś czas temu tez mieliśmy taki rodzynek: serwisowany w ASO, nie bity, jeżdżony przez dziadka, z polskiego salony. A potem wyszło: malowany w 100%, walnięta podłużnica. Także od razu zaopatrz sie w ten miernik, kupę czasu zaoszczędzisz dzięki temu.
sebastian - 2008-08-03, 21:39
cinek82 napisał/a: | na tym garażu leżała taka deska i tam takie psiknięcia od lakieru i wśród różnych kolorków był i ten który jest na tym autku |
i to czyni, ze powypadkowe auto staje się bezwypadkowym...
cinek82 - 2008-08-03, 21:45
No i pokazałem teściowi wasze rady nt Bory to zrezygnował I jeszcze teraz zaczął się zastanawiać nad Mercem C 200 lub C220. Już nie wiem co on chce ale mu pomagam jak mogę. Zobaczymy co z tego wyniknie, będę was informował na bieżąco co się dzieje.
P.S. Dzięki Arla za stronkę, fajna jest.
cinek82 - 2008-08-03, 21:46
A tak w ogóle Arlosza, co wy z kovvalem chcecie venciaka zamienić?
spyro - 2008-08-03, 21:48
cinek82 napisał/a: | A tak w ogóle Arlosza, co wy z kovvalem chcecie venciaka zamienić? |
Mówili, że nie, tylko chcą drugą furkę - młodszą.
cinek82 napisał/a: | Mercem C 200 lub C220 |
ale tu już części bedą drogie jak cholera.
sebastian - 2008-08-03, 21:52
spyro napisał/a: | ale tu już części bedą drogie jak cholera. |
Nie do końca tak jest. To stereotyp, ze jak ktoś ma mercedesa, to musi sie liczyć z tym, że części drogie. To już jest pojęciem względnym. Tyle samo mniej więcej ile do innych. A patrząc pod względem "bo części drogie" to nic by się nie kupiło i najlepiej to rowerem jeździć albo jeszcze lepiej - na piechotę chodzić.
cinek82 - 2008-08-03, 21:55
Też mu to mówiłem (o tych częściach) ale on się karnął sąsiada C-Klasse, zauroczył się marką, i zaczął też rozważać zakup gwiazdy.... Zobaczymy, rozważnie ogląda ogłoszenia i szuka. A strony www z Niemiec też mogą być, bo ma znajomego laweciarza i może mu przywieźć wypatrzoną furkę.
spyro - 2008-08-03, 22:17
hmm, mercedes nie ma tanich części, nie mówimy to poczciwej beczce tylko tych nowszych. Porównaj ceny części nop do Passaty czy Bory a do Mecedesa podobnego wiekiem, naprawdę koszmarne sa te ceny. A jak trafisz na pierdółkę, której nie bezie w zamienniku pozostaje ASO, które w Mercedesie jest kur... drogie.
sebastian - 2008-08-03, 22:27
spyro napisał/a: | której nie bezie w zamienniku pozostaje ASO, które w Mercedesie jest kur... drogie. |
to samo tyczy się Venciaków np. jeśli chodzi o te sprawy - jak przyjdzie co do czego, że jedynym wyjściem pozostaje serwis, to też spyro napisał/a: | jest kur... drogie. |
spyro - 2008-08-03, 22:29
Nie będe się kłócił z Tobą, nie miałem nigdy Merca, ale patrząc nawet w Allegro to podstawowe ceny zamienników są i tak drogawe w stosunku do innych autek, w końcu to mercedes, tutaj słono za znaczek sobie liczą.
