Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Diesel - Elektryka cos Świruje

Michcik - 2008-12-09, 20:06
Temat postu: Elektryka cos Świruje
Witam Wszystkich, mam taki problem:

W neidziel wieczorkiem zauwazylem ze w moim Ventylku rok 94 silnik AAZ cos sie z elektryka dzieje nie cacy, mianowicie jak wlaczam podgrzewanie tylnej syby to nie dzialaja mi el. lusterka i szyby z przodu, tylne normalne cacy działają. Jeszcze cos nie tak jest ze stopami bo raz są 2 cacy swiecą a innym razem juz tylko jeden, nie wiem pewnie to sie dziej od jakiejs zwary trylko nie moge wykminic gdzie, Mieliscie mzoe podobny problem??

POMOCY :( (

Buli - 2008-12-09, 21:27

moze wystarczy kaputer zresetowac?? odłacz akuumulator na pare min:) strzelam nie miałem nigdy takiego problemu:)
Michcik - 2008-12-09, 23:06

akumulator był odłączany, ten patent przeniosłem z ojca audicy, tam kasowalem tak blędy z Turbiny. U mnie to nie dziala probowałem;/
sebastian - 2008-12-09, 23:47

Hmm... Był na forum poruszany podobny całkiem problem. Na początki zobacz bezpieczniki. Ja o tym pisałem, ale również napisał autor problemu: kupić porządne bezpieczniki, a nie kupione w biedronce, czy tesco. To przede wszystkim najpierw trzeba sprawdzić.
Michcik - 2008-12-10, 00:46

bezpieczniki tez juz sprawdzalem bo czytalem ten temat, ja mysle ze to gdzies jakas zwwwara moze byc;/ tylko od czego i gdzie ;/
bradley - 2008-12-10, 12:12

Musisz przejzec cala wiazke od szybki od lusterek. Mozliwe, ze w przelotkach miedzy drzwiami kable od lusterek przetarly sie i tam jest zwarcie.
Buli napisał/a:
moze wystarczy kaputer zresetowac

Najpierw musialby on tam byc.... ;)

borek19851 - 2008-12-10, 19:20

miałem podobny problem wyciągnij wszystkie bezpieczniki i na nowo powsadzaj mi to pomogło
Michcik - 2008-12-10, 22:11

ok jutro wszystko przejzew dzis mialem zamiar zobaczyc wszystko u siebie w szkole na kompie przez OBD ale nie mialem czasu nawwet qrde ;/ jutro zobacze wszystko jeszcze raz dzieki borek19851,
pablomed - 2008-12-10, 22:45

Problem jest dziwny i wydaje mi się że dotyczy któregoś złącza masowego, czyli nie zwarcie a brak dobrego styku, jest taki wieniec ze złączkami na lewo od skrzynki bezpieczników mocowany do blachy i tam n\bym najpierw rączki wsadził. Usterka światła stopu będzie odrębna
Michcik - 2008-12-11, 00:19

dzieki dzieki tam jeszcze nie szperałem jutro albo w piatek wieczorkiem cos tam poszukam moze cos sie wwyjasni dzieki pablomed,
Michcik - 2008-12-14, 18:06

sprawdzałem wiązke masową i bezpieczniki, wszystko jest OK z tym wszystkim a elektryka nadal swiruje ":( ;/ :młotek: :pała: