Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Sprawy FORUM, WWW, Download, Gadżety klubowe - Styl forum i favicon

Bucus - 2008-08-05, 15:55
Temat postu: Styl forum i favicon
Może warto pomyśleć o jakimś dodatkowym (lub zmianie) stylu forum, tzn. dostępny jest tylko subSilver czyli standardowy, a że forum się rozrasta, to może czas na zmianę, np. coś podobnego do kolorów strony.

I druga sprawa favicona.
Nie jest problemem dodanie jej a powoduje fajny efekt jak ma się stronę dodaną do zakładek.
Dla osób ktore nie wiedzą o co chodzi: Tutaj mały opis z przykładem

cinek82 - 2008-08-06, 15:06

Stronka ma favicon ale forum nie, ja na pasku zakładek mam wklejoną stronkę i mam obrazek :P
spyro - 2008-08-06, 22:17

favicona jest na stronie klubowej, jak pisze Cinek, co do foum, to musze poczytac jak to wrzucić i nie ma sprawy. Tez mi sie to podoba, choć szkoda, ze na IE nie chodzi bo część z nas nawet nie wie co ich omija :-(

Co do stylu forum, myśle o tym od dawna, ale oczywiście czasu brak żeby oblukac temat jak to wrzucić...

martinez2006 - 2008-08-06, 22:23

spyro napisał/a:
co do foum, to musze poczytac jak to wrzucić

Może to coś pomoże :) :

http://forum.dobreprogram...&st=0&sk=t&sd=a

spyro - 2008-08-06, 22:39

martinez2006, dzięki za linka, już mamy favicone na forum :D
spyro - 2008-08-06, 22:41

poszukam w wolnej chwili jak z tymi stylami zawalczyć...

Wytłumacze się troszku, że to nie z mojego lenistwa wynika tylko ostatnimi czasy doba jest za krótka i nie ma kiedy... :załamka:

martinez2006 - 2008-08-06, 22:41

Od razu lepiej forum wygląda :) . Polecam się na przyszłość w sprawach informatycznych ;)
Bucus - 2008-08-06, 22:42

spyro napisał/a:
Co do stylu forum, myśle o tym od dawna, ale oczywiście czasu brak żeby oblukac temat jak to wrzucić...

Tutaj są dostępne rózne style do forum. Najprościej to jakiś przerobić.
A jeżeli chodzi o jego uruchomienie to wrzucasz cały katalog na serwer do folderu templates a następnie logujesz się jako administrator i dodajesz styl i gotowe.

spyro - 2008-08-06, 22:43

Bucus napisał/a:
wrzucasz cały katalog na serwer do folderu templates a następnie logujesz się jako administrator i dodajesz styl i gotowe.

niestety nie bardzo... Tak to i ja próbowałem jakiś czas temu, cos jest nie bardzo i nie idzie niestety... Pokombinuje w wolnej chwili z tym tematem, bo styłów wrzuconych mam ju koło 10 ale żade nie działa. Musze poszukać czemu tak się dzieje...

Paweł J. - 2008-08-06, 22:44

spyro napisał/a:
już mamy favicone na forum

Od razu lepiej.... :oklaski:

spyro - 2008-08-06, 22:46

swoją drogą nie wiedziałem że to będzie takie proste :D
Bucus - 2008-08-06, 22:48

spyro, Musi tak działa. Administruje fora i tak robie.
A dokładnie to tak
Loguje się do panelu administratora, później wybieram Ogólne / Style, nastepnie instaluj style pokazują się style które dodałem wybieram instaluj i są dostępne.

martinez2006 - 2008-08-06, 22:51

Instalacja styli - znalezione w necie.