Poza tym o ile fajniej wygląda pasek od c220, moim zdaniem ten merc jest paskudny, ładne merasie zaczęły się od okulara, który notabene zaczął ere psujących się meroli, to już nie to co kiedyś.
sebastian - 2008-08-03, 22:34
Faktem jest, że części eksploatacyjne do naszych aut, a do samochodów - powiedzmy - po 2005 roku, jak merc, pasek, bora itp są o wiele droższe. Ale cena np. klocków hamulcowych w porównaniu do passata b6 a merca niewiele się różni, a z reguły to groszowe sprawy, a czasami nawet i taka sama.
arlosza - 2008-08-04, 12:43
cinek82 napisał/a: | A tak w ogóle Arlosza, co wy z kovvalem chcecie venciaka zamienić? |
co za pomysł mój mąz prędzej by się rozwiódł niż Vento sprzedał...
dlatego kupilismy drugie auto.
sebastian - 2008-08-04, 12:44
a jakie kupiliście?
arlosza - 2008-08-04, 12:47
sebastian napisał/a: | a jakie kupiliście? |
ŁADNE
a tak na serio to "Passat 5,5" 2005r. 2,0 TDI
sebastian - 2008-08-04, 12:50
najpierw przeczytałem: ŁADE - i się za głowę złapałem
arlosza napisał/a: | a tak na serio to "Passat 5,5" 2005r. 2,0 TDI |
czyli B5 FL? kombiak czy limuzynka?
MMMMMmmmmm, piękna bestia
kovval - 2008-08-04, 14:45
tia, zona se kupila autko.
B5 Fl w kombi... oczywiscie ze czarny
bedzie Vaderow Dwoch ... jak juz poloze swoje lapy na nim. Felgi od audi, tylnie swiatelka na czarno, szyby na ciemno i bedzie gotowy do jazdy
cinek82 - 2008-08-04, 15:02
kovval fotki daj zanim go potraktujesz vaderową ręką (potem oczywiście też foty).
sebastian - 2008-08-04, 17:33
Tylko jak już go tak będziesz "dopieszczał", to nie potraktuj go tak po macoszemu
arlosza - 2008-08-04, 17:44
hola, hola chyba ktoś tu nie doczytał jednej ważnej sentencji...
kovval napisał/a: | zona se kupila autko |
zanim cokolwiek kovval zacznie tam kombinowac będzie musiał najpierw przedrzeć się przez mur mojego stanowczego NIE tak więc nie liczcie na szybkie modyfikacje w naszym rodzinnym samochodzie
a fotki będą później...
sebastian - 2008-08-04, 17:48
A psssssssss?
będzie Pssssssssss?
hyhyhy
arlosza - 2008-08-04, 18:13
sebastian napisał/a: | A psssssssss?
będzie Pssssssssss? |
hahahahahaha chyba w foteliku dziecięcym
sebastian - 2008-08-04, 18:18
No żeby tradycji stało się zadość
Paweł J. - 2008-08-04, 18:22
arlosza napisał/a: | chyba w foteliku dziecięcym |
coś się szykuje
spyro - 2008-08-04, 22:12
no właśnie, czyżby małe kovvalątko w drodze?
przemolas4 - 2008-08-04, 23:15
spyro napisał/a: | no właśnie, czyżby małe kovvalątko w drodze? |
PO PIERWSZE - NIE SZKODZIC....... jak bedziecie tak sprawe po imieniu nazywac , to nic z tego nie wyjdzie ......
przerabiamy ten sam problem ......... heheheheh .
Arla - nie dawaj za wygrana .....
Paweł J. - 2008-08-04, 23:18
przemolas4, strasznie tajemniczy jesteś
cinek82 - 2008-08-04, 23:19
No proszę od paska b5 do dzidziusiów, jak sie pięknie temat rozwinął
Paweł J. - 2008-08-04, 23:20
Tutaj można nawet takie OT walnąć
przemolas4 - 2008-08-04, 23:25
tajemniczy ??
nie .......... ot , poprostu mamy podobny problem .... i tyle .
no , ale od czegos treba zaczac .... no nie ?
wiec praca nad dzidziusiem nabiera rozpedu z kazdym dzniem , a puki co "trza sie przyspasabiac "
Paweł J. - 2008-08-04, 23:27
przemolas4, dacie radę...trzymam kciuki...
przemolas4 - 2008-08-04, 23:39
przyda sie .......mam nadzieje , ze bez pomocy ..... listonosza.
