Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Nasze Ventki - VW Vento by Bartek

Bartek - 2008-11-12, 13:56
Temat postu: VW Vento by Bartek
Rok produkcji - 1994
Silnik - 1.8 AAM (55kW) + LPG :(
Wersja - GL
Wyposażenie - centralny zamek, elektryczny szyberdach, elektryczne lusterka, wspomaganie, welurowa tapicerka (jasna)
Przebieg - 172 tys. :P

Ventylka kupiłem w 2005 roku i do sierpnia tego roku wyglądał mniej więcej tak:

Oczywiście nie obyło się w tym okresie bez chwilowych zmian gdzie samochód wyglądał tak:

Na szczęście była to chwilowa zmiana wyglądu ;) Na przełomie lipca i sierpnia postanowiłem trochę zmodyfikować wygląd Ventylka i przeprowadziłem następujące zmiany:
- lampy tylne Black Hella
- lampy przednie czarne ringi FK
- dymione migacze boczne, przednie kierunki i blendy
- zawieszenie MTS Technik -60/-40
- alufelgi 16/7,5" DBV z oponą 215/40 (która defakto jest za szeroka i na następny sezon będzie wymieniona na 195/40)
- grill w "starej" wersji w czarnym macie
Vento prezentuje się teraz tak:

Plany na przyszłość - trochę tego jest, przede wszystkim to założyć obudowę prawego lusterka która leży u lakiernika :P A tak na poważnie:
- na pewno hokej od VR'a (już zakupiony ale założę dopiero na nowy sezon),
- tarcze indiglo,
- jakieś lepsze car audio (narazie skromne radio clariona i helixy db 62.1)
- doprowadzić lakier do należytego stanu (niestety lakiernik zje.... robotą i w tygodniu jadę na poprawki)
- może jakiś swapik (mam chrapkę na ABF'a ale trochę przerażają mnie koszty)
- no i oczywiście niżej, niżej i jeszcze raz niżej :] (czytaj gwint)

lesny1982 - 2008-11-12, 15:13

no ladnie sie teraz prezentuje :brawa: lampki mu przednie pasza :D :brawa: :brawa:
dżodżo1986 - 2008-11-12, 15:22

podoba mi się vento, ciekawy okaz i dobre plany (jeszcze niżej) :)
Paweł J. - 2008-11-12, 16:10

Fajnooooo...fajnoooooo......wszystko z gustem i bez żadnej przesady :oklaski:
FWD350 - 2008-11-12, 16:30

nie no ventka spox fajne fele tez sie zastanawioałem nad 16 a opona 205 i 50 nada sie???
Bartek - 2008-11-12, 16:56

Jak masz "normalne" zawieszenie to powinna wejść ale będzie trochę balon :P
Dzolo - 2008-11-12, 20:10

Ogólnie podoba mi się to Vento! Zdecydowanie lepiej będzie na waskiej oponie ,
fajnie że myslisz o gwincie.Za ringami nie jestem ale co to by było jak kazdy by miał
smoked , tu z ciemnym lakierem jakoś się zgrały.Powodzenia w dalszych działaniach!

Jakieś foto kabiny?

FWD350 napisał/a:
16 a opona 205 i 50 nada sie???

Nie!

Michcik - 2008-11-12, 20:17

Ładniutki Ventylek, na poczatq chcialem wlasnie u siebie zalozyc takie lampy przednie jak masz w swoim, pozniej rozmylilem sie bo postanowilem ze IN.PRO soczewkowe beda lepsze ale teraz patrzac na Twojego Ventylka widze ze jednak te sa ladniejsze
Bartek - 2008-11-12, 20:36

Dzolo napisał/a:
Zdecydowanie lepiej będzie na waskiej oponie

Oponki dostałem razem z felgami a że są w ładnym stanie (po 7mm bieżnika) to szkoda było je od razu zwalać. Następne będą na pewno węższe.

Dzolo napisał/a:
fajnie że myslisz o gwincie

Zakładając niskie zawieszenie myślałem że 60/40 to będzie przesada, że nie da się tym normalnie jeździć. Po miesiącu doszedłem do wniosku że to jest dobre 2cm za wysoko ;)

Dzolo napisał/a:
Za ringami nie jestem ale co to by było jak kazdy by miał
smoked , tu z ciemnym lakierem jakoś się zgrały

Tutaj wyboru dużego nie miałem. Ori lampy uległy że tak powiem degradacji. Nie miałem jakoś ochoty wywalać kilku stówek i znowu rozklejać lamp żeby zrobić smoked (tutaj można się domyślić co stało się z pierwszymi ;) ) a soczewki mi się nie podobają. Ringi bardziej z musu niż z wybory okazały się dobrym zakupem bo ładnie zgrało się to z resztą.

Dzolo napisał/a:
Jakieś foto kabiny?

Postaram się zrobić jutro, chociaż niema specjalnie czego pokazywać. Jasny welur i deska golfowa czyli standard ;)

szwagier - 2008-11-12, 20:51

no no kolejna perełka wśród ventek :oklaski:
spyro - 2008-11-12, 21:50

FWD350 napisał/a:
nad 16 a opona 205 i 50 nada sie???
ja mam takie pasuje idealnie - przy normalnym zawieszeniu, przy glebie pewnie nie wejdzie.

Barrtek, furka fajna, pierwsze zdjęcia i ostatnie. lux widac ile zmian zaszło...

idgray - 2008-11-13, 09:21

przyjemne auto, z rzeczy które mi nie podchodzą to przednie lampy i baloniasta opona ;) reszta jest ok
Paweł J. - 2008-11-13, 14:06

idgray napisał/a:
baloniasta opona

A jaką byś proponował ??

Bartek - 2008-11-13, 14:09

znając idgraya pewnie 165/40 ;) Tak jak pisałem opony są takie bo je dostałem z felgami na następny sezon będzie 195/40 :D
Paweł J. - 2008-11-13, 14:25

Bartek napisał/a:
165/40 ;)

Taka oponka to może i na zlociki jest dobra, ale nie wiem jakby się jeździło na takim czymś na co dzień....a w czasie deszczu to nie wiem czy byłoby to bezpieczne....tzn w maluchu może i tak ale w vento które waży swoje....hmmm....no nie wiem....a jak wiadomo prawdziwy tuning są to modyfikacje silnika, układu napędowego, paliwowego i podwozia pojazdu, dzięki którym osiąga się polepszenie parametrów technicznych i właściwości jezdnych (def.z www.wikipedia.pl), więc polecałbym Ci coś szerszego...195/40 byłoby ok...ale 205/40 to według mnie bardziej trafiona decyzja dla kogoś kto lubi emocje.

Bartek - 2008-11-14, 14:12

Obiecane zdjęcia wnętrza (robione na szybko telefonem):

Ventylek jutro dostanie nowe hamulce (tarcze, klocki, szczęki, cylinderki), filtry i płyny. Będzie trochę roboty ale w końcu będzie hamował tak jak powinien ;)

Morfeusz142 - 2008-11-14, 14:17

Wnętrze wypas :oklaski: , szkoda,że tak mało ventyli jest z jasna tapicerką.
piotrek_inf - 2008-11-14, 16:17

Przydałyby mi się fotele w takim kolorze, mam dokładnie taki sam kolor, tylko regulacji brak.
Bartek - 2008-11-14, 16:54

Tygrysisko napisał/a:
195/40 byłoby ok...ale 205/40 to według mnie bardziej trafiona decyzja dla kogoś kto lubi emocje.

Hehe, Tygrysisko nie wiem czy zauważyłeś jaki ja mam silnik w moim Ventylu ?? Jedyne emocje jakie daje to 75KM to tankowanie ;)

Paweł J. - 2008-11-14, 16:58

Bartek napisał/a:
Tygrysisko nie wiem czy zauważyłeś jaki ja mam silnik w moim Ventylu ??

Zauważyłem....

Za dużo nie powiem o tym silniku bo nigdy na nim nie śmigałem, ale myślę że da się coś tam z niego wykrzesać. :dresik:

Bartek - 2008-11-14, 17:11

Nie no, jeździć jeździ ale demonem prędkości to on nie jest a spalić swoje potrafi stąd te emocje przy dystrybutorze ;)
Paweł J. - 2008-11-14, 17:16

To ile on Ci dokładnie spala skoro takich emocji dostarcza ??
Bartek - 2008-11-14, 17:54

Na tych oponach po mieście 10-11 litrów benzyny i koło 14 gazu :(
Paweł J. - 2008-11-14, 18:13

Bartek napisał/a:
Na tych oponach

No cóż...szerokie są...ale wizualnie dla mnie bomba.

Bartek napisał/a:
10-11 litrów benzyny i koło 14 gazu :(

Ciężko jest mi się odnieść do Twojej sytuacji....niby ten sam silnik ale 15 KM więcej....mniejsze kapcie no i w mieście nie mieszkam....więc nie powiem Ci czy to mało czy dużo....

Bartek - 2008-11-14, 18:19

To jest raczej norma dla tego silnika co nie zmienia faktu że jak na 75KM pali jak smok, ale takie są uroki starych 8 zaworowców, przynajmniej można tanio zgazować ;) Dla porównania ojciec ma Primera z 2000 roku z silnikiem 1.8 16V 114KM i przy takich samych warunkach i podobnym stylu jazdy spala około 8 litrów benzyny i 10 gazu a samochód jest przeszło 200kg cięższy.
Paweł J. - 2008-11-14, 18:22

Bartek, a na trasie jak Ci wychodzi ??
Bartek - 2008-11-14, 18:31

Szczerze mówiąc w trasie Ventylkiem nie byłem już ponad rok, jak jadę gdzieś dalej to biorę Nissana od ojca (klima no i gabaryty są tutaj głównym atutem Primery). Z tego co pamiętam w ostatniej podróży nad morze (w wakacje 2007) przy pełnym załadunku i 4 osobach na pokładzie wychodziło coś koło 9 litrów ale wiadomo że przy takim obciążeniu trzeba samochód nieźle poganiać.

Zapomniałem dodać że opona wtedy była standardowa czyli 185/60 R14 ;)

Paweł J. - 2008-11-14, 21:13

Bartek napisał/a:
ale takie są uroki starych 8 zaworowców, przynajmniej można tanio zgazować

Pewnie że można tanio zagazować...ale ta taniość jest tylko pozorna...gdy furkę gazowałem mogłem to zrobić za 1100zł, ale wybrałem inny wariant...na wypasie za ponad 1800zł...i teraz jest super...piękne spalanie...identyczne osiągi jak na PB....także na niektórych rzeczach nie opłaca się oszczędzać...po prostu nie warto....później to wszystko wychodzi.

Bartek - 2008-11-14, 21:29

Pisząc tanio nie miałem na myśli instalacji za 800zł ;) Chodziło mi raczej o porównanie z instalacji do silników 16V. Najprostszy przykład jest u mnie w rodzinie, obydwa samochody gazowaliśmy w tym samym czasie i w tej samej firmie. U mnie prosta instalacja za 1,5 tys a u ojca sekwencja za ponad 3 tys ;)
Paweł J. - 2008-11-14, 21:35

Bartek napisał/a:
sekwencja za ponad 3 tys ;)

Moje marzenie.... :OK:

Być może gdy zredukujesz kapeć z 215/40 na 195/40 spalanie się zmniejszy...tak mi się wydaje...i będzie mnie o ta litrę LPG ;)

Morfeusz142 - 2008-11-15, 09:11

Bartek napisał/a:
coś koło 9 litrów ale wiadomo że przy takim obciążeniu trzeba samochód nieźle poganiać.

Ja mam też 75km, tylko w 1.6, z klima na trasie około 7 litrów, przy pełnym załadunku.

W miescie jakieś 10 litrów.

lesny1982 - 2008-11-15, 09:53

hehe a ja mam identyczne wnetrze :brawa: co do joty :D
Bartek - 2008-11-15, 12:05

Tygrysisko napisał/a:
Być może gdy zredukujesz kapeć z 215/40 na 195/40 spalanie się zmniejszy...tak mi się wydaje...i będzie mnie o ta litrę LPG ;)

Dopóki gaz jest tani to jakoś się tym bardzo nie przejmuje ale ponarzekać czasami na coś trzeba :P Dzisiaj Vento dostało nowe płyny i hamulce a odwdzięczyło mi się dzwonieniem w katalizatorze (chyba, przy dodawaniu i odpuszczaniu gazu dzwoni coś w okolicy kata) :(

Paweł J. - 2008-11-15, 12:22

Bartek napisał/a:
(chyba, przy dodawaniu i odpuszczaniu gazu dzwoni coś w okolicy kata) :(

To ja mam podobnie od kiedy kupiłem furkę....

może nie tyle dzwoni co....yyyy....chrapie (dziwne określenie ale tylko to mi do głowy przychodzi)

ale to tylko na luzie na postoje jak z wyższych obrotów schodzi...

ogólnie przypomina to jakby turbina schodziła z obrotów...

i dlatego z tym nic nie robię :diabełek: ...

ale tak przy normalnej eksploatacji u mnie jest cichutko...

Bartek, a u Ciebie w czasie jazdy ten kat się odzywa ??

sebastian - 2008-11-15, 14:07

Tygrysisko napisał/a:
i dlatego z tym nic nie robię ...

ale tak przy normalnej eksploatacji u mnie jest cichutko...

No to powodzenia, jak Ci te szczątki kata zapchają tłumik i będzie i kat do wymiany i tłumik w najlepszym wypadku, a w gorszym zapcha się cały układ i Ci rozsadzi uszczelkę pod głowicą...
Takie coś to się od razu robi...