Kod:
Rozpakowujemy wybrany styl do folderu z nazwą stylu (archiwum domyślnie jest spakowany do katalogu z tą nazwą), a następnie plik z polskimi ikonami lang_polish rozpakowujemy do wybranego folderu do podkatalogu /nazwa_stylu/images. Folder ten jest w postaci plików *.tpl i taki wgrywamy na nasz serwer WWW do podkatalogu templates.
Następnie w Panelu Administracji naszego Forum w sekcji Style wybieramy Dodaj. Na liście rozwijanej powinien pojawić się wgrany przez nas styl, klikamy na Instaluj.
Teraz w Ogólne -> konfiguracja możemy zmienić domyślny styl forum na nowo zainstalowany. Jednak wszyscy użytkownicy w swoim profilu mają ustawiony poprzedni styl, więc aby zobaczyć nowy muszą dokonać zmiany w swoim profilu. Można jednak zignorować to ustawienie i wszyscy będą widzieli styl wybrany w konfiguracji. W tym celu ustawiamy opcje Zignoruj styl użytkownika na Tak.
I to wszystko, nowy styl mamy zainstalowany.

spyro - 2008-08-06, 22:56

pogrzebie znowu w wolnej chwili, wtedy top było przed aktualizacja to i wszystko inaczej chodziło na forum.
theority - 2008-08-06, 23:38

Spyro, dla świętego spokoju to zrób bo Cię zamęczą :P
spyro - 2008-08-07, 08:29

no zabiorę się za to :D
Bucus - 2008-10-05, 15:00

Coś chyba nie masz wolnej chwili spyro, bo już 2 miesiące minęły i cisza.
spyro - 2008-10-05, 21:09

Bucus napisał/a:
Coś chyba nie masz wolnej chwili spyro
od wtorku mieszkam już w nowym mieszkaniu, także do tej pory nie było na to czasu zupełnie... Zabiorę się za to niedługo...
Bucus - 2008-12-03, 11:11

spyro, i co tam słychać, kolejne 2 miesiące i dalej cisza.
Może jak nie masz czasu to pozwól to komuś zmienić.

spyro - 2008-12-03, 21:58

No ale kto miałby to zrobić? Musze ja... Wiem, ze trwa to i trwa ale ciągle czasu brak ;(
Bucus - 2008-12-14, 11:22

Jako że męczę o zmianę stylu, a spyro nie za bardzo ma czas, a ja go trochę znalazłem to wykombinowałem takie coś:
styl

Napiszcie co o nim sądzicie, jakie jeszcze zmiany byście zrobili.

theority - 2008-12-14, 11:32

nie wiem, czy to przez matrycę w moim lapku ale jest ten styl za ciemny, może rozjaśnij pool pola na coś takiego jak teraz jest w obecnym stylu a tło takie jakie jest ;)
cinek82 - 2008-12-14, 11:32

Nieee, za bardzo kojarzy się z "drugim" forum ;) Ciemne tło :dół: I logo najlepiej nie to nagrobne tylko to z bluz klubowych :OK:
Bucus - 2008-12-14, 14:37

Teraz zmieniłem na odcienie niebieskiego, link wyżej (w trakcie prac).
Dla tych co nie widzieli to tak wyglądała pierwsza propozycja

cinek82, co do loga to to zostało wybrane, więc wg mnie temat zamknięty.

theority - 2008-12-14, 14:40

u mnie nie widac jeszcze zmian
Bucus - 2008-12-14, 14:42

Naciśnij F5 lub odśwież.
theority - 2008-12-14, 14:49

a no fakt :gafa:

no i jest git ;)

krzeszak - 2008-12-14, 15:24

napisałes kolego tak: cinek82, co do loga to to zostało wybrane, więc wg mnie temat zamknięty.
śmie sie tym nie zgodzić :D
Bucus,-w ramach przypomnienia kolego ;) obowiązuje nas jedno nowe loga a mianowicie takie jak jest na bluzach, brelokach i kalendarzu a wygląda tak:

a to cytat wypowiedzi spyro
,,Co do logo na kalendarzu, Wiem że z a ankiety było inaczej ale zostańmy jednak przy wersji tej co mamy na bluzach. Myślę, że to najlepszy wybór bo tak znowu nowe logo, znowu kombinacje, a tak już byśmy pozostali przy sprawdzonej kompozycji z bluz. "

Bucus - 2008-12-14, 15:31

krzeszak, a to chyba że to, bo myślałem że chodzi o to co jest aktualnie na forum, a bluzy nie mam i nie wiedziałem, które jest dokładnie.
Co do wypowiedzi Spyro to się nie będę wypowiadał, bo jeżeli coś robimy, a później tego nie bierzemy pod uwagę, to szkoda słów.
W taki razie potrzebował będę wersję *.cdr tego loga

krzeszak - 2008-12-14, 15:51

Bucus napisał/a:

zagadaj szwagra on powinien mieć ;)
Bucus napisał/a:
bo jeżeli coś robimy, a później tego nie bierzemy pod uwagę, to szkoda słów.

W ramach sprostowania:
prawda jest taka ze najpierw wyszedł pomysł bluz które spotkały sie z wielka aprobata formuwiczow poszły 2 edycje bluzy sie super prezentują ,3 edycja w toku do tego breloki bodajże ze dwie edycje na każdym gadżecie powyższe logo ,następnie pojawił sie pomysł zmiany logo ,pojawiło sie sporo osób które rzadko normalnie spotkać na forum oddała swój głos nie będąc w temacie i takim sposobem przegłosowano to logo które i Ty uważasz za klubowe i takim sposobem zamyka sie błędne kolo , na prośbę większości a także i Moja ADMINISTRATOR za przyzwoleniem moderatorów przystał na nasza prośbę i pozostaliśmy przy logo z powyższego mojego postu .

Bucus - 2008-12-14, 16:08

krzeszak napisał/a:
Bucus napisał/a:

zagadaj szwagra on powinien mieć ;)

dobra będę pisał.

A jeżeli chodzi o to co piszesz z logo.
To jeżeli były już zrobione bluzy to po co pojawił się temat loga?
Jeżeli coś jest i wszystkim pasuje, to po co zmieniać?
A jednak ktoś chciał zmian i temat był i zostało wybrane inne logo, nie ważne czy ktoś kto raz na rok zagląda na forum, czy stali użytkownicy, ale po to jest ankieta i wybrali inne.

krzeszak - 2008-12-14, 16:20

Bucus napisał/a:
A jednak ktoś chciał zmian i temat był i zostało wybrane inne logo, nie ważne czy ktoś kto raz na rok zagląda na forum, czy stali użytkownicy, ale po to jest ankieta i wybrali inne.

wszystko sie zgadza kolego ...masz częściowo racje ;)
może ADMINISTRATOR rozwieje Twoje wątpliwości raz na zawsze.

spyro - 2008-12-14, 21:05

Bucus napisał/a:
W ramach sprostowania:
prawda jest taka ze najpierw wyszedł pomysł bluz które spotkały sie z wielka aprobata formuwiczow poszły 2 edycje bluzy sie super prezentują ,3 edycja w toku do tego breloki bodajże ze dwie edycje na każdym gadżecie powyższe logo ,następnie pojawił sie pomysł zmiany logo ,pojawiło sie sporo osób które rzadko normalnie spotkać na forum oddała swój głos nie będąc w temacie i takim sposobem przegłosowano to logo które i Ty uważasz za klubowe i takim sposobem zamyka sie błędne kolo , na prośbę większości a także i Moja ADMINISTRATOR za przyzwoleniem moderatorów przystał na nasza prośbę i pozostaliśmy przy logo z powyższego mojego postu .
nic dodać nic ująć ;) Tu nie mam zadnej dywersji, tylko jest dokładnie tak jak krzeszak napisał. Wiele osób pisało do mie potem żebyśmy zostawili wersje z bluz i tak właśnie uczyniliśmy. Jest bezsensem zmieniać znowu logo skoro jest już na bluzach i brelokach.

P.S. ten styl foum bardzo mi sie podoba, tylko dac to okrągłe logo i będzie git. SUPER projekcik. Teraz prosze o pomoc jak to wgrać.

szwagier - 2008-12-14, 21:50

Cytat:
nic dodać nic ująć ;) Tu nie mam zadnej dywersji, tylko jest dokładnie tak jak krzeszak napisał. Wiele osób pisało do mie potem żebyśmy zostawili wersje z bluz i tak właśnie uczyniliśmy. Jest bezsensem zmieniać znowu logo skoro jest już na bluzach i brelokach.