Paweł J. - 2008-08-04, 23:42
No to się nam forum rozrasta....
arlosza - 2008-08-05, 04:05
atmosfera sie gesta robi.... kontynuacja tematu na moim skromnym watku zapraszam
http://forum.vwvento.org/...p?p=54245#54245
kovval - 2008-08-05, 05:15
dzialaj dzialaj przemo, 8x po 2 razy , 8x raz po raz nad malzonka. lekko nie ma. odwodnic sie mozna
kovval - 2008-08-05, 05:17
http://forum.vwvento.org/...p?p=54249#54249
ten watek jest poprawny honey
spyro - 2008-08-05, 08:23
kovval napisał/a: | odwodnic sie mozna |
Ty to masz teksty
sebastian - 2008-08-05, 15:14
przemolas4 napisał/a: | .......mam nadzieje , ze bez pomocy ..... listonosza. |
Zawsze można robote powierzyć bocianowi
cinek82 - 2008-08-05, 22:44
Panowie i Panie padł wybór... Jednak mimo moich usilnych aczkolwiek nieskutecznych porad, teściu za namową swego syna mechanika zakupił to: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5970361 . Byliśmy, przejechaliśmy się, autko jak z salonu. Jutro go odbiera bo dzisiaj tylko na zaliczkę miał kaskę, jak sobie nim więcej pojeżdżę to się może przekonam do niego. W końcu to następca Ventylka, może nie będzie tak źle jak to Przemek i Wolf pisali.....
Paweł J. - 2008-08-05, 23:03
Fajna ta Bora....dobre rozwiązanie jak na kombiaka, czyli tylne szyby na czarno...i z tyłu można cudy niewidy wyczyniać...
kovval - 2008-08-05, 23:53
no co , fajna borarka, czego wiecej chciec
spyro - 2008-08-06, 09:20
No mnie tez się ta Bora bardzo podoba. Takie autko właśnie bym chciał jako następne autko w rodzince.
cinek82 - 2008-08-06, 23:07
Panowie Bora już u teścia na podwórku, przejechałem się nią dzisiaj no stwierdzam że to był dobry zakup, świetna maszynka, ma kopa, zadbana, wypasiona na tyle ile potrzeba, po prostu super. Jeszcze pozostało wszystkie opłaty zrobić i można śmigać. Fotki na moich blachach, byle do domu domu dojechać:
spyro - 2008-08-07, 08:32
Naprawdę fajny furaczek, pozazdrościć
sebastian - 2008-08-07, 16:00
cinek82 napisał/a: | Fotki na moich blachach, byle do domu domu dojechać |
hehe jaki cwaniak
sebastian - 2008-12-05, 12:51
Koledzy, powiedzcie mi, jakie samochody mają blachę w całości ocynkowaną? Oczywiście chodzi mi o takie a'la Audi A4 np. z przedziału 1995-2000 roku.
Np. Golf IV, Passat B5, Audi A6... może jakiś Opel, np. Vectra B, bądź renówka itp.? Chodzi mi czysto informacyjnie, jak to mniej więcej wygląda...
Paweł J. - 2008-12-05, 12:54
sebastian napisał/a: | Opel |
Astra 2 ma ocynk i 12 lat gwarancji na blachę.
sebastian napisał/a: | renówka itp.? |
kumpla lagunka z 98r tez ma ocynk.
sebastian napisał/a: | Np. Golf IV, Passat B5, Audi A6... |
to już jest chyba wszystko na ocynku.
sebastian - 2008-12-05, 13:01
Tygrysisko napisał/a: | chyba |
Mi też tak się wydawało, ale chciałem się upewnić...
