|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - centralny w Ventce
pete - 2006-06-21, 10:30 Temat postu: centralny w Ventce cześć wszystkim, jaki macie założony centralny w swoim Vento, hydrauliczny czy zwykłe silowniki, mam te drugie i cały czas coś się dzieje, nie otwiera się jeden, innym razem drugi i tak w kółko, jest jakis sposób (albo inne siłowniki) żeby działało? pozdro
marecki2R - 2006-06-22, 16:01
Powodem może być kostka drzwi , która łaczy się z karoserią. tam występują nieszczelnosci i dlatego jest problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi .
Też mam pneumatyczny zamek i spisuje się jak na razie świetnie , Raz tylko musiałem wymienić siłownik .
wojtek - 2006-06-22, 16:09
Prawdopodobnie masz nieszczelny układ pneumatyczny(Siłownik,przewody,złaczki) lub zbyt małą wydajność pompki.Musisz sprawdzić :przwody czy nie są poprzecierane zwłaszcza w miejscach w których pracują czyli są narażone na zginanie,przyjrzec się na siłowniki czy tam nie ma jakiś strat ciśnień i na samą pompke.Tyle moge pomóc w teori bo nigdy tego nie rozbierałem w ventce.Pzdr
pete - 2006-06-23, 09:11
niejasno napisałem, mam elektryczne i one sie chodzą jak chcą (podejrzewam że po prostu pękła obudowa siłownika), z pneumatycznymi raczej nie ma problemów, ile moze kosztować komplet pneumatycznych moze ktos się orientuje???
MAPET - 2006-06-24, 14:53
silownik jaki masz 3kg czy 6 kg? ten slaby 15zl ten mocny ok 25zl
z ktorym ci sie tak dzieje? tym 4 kablowym czy 2 kablowym zreszta ceny maja podbne kup nowy nie pieniadze a mi kiedys tez sie tak dzialo..
|
|