Bartek - 2008-11-15, 15:07

Tygrysisko napisał/a:
Bartek, a u Ciebie w czasie jazdy ten kat się odzywa ??

Tylko jak ruszam no i na postoju, ale u mnie to raczej dźwięku turbiny nie przypomina tylko bardziej jakby strzały prądem taki trzzz :P

sebastian - 2008-11-15, 15:11

Czyli trzeba już zacząć działać coś z tym, póki nie jest za późno...
Bartek - 2008-11-15, 15:49

Najpierw to trzeba się upewnić co jest uszkodzone i później się zastanowić co z tym fantem zrobić. Jeżeli to katalizator to trzeba go będzie czymś zastąpić i po sprawie ;)
Paweł J. - 2008-11-15, 17:07

sebastian napisał/a:
No to powodzenia, jak Ci te szczątki kata zapchają tłumik i będzie i kat do wymiany i tłumik w najlepszym wypadku, a w gorszym zapcha się cały układ i Ci rozsadzi uszczelkę pod głowicą...

A kto powiedział ze tam w środku coś u mnie lata ?? to na bank nie to ....

No, ale nie róbmy OT.

Bartek - 2008-11-25, 18:12

Dzisiaj rano spotkała mnie bardzo niemiła niespodzianka. Odśnieżałem samochód i ujrzałem rzecz która doprowadziła mnie do furii:

Jakiś skurw..... zbił mi lampę. Nie wiem czy zrobił to dla zabawy czy z zazdrości ale jak go dorwę to powyrywam łapy. Dodam tylko że jest to druga lampa którą muszę wymienić odkąd mam dymione helle na ventylu i drugi prawy narożnik :strzela:

cinek82 - 2008-11-25, 18:15

O żesz (*^*^%$, ja *^%#$*&$, :strzela: kolesia. A wiesz chociaż kto to ??
Bartek - 2008-11-25, 18:21

Mam podejrzenia, jak się upewnię to gówniarz będzie miał ze mną ciężkie zderzenie a swoje ważę to dużo z niego nie zostanie. Ogólnie to kręci się po osiedlu banda gówniarzy którzy psocą się ludziom, nikt do tej pory się za nich nie wziął to robią co chcę ale źle trafili, tym bardziej że jest to już druga lampa a sami wiecie jak ciężko dostać dymione helle, zwłaszcza na sztuki :pała:
cinek82 - 2008-11-25, 18:24

Tak to skutki bezstresowego wychowywania dzieci... A pewnie jak się upewnisz że to ten podejrzany to bez ostrzeżenia :połbie:
Paweł J. - 2008-11-25, 18:27

Bartek, współczuje....bo lampka bombowa i nie pogardzi bym takimi.

Widać że to celowo uwalone. :pała:

Takiego to tylko :strzela:

Niestety...taki urok miasta i osiedlowych gówniarzy.

Bartek, a to nie Ty wspominałeś kiedyś, że trzymasz furkę na strzeżonym parkingu ??

szwagier - 2008-11-25, 18:28

właśnie najpierw wpier***** a potem zadawaj pytania
Bartek - 2008-11-25, 18:44

Tygrysisko napisał/a:
Bartek, a to nie Ty wspominałeś kiedyś, że trzymasz furkę na strzeżonym parkingu ??

Na strzeżonym parkingu a właściwie piętrowym garażu stoi teraz samochód ojca, ventylek musiał ustąpić miejsca bo cholernie podrożała opłata i szkoda kasy na dwa samochody.

cinek82 napisał/a:
A pewnie jak się upewnisz że to ten podejrzany to bez ostrzeżenia :połbie:

Taki mam zamiar, jak tylko spotkam go na osiedlu to będzie z nim cienko, tym bardziej jak będę przy samochodzie bo w bagażniku wożę małego pomocnika a dla takiego skurw.... zero litości :młotek:

spyro - 2008-11-25, 23:48

Bartek napisał/a:
Ogólnie to kręci się po osiedlu banda gówniarzy którzy psocą się ludziom
dlatego dla własnego spokoju trzymam furkę na parkingu strzeżonym...

Współczuję zdarzenia, wiem jak to wkur... że coś masz i jakiś bęcwał Ci to niszczy...

Bartek - 2008-11-26, 14:40

Los Ventos Das Banditos czyli akcja zima ;)

Samochód oczywiście brudny ale wiadomo jaka jest pogoda. Znalazłem na allegro jedną jedyną lampę dymioną hella i jest to prawy narożnik (czyli to co mi potrzeba) :D Czekam na odpowiedź o wysyłkę (w opisie dali tylko odbiór osobisty) i kupuję. Niestety następna stówka pójdzie się je... :pała:

Paweł J. - 2008-11-26, 15:00

Nawet fajnie wyglądają seryjne stalówki w czerni ;)
spyro - 2008-11-26, 22:55

wyglądają super, gavel tak zrobił w tamtym roku i prezentuje się to wyśmienicie.

Bartek, nie za nisko jak na zimę?

sebastian - 2008-11-26, 23:31

spyro napisał/a:

Jak wyciągnie zbędny balast ze środka, to wszystko wróci do normy :diabełek:

krzeszak - 2008-11-27, 15:32

Bartek, - tu jest lampka na sztuki do kupienia prawa zewnętrzna:
http://moto.allegro.pl/it...a_vw_vento.html

Bartek - 2008-11-27, 16:05

krzeszak napisał/a:
Bartek, - tu jest lampka na sztuki do kupienia prawa zewnętrzna:
http://moto.allegro.pl/it...a_vw_vento.html

Właśnie o tej wcześniej pisałem. Dopiero teraz człowiek odpowiedział na moje maile i w tej chwili ją licytuje :]

spyro napisał/a:

E tam, w sam raz :P Ja jeżdżę tylko po mieście, zaspy mi raczej nie grożą więc chyba nic nie urwę a tak przywykłem do jazdy na "niskim" zawieszeniu że jakoś nie mam ochoty wracać do fabryki ;)

Bartek - 2008-12-16, 23:18

Dzisiaj dostałem paczkę od mikołaja :P Przyszła skrzynia JBL CS1204B i wzmacniacz Magnat Rave 560. Sprzęcik niestety używany i jak zwykle bywa z takimi zakupami pojawiają się wątpliwości. Skrzynia wygląda jak nówka, na głośniku niema nawet śladu używania co dobrze wróży (fotki wrzucę jutro), natomiast po wzmaku widać że jeździł w bagażniku :] Na wzamku są dwa miejsca na bezpiecznik natomiast włożony jest tylko jeden 20A, i teraz moje pytanie - czy w miejsce widoczne na zdjęciu włożyć drugi też 20A czy zostawić ten jeden ??

Drugie pytanie to kabelki :D Nie będę kupował jakiegoś lipnego zestawu z allegro więc skompletuje wszystko na mieście. Kabel rca dostałem razem ze sprzętem dosyć gruby i wygląda na porządny, tylko to jest 2/1, czy do samego suba to wystarczy ?? (rozumiem że w radiu podłączam dwa wejścia a we wzmacku tylko na jeden kanał ?? ). Teraz kwestia która mnie nurtuje najbardziej, czy bezpiecznika na kablach zasilających jest koniecznością, jeżeli tak to jaki ?? Kable zasalające kupie jakieś "spawalnicze", są tańsze od tych kolorowych więc można kupić grubsze w tej samej cenia :]

Paweł J. - 2008-12-17, 13:50

Bartek napisał/a:
Teraz kwestia która mnie nurtuje najbardziej, czy bezpiecznika na kablach zasilających jest koniecznością, jeżeli tak to jaki ?? Kable zasalające kupie jakieś "spawalnicze", są tańsze od tych kolorowych więc można kupić grubsze w tej samej cenia :]

No w końcu po coś tam jest ten bezpiecznik...chyba nie chodzi tu o bezpieczeństwo wzmacniacza, zresztą on ma swój oddzielny bezpiecznik ale o to by kable w razie czego się nie sypneły....no ale to już muszą masakryczne moce żeby te kable ruszyć.

Tak to u mnie jest:

spyro - 2008-12-17, 23:22

a u mnie to wygląda podobnie:

Dzolo - 2008-12-17, 23:51

Kuurcze ja muszę pognać coś mikołaja bo narazie cisza heheh.
Dobre zabaweczki Vento łapie :)

Tygrys co ta za czarna kostka po lewo?

spyro - 2008-12-17, 23:52

Dzolo napisał/a:
co ta za czarna kostka po lewo?
za pewne komp od gazu.
Paweł J. - 2008-12-18, 08:07

Dzolo napisał/a:
Tygrys co ta za czarna kostka po lewo?

spyro ma racje...to komputer od LPG.

Bartek - 2008-12-28, 18:50

Sprzęt zamontowany, fotki jak odgruzuje bagażnik i pochowam kable ;)
Bartek - 2008-12-29, 14:05

Zdjęcia zamontowanego sprzętu i krótki filmik pokazujący zachowanie tylnej półki przy poziomie głośności ustawionym na 20 w 35 stopniowej skali, przy 30 na piosence do testowania basu zaczyna cisnąc w głowę :) Aha, dodam że te klucze jak na klucze są dosyć ciężkie ;)

Od :tygrysek: poprawiłem wyświetlanie filmiku
EDIT: dzięki Tygrysisko, próbowałem już chyba każdego sposobu, zresztą widać po ilości edycji postu :)

Paweł J. - 2008-12-29, 14:12

No nieźle...nieźle...pewnie ładnie głowę ściska.
Bartek - 2008-12-29, 14:15

Hehe, i znowu nie ma filmiku :) Trzeba zagadać do spyra żeby zainstalował na forum dodawanie filmików przez komende [yt]....[/yt] jak na niektórych forach :)
Paweł J. - 2008-12-29, 14:33

Bartek napisał/a:
Hehe, i znowu nie ma filmiku

Filmik jest...ale zniknął chwilowo przez to że Ty edytowałeś post...a filmiki na forum mogą wrzucać tylko moderatorzy i admin.

przemolas4 - 2008-12-29, 14:57

spyro napisał/a:
a u mnie to wygląda podobnie:

ale Spyro - nie chwal sie tymi bordo kielichami hi hi hi.
ladna fura - tylko ta gleba - ble.......

Bartek - 2008-12-29, 15:04

przemolas4 napisał/a:

Hehe, i kto to pisze :P Szczerze mówiąc to na takim zawieszeniu jeździ mi się o niebo lepiej niż na fabryce a i wygląda lepiej niż wóz drabiniasty :D Przy dobrych wiatrach po wakacjach 2009 wjedzie gwint (strasznie żałuje że od razu nie dołożyłem paru stówek) i wtedy będzie można mówić o glebie :D

cinek82 - 2008-12-29, 15:04

przemolas4 napisał/a:

Hehehe, odwieczny wróg jakiegokolwiek glebowania Vencisza :diabełek:

przemolas4 - 2008-12-29, 22:36

no wedlog mnie - bleba to niszczenie autka ..... - sam temat przerabialem , wiec wiem o czym ipisze .
ladnie autko wyglada .
pozdro ......

Bartek - 2009-03-22, 16:55

Dawno nic nie było pisane w temacie :] Ventylek ma się dobrze, zima nie dała mu się mocno we znaki chociaż wyszło parę małych pryszczy na dole drzwi i na górze progów w środku :( Na szczęście w miejscach mało widocznych, zostało to wyczyszczone i usunięte. Po długich przemyśleniach Vento w okolicach maja-czerwca idzie na allegro. Jeżeli dobrze pójdzie i uda się je sprzedać do końca wakacji to w październiku rozpoczną się poszukiwania następcy - Ventyla z 96-97r w 2.0 ew. 2.8 :twisted: i z jakimś lepszym wyposażeniem. Wprawdzie nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki ale Vento jest samochodem który ciężko porównywać z innym w tym przedziale cenowym :D Plany oczywiście będą zrealizowane jak wszystko pójdzie po mojej myśli co przy obecnej sytuacji gospodarczej w kraju i na świecie stoi pod znakiem zapytania. Ze sprzedażą Venta też raczej nie będzie kolorowo bo nie dość że samochód mocno doinwestowany to jeszcze tuningowany :P
Paweł J. - 2009-03-22, 18:06

Bartek napisał/a:
Ventyla z 96-97r w 2.0 ew. 2.8 :twisted:

no to nieźle się zapowiada :]

mam tylko nadzieję, że w trakcie poszukiwan nic innego Ci w oko nie wpadnie :>

Bartek - 2009-03-22, 18:56

VR6 to są tylko takie ciche marzenia, wiadomo że znalezienie dobrego egzemplarza graniczy z cudem, ale myślę że z 2.0 powinno być łatwiej. Warunek podstawowy to jest sprzedaż tego Ventyla którym latam teraz i stabilność finansowa w okresie wakacyjnym co wiąże się z szybkim zaliczeniem semestru na politechnice :(
Reth - 2009-03-23, 03:10

Uuuu... to ciezko to widze :) hehe zart taki :)
Lwomati - 2009-03-23, 03:13

Fakt vra ciężko trafić w dobrym stanie. Ale działaj. Ja tak samo zamieniłem vento 1.8 na vr6 akurat.
slaw71 - 2009-03-23, 21:11

poszukaj dobrego TDI-ka ,a nie będziesz żałował :diabełek:
Bartek - 2009-06-25, 12:21

Nowe zdjęcia Ventyla, miały być do aukcji na allegro ale wyszło słabo. Trzeba będzie porobić lepsiejsze :P

No i efekt zimy :evil:

Paweł J. - 2009-06-25, 12:41

Bartek napisał/a:
Nowe zdjęcia Ventyla, miały być do aukcji na allegro

:paluszkiem: poważnie ?? a co będzie po vento ??