Paweł J. - 2008-12-05, 13:03
sebastian, a co...myślisz nad zmianą furki
sebastian - 2008-12-05, 13:12
Wiedziałem, że o to spytasz
Nie, na razie tylko się rozglądam, ale będzie trzeba. Powiedziałem sobie dosyć. Już nic nie ładuję, poza oczywiście tym, co tego wymaga eksploatacja. Wczoraj zajżałem pod spód, jak wymieniałem olej - masakra. Podłoga w stanie prawie, że idealnym, ale reszta do naprawy. To znaczy progi zaczynają gnić z obu stron w kilku miejscach, błotniki oba z przodu, powoli dostaje się na drzwi, klapa z tyłu w kliku miejscach, maska z przodu - od kamieni. To z części blacharskich. Wspomnę tylko o tym nieszczęsnym gazie... Ja już od dłuższego czasu tak myślałem wymienić, ale tylko już na Diesla (by już zapomnąć o gazie). Ale są też i miejsca, do których się przyczepić nie można - czyli silnik i zawieszenie. To jest w perfekcyjnym stanie. Silnik jak dzwon, zawieszenie idealne. Ale... Na razie tylko sie rozglądam. Ojciec mówi, ze mam jeździć tak długo, aż się nie rozsypie (w sensie blacharskim, bo już się nie opłaca tego robić), ale mi tak szkoda. Coś w tym racji troche jest, bo teraz, by to robić, to ze 2000 zł trzeba conajmniej dać za blachę, co wyjdzie na to, ze całe auto znów będzie trzeba malować.
Paweł J. - 2008-12-05, 13:40
sebastian napisał/a: | rozglądam |
Tez to zrobiłem zanim amorki wymieniłem...bo tak sobie myślę...jak furkę sprzedawac to nic nie bedę w niej robił....pytałem nawet swojego majstra o to ...no i z tymi nowszymi furkami róznie bywa....VW troszkę na jakości stracił....za to skośnookie furki trzymają poziom.
Zreszta słyszałem opinie Respecta o pasku B5 jego siostry i jaka kasa idzie tam w zawias to podziękowałem.
MI się osobiście Bora marzy...a4 też jest fajna no tylko tam jest aluminiowy zawias.
No i najważniejsza sprawa...przy tych furkach moża zapomnieć o takich gratach takich jak do naszych 1.8.
Tak dla porównania....jakiś przewód gumowy do paska 1.8 T od turbiny jest mało osiągalny-a jak już jest to od 250zł się zaczyna-za zwykły kawałek wyprofilowanej gumy.
A do mnie takie argumenty przemawiają i coś czuję że vento dłuuuuuugo ze mną zostanie.
sebastian napisał/a: | Wczoraj zajżałem pod spód, jak wymieniałem olej - masakra. Podłoga w stanie prawie, że idealnym, ale reszta do naprawy. To znaczy progi zaczynają gnić z obu stron w kilku miejscach, błotniki oba z przodu, powoli dostaje się na drzwi, klapa z tyłu w kliku miejscach, maska z przodu - od kamieni. |
Z tym to trzeba działać za wczasu...sam to przed jesienią robiłem...vento nie ma ocynku i czasami trzeba poprawiać po producencie.
sebastian napisał/a: | ale tylko już na Diesla (by już zapomnąć o gazie) |
Jeśłio kiedyś kiedyś będę furkę wymieniał to tez będe miał dylemat...wiem jedno -nie kupię furki na gaz, który montował poprzedni właściciel...ludzie oszczędzają a potem sa problemy...wiesz Sebastian o co mi chodzi...jak już to tylko i wyłącznie samemu LPG założę.
sebastian - 2008-12-05, 13:49
Tygrysisko napisał/a: | jakiś przewód gumowy do paska 1.8 T od turbiny jest mało osiągalny-a jak już jest to od 250zł się zaczyna-za zwykły kawałek wyprofilowanej gumy. |
A myśłisz, że z naszymi furkami jest nie inaczej? Takie graty, jak ta podbitka, czy boczki bagaznika wołają kolosalne kwoty, niewiadomo za co. Czy nawet i za halogeny. Kto to widział tyle kasy chcieć za takie coś. Ale znajdzie się jakiś jeleń, co kupi.
Tygrysisko napisał/a: | tym to trzeba działać za wczasu...sam to przed jesienią robiłem...vento nie ma ocynku i czasami trzeba poprawiać po producencie |
ale co za wczasu. Wylazło zaraz, potem już jak z domina szło - jedno po drugim. Poza tym już nie wiem, czy jest sens działać coś za wczasu, jak kupe siana wydać bym musiał w to, i zeby było porządnie zrobione. Chyba jedyny element, który jest w dobrym stanie, to dach... I co, wywalisz 2000 zł za lakierowanie, jak cena rynkowa auta, takie jak moje, wynosi powiedzmy 5000 zł? Do tej ceny doliczysz komuś te 2000 zł wydane za lakierowanie itp.? To juz chyba nieoplacalne jest.
