|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Zsyp - :(
Reth - 2008-10-18, 01:34 Temat postu: :( http://allegro.pl/item460...vw_maniaka.html
Wchodze na allegro i co widze :O Jedno z ladniejszych (jak nie najladniejsze) Vent z tego forum jest na sprzedaz :/ I to w dodatku za takie smieszne pieniadze :/
chudy - 2008-10-18, 07:52
Szkoda Mapetowozu
cinek82 - 2008-10-18, 08:27
No jak szkoda, na pewno ktoś go kupi i nie po to żeby go na żyletki przerobić. A może wstąpi w nasze klubowe szeregi.
spyro - 2008-10-19, 00:44
hmmm, ktoś niby kupił a jednak nie kupił bo aukcja znowu wylądowała na allegro, mała ściema jak widać...
http://allegro.pl/item460...vw_maniaka.html
A pytanie, dalibyście 17 tys za auto z 1994 roku? choćby tam jakuzzi było to trzeba znaleźć "amatora", ngdy nie odzyska sie kasy wsadzonej w auto, ciekawe czemu zibi z fansów nie kupił go, na zlocie tyle jeździł a tu nic...
Respect - 2008-10-19, 08:51
Zapewne na przyszły sezon trzeba bedzie robić poprawki lakiernicze, przy większych przeróbkach trzeba sie liczyć że i tak to kiedys wyjdzie, a co do auta to szkoda że na sprzedaż, ja bym go nie sprzedał.
silverek - 2008-10-19, 09:25
jakbym miał tą kase to bez zastanowienia dałbym mu tyle bo auto jest piękne a szkoda żeby kupił jakiś szaleniec co go załatwi w pół roku reszta cena jest do negocjacji jeszcze
Paweł J. - 2008-10-19, 09:26
Z furka to taka dziwna sprawa, zależy kto się trafi, dla jednego jest warta tej kasy dla drugiego nie.
Z jednej strony to Mapet wwalił w nią trochę kasiory, ale z drugiej strony można kupić VR-ke w serii za 10 tys zł....zrobić co trzeba i podtuningować ją pod swoje widzi misie.
Ja na miejscu mapeta nie sprzedawałbym furki....no ale to już jego sprawa...miejmy tylko nadzieję że nie skończy jak poprzedni MapetoVWóz.
silverek - 2008-10-19, 09:28
a jak skączył poprzedni
Paweł J. - 2008-10-19, 09:33
Ktoś go na części sprzedawał...ale jak to się skończyło-tego nie wiem.
silverek - 2008-10-19, 09:41
to jakiś nie poważny
bradley - 2008-10-19, 10:44
spyro, aukcja zakonczona. Aukcje na allegro to nie zabawa. JEst to umowa cywilno-prawna wiec teraz sprzedajacy samochod moze spokojnie sobie scigac kupujacego i juz zarobil 16 kawalkow
Respect - 2008-10-19, 11:11
bradley, tak się wydaje tylko
bradley - 2008-10-19, 11:25
Ja bym walczyl a co. Przeciez jak ktos kupil to musze zaplacic pozniej prowizje od tej kwoty na allegro. I kto mi zwroci za kawal jakiegos gowniarza?
Paweł J. - 2008-10-19, 12:07
silverek napisał/a: | a jak skączył poprzedni |
http://forum.vwgolf.pl/vi...der=asc&start=0
Oby z ventem się tak nie stało bo różnie to może być w PL.
spyro - 2008-10-19, 13:31
bradley napisał/a: | Aukcje na allegro to nie zabawa. JEst to umowa cywilno-prawna wiec teraz sprzedający samochód może spokojnie sobie ścigać kupującego i już zarobil 16 kawalkow | sprawa sądowa, pare latek i co mu zrobisz? Jak nie ma kasy i nie chce kupić to nic nie zrobisz niestety....
piru - 2008-10-20, 07:43
spyro napisał/a: | hmmm, ktoś niby kupił a jednak nie kupił bo aukcja znowu wylądowała na allegro, mała ściema jak widać... |
To nie ściema to żart jakiegoś *^%#$*&$.....go gówniarza Stan samochodu widzieliśmy wszyscy na zlocie technicznie nie ma się do czego doczepić. Wiem jedno że bardzo żałuje że mapetovwóz sprzedawany jest akurat w takim czasie że nie mogę sobie na niego pozwolić. Wiem jak mapet dba o ten samochód i nie dopuściłby nigdy aby coś pukało czy zgrzytało w samochodzie.
