Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Hyde Park - cyfra +

szwagier - 2008-11-12, 19:01
Temat postu: cyfra +
witam serdecznie i zaczne od pytanka
mam takie pytanko
posiadam w domu cyfre+ i chcę ją podzielić na 3 telewizory, i tu moje pytanie.
Jaki Spliter polecacie do tego przeszczepu ?? ??

cinek82 - 2008-11-12, 19:53

Hmm, właśnie dzisiaj chciałem to samo pytanie zadać, niedługo zamieniam jeden pokój na dwa i chciałbym też takie coś zrobić. I jeszcze jedno. Bo nie chciałbym w drugim pokoju telewizorni zakładać tylko pod kompa podłączyć, to chyba bym musiał mieć jakąś kartę TV. Ale ja się na tym nie znam. Poradźcie coś :prosi:
szwagier - 2008-11-12, 20:19

tak przeszukując fora znalazłem to
Wszystko się da zrobić.
Potrzebne Ci będą:
konwerter TWIN(podwójny)-ok.60zł
splitter-ok.100zł
kabelek telefoniczny
dekoder(najlepiej pionieer lub phillips,które dawała cyfra.Splitter o którym wspominam działa z tymi dekoderami)-tutaj cena zależy od modelu -od ok.180 do ok.450
Z tego co wiem roździelenie karty cyfry w tym samym lokalu mieszkalnym jest legalne

troche kosztowna operacja

cinek82 - 2008-11-12, 20:34

No właśnie tez tak przeglądałem Allegro w poszukiwaniu spliterów i to kurde drogie jest cholercia. :nerwus: W najgorszym wypadku kupię kartę TV do kompa i podłączę sobie w sypialni antenę naziemną (z niej mam 6 programów). Zobaczymy może ktoś coś dopomoże. :faja:

Hmm, takie cuś znalazłem: http://allegro.pl/item471...fra_gratis.html Ciekawe jakby to zagrało. :mysli:

szwagier - 2008-11-12, 20:45

mam coś w tym stylu i za h**** nie łapie kanałów
moge ci nawet gratis oddać
jednak co karta tv wewnętrzna to jednak wewnętrzna

spyro - 2008-11-12, 21:52

Też kiedyś o tym myślałem, sporo czytałem gadałem i w końcu pozostałem przy telewizji kablowej, bo z tym jest sporo zachodu i i tak ciągle same problemy - wiele osób tak mi właśnie skwitowało pomysł dzielenia sygnału z Cyfry i innych cyfrowych sat-tv.
szwagier - 2008-11-12, 21:53

jak się ma kablówke to tak ale jak nie to trzeba kombinować