Co innego, jak to tylko jeden, czy dwa elementy są. Ale to od razu po pierwszym całościowym lakierowaniu furki widac było, że robota spartolona. Lecz na próżno było "reklamować", jak za parę dni firma wzięła dupę w kroku i zwinęła się ch... wie gdzie.
Paweł J. - 2008-12-05, 15:54
sebastian napisał/a: | Takie graty, jak ta podbitka, czy boczki bagaznika |
No wiesz...ale to są elementy wyposażenia wnętrza i faktycznie różne sa za to ceny. Mi to bardziej chodziło o elementy mechaniczne
sebastian napisał/a: | po pierwszym całościowym lakierowaniu furki |
A czemu malowałeś Rudy czy dzwon....czy tylko lakier odświeżałeś
sebastian - 2008-12-05, 16:11
Tygrysisko napisał/a: | A czemu malowałeś Rudy czy dzwon....czy tylko lakier odświeżałeś |
wszystkiego po trochu
spyro - 2008-12-05, 20:41
ja tam o dieslu to nawet nie myślę. Benzynka z porządnym silnikiem (2,5-3.0) plus porządna instalka z sekwencją i efekt murowany Diesla to sobie kupię... Na emeryturze.
sebastian - 2008-12-05, 20:45
A ja o gazie już słyszeć nie chcę. Krew mnie zalewa ze swoim. Ale każdy woli co innego
No dobra, ale wracając do tematu nlach.. więc które to auta jeszcze mają pełny ocynk?
Paweł J. - 2008-12-05, 20:51
sebastian napisał/a: | A ja o gazie już słyszeć nie chcę. Krew mnie zalewa ze swoim |
właśnie dlatego napisałem:
Tygrysisko napisał/a: | nie kupię furki na gaz, który montował poprzedni właściciel...ludzie oszczędzają a potem sa problemy... |
sebastian napisał/a: | więc które to auta jeszcze mają pełny ocynk? |
Opla nie polecam....furki z wygląda fajne, mechanika tez ok, ale fotele to lipa.
Ja to bym się VW i AUDI, ewentualnie BMW trzymał....no chyba że masz na zbyciu parę złoty na ewentualne naprawy to Toyota, Honda...do reszt furek podchodzę z dystansem...
sebastian - 2008-12-05, 20:59
Jakoś zatrzymałem na jakiś czas oko na A6. Tylko, ze tam mało jest jednostek z silnikami 1.9. W 80% to silniki 2.5, więc i spalanie będzie nieciekawie wyglądać... czytałem o A4, że jednostki 1.9 sa dosyć ekonomiczne, czego by nie możnabyło powiedzieć i 2.5 - strasznie ropożerne. Ale czy A6 będzie miała ocynk blachę?
Z VW to B5 i MK4 mnie zaciekawiło, ale też nie wiem, jak to jest z tymi blachami, by później nei było niespodzianek...
Paweł J. - 2008-12-05, 21:17
mój majster to ma....1.9 110 KM....jak ciśnie mocno to max 8 litrów ON mu spali przy 17-sto calowych alumach.
sebastian napisał/a: | 2.5, więc i spalanie będzie nieciekawie wyglądać... |
też...ale motor strasznie awaryjny...nie polecam.
sebastian napisał/a: | Ale czy A6 będzie miała ocynk blachę? |
TAK
sebastian - 2008-12-05, 21:25
Bardzo malutko jest, jak widzę, A6 z silnikiem 1.9. Ja nawet się nie zastanawiałem nad 2.5, bo na chłopski rozum wiadome będzie, ze musi więcej spalić. Jak A6 to tylko sedan. Avant mi się w ogóle nie podoba.
spyro - 2008-12-05, 22:39
2,5 w dieslu w Audi nie pali dużo, ale wszelkie czynności serwisowe są bardzo drogie po za tym ni jest tak mało awaryjny jak 1,9.