Bartek - 2009-06-25, 12:54

Najpierw muszę sprzedać Ventyla a nie oddam go za bezcen. Jeżeli nie dostanę za niego co najmniej 7.5 tys to będzie jeździł dalej i na nowy sezon przejdzie metamorfozę ;) Jeżeli jednak uda się go sprzedać to będę szukał Ventylka z końca produkcji z 2 litrowym silnikiem. Gdyby jednak ciężko było o Vento to rozejrzę się za Ibizą z ABF'em pod maską z lat 98-99 :P
Lwomati - 2009-06-25, 13:05

Może jakaś jettka? W US były dość ciekawe modele. No i silniczek 2.0 150 łatwiej dostać.
Bartek - 2009-06-25, 13:17

Tak jak pisałem wcześniej wszystko zależy od tego czy moje Vento się sprzeda. Później będę myślał ;) Jeżeli plany wypalą to będzie raczej zwykłe 2E, żeby służyło tak bezawaryjnie jak AAM ;)
piotr nowok - 2009-06-25, 18:43

a na allegro jest ladna granatowa jetta stoi na rs :D
idgray - 2009-06-26, 08:00

piotr nowok napisał/a:
na allegro jest ladna granatowa jetta stoi na rs

mówisz o tym vento na RM ?
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9023269

lukasz17 - 2009-06-26, 12:38

Ładny ventyl:) tylnie lampy kupowales czy sam je przyciemniles??
Bartek - 2009-06-26, 14:49

Tylne lampy są ori Hella ;)
Fable - 2009-06-26, 21:01

20tys za Ventke :O mhm...
Bartek - 2009-07-15, 12:25

Dzisiaj dotarł średni hokej :D Nie jest idealny ale w lepszym stanie niż sądziłem.

A tu już po założeniu, Vnetyl brudny, zdjęcia z telefonu ale widać jak na plus zmienił się przód :]

Teraz mam ciężki wybór, założyć dymioną serią i bre czy zostawić te lampy które są i nie kombinować już nic z przodem :bezradny:

spyro - 2009-07-15, 12:38

Rzeczywiście lepiej wygląda.
Paweł J. - 2009-07-15, 12:44

Dużo lepiej :OK:

Bartek napisał/a:
Teraz mam ciężki wybór, założyć dymioną serią i bre czy zostawić te lampy które są i nie kombinować już nic z przodem :bezradny:

Hehe...kwestia gustu ;) teraz jest dobrze....z dymiona serią też będzie ok. ;)

idgray - 2009-07-15, 12:46

Bartek napisał/a:
założyć dymioną serią i bre czy zostawić te lampy które są

dymiona seria bez stanika ;)

hokej najlepszy jak może być, dodał uroku :)

Bartek - 2009-07-15, 13:53

Ori lampy już kupione jak przyjdą to się je przydymi i zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
Lwomati - 2009-07-15, 14:16

elegancko. Jeszcze tylko zmień lampy i będzie super ;)
Paweł J. - 2009-07-15, 14:26

Znowu szykuje się rewolucja w tuningu....ostatnio zauważyłem trend na powrót do oryginału lub serii-jak kto woli ;)
idgray - 2009-07-15, 14:29

Tygrysisko napisał/a:
ostatnio zauważyłem trend na powrót do oryginału lub serii-jak kto woli ;)

mnie to bardzo cieszy :) ostatnio sam się ostro zastanawiałem czy seria czy jednak tuning i wyszło na tuning ale na bazie ostrej serii :D

Bartek - 2009-07-15, 14:34

Zmiana lamp na ori dymione chodziła mi po głowie od jakiegoś czasu. Ringi kupiłem w zasadzie dlatego że przeróbka poprzednich lamp nie wyszła im na dobre :P Przyjdzie paczka, pomodzi się i zobaczymy co zostanie na samochodzie ;) Jedne lampy tak czy siak będą na sprzedanie i na 99% będą to ringi :(
Paweł J. - 2009-07-15, 14:37

Bartek, a jest szał w ringach jeśli chodzi o oświetlenie drogi przed autem ??
Bartek - 2009-07-15, 14:42

Z dobrymi żarówkami i dobrze ustawione święcą całkiem nieźle, dużo lepiej niż seria ;)
piotr nowok - 2009-07-15, 16:59

moim zdaniem lepiej seria przyciemniona by wypadla ;)
Lwomati - 2009-07-15, 19:24

piotr nowok napisał/a:
moim zdaniem lepiej seria przyciemniona by wypadla

dokładnie. Jasne odbłyśniki w tych ringach psują ogólny wygląd. Z innym kolorem (jaśniejszym) powinny lepiej współgrać.

Lwomati - 2009-07-18, 15:40

Bartek Ty mieszkasz gdzieś tutaj koło Auchana? Przy wlocie od Wawki? Ten parking piętrowy jakoś znajomo wygląda...
Bartek - 2009-07-18, 16:41

Dokładnie, mieszkam na podolszycach południowych, czyli niedaleko Auchana. A ten parking jest zaraz przy moim bloku ;)
Lwomati - 2009-07-18, 16:54

hehe spoko. Przechodziłem tam wiele razy dawno temu... jak miałem dziewczynę w Płocku.
Bartek wpadasz 25 lipca na spocik do Jabłonny ?? Od siebie masz jakieś 80km w jedną stronę.

Bartek - 2009-07-18, 19:47

Kusząca propozycja ale za tydzień chyba nie dam rady. W sobotę znajomy wraca z imigracji, będzie małe powitanie i nie jestem pewien czy w niedzielę będę do godziny 15 w stanie prowadzić samochód ;)
Bartek - 2009-07-23, 11:07

Dotarła długo oczekiwana paczka z lampami :D Jutro będę działał, mam nadzieje że tym razem odbłyśniki to wytrzymają :P

Rafik - 2009-07-23, 11:29

Widze powrocik do serii przyciemniasz ?? jak przyciemnisz to bedzie :luzik:
Bartek - 2009-07-23, 11:36

Dokładnie ;)
sebastian - 2009-07-23, 11:38

Bartek napisał/a:
Dotarła długo oczekiwana paczka z lampami

English :D

Bartek - 2009-07-23, 11:48

Heh, za dwie lampy zapłaciłem 100zł. Mając dobre szkła nie było się nawet nad czym zastanawiać ;)
Lwomati - 2009-07-23, 12:11

:brawa: będzie dobrze ;)
Bartek - 2009-07-23, 16:22

Miałem robić lampy jutro ale że znajomy nie przyszedł na trening a samemu to jakoś smutno się męczyć to porobiłem sobie przy lampach. Odbłyśniki już schną, niestety malowałem je pędzelkiem bo wyglądały niepewnie. Nie wyszło to tak ładnie jak szprejem, są małe niedokładnośći ale efekt końcowy będzie widać po złożeniu lamp. Za parę godzin powinny być suche, postaram się jeszcze dzisiaj je posklejać i jutro albo w sobotę włożyć na samochód. Żeby nie było tak kolorowo odpadła mi osłona( ?? ) podłogi z pod bagażnika, tzn. urwała się z jednej strony, jutro trzeba to jakoś przymocować :(
cinek82 - 2009-07-23, 16:38

Nie martw się, jak skleisz lampy to nie będzie widać ;) ty będziesz widział gdzie jest byk a np ja i tak się na pewno nie skapnę :faja:
Co do osłony pod bagajem to też mam oberwaną z jednej strony. Ona jest mocowana na takim garbowanym pręciku i zatrzaśnięte taką "podkładką ze słoneczkiem w środku". Też kombinowałem jak to zamocować i kolega sebastian podsunął pomysł na opaskę zaciskową. Będę musiał spróbować :faja:

Gavel - 2009-07-23, 17:51

u mnie te "pręciki" są nagwintowane więc na każdy nakręciłem nakrętki z szerokimi podkładkami i teraz ładnie się trzyma ;)
Bartek - 2009-07-23, 17:55

Jutro muszę z tym powalczyć. Gorzej jak tych pręcików u mnie już nie będzie :P
Paweł J. - 2009-07-23, 19:58

Moze nie zupełnie o to chodzi ale w temacie.

Widzę że podobnie są mocowane osłony na paski przy silniku oraz na skrzynię (które załatwił mi Morfeusz)....tam są takie jakby podkładki które naciąga się na owy (jak do Gavel nazwał) nagwintowany pręcik i to się trzyma.....otóż u mnie owe podkładki były już trochę potyrane...oczywiście trzymały ale wolałem to umocowac po swojemu......a więc....na owy precik u mnie pasowała nakrętka 7mm....do tego dałem dosyc szeroką podkładkę....oczywiście taką która nie zsunie się przez nakrętkę.....no i dokręciłem....trzyma się pięknie. :OK:

cinek82 - 2009-07-23, 20:23

Ja próbowałem też tak jak Ty :tygrysek: ale u mnie coś się nie chciało wkręcać :( Ale skoro mówisz, że siódemka daje radę to spróbuję jeszcze raz :faja:
Paweł J. - 2009-07-23, 20:46

cinek82 napisał/a:
Ale skoro mówisz, że siódemka daje radę to spróbuję jeszcze raz :faja:

na 99% to była siódemka...wiem że rzadki okaz....nie to co 8mm czy 10mm...musiałem długo się naszukac w swoich garażowych zasobach puki znalazłem....jak to będzie inny rozmiar to dam cynka...oczywiście nie wkręcało się tak jak powinno....czułem że trochę zjechałem gwint a to z tego powodu że na preciku jest trochę grubszy gwint niż na nakrętce 7mm.

Bartek - 2009-07-23, 20:55

Czyli dzień na jutro już zaplanowany. Rano klejenie lamp, później szukanie nakrętki siódemki i walka z tą osłoną no i kulminacja dnia czyli założenie lamp :P
Bartek - 2009-07-24, 14:38

Lampy założone, wyszło całkiem nieźle choć należało by je jeszcze raz rozkleić i wyczyścić dobrze szkła od środka bo zostały smugi po czyszczeniu szmatką, ale to jak będę miał czas. Mam mały problem, w jednej lampie jest postojówka w5w a w drugiej takie małe żaróweczki i jak widać na zdjęciu w jedna lampa przez to jest bardziej rozświetlona. Teraz muszę albo kupić gdzieś oprawkę w5w i to przerobić albo dobrać mocniejszą żarówkę do drugiej lampy bo obecna ma 2W :(

Lwomati - 2009-07-24, 15:28

Elegancko !! Dużo lepiej :brawa: :brawa: :brawa: :brawa: :brawa: :brawa:
Bartek - 2009-07-24, 15:52

Postojówki już poprawione, włożyłem żarówkę T4W. Nie jest idealnie ale na żywo w zasadzie nie widoczne ;) Jest bardziej groźnie niż na ringach i w sumie o to mi chodziło. Są też minusy tej zamiany. Nawet w dzień widać ile słabsze jest światło z ori lamp. Dodam że w ringach miałem żarówki z hipermarketu a w tych lampach siedzą oryginalne Narvy.

cinek82 - 2009-07-24, 16:04

:oklaski: Zajebiaszczo wyszło....ale mam pytanie. Lampa od strony pasażera wydaje się ciemniejsza :mysli: Czy to tak na fotce wyszło ?? Nie no w ogóle jest fajowo :OK:
Paweł J. - 2009-07-24, 16:08

Fajnie jest....w sumie to nie wiem które lampy lepsze.....ciężko to ocenic ;)

Bartek napisał/a:
oryginalne Narvy.

Ale narvy świecą na zółtawo....zapodaj takie które dają czyste białe światło.

Bartek - 2009-07-24, 16:11

cinek82 napisał/a:
Lampa od strony pasażera wydaje się ciemniejsza :mysli: Czy to tak na fotce wyszło ??

To na zdjęciu tak wyszło, wszystko malowane tak samo więc raczej nie ma opcji żeby jedna była ciemniejsza ;) Niestety zdjęcia znowu z telefonu ale jutro wróci do mnie aparat to postaram się zrobić jakieś normalne ;)

Lwomati - 2009-07-24, 16:15

Fajnie fajnie. Zastanowię się nad podobną zmianą. Foto znowu przy garażach :diabełek:
Bartek - 2009-07-24, 16:19

lwomati napisał/a:
Foto znowu przy garażach :diabełek:

Bo tam przeważnie stoi samochód :P Kiedyś miał zaszczyt stać w garażu ale niestety ceny poszybowały tak w górę że opłacanie dwóch miejsc stało się nieopłacalne :( Zresztą i tak mam problem z wjazdem tam także nie ma tego złego :P

piotr nowok - 2009-07-24, 18:20

ladnie sie prezentuja :D
Wydym - 2009-07-24, 21:10

No ładne lampki ci wyszły :D Ten twój ventyl wygląda praktycznie jak mój na 17 tylko kolor inny :P i lotki na tylnej klapie chyba nie masz :hmmm:
Bartek - 2009-07-25, 11:39

Walka z postojami trwa ;) Zamówiłem na allegro jakieś s-fluxy czy coś, koleś twierdzi że zarówno W5W i T4W będą świecić identycznym światłem więc sprawa powinna być rozwiązana :P Jedyny problem jest taki że postojówki mają kolor biały-xenon i nie wiem jak to będzie świecić :mysli:
Paweł J. - 2009-07-25, 11:59

Bartek napisał/a:
Jedyny problem jest taki że postojówki mają kolor biały-xenon i nie wiem jak to będzie świecić :mysli:

Będzie super.....sam już takie zakładam od roku do auta :P

cinek82 - 2009-07-25, 12:49

A zapodajcie link jakie to są te extra postojówki. Może być ze screenem :D tak dla potomnych ;)
sebastian - 2009-07-25, 13:16

Bartek napisał/a:
w jednej lampie jest postojówka w5w a w drugiej takie małe żaróweczki

ja mam to samo, w jednej mam postojówkę taką płaską, a w drugiej - beczułkowatą. mają różną moc i tez widać, że jedna świeci jaśniej, a druga ciemniej, ale mi to wisi i powiewa :faja:

Bartek - 2009-07-25, 14:21

To ma być coś takiego jak w tej aukcji i do tego koleś ma mi dobrać identycznie świecącą W5W ;) Screen aukcji sobie darujemy, chyba że będzie taki wymóg od moderatorów ;)
Lwomati - 2009-07-25, 14:36

Właśnie takie ledy. One są tanie i dobrze świecą. Tylko czytałem gdzieś na forum, że się często przepalają... czy jakoś tak ;)

jak wspomniałeś o screenie to go wrzucę ;)

Bartek - 2009-07-25, 14:39

Jak wytrzymają pół roku to będę zadowolony. Za dwie sztuki z przesyłką zapłacę 12,5zł więc tragedii nie ma ;) O i screen się pojawił ale w sumie to moderator tak zarządził ;)
cinek82 - 2009-07-25, 14:54

Aaa to są takie fluxy co Tomek87 pokazywał co używał do podświetleń wewnątrz Ventylka, tylko z oprawką. :faja:
Rafik - 2009-07-26, 16:39

Ładnie Ventek sie prezencji :oklaski: :oklaski: :oklaski: Powrocik do serii widze sie udał :D
Bartek - 2009-07-30, 14:29

Super fluxy założone. Światło jest ok, ale w dzień to trzeba się dobrze przyjrzeć żeby zobaczyć postój :( No i mała zmiana, podyktowana raczej potrzebą niż chęcią zmiany (muszę wysuszyć i uszczelnić czarne kierunki) ale wydaje mi się że jest nieźle :P

Zdjęcie jak zwykle słabe bo z telefonu ;)

Lwomati - 2009-07-30, 14:31

:OK: kurcze fajnie to wygląda :D
Po co ja malowałem te kierunki...

Bartek - 2009-07-30, 14:33

Kurcze dwa razy ten sam post się wysłał. Proszę moderację o usunięcie jednego ;)

EDIT by Gavel: zrobione :OK:

Lwomati - 2009-07-30, 14:33

Możesz jeszcze sam usunąć.
Bartek - 2009-07-30, 14:35

Nie mogę :( Mogę wyedytować a usunąć już nie bo za szybko napisałeś swojego :P
Lwomati - 2009-07-30, 14:36

A to nie wiem. I tak nie mogę Ci pomóc :P nie jestem od tego moderatorem.

Zrób jeszcze fotki wieczorkiem jak wyglądają teraz postojówki.

Bartek - 2009-07-30, 18:03

Tygrysisko napisał/a:
Fajnie jest....w sumie to nie wiem które lampy lepsze.....ciężko to ocenic ;)

Bartek napisał/a:
oryginalne Narvy.

Ale narvy świecą na zółtawo....zapodaj takie które dają czyste białe światło.

Jakie żarówki dadzą mi najlepsze, białe światło ?? Patrze na allegro po tych żarówkach to co druga jest "super white ksenon" albo "cool blue" i nie wiem co wybrać :P

cinek82 - 2009-07-30, 18:10

Ja mam takie osrane żarówki :D http://www.allegro.pl/ite..._4_zarowka.html
Krótkie są żółte a długie białe. Fajnie świecą. Tych "xenon look" wcale nie kupuj, bo szkoda kasy. Ja zimą takie kupiłem i leżą w garażu.

Bartek - 2009-07-30, 18:44

Kurcze mi właśnie chodzi o to żeby tego żółtego światła było możliwie jak najmniej. A co sądzicie o żarówkach z serii blue, coś w ten deseń:
http://www.allegro.pl/ite...ghtning_fv.html
http://www.allegro.pl/ite...xenon_fvat.html
http://www.allegro.pl/ite...t_f_ra_vat.html
http://www.allegro.pl/ite...inal_hella.html

Paweł J. - 2009-07-30, 20:23

Bartek napisał/a:
Jakie żarówki dadzą mi najlepsze, białe światło ??

Na tych fotach widac porównanie...kiedyś je wrzucałem do jakiegoś tematu:

Jakby ktoś nie widział różnicy to powiem że ta po prawej to zwykła, seryjna H4....a ta po lewej to niby ksenonowa....ale nie taka z marketu pomalowana niebieską farbą tylko z niebieskawym szkłem....to są tej firmy....
http://www.formula3000.hu...roducts_id=1035
a tutaj link do obrazka (wrzucam bo jakas śmieszna jest ta stronka)
http://www.formula3000.hu...ge.php?pID=1035
ja mam te z niebieskiego pudełka. ;)

Bartek - 2009-07-30, 21:02

A gdzie to kupić i wiela takie cudo kosztuje ?? :P
Paweł J. - 2009-07-30, 21:05

Bartek napisał/a:
A gdzie to kupić

Sąsiad mi to załatwił....pracuje w centrum motoryzacyjnym z Lublinie.

Bartek napisał/a:
i wiela takie cudo kosztuje ?? :P

20 kilka zł za komplet.

Bartek - 2009-07-30, 21:28

Ale te żaróweczki to są strasznie mocne, nie wypala to odbłyśnika ??
Lwomati - 2009-07-30, 21:32

już jest ciemno idź rób foty jak postojówki świecą :P rano jak wstanę to sobie obejrzę :D
Bartek - 2009-07-30, 21:39

Hehe, byłem i zrobiłem ale mój aparat nie nadaje się do nocnych zdjęć. Jedna fotka na której cokolwiek widać chociaż efekt na żywo jest o niebo lepszy. Powiem szczerze że jestem zadowolony z tych postojówek ;)

Lwomati - 2009-07-31, 06:28

Fajnie wygląda :OK: U Widiego tak samo świeci.
Paweł J. - 2009-07-31, 08:31

Bartek napisał/a:
Ale te żaróweczki to są strasznie mocne, nie wypala to odbłyśnika ??

Te akurat tak...są mocne....ale kup 55/60 czy jakoś tak...czyli seryjna moc.

Bartek - 2009-08-04, 15:14

Nowy gadżet do Ventylka, tym razem dla osobistej wygody ;)

Lwomati - 2009-08-04, 15:15

:OK: to teraz zamontuj prawidłowo ;)
kiedy wpadasz na spocik do Wawki ??

Bartek - 2009-08-04, 16:18

Jak ogarnę hamulce bo z tym co mam teraz to strach po nawet Płocku jeździć :P W tym tygodniu zamówię wszystkie potrzebne części więc może pod koniec sierpnia uda się wpaść na jakiś spot ;)
Bartek - 2009-08-05, 10:07

Sterownik centralnego podłączony, części do hamulców zamówione :] Na razie idzie do przodu ale dojdzie jeszcze rozpórka i to pewnie będzie koniec inwestowania w samochód w tym roku :(
Bartek - 2009-08-10, 20:33

Dzisiaj dotarło większość części do "nowych" hamulców :] Będą nowe tarcze, klocki, szczęki, cylinderki i usunięty korektor siły hamowania :P Dotarły też nowe świeczki i przewody :D Zdjęć nie robię bo każdy wie jak to wygląda :P Żeby nie było tak pięknie to przez moją nieuwagę na zamówioną rozpórkę poczekam koło miesiąca :połbie: Będzie też nowe oświetlenie wnętrza zamówione u kolegi Achamerskiego z vwgolf.pl ;) Licznik będzie wyglądał mnie więcej tak

i podświetlenie pokręteł nawiewów tak:

Oczywiście fotki "na żywo" po zamontowaniu, zakładana będzie wersja eksperymentalna do thermotronica więc zobaczymy co z tego wyjdzie :P

Rafik - 2009-08-10, 20:40

:luzik: dobre zakupy widze Bartkowi wyszły :) a co z rozpoórką czemu tak długo na urlopie sprzedawca czy jak ??
Bartek - 2009-08-10, 20:43

Sprzedający po 4 dniach od wpłaty pieniędzy poinformował mnie że nie posiada rozpórek na magazynie i będą za około 4 tygodnie. Niestety regulamin jego aukcji mówi jasno że sprzedający ma prawo realizacji zamówienia do 30 dni roboczych :evil:
Lwomati - 2009-08-10, 21:18

Widzę, że Bartosz inwestuje :D już niedługo moja ventka upodobni się do Twojej :P
Też chciałem zrobić taki panel nawiewów, ale ponoć nie pasuje to do termotronica...

Bartek - 2009-08-10, 21:27

lwomati napisał/a:
Też chciałem zrobić taki panel nawiewów, ale ponoć nie pasuje to do termotronica...

Ja będę testował nową wersję :P Kolega który to produkuje przygotował konstrukcję specjalnie pod thermotronic, podobno jedynym utrudnieniem ma być przedłużenie kabla od zasalania i podklejenie jakąś specjalną taśmą światłowodów ale zobaczymy jak przyjdzie i zamontuję ;) Na pewno zdam relację :]

lwomati napisał/a:
Widzę, że Bartosz inwestuje :D

Hehe, nie Bartosz tylko po staropolsku Bartłomiej :P Niestety następne inwestycję przewidziane są dopiero na wiosnę ale jak pójdzie zgodnie z planem to będzie spora zmiana :P

lwomati napisał/a:
już niedługo moja ventka upodobni się do Twojej :P

Szkoda że moja pod maską nie chcę się upodobnić do twojej ;) Jak ogarnę wszystko to podjadę w końcu na jakiś spot do stolicy i zrobimy sesję "prawie bliźniaków" ;) Tylko kiedy to będzie nie jestem w stanie określić :(

Lwomati - 2009-08-10, 21:30

Bartek napisał/a:
Jak ogarnę wszystko to podjadę w końcu na jakiś spot do stolicy i zrobimy sesję "prawie bliźniaków"

wreszcie coś sensownie myślisz :]
Bartek napisał/a:
Ja będę testował nową wersję Kolega który to produkuje przygotował konstrukcję specjalnie pod thermotronic, podobno jedynym utrudnieniem ma być przedłużenie kabla od zasalania i podklejenie jakąś specjalną taśmą światłowodów ale zobaczymy jak przyjdzie i zamontuję Na pewno zdam relację

oo koniecznie. Jestem ciekaw efektu. Jeżeli się uda też to biorę.

eros662 - 2009-08-12, 11:43

Bartek napisał/a:
Ja będę testował nową wersję Kolega który to produkuje przygotował konstrukcję specjalnie pod thermotronic, podobno jedynym utrudnieniem ma być przedłużenie kabla od zasalania i podklejenie jakąś specjalną taśmą światłowodów ale zobaczymy jak przyjdzie i zamontuję Na pewno zdam relację

Czekam z niecierpliwością gdyz sam mam thermotronica i chciałbym zamontować panel podświetlenia lecz z allegro nie pasują także czekam na twoja relacje:)

krzeszak - 2009-08-12, 12:24

no Bartek, widzę zaczęły sie grube mody :oklaski: :oklaski: :oklaski:

lwomati napisał/a:
Bartek napisał/a:

oo koniecznie. Jestem ciekaw efektu. Jeżeli się uda też to biorę.

eros662 napisał/a:
Czekam z niecierpliwością gdyz sam mam thermotronica i chciałbym zamontować panel podświetlenia lecz z allegro nie pasują także czekam na twoja relacje:)

no i ja jestem ciekawy efektu bo mam ten sam problemik co koledzy ;)

Bartek - 2009-08-12, 12:54

krzeszak napisał/a:

Teraz to są delikatne ingerencje w fabrykę poprawiające samopoczucie właściciela ;) Grube mody to się zaczną koło mają przyszłego roku....mam nadzieję :P

eros662 napisał/a:

krzeszak napisał/a:
o i ja jestem ciekawy efektu bo mam ten sam problemik co koledzy ;)

Paczka ma być wysłana jutro, znając temp poczty będzie pod koniec przyszłego tygodnia. Jak tylko dojdzie zabieram się za montaż ;) Relacja z montażu będzie na pewno i na 99% będzie poparta zdjęciami :P

krzeszak - 2009-08-12, 12:59

Bartek napisał/a:
krzeszak napisał/a:

Teraz to są delikatne ingerencje w fabrykę poprawiające samopoczucie właściciela ;) Grube mody to się zaczną koło mają przyszłego roku....mam nadzieję :P

grube ,delikatne co za różnic najważniejsze ze właściciel ucha-chany i vento zyskuje na uroku... tak trzymaj ;)

Gavel - 2009-08-12, 13:31

Bartek napisał/a:
...usunięty korektor siły hamowania :P
mam nadzieję że pochwalisz się później odczuciami jak się jeździ Ventką po takim zabiegu bo sam się nad tym już zastanawiałem

Bartek napisał/a:
ale jak pójdzie zgodnie z planem to będzie spora zmiana
:jupi: pójdzie w górę :diabełek:
Bartek - 2009-08-12, 14:29

Gavel napisał/a:
mam nadzieję że pochwalisz się później odczuciami jak się jeździ Ventką po takim zabiegu bo sam się nad tym już zastanawiałem

Hamulce będę robił za tydzień więc napisze jak się bez tego jeździ, z tego co czytałem te korektory w naszych wiekowych autach i tak nie działają prawidłowo lub nie działają wcale (w mk3 na tylną kanapę trzeba wrzucić 300kg żeby korektor zaczął coś regulować) ;)