P.S. ten styl foum bardzo mi sie podoba, tylko dac to okrągłe logo i będzie git. SUPER projekcik. Teraz prosze o pomoc jak to wgrać.

okrągłe logo jest naprawde fajowskie
a jakie są parametry tego loga do forum ?? ??

przemolas4 - 2008-12-14, 22:16

i co z tym nowym imagie fora ?? ??
spyro to chyba na nowe auto pracuje , ze na nic czasu nie ma .
tylko uwazaj , zeby ci kobitk a nie czmychla hehehehehe.

przemolas4 - 2008-12-14, 22:16

tylko uwazaj , zeby ci kobitk a nie czmychla hehehehehe.

spyro - 2008-12-14, 22:37

Cytat:

o przecież wyżej Bucuś zapodał link do projektu jaki zrobił...
przemolas4 napisał/a:
no niestety czasu ostatnio brak na cokolwiek ;(
spyro - 2008-12-14, 23:15

Nowy Styl forum zainstalowany. Jak Wam się podoba koledzy?
Bucus - 2008-12-14, 23:17

spyro, ustawiłeś go jako domyślny? czy każdy ma zmieniać (ja sobie zmieniłem i wiem co jeszcze trzeba poprawić)
theority - 2008-12-14, 23:17

logo do poprawki
cinek82 - 2008-12-14, 23:18

Jaaa dziko :oklaski: Tylko nagłówek dopracować proszę, bo to ucięte białe Vento nie ten teges do ładnej reszty ale ogólnie POZYTYWNIE :oklaski:
slaw71 - 2008-12-14, 23:20

:oklaski: :oklaski: :oklaski: ten jasny trochę raził w oczy
spyro - 2008-12-14, 23:26

Ustawiłem wszystkim ten styl. Koniecznie musimy ten górny pasek poprawić.
cinek82 - 2008-12-14, 23:29

I zniknął pasek postępu pod rangą forumowicza, wbrew pozorom bardzo fajna rzecz to była ;)
spyro - 2008-12-14, 23:42

cinek82 napisał/a:
I zniknął pasek postępu pod rangą forumowicza, wbrew pozorom bardzo fajna rzecz to była ;)
o cholera, to brdzo nie dobrze w takim razie.
Bucus, zaradzisz?

przemolas4 - 2008-12-14, 23:44

duzy pozytyw jak wedlog mnie .
theority - 2008-12-14, 23:47

no i git żelazlo :D Teraz jeszcze ten pasek postępu o którym mówił Cinek ;)

A i czemu jak są dwa do wyboru style to tylko ten sam się pojawia?

cinek82 - 2008-12-14, 23:50

I może być logo w nagłówku zamiast nazwy forum, tak jak było przed rozciągnięciem. Żeby logo było rozpoznawalne nie tylko miedzy klubowiczami ;)
spyro - 2008-12-14, 23:53

Udało mi się samemu dojść do tego - rangi powróciły i zrobiłem na szybko nową belkę, tą u góy wydłużając tą z naszej strony. Musze popracowac i wrzucić tam nasze logo, albo pomyślimy nad czymś zupełnie nowym.
Bucus - 2008-12-15, 00:02

No to fajnie że rangi wróciły, w katalogu co wysyłałem to do rang były takie żaróweczki, jakby się je udało uruchomić to można je wtedy zmienić na znaczek VW i powinno też dobrze wyglądać (ranga w zależności ile znaczków dobrze świeci)
Przy okazji wrzuć jeszcze do tego katalogu plik favicon bo jest to wpisane a nie ma ikony

Szpiker - 2008-12-15, 00:12

cieżko sie przyzwyczaić jak dla mnie
poprzednie lepiej mi sie podobało ale ja już taki jestem cieżko mnei przekonać do czegoś nowego :P

spyro - 2008-12-15, 00:16

Favicona już działa, musiałem wklepać kod do pliku, bo nie było.

Wizualnie mi się osobiście bardziej podoba, jest inaczej - to na pewno - ale przyczaimy się ;) Jeszcze muszę zrobić nową belkę u góry, żeby było nasze logo i będzie chyba wszystko.

Aha jak zobaczycie jakieś błędy to piszcie tutaj, będę starał się je usuwać na bieżąco wieczorami.

theority - 2008-12-15, 00:18

no ja widzę :P
napis administrator jest nie czytelny (mam rozdzielke 1280)

Dzolo - 2008-12-15, 00:22

Mnie sie troche białe literki na ciemnym zlewaja ale dam rade.
Ogólnie fajnie. Te bajery na dole pod postem typu profil pw itd
jakoś dziwnie u mnie widać.Co do gornej belki to ja osobiscie
bym tego nie tykał bo jest wypas tylko ta biała lekko ucięta.

spyro - 2008-12-15, 00:31

theority napisał/a:
napis administrator jest nie czytelny

rzeczywiście. Musze to poprawić w wolnej chwili, gifik jest do du...