Paweł J. - 2008-12-06, 10:57
spyro napisał/a: | 2,5 w dieslu w Audi nie pali dużo |
Kumpel miał ten silnik w audi...no tylko że to był V5-audi 100 C4
jednym słowem masakra...
przez niecały rok użytkowania
ten silnik rozleciał sie 2 razy.
jeden remont silnika to równowartość jednego ventyla w jako takim stanie.
sebastian - 2008-12-06, 11:32
Tygrysisko napisał/a: | tylko że to był V5 |
5 zaworów na cylinder.
Nie, nie, ja za taki dziękuję i szukam zwykłego 1.9.
Ale jak oglądałem A8 4.2 Quatro z niesamowita mocą 300KM to aż mi łezka stanęła w oku, heh
Paweł J. - 2008-12-06, 11:34
sebastian napisał/a: | 5 zaworów na cylinder. |
A tego nie wiem, także nie powiem.
sebastian napisał/a: | Ale jak oglądałem A8 4.2 Quatro z niesamowita mocą 300KM to aż mi łezka stanęła w oku, heh |
mmmmmm...poezja.....
no tylko to
sebastian - 2008-12-06, 11:38
Tygrysisko napisał/a: | no tylko to |
15 litrów w trasie, 25 po mieście (gazu)
Tygrysisko napisał/a: | mmmmmm...poezja..... |
Miałem okazję takim przez chwilę się bryknąć - wrażenia nie do opisania, tego się nie da opisac, jak głęboko wciska Cię w fotel przy starcie - bezcenne.
Ale zejdźmy na ziemię
Paweł J. - 2008-12-06, 11:43
sebastian napisał/a: | 15 litrów w trasie, 25 po mieście (gazu) |
Eeee....no to nawet względnie jak na ten motor.
Bartek - 2008-12-06, 14:08
sebastian napisał/a: | 5 zaworów na cylinder. |
5 cylindrów Kolega też ma taką audiolkę, chyba 140KM. Jeździ nieźle, co do awaryjności niestety za krótko nim jeździ żeby coś powiedzieć
sebastian - 2008-12-06, 15:02
Bartek napisał/a: | 5 cylindrów | to też
Ale ogólnie to Audi skonstruowało technologię 5 zaworów na 1 cylinder
Bartek - 2008-12-06, 15:51
czyli takie V5 25V
spyro - 2008-12-06, 22:57
sebastian napisał/a: | Ale jak oglądałem A8 4.2 Quatro z niesamowita mocą 300KM to aż mi łezka stanęła w oku, heh |
no nie dziwne i wcale one nie są takie drogie w serwisowaniu, palą ciutke więcej, choć serwis będzie jednak droższy to przyjemność z jazdy nieoceniona.
sebastian - 2009-02-15, 19:27
Co sądzicie o tym? http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7778866
Znajomy mojego brata ma do sprzedania. Powiedział, że może wziąść moje w rozliczeniu. (tylko ile on tam weźmie za ten mój,..) Ogólnie to ładny, ale sam nie wiem...
