|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - Ventylek mnie dzis zaskoczyl ....
Michcik - 2008-10-29, 20:23 Temat postu: Ventylek mnie dzis zaskoczyl .... Witam wszystkich, dzis po raz pierwszy moj Ventylek zaskoczyl mnie w taki sposob, ze nie chcial rano odpalic ;/ do szkoly musialem jechac wiec autobanem ;((
wczoraj wieczorkiem przyjechalem i wszystko bylo OK rano wsiadam oddpalam Ventylke a tu nic, tylko wszytskei szyby elekt. opadly mi na dol, ledie je pozniej domknelem.
ale co najbardziej dziwne to wczesniej nie dzialalo mi tyle swiatlo przeciwmglowe, nie chcialo mi sie wymieniac zarowki i tak jezdzilem a dzis jak juz naladowalem akumulator odpalilem pozniej przeciwmglowe przednie i tylne i o dziwo tylne tez dzialalo.
VENTO ZASKAKUJE
pzdr
spyro - 2008-10-29, 22:03
A zobacz kostkę stacyjki, bo ona lubi płatać takie figle, u mnie np nagle wywalało oświetlenie (również światła) i dmuchawę oprócz tego raz palił a raz nie.
Michcik - 2008-10-29, 22:11
to juz sprawdzałem, bo mialem juz wczesniej takie cos, ze jak przytrzymywalem kluczyk mocniej w stacyjce to wszystko bylo OK a jak pusciłem to bryka mi gasła i radyjko sie wyłączalem. ale poradzilem sobie w taki sposob ze przeprowadzilem drugi kabelek do radyjka i teraz po wyjeciu kluczyka nie wylacza mi sie a co za tym idzie nie kasują mi sie ustawienia radia. I jak przeprowadzilem ten kabelek to problem gasnięcia silnika tez znikł.
Dzis w odbiciu witryny sklepowej zauwazylem ze Ventylek fajnie wyglada z przeciwmglowym i swiatlem stopu swiecącym na raz, wiec kombinuje jak tu przerobic swiatla tylne tak aby swiecily sie 4 pozycyjne i 4 stopy. Chyab potzrebne beda mi do tego 2-włuknowe zaroweczki
spyro - 2008-10-29, 23:12
Michcik napisał/a: | I jak przeprowadzilem ten kabelek to problem gasnięcia silnika tez znikł. | a co ma radio do kostki stacyjki? Poprostu źle podłączyłeś radyjko. Sprawdź ta kostkę, koszt wymiany żaden w razie czego a problemów co nie miara gdy jest walnięts.
adbaca - 2008-10-29, 23:36
Michcik akurat z radiem to prawda źle podłączyłeś i tyle, zwyczajnie zamieniłeś podtrzymanie z zasilaniem radia.
Natomiast apropo tego podłączenie 4-świateł stopu to nie jest problem, trzeba się wpiąć pod stop i wpiąć kostkę pod przeciwmgłowe światła i nie ma problemu, będzie działać.
Ja lubie fabryczną jakość, bynajmniej sie staram aby nic bardziej nie grzebać bardziej niż trzeba no wiec nie polecam takich (przepraszam za wyrażenie) oczojebnych świateł stopu. Lepiej mieć dwa + trzecie w szybce tylnej - to jest moje zdanie.
Michcik - 2008-10-30, 11:07
dzieki bardzo za podpowiedzi. Skoro tak to jeszcze sie zastanowie jak z tymi tylnymi swiatelkami zrobic
Paweł J. - 2008-10-30, 11:54
Michcik napisał/a: | Skoro tak to jeszcze sie zastanowie jak z tymi tylnymi swiatelkami zrobic |
Tomek87 coś podobnego ma....prześledź jego temat...opisał tam jak to robił....