Dzolo napisał/a:
Co do gornej belki to ja osobiscie
bym tego nie tykał bo jest wypas tylko ta biała lekko ucięta.

nie no musi być nasze logo łądnie wkomponowane.

theority - 2008-12-15, 00:32

a i jeszcze jakieś ramki do podpisów (progil, pw, email etc) żeby były czytelne ;)
spyro - 2008-12-15, 00:35

theority napisał/a:
a i jeszcze jakieś ramki do podpisów (progil, pw, email etc) żeby były czytelne ;)
a to już jest w stylu forum...

jedno mi się nie podoba:

Musimy to ujednolicić, tj. albo napisy albo ikony a nie 2 ikony a obok reszta napisiki. A takto lux malina Panowie, zupełnie inaczej teraz wszystko wygląda ;)

bradley - 2008-12-15, 00:38

A ja chcialbym odzyskac swoj subsilver. Zmienilem go w profilu i dalej mam styl czarny.
Bucus - 2008-12-15, 01:03

Może coś takiego:

piotrek_inf - 2008-12-15, 08:54

bradley napisał/a:
A ja chcialbym odzyskac swoj subsilver. Zmienilem go w profilu i dalej mam styl czarny.

No ja też bym chciał mieć jakiś wybór, ten styl jest fajny, ale jakoś przyzwyczaiłem się do poprzedniego.

Gavel - 2008-12-15, 09:45

zmiany na plus ale jeszcze trochę poprawek trzeba zrobić żeby to miało ręce i nogi...

theority napisał/a:
napis administrator jest nie czytelny (mam rozdzielke 1280)
moderator w sumie też :P

spyro napisał/a:
jedno mi się nie podoba:
dokładnie - to trzeba jakoś ujednolicić

Bucus napisał/a:
Może coś takiego:
Takie coś wygląda dużo lepiej. Te u góry w tym samym stylu i powinno być ok.

A górna belka cała do wymiany. Logo to jedna sprawa ale niech ktoś tam wrzuci jakieś klubowe furki. Mamy na forum tyle fajnych Ventek więc do wyboru do koloru.

Paweł J. - 2008-12-15, 13:09

zauwazłem ze teraz forum w wiekszej rozdzielczosci smiga gdyż ja przy rozdzielczośći 1024x786 musze w boki przewijac

no i przydaloby sie logo na glownej stronie no i moze kilka klubowych furek bo przeciez jest troche okazow??

przepraszam ze bez dyzych liter i pl znakow-sila wyzsza

szwagier - 2008-12-15, 15:39

wygląd jak najbardziej elegansio tylko na pewno trzeba to logo zmienić i zmniejszyć żeby tak forum nie rozciągało

Spyro chyba by ci się przydała pomoc bo już chłopie nie wyrabiasz ze wszystkim, a i kiedyś się trzeba wyspać :D

sebastian - 2008-12-15, 16:31

Trochę mnie nie było, a tu takie zmiany... :)
Dla mnie teraz za ciemno, za bardzo za ciemno... To, co było przedtem było fajne, po co to zmienialiście? Oczopląsu dostałem :) strasznie to ciemne jest... (i nie ma możliwości wrócenia do standardowego, poprzedniego stylu? -wybrałem ten subsilver, ale nic nie działa...). :(

cinek82 - 2008-12-15, 16:42

Właśnie spyro mógłby być wybór stare i nowe, każdy by sobie indywidualnie ustawił. Bo faktycznie dzisiaj trochę posiedziałem na forum i mnie oczy bolą. :faja:
Spyro, a może by tak ankietę jakąś nt stylu forum, kto jaki chce, krzywdy by nie było ;)

sebastian - 2008-12-15, 16:51

nie, po co ankieta... niech będzie miał każdy możliwośc po prostu nad zmianą stylu wg swojego uznania. Mi się to nie widzi, więc chciałbym ja wrócić do poprzedniego, które było przedtem. Komuś się to widzi, więc zostaje przy tym. :(
cinek82 - 2008-12-15, 16:56