Paweł J. - 2009-02-15, 19:46
sebastian napisał/a: | Co sądzicie o tym? |
szczerze wolałbym to kasiorę wsadzić w venciora i byłoby o niebo lepiej tak czy siak musisz dyche wyłozyc.....czyli w tej kasie miałbys coś konkretnego z Niemiec, a nie "Reno"
cinek82 - 2009-02-15, 20:23
Nie kupuj, ostatnio z kumplem o furach rozmawiałem, i jego starszy miał takiego, wysiadło mu coś z wtryskami czy z pompą związanego i musiał wybulić na to bagatela.... 3500 złotych i czekać jeszcze półtora tygodnia, bo tą część tylko w Poznaniu można było drapnąć Lepiej jak Tygrys powiedział. Co Niemiec to Niemiec To lepiej Ventkę dizela zakupić
Reth - 2009-02-15, 20:31
A w niemcach to wtryski sie nie sypaly? Ale co racja to racja, Niemiec, to Niemiec... (lubie tylko ich auta)
bradley - 2009-02-15, 20:33
Nie wiem czy to w Scenicu czy Lagunie bo mielismy i to i to z tych nowszych po FL i kierownica byla przesunieta w lewo a nie centralnie. Ja nie wiem jak francuzi moga tak jezdzic autami. Samochody oczywiscie nowe z salonu (zeby nie bylo, ze kupilismy cos z przesunietym ukladem kierowniczym). Po wiecznych przygodach, kretactwie i nieporadnosci ASO never again wszystkiego co na f
bradley - 2009-02-15, 20:36
Reth napisał/a: | A w niemcach to wtryski sie nie sypaly? |
Pokaz mi starego niemca na common railu
A jednak jak sobie przypominam to jednak to scenic mial taka kierownice bo autko bardzo praktyczne i fajne ale ojca wkurzala ta kierownica. A Laguna.... porazka elektryczna, karty, czujniki, silnik
Reth - 2009-02-15, 20:36
Ja nie mowie o starym niemcu
sebastian - 2009-02-15, 21:33
Ja nie mówię, że już kupuję, tylko się spytałem o radę ja cały czas o niemcu myslałem, na oku Golfa 4 miałem. I zawsze mi się marzy w TDI-ku takiego golfiacza przyfarnąć. Ale czas pokaże co będzie. Ma mi dac znać co i jak będzie z tym żabojadem. A z trego, co po rejestracji widzę, to z włoch, bo I jest. Ale... się zobaczy.
spyro - 2009-02-16, 21:06
link nie działa... A mówiłem żeby robić screeny o Seba coś ciągle twardo przy swoim stoi.
bradley - 2009-02-16, 21:38
spyro, nic nie straciles
sebastian - 2009-02-16, 22:49
Tak na szybko wstawiłem i zapomniałem o screenie... Sorki..
sebastian - 2009-02-28, 16:53
Panowie, co myślicie o tym?
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7491156
cinek82 - 2009-02-28, 16:58
Eee sebek, za taka kasiorkę to do Bory zrób podloty, jak o Niemcu myślisz, co ma to jest ładniejsze , Fakt że fajnie wyposażony ale ja bym wolał sedana.
bradley - 2009-02-28, 17:06
sebastian, polecam zajrzec, sprawdzic, zapytac na http://bezwypadkowe.net/index.php zebys sie potem nie wj.... na mine
sebastian - 2009-02-28, 17:47
Jakby przyszło co do czego, to nikt by samochodów nie kupował, bo wszystkie są powypadkowe... jedne mniej, drugie bardziej, ale wszystkie miały jakąś swoją historię. Ja wolę kupic nawet juz jakieś powypadkowe, ale żebym to wcześniej wiedział, że było... No i dobrze zdobione. A przeglądając oferty na allegro to wszystkie auta są bezwypadkowe, lecz wystarczy dwie minuty czasu by zauważyć, że było coś w przeszłości. Moje też było bite, ale mi to właściciel powiedział przed kupnem auta. przynajmniej szczery... Fakt, że może nie wszystko idealnie zrobione jest, ale przynajmniej zawieszenie profesjonalnie zrobione (chyba, że ni ebyło ruszone). Nic nie ściąga na boki - po puszczeniu kierownicy jedzie prosto jak strzała. cinek82 napisał/a: | za taka kasiorkę to do Bory zrób podloty, jak o Niemcu myślisz |
to to wiem, ale przy standardzie to golf ogólnie tańszy, a bora droższa, pomimo tego samego wyposażenia i silników. Myślałem o tym i nawet chciałem mieć borę, ale przez wzgląd finansowy raczej chyba nie. No chyba, ze coś się zmieni, na lepsze. Jak na razie to coś niemieckiego z silnikiem TDI.
Gavel - 2009-02-28, 21:34
seba tyle kasy i tylko 100 koni no proszę Cię
minimum 130 bym szukał jak już
co i tak nie zmienia faktu że to golf
|
|