Gavel napisał/a:
:jupi: pójdzie w górę :diabełek:

Pójdzie....ale drugą stronę :P

Bartek - 2009-08-13, 09:26

Nowy gadżet, może nie do końca związany z samochodem ale na przejażdżki Ventylem w sam raz :P

Paweł J. - 2009-08-13, 11:43

Dobre wdzianko :OK:
spyro - 2009-08-13, 11:55

Cho c Klubowe wdzianko byłoby lepsze ;)
Bartek - 2009-08-14, 09:12

Poczta dzisiaj mnie bardzo miło zaskoczyła. Paczka z podświetleniem wysłana wczoraj dzisiaj trafiła w moje ręce :D

Montaż dopiero w poniedziałek :(

Rafik - 2009-08-14, 09:32

No No zestaw podswietlenia do thermotronica próbuj i zdaj sprawozdanie z akcji :) No i az dziw ze tak szybko przyszła paczka :diabełek:
Bartek - 2009-08-15, 20:55

Zdjęcie słabej jakości ale mój aparat nie domaga w takich warunkach (jak zresztą w każdych innych) :P Co do samego oświetlenia nawiewów - w sumie podłączenie tego zajęło mi jakieś dwie godziny łącznie z oklejaniem światłowodów. Największy problem jest z podświetleniem liczba na środkowym pokrętle, u mnie trochę przebija w nich zielone światło ale jest to do dopracowania. Efekt na żywo bardzo fajny, panel nabrał kolorów. Podświetlenie licznika banalne w montażu, kolor dużo żywszy od standardowej zieleni. Ja jestem z efektu w 100% zadowolony :]

sebastian - 2009-08-15, 21:00

No efekt, nie powiem... ładny. jednak, jak dla mnie, za bardzo oczojebne... Tak o połowę mniej tej jaskrawości i by było gites :]
Arcaj - 2009-08-15, 22:34

panel elegancki taki kolorowy :oklaski: tylko jakoś mi te podświetlanie licznika nie podchodzi
Bartek - 2009-08-15, 23:22

sebastian napisał/a:
Tak o połowę mniej tej jaskrawości i by było gites

Od tego jest potencjometr przy włączniku świateł ;)

Arcaj napisał/a:
tylko jakoś mi te podświetlanie licznika nie podchodzi

Mi się widzi, chciałem zostawić zielone jak w standardzie. A czerwone wyświetlacze na żywo wyglądają zupełnie inaczej niż na zdjęciu, czerwień jest ciemniejsza, bardziej w kolorze wskazówek ;)

Rafik - 2009-08-16, 10:51

Fajny efekt nie ma co od razu lepiej we wnetrzu :luzik: :oklaski: :oklaski: :oklaski:
Bartek - 2009-08-16, 11:44

Heh, to się nacieszyłem modami :( Po operacji malowania wskazówek licznik zaczął szwankować tzn. po odpaleniu silnika wskazówki leżą cały czas na słupkach, dopiero jak delikatnie puknę w szybkę licznika wskakują na swoje pozycję i wtedy działają normalnie :młotek: Jakieś pomysły co to może być ??
sebastian - 2009-08-16, 11:48

Tak to jest z tym kombinowaniem...
Wtyczkę dobrze docisnąłeś do licznika? Może wyciągnij go jeszcze raz i złóż?

Bartek - 2009-08-16, 12:04

Licznik dzisiaj wyciągnąłem już 3 razy, rozkładałem i składałem ponownie ;) Najlepsze jest że jak go rozłożę i złożę to zawsze działa poprawnie a jak odpalę samochód po kilku minutach to wskazówki leżą i trzeba stuknąć w szybkę :P Następna dziwna kwestia, jak już puknę w tą szybkę i licznika zaczyna działać, zgaszę silnik i za chwilę odpalę to tez działa dobrze....
Bartek - 2009-08-16, 13:26

Licznik działa :D Okazało się że problem jest prozaiczny. Za gruba warstwa farby na wskazówkach w tych temperaturach powodowała że przyklejały się one do słupków :( Błąd popełniany przez sporo osób robiących takie rzeczy pierwszy raz ;)
Arcaj - 2009-08-16, 13:30

no mnie teraz będzie czekało wymiana tarcz i pomalowanie igiełek ;) i Chyba ten błąd też popełnię, ale spróbuje uważać :D
Wydym - 2009-08-16, 13:32

Najważniejsze że wszystko działa :D :P
piotr nowok - 2009-08-16, 17:54

ladne podswietlenie
fajnie po galach daje

sebastian - 2009-08-16, 17:56

Choinka przez cały rok :D
spyro - 2009-08-16, 21:30

Bartek napisał/a:
wskazówki leżą cały czas na słupkach
farbka niestety się klei jak jest ciepło na dworku. Efekt mija po paru latach ;) mi również na początku się przyklejały a teraz nie mam już tego problemu.
Bartek - 2009-08-17, 17:05

Ze wskazówkami już sobie poradziłem ;) Tak wygląda całe oświetlenie

Wydaje mi się że całkiem nieźle to się zgrywa :P W każdym razie licznika już nie mam zamiaru wyciągać bo w ciągu 3 dni zrobiłem to 12 razy :(

Rafik - 2009-08-17, 21:01

bajera panie bajera :oklaski: :oklaski:
Lwomati - 2009-08-17, 21:09

Super i o to mi chodzi. Czyli warto brać :D
Bartek - 2009-08-25, 17:44

Hamulce znowu hamują :D Małe przejścia z zerwaną śrubą w zacisku przedłużyły robotę ale z pomocą ojca (w zasadzie pomocnikiem to byłem ja :P ) wszystko zostało ogarnięte. Obyło się bez usuwania korektora, pocił się bo jakimś cudem poluzowały się przewody które do niego wchodziły :mysli:
Bartek - 2009-08-26, 14:12

Parę nowych zdjęć. Jak widać fotografem nie jestem :P sprzęt też trochę nie domaga ;)

Rafik - 2009-08-26, 14:36

Super :) Autko sie prezentuje :mniam: a ten krajobraz :poklon:
Paweł J. - 2009-08-26, 15:27

Dobre foty...furka zacnie się prezentuje :poklon:
spyro - 2009-08-26, 15:29

Bartek napisał/a:
sprzęt też trochę nie domaga ;)
ważne że furka domaga i to bardzo ;)
Mati_89 - 2009-08-26, 15:43

Elegancki czanuch :poklon: :poklon: :poklon: (ten emot robi furore)
rolz - 2009-08-26, 17:37

Jak dla mnie pełna klasa, ostatnie zdjęcie rządzi, zadbaj tylko o jakąś elegancką końcówkę wydechu !!
Bartek - 2009-08-26, 17:50

Hehe, myślałem już o tym i szczerze to nie mam pojęcia co założyć. Marzył mi się wydech jak w TDI ale za dużo kombinowania z tym. Skończy się chyba na jednej polerowanej fifce 60mm zgiętej w dół ;)
rolz - 2009-08-26, 18:04

Bartek napisał/a:
Skończy się chyba na jednej polerowanej fifce 60mm zgiętej w dół

Zgięte w dół są zarezerwowane dla dieselków :P U ciebie podwójna prosta tak żeby wypełniła całą lukę ;)

Bartek - 2009-08-26, 18:25

Podwójnej nie będzie na pewno z prostej przyczyny - jedyna podwójna która mi się widzi to z TDI ;) Będzie pojedyncza, nie za szeroka tzn maks 60mm a czy prosta czy zagięta to się okaże w praniu :P
Lwomati - 2009-08-26, 18:39

Elegancko wygląda Twoja ventka :poklon: :poklon: :poklon: :poklon:
Jedyne co mi nie pasuje od frontu to tablica rejestracyjna.
Musimy jakiś spocik zorganizować, co by fotki lepsiejsze zrobić :D

piotr nowok - 2009-08-26, 20:42

ladnie sie swieci :D
cinek82 - 2009-08-26, 23:08

:oklaski: Elegancko się furka prezentuje. I co gadasz, że fotki słabe... bardzo dobre :oklaski:
Bartek - 2009-08-30, 11:13

Dokonałem dzisiaj już chyba ostatniego zakupu do Venta w tym roku (no chyba że wszystko pójdzie zgodnie z planem :P ). Zdjęcie poglądowe robione telefonem, jutro wstępny montaż i spasowanie a we wtorek obspawanie ;)

Rafik - 2009-08-30, 11:19

Jednak w dół :D no ładnie ;)
Bartek - 2009-08-30, 11:26

W dół a jakże ;) Kiedyś może się dorobię dwóch takich :P
Bartek - 2009-09-02, 17:48

No to rozpórki nie będzie :młotek: Dostałem dzisiaj maila od sprzedawcy że dostawca nie przysłał im paczki i tak po miesiącu czekania na rozpórkę czekam teraz na zwrot pieniędzy. Końcówka jeszcze nie założona bo nie ma czasu podjechać do "kliniki tłumika" :(
Lwomati - 2009-09-02, 17:56

aż miesiąc czekałeś ?? Wytrwały jesteś. Ja bym po tygodniu zrezygnował i u innego sprzedawcy kupił.
Bartek - 2009-09-02, 17:59

Heh, ja jestem cierpliwym i spokojnym człowiekiem ;) Sprzedawca zapewnił mnie że będzie na początku września a że rozpórka to jest konieczna konieczność :P to czekałem ;) Ale nawet dobrze wyszło bo ktoś z vwzone.pl wziął się za produkcją stalowych, nieregulowanych w dobrych cenach :D Tylko nie będzie się świecić :P
piotr nowok - 2009-09-02, 21:06

jak poczekasz to ja swoja bede mial na sprzedaz z firmy zachs
Bartek - 2009-09-02, 21:21

A kiedy będziesz ją sprzedawał ?? No i jaka cena ?? Jeszcze jedna prośba do Ciebie piotr nowok, podał byś mi długość rozpórki z tyłu jak możesz ;)
piotr nowok - 2009-09-02, 21:24

zmiez dlugosc od kielicha do kielicha na mam srube rzymska a alu co mialem z zachsa poszla :D

a cena za prz 100+wysylka

Bartek - 2009-09-02, 21:57

Ta rozpórka przód jest z alu tak ?? Ona jest regulowana ?? No i kiedy będziesz ją sprzedawał :P
piotr nowok - 2009-09-03, 17:48

jak zrobie metalowa :D
Bartek - 2009-09-05, 08:34

piotr nowok - 2009-09-05, 08:43

fifa ladnie wyglada i jeszcze jak bleda dojdzie bedzie wypas :oklaski:
Paweł J. - 2009-09-05, 09:10

Muszę powiedzie że to całkiem nieźle wygląda :OK:
sebastian - 2009-09-05, 09:55

Wygląda zajebiaszczo, ale jeszcze, jakby była druga - dwie rurki zagięte ku dołowi i byłoby boooooosko, heh :]
Rafik - 2009-09-05, 10:14

:oklaski: ładnie :D

:luzik: :luzik: :luzik:

spyro - 2009-09-05, 11:11

Wygląda całkiem fajnie. Widzę Bartek, że u Was też leje deszcz...
sebastian - 2009-09-05, 11:24

U mnie tak samo, pada i pada...
Bartek - 2009-09-05, 11:35

piotr nowok napisał/a:
fifa ladnie wyglada i jeszcze jak bleda dojdzie bedzie wypas :oklaski:

Też tak sądzę tylko że blendę założę dopiero jak załatwię małą rejestrację :(

sebastian napisał/a:
ale jeszcze, jakby była druga - dwie rurki zagięte ku dołowi i byłoby boooooosko, heh :]

Chciałbym dwie ale u mnie to jest za dużo kombinowania żeby przerobić tłumik a z tdi nie pasuję :(

spyro napisał/a:
Widzę Bartek, że u Was też leje deszcz...

Popaduje od rana, pogoda typowo barowa :P

Wydym - 2009-09-05, 11:59

Bartek napisał/a:
jak załatwię małą rejestrację :(

Poszło priv :P

piotr nowok - 2009-09-05, 13:31

bartek a bedziesz robil pl mala?? jak tak to bys zrobil 2 a ja bym ci zaplacil ;)
Lwomati - 2009-09-05, 13:55

elegancko Panie Bartłomieju :D
Kiedy wpadasz do Wawki na spocik ??

Bartek - 2009-09-05, 17:54

piotr nowok napisał/a:
bartek a bedziesz robil pl mala?? jak tak to bys zrobil 2 a ja bym ci zaplacil ;)

widi podał mi na PW link do aukcji firmy AGO, prześlę ci go zaraz i sobie zamówisz na allegro tak jak ja ;)

Lwomati napisał/a:
Kiedy wpadasz do Wawki na spocik ??

Będę za tydzień :P Proponuję spot na Okęciu koło 4.30 rano :D A tak bez żartów to zapłacę za blendę, zamówię rejestrację i jestem kompletnie spłukany, nie wiem czy uda się wygrzebać nawet na LPG żeby do Was dojechać :( Ahh życie biednego studenta.....

Lwomati - 2009-09-05, 19:12

Bartek napisał/a:
Będę za tydzień Proponuję spot na Okęciu koło 4.30 rano

nie ma sprawy :P od 4 jestem w pracy właśnie na Okęciu :diabełek:
I co teraz Ci głupio ?? :D

Bartek - 2009-09-05, 19:38

Hehe, dla mnie spoko można robić spota :D Będę wiózł siostrę na lotnisko więc koło 4.30 będę na Okęciu :P Tylko nie będę Ventylem bo potrzebne kombi żeby wózek dla dzieciaka zabrać :(
Lwomati - 2009-09-06, 00:05

to ja przyjadę astrą w takim razie :diabełek:
Ale tak na serio możemy się umówić... kiedy to będzie, w sensie jaki dzień tygodnia...