No tak w sumie masz rację, a ja sam swój post bez sensu zrobiłem, najpierw o wyborze stylu a potem o ankiecie :głupek2:
szwagier - 2008-12-15, 17:09

jaszcze jedna sprawa co by się przydało zmienić na tym forum, a mianowicie :
często jest tak że nie zakładamy nowego tematu tylko podczepiamy się pod istniejący i ktoś nam pomaga, więc przydała by się opcja dania i w takiej sytuacji plusika tej osobie :]

Dzolo - 2008-12-15, 18:25

Spyro a da rade zmienić kolor nicka? Poprostu chodzi o to żeby był niebieski
tak jak jest w tym : ''Uzytkownicy obchodzący dzis urodziny''. Bo jak patrze kto jest zalogowany to ten biały mi sie zlewa troche :(
Cytat:
A górna belka cała do wymiany.

:evil: :evil: Jak juz ktos sie podejmie popsucia tej gory to chociaz zostawcie to tło.

spyro - 2008-12-15, 20:07

zobaczcie teraz czy da się zmienić styl indywidualnie?
piotrek_inf - 2008-12-15, 20:09

zmienić można, ale jakoś to nie wygląda najlepiej.

krzeszak - 2008-12-15, 20:11

piotrek_inf napisał/a:
zmienić można, ale jakoś to nie wygląda najlepiej.

to fakt można ale poginęły ramki i jakieś takie upośledzone wszystko :(

cinek82 - 2008-12-15, 20:11

Heh, można zmienić ale nie ma ramek wokół działów i całej reszty :(
szwagier - 2008-12-15, 20:12

w IE można był i wcześniej mozilli też już można,ale brak właśnie obramowania
przy tej rozdzielczość 1280 na 960 mam całe forum na pulpicie tylko kurcze wszystko małe się zrobiło i dostaje wytrzeszczu :P :P :P

spyro - 2008-12-15, 20:24

łojezu, do du... Musimy oblukac to jeszcze czemu tak sie dzieje...
szwagier - 2008-12-15, 20:28

spyro napisał/a:
łojezu, do du... Musimy oblukac to jeszcze czemu tak sie dzieje...

z tego co widze to logo jest dostosowane do większej rozdzielczości wyświetlania a nie do 1024na768

bradley - 2008-12-15, 21:16

Teraz subsilver jest caly szary, bez ramek, nieczytelny i paradoksalnie... dluzej sie laduje.
spyro - 2008-12-15, 21:45

Sprawdźcie teraz subsilver, poprawiłem 2 pliki i zalogowałem się na konto mojej Madzi, zmieniłem styl i u mnie wszystko wyświetla się poprawnie, sprawdźcie jak u Was.
bradley - 2008-12-15, 21:47

dziala :oklaski:
szwagier - 2008-12-15, 21:48

działa i w mozilli i w IE z tym że w IE jest jeszcze do wyboru 3 styl
spyro - 2008-12-15, 21:50

szwagier napisał/a:
jest jeszcze do wyboru 3 styl

bo właśnie dodałem czerwoniutki, tak dla testu...

szwagier - 2008-12-15, 21:52

Cytat:
bo właśnie dodałem czerwoniutki, tak dla testu...
w IE jest bardziej niebieskawy a nie czerony :D

sebastian - 2008-12-15, 21:53

I tak niechaj zostanie po wszystkie wieki wieków amen. ;)
spyro - 2008-12-15, 22:03

Cytat:
w IE jest bardziej niebieskawy a nie czerony :D
no bo trafiłeś na moje testy, przez chwilkę było 6 różnych stylów :D Teraz pozostawiłem 3: ten co wcześniej, ten co teraz i czerwoniutki.
krzeszak - 2008-12-15, 22:05

odzyskałem MOJE FORUM :hura: :hura: :hura: żadnych nowinek i zmian stara skórka to jest to co :tazz: lubią najbardziej :hejka:
szwagier - 2008-12-15, 22:05

no widze na czerwono :P :P :P :P :P
Dzolo - 2008-12-15, 22:13

Dobrze ze można zmieniać :] Chociaz ja pewnie bede sie przyzwyczajał do nowego image. U mnie gorna belka jest za bardzo w lewo. I co z nickami ? Mogabyc niebieskie?
Fable - 2008-12-15, 22:16

jakos u mnie nie wlazi wszystko w ekran czyli musze posuwac w prawo by widziec prawy bok. monitor 17cali ale rasniej bylo dobrze a teraz niewlazi mi :(
szwagier - 2008-12-15, 22:30

