|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Hyde Park - Felgi
sebastian - 2008-11-13, 12:44 Temat postu: Felgi Moi drodzy, od jakiegoś czasu chodzą za mną takie felgi:
Fakt, że może nie są rewelacyjne, ale jakoś dziwnie mi się spodobały. Szukam takich właśnie, ale 13" - by zimą na nich hulać. Widzial kiedyś ktoś takowe w jakiejś przystępnej cenie?
spyro - 2008-11-13, 20:24
fuj... Poza tym 13stki na zimę - za małe to. Ja to myślę już drugi rok nad zakupem 15stek na zimę - większe koło lepsza przyczepność.
Paweł J. - 2008-11-13, 21:31
sebastian, seryjne 14-stki (blaszaki) odpowiednio pomalowane mogą być o niebo lepsze...
sebastian - 2008-11-14, 12:03
Ojj, no jakoś i się spodobały
spyro napisał/a: | Poza tym 13stki na zimę - za małe to |
Niestety, mam już oponki 13-tki i póki ich nie wykończę, to zmieniać nie będę na większe. A tylko dlatego chciałem te fele, bo przynajmniej ładniej się prezentują to moich stalówek, tych z Golfa II na seryjnych kołach, takie całe pełne - to dopiero fuuj
Tygrysisko napisał/a: | seryjne 14-stki (blaszaki) odpowiednio pomalowane mogą być o niebo lepsze |
Masz rację - też mi się podobają, jak łądnie pomalowane, nałożone te pierścienie, to prawie jak by alusek był - z daleka tego nie widać
Paweł J. - 2008-11-14, 12:07
sebastian napisał/a: | Masz rację - też mi się podobają, jak łądnie pomalowane, nałożone te pierścienie, to prawie jak by alusek był - z daleka tego nie widać |
Ja mam bez tych nakładanych pierścieni...
W tym roku cos pokombinuję kolorystycznie...mam w planie felgę pomalowac na czarno i zrobić srebrny rant...widziałem takie zestawienie na ventylku i mi się spodobało.
krzeszak - 2008-11-14, 12:26
Tygrysisko napisał/a: | seryjne 14-stki (blaszaki) odpowiednio pomalowane mogą być o niebo lepsze... |
chodzi wam panowie o cos takiego zapewne:
moje są już ciut podciuchane ale i tak z daleka prezentują sie jak alumki, uroku dodają te wąskie kołpaki
spyro - 2008-11-16, 19:14
krzeszak napisał/a: | chodzi wam panowie o cos takiego zapewne: | ja mam takie, ale chciałbym je zrobic jak Gavel - na czarno, wtedy efekt jest naprawdę fajny.
Gavel - 2008-11-18, 09:02
Tylko że ja mam inny wzór stalówki (i dekla też) niż ta co pokazał Krzeszak.
I nieskromnie powiem że moja stal mi się bardziej podoba
krzeszak - 2008-11-18, 14:20
Gavel, -,a te Twoje stalówki to oryginał? bo moje na bank ,mam 2 takie samiuśkie komplety ,ale czarnych i z takim dekielkiem to nie widziałem jeszcze ...przynajmniej w vento
Gavel - 2008-11-18, 14:24
felgi i dekle oryginał
tyle że czarny kolor zawdzięczają mi
krzeszak - 2008-11-18, 14:41
Gavel napisał/a: | felgi i dekle oryginał |
a nie czasem od golfa III kombi???
Paweł J. - 2008-11-18, 15:38
krzeszak napisał/a: | a nie czasem od golfa III kombi??? |
Z tego co widziałem to w ventach były na bank 2 rodzaje stalówek:
takie jak u Krzeszaka z podłużnymi dziurami takie jak u mnie z okrągłymi wpadającymi w trójkąt:
spyro - 2008-11-18, 21:45
Gavel napisał/a: | moja stal mi się bardziej podoba | ja tam wole moje aluminium niż Twoja stal
A na poważnie muszę w końcu kupić jakieś aluśki na zimę. A narazie ciągle mykam na letnich bo zimy coś nie widać.
Paweł J. - 2008-11-19, 10:29
spyro napisał/a: | aluśki na zimę |
Ulalaaaa...no to furka w każdym sezonie będzie dopieszczona.
spyro - 2008-11-19, 23:57
Ale narazie aparat zapłonowy zabrał ładny komplecik alufelg ;(
|
|