Bartek - 2009-09-06, 08:27

To będzie 13 września czyli niedziela ;) Samolot jest o 6.00, siostra chce być o 4.30 na lotnisku ;)
Lwomati - 2009-09-06, 09:05

e tam niedziela... myślałem, że w tygodniu. Ale jak będziesz wracał, to możesz zajrzeć do Legionowa.
Bartek - 2009-09-07, 09:29

W tygodniu będą dobre rarytasy :D Jeszcze jak kolega Przemo się wyrobi z wlepką dla mnie to tyłu Ventyla będzie ukończony w 99% :P
Lwomati - 2009-09-07, 09:34

a 1% to tablica ??
Bartek - 2009-09-07, 09:38

Tablica już zrobiona, czekam na paczkę :P Ten ostatni procent to asekuracja bo wiadomo że zawsze można coś poprawić :P
Lwomati - 2009-09-07, 09:42

:OK: koniecznie musisz przyjechać do nas na spocik pochwalić się swoją pracą ;)
Bartek - 2009-09-07, 09:50

Wpadnę kiedyś na pewno, najpierw muszę się trochę odkuć z kasą bo jestem pusty jak dzwon w tej chwili :( Mam nadzieje że październik przyniesie poprawę, zaczną się jakieś projekciki to i trochę zielonych wpadnie :D Niestety w Polsce student na stacjonarnych musi kombinować bo inaczej jest d... mokra ..... :P
eros662 - 2009-09-07, 19:46

Bartek napisał/a:
w Polsce student na stacjonarnych musi kombinować

Heh zgadza się ja jestem na niestacjonarnych i musze kombinować więc tobie kolego to już w ogóle się dziwie jak to robisz:P

Bartek - 2009-09-08, 15:01

:D

Przyszła też wlepka od Przema z odjazdowenakleji.pl :P

Lwomati - 2009-09-08, 15:04

Elegansio :oklaski: :oklaski:
Fajnie wygląda teraz z tą blendą :D i naklejką :]

cinek82 - 2009-09-08, 23:57

Zajefajnie wygląda :oklaski: :oklaski: :oklaski:
Buli - 2009-09-09, 00:10

jak dla mnie super efekt:) a takie tablice skad masz? normalnie w wydziale komunikacji da rade załatwic?
Arcaj - 2009-09-09, 07:29

super to wygląda :oklaski: to są jakie tablice orginalne z wydziału?
Bartek - 2009-09-09, 08:45

Tablica jest z firmy AGO ;) Być może uda się załatwić te wlepki z hologramem żeby chociaż przypominała legalną tablicę :P
Arcaj - 2009-09-09, 08:49

policaje raczej sie na to nie patrzą :D ;) jak coś powiedz że zgdubiłeś i masz tymczasowy zamiennik :D
Rafik - 2009-09-09, 09:23

Bartek, dajesz czadu ładnie z blendą sie prezenci furak i z tą naklejeczką :oklaski:

Nie ładnie łamać przepisy i na lewych tablicach smigac :P :P

krzeszak - 2009-09-09, 10:04

blenda ok :oklaski: ale tablica taka sztuczna nie pasuje wogule do reszty... na pewno policja sie nie czepi za taka tablice ??
Bartek - 2009-09-09, 10:14

Tablica wyszła tak na zdjęciach bo była przeciągnięta plakiem żeby nabrała połysku jak oryginał ;) Dzisiaj drogówka jechała za mną parę km po mieście i mnie nie zatrzymali więc nie jest źle :P
Bartek - 2009-09-09, 13:24

Jutro będą wlepki z hologramem na tablice :D Blacha z AGO będzie prawie jak oryginał :hahaha:
Bartek - 2009-09-11, 17:30

Dzisiaj dostałem gotową rozpórkę na przód :D Od razu poszła w czarny mat, przy dobrych wiatrach jutro montaż ;) Zdjęcia poglądowe z telefonu :P W przyszłym tygodniu będzie jeszcze tył do kompletu ;)

piotr nowok - 2009-09-12, 12:48

elegancko wyglada us :D
Wydym - 2009-09-12, 13:43

Widzę że tablica dobrze leży :P Ja muszę zamontować klapę i też wkładam us :D Ogólnie furka jest :poklon: Musimy się kiedyś wybrać do ciebie :P
Lwomati - 2009-09-12, 14:02

widi napisał/a:
Musimy się kiedyś wybrać do ciebie

Bartłomiej musi przyjechać do nas :D

Bartek - 2009-09-12, 14:08

widi napisał/a:
Musimy się kiedyś wybrać do ciebie :P

Zapraszam ;)

Lwomati napisał/a:
Bartłomiej musi przyjechać do nas :D

Przyjadę na pewno, jakiś spocik w październiku odwiedzę mam nadzieję ;)

Bartek - 2009-09-12, 18:56

Rozpórka zamontowana :D Jest sztywno, dużo sztywniej niż przed montażem ;) Zdjęcie jak się prezentuję zrobię jutro chociaż za bardzo nie ma czego pokazywać :P
Rafik - 2009-09-15, 17:16

ładna Rozpórka :D

Wszystkiego Najlepszego Zdrowia Szczęscia Pomyślności Dużo Radości Nie Tylko z Jazdy Ventylem ;) No i Dużo Środków Na Modzenie :)

Twoje Zdrowie :pijacy:

Lwomati - 2009-09-15, 17:22

:pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: ZDRÓWKA :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy: :pijacy:
Bartek - 2009-09-15, 17:34

Dzięki Panowie za życzenia ;)
Bartek - 2009-09-15, 20:07

Właśnie wyrwałem oryginalne maskownice głośników w jasnym kolorze :D Zapłaciłem za nie bagatela 19zł z wysyłką :P Trzeba będzie trochę nad nimi popracować bo są brudne ale i tak chyba okazyjnie kupiłem :P
piotr nowok - 2009-09-15, 20:56

o to super :oklaski:
Rafik - 2009-09-15, 22:17

No bardzo okazyjnie :oklaski: :oklaski:

:D :D :D :D

Bartek - 2009-09-16, 13:20

Dzisiaj dostałem z AGO drugą tablicę US. Teraz mogę tą firmę polecić z czystym sumieniem. Z poprzedniej po myciu zaczęła mi delikatnie chodzić farba z liter, jeden mail i reklamacja załatwiona w dwa dni z dostawą blachy do domu ;)
piotr nowok - 2009-09-16, 15:15

no to ladnie bo ja furaka dostane napewno bede zamawial :D
Bartek - 2009-09-16, 17:24

To polecam od razu sprawdzić czy blacha nie jest wadliwa ;) U mnie farba delikatnie starła się to wytarciu blachy gąbką z płynem przy myciu samochodu :( Ponoć zdarza to się bardzo rzadko, jak jest końcówka farby w maszynie albo jak blacha nie jest dobrze odtłuszczona.
Paweł J. - 2009-09-16, 18:59

Bartek, Ty traktujesz lakier płynem do mycia szyb ??
Bartek - 2009-09-16, 19:01

A gdzie piszę że do mycia szyb ?? Płynem do mycia samochodu vel szamponem ;)
Paweł J. - 2009-09-16, 19:07

Bartek napisał/a:
A gdzie piszę że do mycia szyb ??

Ups... :gafa: jakoś nie tak doczytałem.....chyba skutki ciężkiego dnia :mur:

Rafik - 2009-09-16, 21:26

Oby misiaki sie nie skapowały że ta tablica troche nie podchodzi bo bedzie po dowodziku :strzela:
Bartek - 2009-09-16, 22:47

E tam, w tym tygodniu może w końcu podjadę po te wlepki z hologramem do znajomego i będzie jak legalna :P Poza tym nie wiem jak w innych miastach ale u mnie Policja chyba nie zwraca na takie rzeczy uwagi, odkąd mam tą tablicę miałem już dwa razy taką sytuację że radiowóz jechał za mną i nic mi nie zrobili :]
Wydym - 2009-09-17, 06:41

Hmm ja zakładam w sobotę tablice zobaczymy czy nie będzie tak jak u ciebie :mur: :mur:
Bartek - 2009-09-17, 07:53

Nie powinno :P Ja po prostu jestem jakimś pechowcem w tej dziedzinie, 90% rzeczy które kupuje ma jakieś wady :bezradny: :P
dżodżo1986 - 2009-09-17, 11:38

mam pytanie do Ciebie: ile za zrobienie takiej rozpóreczki?? bo ja też potrzebuję i może ktoś jeszcze z forum byłby chętny ;)
Bartek - 2009-09-17, 11:52

Już widi do mnie pisał dzisiaj w tej sprawie PW. Wieczorem pogadam z człowiekiem który mi to robił czy ma teraz czas na zrobienie kilku sztuk i jaka by była cena bo wiadomo że ze znajomymi liczy się inaczej ;) Zrobić, zrobi to na pewno kwestia jest taka że w tej chwili mają sporo zleceń w firmie i nie wiem jak to będzie wyglądało czasowo :( Koło 20 postaram się napisać w tym temacie ale pośle Wam PW ;)
dżodżo1986 - 2009-09-17, 11:56

ok dzięki ;)
Bartek - 2009-09-22, 18:32

Dzisiaj Vento zostało oznakowane :D

piotr nowok - 2009-09-22, 18:50

no i je git :D
Lwomati - 2009-09-22, 19:20

hehe :OK:
Arcaj - 2009-09-23, 10:52

piknie ;)
cinek82 - 2009-09-23, 11:04

No i good :oklaski: Od razu ładniejsza Ventka :diabełek:
Bartek - 2009-09-30, 11:35

3 fotki na odświeżenie tematu ;)

pawelvw - 2009-09-30, 11:59

no przejrzałem cały twój temat i muszę powiedziec ze od samego początku jedziesz na ostro
Bartek - 2009-09-30, 12:18

Na ostro to się zacznie na wiosnę :D Chyba że znów plan spali na panewce :(
pawelvw - 2009-09-30, 12:19

czemu po woli i do celu
Bartek - 2009-10-07, 15:53

Dzisiaj dotarły nowe graty do Venta od CINO :D Fotki poglądowe

Są boczki, podbitka, szeroki próg i szara wykładzina więc chyba kompletny bagażnika :P Ku mojemu zdziwienie na boczkach są naklejki z datą 1995 a byłem przekonany że taki wypas szedł od roku 1996 :mysli:

pawelvw - 2009-10-07, 16:27

no to masz teraz full wypas
Bartek - 2009-10-07, 16:28

Szkoda że tylko w bagażniku :P Zastanawiam się tylko jak założyć tą podbitkę bo jakoś nie przypominam sobie żebym miał w klapie otwory pod spinki :mysli:
pawelvw - 2009-10-07, 16:33

wszystkie klapy były robione tak samo tylko nie które były wyposazone w tą podbitkę a nie które nie a jesli nie masz to napewno cos wymyślisz
Bartek - 2009-10-07, 16:40

Aha, no to być może są otwory :P A jak nie ma to wiertarka pójdzie w ruch ;)
piotr nowok - 2009-10-07, 16:42

:oklaski: ladniutkie gratki
Bartek - 2009-12-09, 13:15

Temat został trochę zaniedbany, spadł na 5 stronę :( No ale jako że w tym roku prezent gwiazdkowy dostałem trochę wcześniej to mogę się pochwalić:

Nowy efekt wizualny na drzwiach :( Prezent jest oczywiście anonimowy i co najgorsze nie mam nawet pomysłu kto mnie tak hojnie obdarzył w tym roku. Ogólnie po serii dziwnych usterek to co dzisiaj zobaczyłem pięknie podsumowało ten rok :evil:

Przemek - 2009-12-09, 14:02

brzydka rysa. Tego co to zrobił złapać zabic zakopać a potem odkopać i zabić jeszcze raz i znowu zakopać co by miał nauczke na przyszłość
Fable - 2009-12-09, 14:05

chyba jakos kobieta zderzakiem zaczepila cie 100%%%. jak juz mowil ventylek86, i jeszcze podpalic!!!!
piotr nowok - 2009-12-09, 14:47

oj nie fajnie :(
Rafik - 2009-12-09, 14:54

ah przykra sprawa :( co za baran to zrobil :połbie: :młotek: :połbie: :młotek: :połbie: :pała: :młotek: :połbie: :pała: :młotek: :połbie: :pała: :młotek: :połbie:
Lwomati - 2009-12-09, 15:01

nieciekawie :( sprawcy nie ma, odszkodowania nie będzie :(
i znów wydatki jakby tego było mało.

Bartek - 2009-12-09, 15:05

Wydatków już nie będzie. Mam dość pakowania pieniędzy w samochód. Co z tego że ja kładę w niego każdą wolną złotówkę jak jakaś ku... sobie przyjedzie i to zniszczy ?? Teraz tylko najpotrzebniejsze naprawy i na tym koniec. Prawdopodobnie sprzedam wszystkie rzeczy poza radiem i będzie porysowana seria :(
piotr nowok - 2009-12-09, 15:08

co ty gadasz nie zniechecaj sie
Bartek - 2009-12-09, 15:17

Ja się nie zniechęcam, ja po prostu nie mam już siły na skur..... panujące w tym kraju. Nie ma sensu robić czegokolwiek bo zawsze się trafi jakaś kur.. która ci to zniszczy. To nie jest pierwsze takie zdarzenie, najpierw potłuczona lampa później poobijany świeży lakier a teraz to :evil:
cinek82 - 2009-12-09, 15:39

Dasz radę Bartek, nie załamuj się :OK: Kup chociaż puszkę spreju dorobionego pod kolor i zapsikaj i już. Kosz ok 35 zł ;)
Nie łam się szkoda się pozbywać tyle serca włożonego w autko ;)

Lwomati - 2009-12-09, 15:51

ja narazie się nie przejmuję moją ventką z zewnątrz. Cała jest obdrapana, więc nie ma dla mnie znaczenia taki wybryk. Jak zrobię blachę i wszystko będzie jak nówka, to wtedy będę się z nią obchodził jak z jajkiem. Parkowanie w garażu, na parkingu firmowym z dala od samochodów ;)
cinek82 - 2009-12-09, 15:57

Będziesz jeździł pod kloszem :D Niestety takie przypadki (np na parkingach) są nieuniknione. Ja tez zawsze jak pod marketem parkuję to z dala od innych aut (dla własnej wygody i właśnie żeby nie było takich przypadków) wracam z zakupów i jestem obstawiony tak, że nie da się normalnie wsiąść. :(
Paweł J. - 2009-12-09, 18:40

Niestety...takie rzeczy w PL to normalka....jeśli autko często stoi pod marketowymi parkingami lub na parkingach gdzie jest ciasno i dużo ruchu, to takie otarcie jest tylko kwestią czasu.

Bartek, współczuję Ci bardzo :( mam nadzieję że jakoś przezwyciężysz ten kryzys :OK:

krzeszak - 2009-12-09, 18:50

Paweł J. napisał/a:
Niestety...takie rzeczy w PL to normalka....j

śmie twierdzić ze nie tylko w PL takie rzeczy się dzieją swego czasu zarobiłem spory odprysk bez mała do żywej blachy na drzwiach tylnych a wydawało by się ze FiN. cywilizowany kraj jednak nie ... oczywiście rzec się zdarzyła pod centrum handlowym :mur:
Bartek, - nie łam się chłopie szkoda zdrowia... życie jest brutalne ale pasja jest silniejsza ;)

cinek82 - 2009-12-09, 18:52

krzeszak napisał/a:
nie łam się chłopie szkoda zdrowia... życie jest brutalne ale pasja jest silniejsza ;)

O takie to ładne, ze chyba se na podpis raz wstawię :oklaski: :oklaski: :oklaski:

Bartek - 2009-12-12, 12:49

Jak trochę ochłonąłem i obejrzałem dokładnie rysę to się okazało że chyba wiem kto jest winny tej zbrodni. Niestety od wczoraj nie widziałem na osiedlu ani samochodu ani właścicielki. Jeżeli okaże się że to ona to będzie miała ciężki żywot na osiedlu bo na zwrot pieniędzy to raczej nie ma co liczyć :( Mam już dwóch chłopaczków którzy za parę złoty zrobią sobie z jej "pięknej" Mazdy 121 worek treningowy, może wtedy nauczy się szanować czyjąś własność. Ale najpierw muszę mieć 100% pewności że to ona ;)
dżodżo1986 - 2009-12-12, 13:02

nieciekawa historia, dobrze bedzie jak się upewnisz (pewnie też ma ślady, albo skoro jej teraz nie ma to maskuje te ślady), postrasz ją i niech zwróci Ci kasę za zrobienie samochodu, bo po co masz sam pałacić jak możesz mieć sprawcę, czekam na finisz sprawy, bo jak każdy z nas nie lubie parkingowych skur..... którzy coś zrobią i późiej jak najszybciej uciekają
Bartek - 2009-12-12, 13:18

Właśnie tego się obawiam, że samochód stoi już u jakiegoś lakiernika :( Jeżeli okaże się że to naprawdę ona to oczywiście najpierw będzie rozmowa o zwrocie kosztów naprawy. Ale sprawa wygląda tak że to jest kobieta z którą nie idzie się w ogóle dogadać na jakikolwiek temat, taka osiedlowa k.... społeczna której nikt nie lubi i która nie lubi nikogo. Świadków nie ma bo jak to zawsze bywa, stare baby siedziały cały dzień w oknach ale nikt nic nie widział, co innego jakby "łysy łobuz" komuś samochód zarysował, policja była by szybciej niż zdążył bym wysiąść z samochodu. Także sprawa z odzyskaniem pieniędzy wygląda nieciekawie a wiedząc kto to zrobił nie darował bym sobie jakby ten ktoś za to nie odpowiedział w ten czy w inny sposób ;) Kobiety ruszać nie wypada, zostaje odpłacenie pięknym za nadobne ;)
Vento-Łukasz - 2009-12-12, 13:32

ale jak bedziesz z nią gadał o zwrocie kasy a ona sie nie zgodzi a póżniej ktoś jej samochód zniszczy to bedziesz pierwszym podejzanym, wiec jak wiesz jaka ona jest i ze nie da rady sie dogadac wieć daj chłopakom na piwko i niech sie rozładują ;) ;)

Trzeba tępić takie k....y :]

krzeszak - 2009-12-12, 14:07

Vento-Łukasz napisał/a:
ale jak bedziesz z nią gadał o zwrocie kasy a ona sie nie zgodzi a póżniej ktoś jej samochód zniszczy to bedziesz pierwszym podejzanym,

tez jestem tego zdania ;)

Bartek - 2009-12-12, 14:13

Cytat:
Mam już dwóch chłopaczków którzy za parę złoty zrobią sobie z jej "pięknej" Mazdy 121 worek treningowy, może wtedy nauczy się szanować czyjąś własność. Ale najpierw muszę mieć 100% pewności że to ona ;)

:] ja nie jestem idiotą żeby samemu robić takie rzeczy, od tego się ma "kolegów" którzy za parę piw chętnie sobie coś pokopią ;) Przecież to jest więcej niż pewne że podejrzenia padną na mnie :P Na razie to latam po osiedlu i szukam tej Mazdy bo nie mając 100% pewności nic zrobię, nie chcę żeby znowu ktoś niepotrzebnie oberwał bo wiem jak to jest jak dostajesz wp..... za czyjeś urojenia ;)

slaw71 - 2009-12-12, 17:17

Bartek napisał/a:
Cytat:
Mam już dwóch chłopaczków którzy za parę złoty zrobią sobie z jej "pięknej" Mazdy 121 worek treningowy, może wtedy nauczy się szanować czyjąś własność. Ale najpierw muszę mieć 100% pewności że to ona ;)

:] ja nie jestem idiotą żeby samemu robić takie rzeczy, od tego się ma "kolegów" którzy za parę piw chętnie sobie coś pokopią ;) Przecież to jest więcej niż pewne że podejrzenia padną na mnie :P Na razie to latam po osiedlu i szukam tej Mazdy bo nie mając 100% pewności nic zrobię, nie chcę żeby znowu ktoś niepotrzebnie oberwał bo wiem jak to jest jak dostajesz wp..... za czyjeś urojenia ;)

chłopie,jeśli myślisz o takich rzeczach,to nie mówi się tego głośno ,a juz napewno nie wypisuje na żadnym forum.Pamiętaj że moze się znaleść zawsze jakaś uczynna osoba co zrobi screena,nie tylko my czytamy te posty.PozdroVWionka ;)

Bartek - 2009-12-12, 18:49

Faktycznie trochę za dużo napisałem wierząc że na forum sami swoi ;) Ale krew mnie zalewa za każdym razem jak patrzę na drzwi Venta i trzeba się komuś wyżalić bo w domu już mnie słuchać nie chcą :P Poza tym sprawy i tak nie było bo się okazało że samochód niestety nie ten :(
Bartek - 2010-02-12, 15:52

Nareszcie sprawy poszły po mojej myśli, po weekendzie Vento trafi na allegro. Będę chciał je sprzedać ze wszystkimi co do niego mam tzn. dwa komplety kół, audio i wszystko co jest na samochodzie i w środku (blenda us, ciemne lampy, tapicerka bagażnika etc). Z jednej strony cieszę bo planowałem to od dawna, z drugiej jednak trochę szkoda mi pracy i serca włożonego w ten samochód :(
krzeszak - 2010-02-12, 16:03

Bartek napisał/a:
Vento trafi na allegro.

co się stało ze taka desperacja ?? masz cos na oku ??

czarnysauber - 2010-02-12, 16:06

a czemu taka decyzja ?? :( masz cos juz na oku ??
Moniczka - 2010-02-12, 16:07

no co ty venciaka sprzedajesz no nie kolejny co jest z wami ludzie :evil:
a sprzedał byś ta blede us co ??

Bartek - 2010-02-12, 16:09

Przyszedł czas na zmiany ;) W zasadzie myślałem o tym już jakiś czas temu, zawsze był jeden problem - $$$. Udało się "załatwić" trochę kapitału więc można w końcu zrealizować plany. Czy mam coś na oku... może nie konkretny egzemplarz ale wybrałem już następce dla Venta. Będzie to Audi B4 z końca produkcji, mam nadzieję że V6 Quattro ale w jakiej konfiguracji się trafi to się okaże ;) Na razie trzeba odświeżyć Vento po zimie, porobić zdjęcia i czekać na kogoś kto się nim zaopiekuje :(

Moniczka napisał/a:
a sprzedał byś ta blede us co ??

Na razie zostaje na samochodzie, zawsze jest to jakiś dodatkowy gadżet przy sprzedaży. Jak nie będzie chętnych na Vento w takiej konfiguracji jak jest teraz to będę pamiętał że Byłaś nią zainteresowana ;)

piechu43 - 2010-02-12, 16:13

kurna, szkoda trochę, może nie wpadnie w ręce jakiegoś idioty :połbie:
Moniczka - 2010-02-12, 16:14

oki to daj znac
ale szkoda ze sprzedajesz ventke :(

WAFEL - 2010-02-12, 17:19

moj kolega mial b4 v6 quatro sreberko i powiem ci wstawil s line 17 zglebil i wstawil 2x strumiennice a zamiast koncowegotlumika kocowke.... jednym zdaniem ogien w szopie :faja: wyglad byl zajebisty a dzwieku nie da sie opisac powyzej 2 tys jak zaczynal sie wkrecac na obroty to az ciarki szly normalnie bajka i wogole furak fajny ale taki egzemplarz ciezko dostac na allegro nie widzialem takiego ale mam nadzieje ze ty znajdziesz cosodpowiedniego jak oddasz w dobre rece ventke :D
Vento-Łukasz - 2010-02-12, 17:44

A ile bedziesz krzyczał za swoją Ventka na allegro ??
Szkoda że sprzedajesz ale rozumiem ten dzwiek Vki robi swoje ;)

Bartek - 2010-02-12, 17:49

Chciałby dostać za nią 6tys więc na allegro pójdzie za jakieś 6,5 ;) Myślę że na tak doinwestowany samochód to nie jest dużo :(
piotr nowok - 2010-02-12, 18:02

no szkoda ze sprzedajesz ventola
piechu43 - 2010-02-12, 18:05

Bartek napisał/a:
pójdzie za jakieś 6,5

dobra cena :OK:

Buli - 2010-02-13, 15:23

ja sie nim zaopiekuje :D honde Ci dam chcesz?:D
Bartek - 2010-02-13, 20:19

Honda mnie niestety nie interesuje, ja uznaje tylko samochody grupy VAG ;) Zresztą sam chyba przekonałeś się jaka jest przepaść między Civic'em a Ventem :P
WAFEL - 2010-02-14, 10:31

dlaczego przepasc ?? ja mialem 2 lata honde c5g i mam mile wspomnienia co to tego samochodu. mialem tam 1.5 na jednopunkcie 90 km a koles w vento 2.0 mial problem mi uciec :P
Buli - 2010-02-14, 11:30

Bartek napisał/a:
Zresztą sam chyba przekonałeś się jaka jest przepaść między Civic'em a Ventem :P
nic mi nie mow ja Cie prosze:)

mimo tego ze brak polotu ma vento co do predkosci nawet z silnikiem 2.0 w vento civic Sobie napewno poradzi:)

Bartek - 2010-02-14, 16:59

WAFEL napisał/a:
dlaczego przepasc ?? ja mialem 2 lata honde c5g i mam mile wspomnienia co to tego samochodu. mialem tam 1.5 na jednopunkcie 90 km a koles w vento 2.0 mial problem mi uciec :P

Tutaj przyspieszenie nie ma nic do rzeczy, znajomy ma VI gen 1.4Is i robi moje Vento jak chce ale komfort jazdy i wykończenie wnętrza w tych chamskich plastikach jest nieporównywalny do VW ;)

piotr nowok - 2010-02-14, 17:03

to furaka oddaj do tapicera i tez bedziesz mial nieporownywalnie :P
WAFEL - 2010-02-14, 17:05

Bartek tu ci przyznam racje co do wnetrza to bez komentarza :faja: a tak to jest spoko
Rafik - 2010-02-14, 19:36

