Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Webasto

bradley - 2008-10-25, 23:23
Temat postu: Webasto
Temat o webasto widzialem na forum, ale moje pytanie dotyczy tego czy ktos ma u siebie montowane oryginalnie webasto.
Jak to cholerstwo sie ustawia?

Poprzedni wlasciciel mowil, ze nie dziala bo padl jakis zarnik w tym mechanizmie, ale chodzi mi o to czy przypadkiem nie ustawilem sobie, ze ma grzac i mi codziennie rano zre pare ml ropki nawet nie wiedzac o tym ;) Chociaz watpie bo silnik zimny :D

spyro - 2008-10-25, 23:42

Heh, cienki temat, bo to drogie jak holera jako nowe. Nietety chyba musisz poszukać jakiegoś specjalistycznego warsztatu... Bo Webasto to super sprawa w zimę, naprawdę.
bradley - 2008-10-26, 16:16

Tak wyglada moj programator

A tak zamontowane webasto

krzeszak - 2008-10-26, 16:25

powiem tak webasto rzadki widok w vento ;) do tego droga zabawka ale fajny bajerek montowane na specjalne życzenie klienta, a jeśli chodzi o zreperowanie musisz kolego szukać pomocy gdzieś w serwisie webasko sam wątpię żebyś coś zdziałasz
Fable - 2008-10-26, 16:51

wau pierwszy raz widze webasto w Ventce... wau :O
bradley - 2008-10-26, 16:51

Doszedlem do tego, ze mam ogrzewanie postojowe firmy Eberspacher bo widze, ze maja takie same logo jak na moim programatorze :)
Jedyne co znalazlem to http://www.standkachels.c...wz-aufruest.pdf bo na briefie napisali "webasto kühl-wasser zusatzheizung typ D3W prüfz. S274" ale tam jest inny programator