http://forum.vwvento.org/...der=asc&start=0 (od połowy pierwszej strony)
Michcik - 2008-10-30, 12:00
Tygrysisko, dzieki za schemacik, juz wczesniej czytalem ten opisik i mi sie spodobal, jak wróce do na weekend do domu to chyba jednak pokombinuje nad tymi swiatłami bo naprawde rewelka wyglądaja w ciemnosci ;]]
Paweł J. - 2008-10-30, 12:03
Michcik napisał/a: | Tygrysisko, dzieki za schemacik |
A nie ma za co...chodzi o link, tak
Michcik napisał/a: | 4 pozycyjne i 4 stopy |
Nie chcę Cię martwić, ale nie wiem jak na to misiaki zareagują....lub panowie na przeglądzie...tak się własnie zacząłem nad tym teraz zastanawiać
Michcik - 2008-10-30, 12:10
misiaki ostanio chcieli mnie zgnebic za niebieskie swiatelka i niebieskie pozycje w przednich lampach ale sie jakos wyłgałem P. a co do przeglądu to nie ma problemu bo sam ucze sie w mechaniaku i akurat na dziale diagnostyki wiec z przeglądem mniejmy nadziej bdzie gites:P
Wracając jeszcze do policji to najwyzej ebde wkrecal ze to tak samo jak w hundzie accord swiecą podwójnie to i w niektorych Ventylkach byly podwójne swiatełka z tylu P
Paweł J. - 2008-10-30, 14:35
Michcik napisał/a: | misiaki ostanio chcieli mnie zgnebic za niebieskie swiatelka i niebieskie pozycje w przednich lampach ale sie jakos wyłgałem |
No to podziwiam...mi by się tak nie chciało ciągle jeździć z duszą na ramieniu....i ciągle myśleć...zatrzymają-czy nie zatrzymają
Michcik - 2008-10-30, 15:35
hehe raz mnie tylko zatrzymali, ale to i tak za co innego mandacik mi wlepili a za swiatla juz odpuscili. Motorkiem mnie chlopaki dogonili ;/
sebastian - 2008-10-30, 17:10
Tygrysisko napisał/a: | ale nie wiem jak na to misiaki zareagują....lub panowie na przeglądzie |
A myślisz, że oni na pamięć znają wszystkie auta, że w jednym aucie stopy świecą się razem z pozycjami, a drugim osobno?
A co do tych postojówek w koloże niebiesklim, świecących diodami - wcale się nie dziwię, że misiaki zatrzymali - ja nie toleruję tego typu udziwnień, wręcz bym gnębił, ile się da. A te spryskiwacze świecące na niebieski, czy innym kolorem... No niektórzy to mają we łbach poprzewracane, by tak jeździć i to w dodatki, jak to Tygrys napisał "z duszą na ramieniu - złapią, czy nie złapią"
-I co to daje, czuje się taki ktoś "lepszy", że ma kolorowo z przodu?
Paweł J. - 2008-10-30, 17:15
sebastian napisał/a: | A myślisz, że oni na pamięć znają wszystkie auta |
Tego to nie wiem...ale być moze trafi się jakiś zatwardziały który bedzie chciał zarobić na obiad...a w tedy nic nie wiadomo...wypisze Ci mandat i rzuci jakiś tam konkretny artykuł z zupełnie czego innego i tyle...mam kumpla misiaka i wiem jak robią.
Michcik - 2008-10-30, 17:57
no i wes tu sobie 4 pozycje i 4 stopy zrob w Ventylku.
POLICJA nie PIES Jeśc musi a objady drogie, ehh te mandaty P
sebastian - 2008-10-30, 18:04
Michcik napisał/a: | no i wes tu sobie 4 pozycje i 4 stopy zrob |
To to pół biedy. Ja sam osobiście mam przerobione, że świecą mi się dwa przeciwmgielne z tyłu. Ale gorzej z tym, co się od razu rzuca w oczy - mianowicie te świecace sprzyskiwacze, ledy postojówki niebieskie itp.
Paweł J. - 2008-10-30, 18:04
Najlepiej jest jak się nie mają czego czepić...w tedy można się postawić i nic nie zrobią.
Michcik - 2008-10-30, 18:11
postojówki mialem 5 dni i jak wracalem do domciu z Białegostoku ze szkoly do zamborwa do domciu to mnie lapneli na podwojnej,skrzyzowaniu, wyprzedzalem wwtedy chyba tira i jakis tam kombajn, niestey motorkiem sie za mna zawinal i mandacik wypisal. W ten sam dzien spalila mi sie cala lewa strona swiatelek tzn. przednia niebieska postojowka i przednie niebieskie swiatelko ala xenon. To sie nazywa meic szczescie. Ale wiem ze to wszystk oprzez tego policjanta P
|
|