No szkoda Bartuś ze sprzedajesz ventla :( no ale cóż i tak trzeba czasami... Ale kawał dobrej roboty w niego włozyłe s bo naprawde super wygląda :)
Bartek - 2010-02-15, 14:40

http://allegro.pl/item924...gl_1_8_lpg.html
Bartek - 2010-02-21, 19:29

Przy okazji próby sprzedaży Venta zrobiłem parę świeżych fotek. Tak Vento prezentuje się teraz:

piotr nowok - 2010-02-21, 19:32

no szkoda ze chcesz go sprzedac bo naprewde ladny jest
WAFEL - 2010-02-21, 19:36

mam taki sam lakierek :P ale moj sie tak ladnie nie prezentuje :(
piechu43 - 2010-02-21, 19:45

normalnie IGŁA :oklaski:
Bartek - 2010-02-21, 19:51

piotr nowok napisał/a:
no szkoda ze chcesz go sprzedac bo naprewde ladny jest

Ostatnio jeszcze raz przemyślałem wszystko na spokojnie i doszedłem do wniosku że to jest jedyne rozsądne wyjście. Wiem że jak Vento zostanie to znowu pójdzie w niego sporo grosza bo plany związane z tym samochodem były (są :P ) bogate a mając pieniądze na ich realizację znowu nie będę spał po nocach myśląc co jeszcze można kupić do Ventyla :P Kurcze jak widzę co się dzieje jak chce się sprzedać taki samochód to żal mi d.... ściska, władowałem w nie więcej niż chce za nie dostać a ludzie dzwonią z takimi propozycjami że płakać się chce. Wolę więc stracić to co wydałem do tej pory, sprzedać ten samochód i kupić coś co zostanie ze mną na bardzo długo (bo nie oszukujmy się, 75KM to nie jest szczyt moich marzeń a na zabawy w swapy nie mam warunków, pieniędzy, czasu, nerw :( ) niż brnąć w to dalej i później znowu się wkur...... :( Nie ma co się łamać, jak sprzedam to Vento to zobaczymy co z tego wyjdzie bo poza namiętnym przeglądaniem B4 Quattro na allegro zacząłem ostatnio wpisywać tam frazę Vento VR6 :P

piechu43 napisał/a:
normalnie IGŁA :oklaski:

Do igły to mu brakuje trochę, ale samochód ma 16 lat więc cudów się spodziewać nie można. Myślę że jak na swój wiek to trzyma się nieźle ;)

WAFEL - 2010-02-21, 19:55

trzyma sie bardzo dobrze Bartek :D
czarnysauber - 2010-02-21, 22:30

Bartek napisał/a:
zacząłem ostatnio wpisywać tam frazę Vento VR6 :P

trzymamy kciuki bys znalazl fajnego ventla w VR ;)

Lwomati - 2010-02-22, 04:53

Bartek napisał/a:
na allegro zacząłem ostatnio wpisywać tam frazę Vento VR6

to długo musisz wpisywać żeby znaleźć coś ciekawego. Chyba z audi pójdzie szybciej i bezboleśnie :P

Jeszcze z miesiąc i samochody będą się lepiej sprzedawały ;) zawsze w marcu jest takie bum na auta.

piotr nowok - 2010-02-22, 17:34

bartek moim marzeniem tez nie jest 90 a nie sprzedaje bo nikt mi nie da kasy co wsadzilem w furaka jedno napewno zaluje ze nie kupilem od razu vr ale sie nie poddam i ja bede napewno swapa robil tylko jak dojde do kasy :D
zlotykamil - 2010-02-22, 18:52

korde jak na niego patrze to łezka sie kreci i gdybym nie miał auta to bym je od ciebie sam kupił - sprobuje na mowic znajomego bo szuka auta - żeby tylko do jakiegos buraka nie trafił :(
a i jeszcze jedno jak zamienisz go na B4 to ci nie wybacze w życiu - wolał bym juz zardzewialego nawet w kolo ventka od tego przykrego audi - pomyśl chłopie sa lepsze furki - a te 2.6 wcale nie powala na kolana jezdzilem takim audi - ale ta krowe ciezko jednak bujnac pozatym ciezko też wyciagnąc noge z pod pedału gazu :mur: ;)

Bartek - 2010-02-25, 18:40

Cytat:
a i jeszcze jedno jak zamienisz go na B4 to ci nie wybacze w życiu - wolał bym juz zardzewialego nawet w kolo ventka od tego przykrego audi - pomyśl chłopie sa lepsze furki - a te 2.6 wcale nie powala na kolana jezdzilem takim audi - ale ta krowe ciezko jednak bujnac pozatym ciezko też wyciagnąc noge z pod pedału gazu :mur: ;)

To jest jeszcze kwestia otwarta, Audi chcę kupił głownie ze względu na blachę i podwójny ocynk. Myślę że 150 czy 174 KM będą w miarę żwawe i pozwolą się sprawnie przemieszczać, a dźwięk V6 zrekompensuje fakt faktem smutny wygląd B4 :P Inna sprawa że znalezienie samochodu z dużym silnikiem w tym przedziale cenowym nie jest takie łatwe, Vent VR6 jak na lekarstwo, Golf jakoś mi nie pasuje, Passat B4 mi się nie podoba a innej grupy niż VAG nawet nie biorę pod uwagę :P No ale nie ma co gdybać, najpierw muszę sprzedać jedno żeby myśleć o drugim a to też jest ciężkie zadanie do wykonania :P Zainteresowanie niby jest, praktycznie codziennie dostaje jakiś telefon a jeszcze nikt nie oglądał Ventyla na żywo :P

Bartek - 2010-02-28, 13:50

Miałem dzisiaj pierwszą wizytę zainteresowanego bo ciężko nazwać go kupcem. Facet jechał 300km, pooglądał lakier, poskarżył się że widać ślady rdzy na błotnikach (w 16 letnim samochodzie o zgrozo!), otworzył maskę i nie wiem jakim cudem stwierdził że samochód ma najechane dużo więcej niż jest na liczniku :diabełek: Ja tego nie rozumiem, jak można po wyglądzie silnika stwierdzić jaki on ma przebieg ?? Żeby chociaż go odpalił, posłuchał, przejechał się wtedy bym zrozumiał ale po wyglądzie silnika stwierdzić że licznik jest cofany ?? I tak "kupiec" zrobił 300km i po 5 minutach ruszył w drogę powrotną :oklaski:
WAFEL - 2010-02-28, 13:52

hehe jaki dzban :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Mati_89 - 2010-02-28, 14:21

No to kupiec widac konkretny ;)
cinek82 - 2010-02-28, 14:29

To na pewno był jakiś znawca tematu :diabełek:
czarnysauber - 2010-02-28, 14:33

pewnie chciał sie w niedziele z domu wyrwac :diabełek: :diabełek:
Lwomati - 2010-02-28, 15:04

poszedł do kościoła i znalazł się w Płocku :diabełek:
piotr nowok - 2010-02-28, 20:12

albo baba go z domu wywalila :P
krzeszak - 2010-02-28, 20:24

po prostu chciał pozwiedzać...wypad weekendowy za miasto :diabełek:
levis521 - 2010-02-28, 20:37

ja kolegę namawiałem na twojego ventyla ale on mówi ze mocy trochę mało. :połbie:
Rafik - 2010-02-28, 21:09

no to konkretny gosciu chuck norris nawet tak nie potrafi a on spojrzy na silnik i od razu wie co bylo robione w przeszlosci to był Bóg Vento :poklon: :poklon:
piechu43 - 2010-03-01, 07:04

Panowie dajcie spokój :P jak się ktoś wróblem urodzi, to kanarkiem nie umrze :D :D :D
Wvojtek - 2010-03-01, 16:49

he he to był kupiec gołodupiec
zrobił weekendowy wypad do płocka :faja:

krzeszak - 2010-03-01, 17:36

Bartek- było mu chociaż w ryja przyłożyć żeby nie było ze na darmo jechał :diabełek:
Bartek - 2010-03-01, 17:51

Hehe, Panowie tak szybko odjechali że nie zdążyłem nawet zapytać co takiego on pod tą maską zobaczył ;) Podejrzewam że naoglądał się za dużo TVN Turbo, tam czasami dają świetne porady i pewnie było pokazane jak po wyglądzie silnika określić jego przebieg ;)
piotr nowok - 2010-03-01, 18:51

bartek to bylo swietne z tvn :D
czarnysauber - 2010-03-01, 19:15

Bartek napisał/a:
naoglądał się za dużo TVN Turbo,

Bartek, a to moye TEDE byl ??

piechu43 - 2010-03-01, 19:54

a ja widziałem jak jeden "GOŚĆ" mierzył wszystkie szczeliny suwmiarką w Fiacie Brava 96r. mojego sąsiada :D :D :D

lałem na tarasie normalnie :P

Bartek - 2010-03-11, 14:53

Vento sprzedane, pojechało pod Wrocław dokładnie do Ludowa Śląskiego. Kupił go lakiernik więc będzie mu dobrze ;) Temat do zamknięcia. Jak pojawi się coś nowego to na pewno się pochwale.
vwkrzysio - 2010-03-11, 15:27

:beczy: :beczy: :beczy:
Vento-Łukasz - 2010-03-11, 15:32

Nom szkoda ze pozbyłeś sie pieknego Ventylka :beczy:
A za czym bedziesz teraz sie oglądał ?? Może kolejne troche młodsze Vento ?? ;)

piotr nowok - 2010-03-11, 15:45

no szkoda ale jak tak musialo byc to trudno czekamy na nowy nabytek ;)
Bartek - 2010-03-11, 16:04

Vento-Łukasz napisał/a:
A za czym bedziesz teraz sie oglądał ?? Może kolejne troche młodsze Vento ?? ;)

Następne Vento raczej nie wchodzi w grę, nie chcę wałkować od nowa tego samego tematu ;) Tak jak pisałem wcześniej chcę coś co będzie miało pod maską co najmniej 150KM. Najbliższa mi opcja to Audi 80 B4 V6 Quattro, rozważam też BMW E36 325 lub 328 w ostateczności Ibizę z ABF'em pod maską ;) Ale co będzie to życie pokaże, na razie trzeba wykupić bilet miesięczny na autobus :P

Arcaj - 2010-03-11, 17:15

Bartek napisał/a:
pojechało pod Wrocław

namierzam go :diabełek:

Bartek napisał/a:
Ludowa Śląskiego

nie znam miejscowości jest taka? :mur:

Bartek - 2010-03-11, 18:54

Hehe, chyba jest ;) http://maps.google.pl/map...=N&hl=pl&tab=wl
Rafik - 2010-03-11, 19:06

No szkoda ale gratuluje sprzedania ventki i zycze owocnych poszukiwan autka sa teraz szukam i wiem ze to nic latwego :mur:
zlotykamil - 2010-03-11, 19:35

szkoda vozidła bo mi sie naprawde podobała twoja furka .....- ale cuż życze porzednej nowe furki ;)
Arcaj - 2010-03-11, 20:03

to mam do niego 37 km :P Jeśli pozwoli kiedyś do niego podjadę.
Piszpan - 2010-04-02, 21:31

Arcaj napisał/a:
to mam do niego 37 km :P Jeśli pozwoli kiedyś do niego podjadę.

ja mam jeszcze bliżej :) ... do Wrocławia zawsze przejeżdżam przez Ludów Polski

Arcaj - 2010-04-02, 21:40

Piszpan powiedz może coś więcej o tym samochodzie bo stary właściciel z chęcią by się dowiedział no i my też. Jakieś mody miał nowe czy całe autko? Opowiadaj
Piszpan - 2010-04-02, 22:32

Arcaj napisał/a:
Piszpan powiedz może coś więcej o tym samochodzie bo stary właściciel z chęcią by się dowiedział no i my też. Jakieś mody miał nowe czy całe autko? Opowiadaj
wszystko wyglądało OK ... widziałem go tylko przez chwilkę , zaobserwowałem również blende US ale z tego co widzę to była
Bartek - 2010-04-04, 07:02

Kontaktowałem się niedawno z nowym właścicielem i z tego co wiem Vento ma się bardzo dobrze ;) Na dzień dobre dostało polerkę lakieru i parę nowych części (wszystko to co każdy ogarnięty kierowca wymienia zaraz po zakupie ;) ). Nabywca jest zadowolony z samochodu więc można się tylko cieszyć że coś w co włożyło się tyle serca nie poszło w zapomnienie ;)
Piszpan - 2010-04-04, 08:00

Bartek, czyli co będę miał nowego kolegę na forum z mojej okolicy :)
Mati_89 - 2010-04-04, 09:06

Bartek, a mówiłes żeby zalogował sie na forum?? :D
Bartek - 2010-04-04, 09:20

A tego to już nie wiem, wlepki na szybach więc jak nowy właściciel będzie miał ochotę się zarejestrować to adres zna ;)
piotr nowok - 2010-04-04, 11:13

tyle fajnie ze nowy nabywca dba bi jak ja golfa sprzedale to w krotkm czasie skrzynia wyskoczyla oeju brak suchy az plakac mi sie chce bo tez dosc sporo przy nim zrobilem a to jeszcxe byla moja 1 furka :(
Arcaj - 2010-10-25, 20:26

dziś widziałem venciaka i powiem, że trafił w dobre ręce
Bartek - 2010-10-26, 15:17

Coś więcej na ten temat można ? Kontakt z nowym właścicielem się urwał a ciekawy jestem jak Ventyl żyje :]
Rafik - 2010-10-26, 15:29

Arcaj, jak bedzie3sz mial okazje porob jakies fotki bo tez ciekawy jestem co z ventlem sie dzieje bardzo mi sie podoba to vento :D
Arcaj - 2010-10-26, 17:03

poszedł niżej
jakieś duże koło w ruchu nie widziałem
chyba bi w lampie i to wsio co zauważyłem

Vento-Łukasz - 2010-10-26, 23:00

Cytat:
poszedł niżej
jakieś duże koło w ruchu nie widziałem
chyba bi w lampie i to wsio co zauważyłem

no to dobrze ze ventylek sie dalej rozwija i to w dobrym kierunku :)

Bartek - 2010-10-27, 14:41

Czyli Vento dostało to co miało dostać u mnie :] BMW jeździ mi się bardzo dobrze, jest czym depnąć i RWD daje sporą frajdę z jazdy (czego nie mogłem napisać o moim Vencie) a mimo wszystko do Venta bym chętnie wrócił, sentyment do tego auta będę miał zawsze :(