Co do ceny 17 tyś za auto z 1994 roku hmmmmmmmm w aukcji jest zaznaczone że samochód od maniaka czy dla maniaka (jakoś tak) więc raczej nikt się serii nie będzie spodziewał. Skoro na allegro można znaleźć takie rodzynki http://www.allegro.pl/ite...czy_w_blot.html to czy samochód z 94 roku za 17 tyś jest czymś niezwykłym ?
Paweł J. - 2008-10-20, 09:58
piru napisał/a: | Stan samochodu widzieliśmy wszyscy na zlocie technicznie nie ma się do czego doczepić |
Coś tam by się na bank znalazło
piru, a co ma wspólnego aukcja mapeta z tymi kierunkami ...bo jakoś nie czaję analogii...
piru - 2008-10-20, 10:01
Tygrysisko napisał/a: | piru, a co ma wspólnego aukcja mapeta z tymi kierunkami ...bo jakoś tego nie łapię ... |
Ktoś się tam pytał czy znajdzie się kupiec na samochód z 94 roku za 17 tyś, skoro ktoś szuka kupca na kierunki mazane sprayem za 20 zł to chyba jest to w przypadku mapetovwozu bardziej prawdopodobne
Dzolo - 2008-10-20, 11:52
piru, wiesz czyja ta aukcja kierunków ?
Co do Venta Mapeta , patrzac jak dofinansowany jest ten projekt ,
chyba nikt nie moze pwiedzieć ze nie jest tyle warty. Macie jakiś namiar na
seryjne Vento w takiej kondycji jak to do hmm 12 tyś ? Bo ja nie . A potem
zaczynają się zabawki .
piru - 2008-10-20, 13:49
Dzolo napisał/a: | piru, wiesz czyja ta aukcja kierunków ?
Co do Venta Mapeta , patrzac jak dofinansowany jest ten projekt ,
chyba nikt nie moze pwiedzieć ze nie jest tyle warty. Macie jakiś namiar na
seryjne Vento w takiej kondycji jak to do hmm 12 tyś ? Bo ja nie . A potem
zaczynają się zabawki . |
Nie mów że ta aukcja kierunków to kogoś z forum Wiem że mapet jest w stanie taniej sprzedać swoją furę o ile weźmie ją jakiś Venciarz Tygrys co do stanu technicznego to życzę Tobie jak i sobie aby nasze Ventki były w takim stanie na co dzień a co dopiero przy sprzedaży
Paweł J. - 2008-10-20, 13:55
piru napisał/a: | Tygrys co do stanu technicznego to życzę Tobie jak i sobie aby nasze Ventki były w takim stanie na co dzień a co dopiero przy sprzedaży |
A dziękuję i wzajemnie...wiesz piru...byłem na zlocie i swoje widziałem
cinek82 - 2008-10-20, 13:59
piru napisał/a: | ...Nie mów że ta aukcja kierunków to kogoś z forum .... |
Hihi, chyba się nie wkurzy....
Paweł J. - 2008-10-20, 14:12
cinek82 napisał/a: | chyba się nie wkurzy |
Miejmy nadzieję
No ale co ja widzę...mapetovwóz sprzedany...zdaje się ze po raz kolejny. Ciekawe czy teraz na serio.
piru - 2008-10-20, 14:43
Jak drugi raz sprzedany ? Coś źle panowie patrzycie, chyba jeszcze na starą aukcję Co do kierunków to kurna napiszcie czyje bo jestem ciekawy Tygrysie napisz co tam w tej furce mapeta jest nie tak bo bardzo jestem ciekawy tym bardziej że łaziło mi po głowie kupno
Bartek - 2008-10-20, 15:28
piru napisał/a: | Co do kierunków to kurna napiszcie czyje bo jestem ciekawy |
To jest aukcja Spyra jak dobrze widzę
Dzolo - 2008-10-20, 15:59
Tak , Spyra .
Panowie małe sprostowanie mojej wypowiedzi.
Chodziło mi o seryjne Vento ale oczywiście z silnikiem VR6.
Paweł J. - 2008-10-20, 17:32
piru napisał/a: | Tygrysie napisz co tam w tej furce mapeta jest nie tak bo bardzo jestem ciekawy tym bardziej że łaziło mi po głowie kupno |
Chodzi mi o blacharkę ...nic więcej nie bedę pisał żeby Mapetowi przypadkiem pod górkę nie robić z transakcją.
Paweł J. - 2008-10-20, 20:18
piru napisał/a: | Coś źle panowie patrzycie, chyba jeszcze na starą aukc |
No tak...ta jest nowa:
http://moto.allegro.pl/it...vw_maniaka.html
spyro - 2008-10-20, 20:22
ta, moja aukcja, oczyściłem piwnice i wystawiłem wszystko co było, łącznie z kierunkami dymionymi które miałem w 2001 roku - wtedy się ciemniło lampki, nie to co teraz wybór na głupim allegro po parę modeli. Każdy z nas przechodzi przez rózne zakamrki zmian swojej fury.
Poza tym paskudne ciemne tylne lampy poszły za 150 zł na Allegro i facet dziękował mi jak nie wiem co że tak tanio oryginalne helli wyrwał, a wiem że były totalnie pase
Co do furki... tylko dziwi mnie czemu ten Zibi z fansów nie kupił skoro tak się zachwycał i tyle jeździł w ostatni dzień Zlotu. Myślałem, że już sprzedany we wrześniu a tu proszę, jednak nie.
CO do ceny, chodziło mi o to że ja osobiście (a sam wpakowałem w soje auto naprawde kupę kasy) nie kupiłbym tak starego auta... Poza tym nigdy nie odzyska się swojej kasy a auta. Jak Ci ukradną i nawet masz AC wykupione i tak dostaniesz za ten rocznik a nie to co w auto wpakowałeś...
Morfeusz142 - 2008-10-20, 20:41
Hm........najdroższe vento jakie widziałem to 7200Euro za VR6 94 rok, na niemieckim mobile de. Powiem tak, jako fanatyk vento oczywiście gdybym miał górę kasy to bym je wziął.
idgray - 2008-10-21, 09:56
ja osobiście jak bym miał kasę to bym kupił już wiele aut i to niektóre powyżej 25 tyś a z przed roku 1990 jak ktoś nie wie o co chodzi to nie kupi takiego auta za takie pieniądze. Jest pewne że wielu ludzi chciało by to auto kupić ale nie mają takiej kasy ze mną na czele teraz pozostaje czekać na tą osobę która takie pieniądze ma. poza tym w aukcji jest wszystko napisane czemu taka cena a nie inna i koniec. A Mapet sprzedaje auto bo kupił auto dla firmy i rodziny a nie może sobie pozwolić w tym momencie na zabawkę tylko na zloty stojącą w garażu
Paweł J. - 2008-11-06, 16:35
http://otomoto.pl/volkswa...6-C6716494.html
cinek82 - 2008-11-06, 18:43
Promocja?
Baro - 2008-11-06, 20:44
promocja zamiast foteli taboret
silverek - 2008-11-06, 22:07
dlaczego robicie sobie jaja z naszego kolegi jego sprawa z czym sprzeda moze wstawi tam drewnianą ławkę
cinek82 - 2008-11-06, 22:48
Jakie jaja? Był po 16 teraz 13, no to samo się na język nasuwa ze promocja. Dla Mapeta szacun za ładne zrobienie Ventyla. (w ogóle jak się patrzy na zdjęcia jak wyglądał zaraz po zakupie)
spyro - 2008-11-06, 23:08
silverek napisał/a: | dlaczego robicie sobie jaja z naszego kolegi jego sprawa z czym sprzeda moze wstawi tam drewnianą ławkę |
to nie jest mój kolega więc mam tow du... I mówiłem że za 17 tys to sobie pomarzyć może, widać słucha chłopak mądrzejszych od siebie i zniżył cenę
Paweł J. - 2008-11-07, 11:42
silverek napisał/a: | dlaczego robicie sobie jaja z naszego kolegi jego sprawa z czym sprzeda moze wstawi tam drewnianą ławkę |
Nikt sobie jaj nie robi....