Fable napisał/a:
jakos u mnie nie wlazi wszystko w ekran czyli musze posuwac w prawo by widziec prawy bok. monitor 17cali ale rasniej bylo dobrze a teraz niewlazi mi :(

przy tej nowej ciemnej grafice forum musisz mieć większą rozdzielczość żeby ci się mieściło
1280 na 960

spyro - 2008-12-15, 22:43

u mnie na lapku 15 cali śmiga pięknie, nic na boki się nie rozjeżdża, trzeba tylko rozdzielczość sensowną ustawić bo na 800x600 to i stara wersja nie byłaby widoczna :D
Na monitorku 19 aż nadto po bokach zostało.

cinek82 - 2008-12-15, 23:07

U mnie na ustawieniach 1152x864 wszystkie 3 śmigają jak ta lala :oklaski: ja zostaję przy starej skórze, przy niej bynajmniej gały nie bolą :wow:
szwagier - 2008-12-15, 23:10

cinek82 napisał/a:
przy niej bynajmniej gały nie bolą :wow:

zgadzam się :D

theority - 2008-12-15, 23:17

a ja przy nowej :D
spyro - 2008-12-15, 23:37

ja też przy nowym stylu pozostanę, bardz mi się podoba ;)

Własnie dostałem od Bucusia nowe pliczki, teraz caly pasek edycji postu jest w jednym stylu...

szwagier - 2008-12-16, 06:47

http://theme4u.pl/
http://phpbb.pl/pliki/
spyro, to też ci się przyda :D z resztą tego do phpBB jest ogrom :D od styli forum po emoty :D

siergiejjg - 2008-12-16, 11:26

ten nowy styl jest bardzo fajniusi...troche mialem problemu z rozciaganiem sie ale zmienilem rozdzielczosc i jest git :oklaski:
szwagier - 2008-12-20, 12:38

wielu z was chciało by używać tego ciemnego stylu naszego forum, lecz drażni was to że aby całe forum się mieściło na pulpicie trzeba zwiększyć rozdzielczość, co może powodować wytrzeszcz oczu :P
niestety przy standardowej rozdzielczości 17" monitorów (1024na768) musimy przewijać forum w prawo i w lewo :(
tak więc podam wam małe rozwiązanie tego problemu :D
problemem jest obrazek na samej górze stronki z nazwą forum i adresem,
w firefox możemy go zablokować: instalujemy http://adblockplus.org/en/
następnie po najechaniu na ten obrazek klikamy prawym myszki i na samym dole mamy adblokuj obrazek, klikamy na to a w otwartym oknie na dodaj filtr.
w ten sposób będziemy całą szerokość forum na pulpicie bez przesuwania na boki :]

sebastian - 2008-12-20, 13:55

szwagier napisał/a:
przy standardowej rozdzielczości 17" monitorów (1024na768)

Standardowa rozdzielczość dla 17"-tek to 1280*1024
1024*768 to dla 15"-tek jest.
Jakoś ja mam 17 LCD z 1280*1024 i problemu nie miałem z ta nową skórką, ale mi się ona nie podoba, więc jestem przy starej, ale sprawdzonej :)

spyro - 2008-12-20, 23:52

1280x800 na laptopie i nic nie trzeba przesuwać! Także chłopaki rozdzielczość w ekranach zwiększcie, ja zawsze odkąd pamiętam dawałem wszędzie rozdzielczość na full, dzięki czemu więcej się na monitorze mieści...

szwagier napisał/a:
problemem jest obrazek na samej górze stronki
nie do końca, poprostu taka jest ustalona szerokość forum, pamiętasz, ze pierwszy obrazek był dużo za krótki a szerokość forum była taka sama jak teraz...