|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Problem z ręcznym
Hektor - 2008-09-19, 06:25 Temat postu: Problem z ręcznym Witam. Mam mały problem od niedawna w mojej ventce zaczeła się świecić kontrolka od ręcznego choć on wcale nie jest zaciągnięty,jak jest zaciągnięty to też się swieci (normalne). Nie wiem o co chodzi, płyn hamulcowy jest tarcze i klocki dobre tylko nie sprawdzałem tego czujnika bo nie wiem gdzie on sie mieści. Objawia sie to tak: jak zapalam rano ventkę to nie świeci, ujadę z jakieś 50 metrów i zaczyna się świecić (przez cały czas) wjadę w jakąś dziurę to miga jak mocnej zahamuje to gaśnie na jakiś czas ale po chwili znowu to samo. Poradzcie coś bo denerwuje mnie te cholerne czerwone światełko. Pozdrawiam.
jaca - 2008-09-19, 07:49
Hektor napisał/a: | płyn hamulcowy |
Sprawdź dokładnie ile go jest
myślę że musisz go jednak trochę dolać
chyba ze masz drążek luźny od ręcznego i tego czujnika nie załącza
on jest pod drążkiem ręcznego
Lwomati - 2008-09-19, 07:57
najlepiej to podjedź na komputer to będziesz miał dokładną przyczynę... może trzeba odpowietrzyć, może modulator, może tłoczki stoją są różne przyczyny
spyro - 2008-09-19, 08:30
Heh, miałem taką przygodę u siebie. Sprawdzane krok po kroku wszystko i okazało się że gdzieś w liczniku było zwarcie, elektryk wlutował kabelek z tyłu licznika (w tej płytce) i problem zniknął i od dawna mam święty spokój z tym tematem. Także jak wszystko sprawdzisz i będzie OK to sprawdź to.
Hektor - 2008-09-20, 08:24
Dzięki za podpowiedz wszystkim, myślałem że tych przyczyn jest troche mniej. Należałoby się jechać do mechanika - żeby spawdził wszystko po kolei a przy okazji wynajdzie 1000 innych rzeczy teoretycznie zapsutych (ale to jest czasochłonne a auto potrzebne jak nie wiem co). Sorki że troche nie po polsku napisałem ale...
jaca - 2008-09-20, 08:53
Zacznij od tych najprostszych rzeczy
sprawdź stan płynu
potem ten czujnik
a potem do mechanika jak nic nie pomoże
Hektor - 2008-09-20, 09:29
Może coś wynajdę...
|
|