Po prostu wrzuciłem link do nowej aukcji...
na nowych warunkach czyli bez gwintu, alu i foteli (Recaro)...
bez żadnych podtekstów.
piru - 2008-11-07, 13:57
spyro napisał/a: |
to nie jest mój kolega więc mam tow du... I mówiłem że za 17 tys to sobie pomarzyć może, widać słucha chłopak mądrzejszych od siebie i zniżył cenę |
Oj spyro wiesz dobrze że jeśli Ty byś słuchał to Venciaka przed remontem silnika byś sprzedał a tak ładujesz w niego kasę a końca nie widać ech ...... rezultat tych inwestycji tez pozostawia wiele do życzenia
Paweł J. - 2008-11-07, 15:09
piru napisał/a: | Oj spyro wiesz dobrze że jeśli Ty byś słuchał to Venciaka przed remontem silnika byś sprzedał a tak ładujesz w niego kasę a końca nie widać ech ...... rezultat tych inwestycji tez pozostawia wiele do życzenia |
Ale to nie jest temat o furce Spyra. A poza tym Spyro z tego co wiem nie ma zamiaru sprzedawać autka, więc nie kumam kontekstu wypowiedzi.
Respect - 2008-11-07, 15:14
piru, ja w swój pakuje tyle że juz bym drugiego nowszego za to kupić a tez tego nie widać
sebastian - 2008-11-07, 15:26
Jejku, przestańcie...
Zaraz zacznie się to, co było tuż po zlocie - dziwne podteksty, najeżdżania itp.
Mapet sprzedaje furkę, to jego sprawa, a co chwila jakieś dziwne insynuacje. Jego sprawa, czy sprzeda za 13 tys, czy za 20 tys.
silverek - 2008-11-07, 15:43
sebastian, masz klego racje jak ktos bedzie chciał to i mu da te 20 tyś i go kupi
silverek - 2008-11-07, 15:46
na ogół na forum powinny być nasze problemy z furkami a nie obrabianie komuś tylko po co to napewno nikt z nas by nie chciał być w taki sposób traktowany
Paweł J. - 2008-11-07, 17:02
silverek napisał/a: | na ogół na forum powinny być nasze problemy z furkami |
I tak jest.
silverek napisał/a: | a nie obrabianie komuś tylko po co to napewno nikt z nas by nie chciał być w taki sposób traktowany |
Zgadzam się z tym w stu procentach....i życzę tego każdemu aby to działało w obie strony.
silverek, jeśli możesz to używaj opcji edytuj post....masz przecież na to 10 min.
sebastian - 2008-11-07, 17:33
Koniec dyskusji, Panowie...
Zamknąć ten temat, albo go wywalić całkowicie, bo nie ma sensu taka rozmowa, która nic nie przynosi, nic nie wnosi, a tymbardziej nie jest na temat.
silverek - 2008-11-07, 20:32
Tygrysisko napisał/a: | silverek, jeśli możesz to używaj opcji edytuj post....masz przecież na to 10 min. |
nie chciało mi sie
sebastian - 2008-11-07, 20:33
silverek napisał/a: | nie chciało mi sie |
Przynajmniej szczera odpowiedź
spyro - 2008-11-07, 20:35
silverek napisał/a: | nie chciało mi sie |
hmmm, ale przez to nabijasz licznik postów, nie rób tego proszę, to nie uczciwe tak do końća.
silverek - 2008-11-07, 20:38
bede pamietał
|
|