|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - 60% hamowania ?
Ventyl22 - 2008-12-08, 19:58 Temat postu: 60% hamowania ? Witam Ventkarzy.Mam problem z hamulcami.Odpowietrzałem układ i cały czas z tylnego lewego koła leci powietrze ? Dlaczego ? Hamulec najpierw zdeczka wpada i dalej już hamuje .Jaki płyn do hamulcy laliście? Dali mi DOT4 a czytałem w knidze że DOT3 jest zalecany ?pomóżcie ...Wina pompy czy mechanizmu regulatora siły hamowania ? Moja Ventka 93'1.9TD
Paweł J. - 2008-12-08, 20:06
Ventyl22, a ubywa Ci płynu
może masz cylinderek zapieczony
sebastian - 2008-12-09, 12:52
DOT 4 leje się. Kiedyś był tylko DOT 3, 4 nie było, więc temu napisane tak jest w książce. A to, ż epowietrze leci... Najprawdopodobniej masz wyjechane uszczelniacze przy pompie hamulcowej, lub przy cylinderku i dlatego cały czas powietrze leci. Przypadek znajomy, jak jeszcze pracowałem w sklepie moto. gdzie był zaraz obok warsztat. Gośc przyjechał z usterką, że mu źle hamuje. No to najpierw odpowietrzyli mu układ, ale dalej to samo. Wymienil tarcze, klocki, szczęki i dalej to samo, wzięli się za wymianę przewodów hamulcowych - bez skutku. Jak nie pomoże wymiana symeringów przy pompie to już albo pompa albo nie wiedzą co. wymienili se uszczelniacze i jak ręką odjął.
Ventyl22 - 2008-12-09, 22:01
to samo stwierził mój ojciec jutro śmigam po zestaw naprawczy d pompy i zobaczymy
|
|