|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - świszcze przez drzwi;/
zlotykamil - 2008-12-15, 22:12 Temat postu: świszcze przez drzwi;/ witam jestem nowy na forum, choć dużo rzeczy sie dowiedziałem i mi sie przydały już wcześniej-dzieki
mam problem z drzwiami w mojej księżniczce - lewe przednie opuściły się i świszcze mi nad głową;/ nie bardzo wiem jak je wyregulowac -zawiasy są ustawione jak trzeba nic wiecej sie nie da.
Czy konieczne jest ściąganie przedniego błotnika żeby dostać sie do pozostałych śrób przy zawiasach?
Może ktoś już miał podobny problem? I zna tajemnice wyregulowania drzwi?
dodam że to nie wina żadnych kolizji i obszurek;p
Paweł J. - 2008-12-15, 22:23
zlotykamil napisał/a: | I zna tajemnice wyregulowania drzwi? |
http://www.vwvento.org/porady/drzwi/
mi tez czasami delikatnie świszcze od prawych, przednich drzwi, ale tylko przy silnym wietrze bocznym lub na wprost wiejącym i przy prędkości 95+km....
ale to bardzo delikatne objawy....
Buli - 2008-12-15, 22:24
a czy drzi ci sie ciezko zamykaja ze twierdzisz ze sie opusciły?? ja tak mam ale mi jakos tak przez uszczelke napierdala powietrze przy wiekszej predkosci...
szwagier - 2008-12-15, 22:25
Buli napisał/a: | a czy drzi ci sie ciezko zamykaja ze twierdzisz ze sie opusciły?? ja tak mam ale mi jakos tak przez uszczelke napierdala powietrze przy wiekszej predkosci... |
no właśnie bo jeżeli drzwi są w odpowiedniej pozycji to po pierwsze sprawdź czy uszczelka nie jest sparciałaiła
niby piszesz że się opuściły,a tak jeszcze jedno pytanie, masz szyby elektruczne czy na korbke??
Paweł J. - 2008-12-15, 22:29
zlotykamil, a spróbuj obkleić drzwi taśmą izolacyjną w miejscu styczności z uszczelka. Może to coś pomoże...
theority - 2008-12-15, 22:33
A najlepiej niech przeszuka forum bo na temat opuszczonych drzwi całkiem sporo się wypowiadaliśmy. Blacha drzwi dostaje po dupie jak się o drzwi opierasz i pęka przez co zawias dolny wchodzi w drzwi coraz głębiej. ot cala filozofia. Ja już mam pospawane
Paweł J. - 2008-12-15, 22:39
theority napisał/a: | Ja już mam pospawane |
Bądź co bądź ktoś musiał zrobić poradę
szwagier - 2008-12-15, 22:50
http://rapidshare.com/fil...iam_PL.pdf.html
od strony 301 masz o drzwiach
zlotykamil - 2008-12-15, 23:13
super:D dzieki tygrysisko -browara wisze:) o to mi chodziło
jednak bez sciągania nadkola sie nie obejdzie - ale spawać nie trzeba...uffff
pozdro:D
zlotykamil - 2008-12-15, 23:22
szwagier buli - drzwi sie poprostu opuściły - to nie jest wina uszczelek ani szyb
przykład dokładnie jak u theorityego http://www.vwvento.org/porady/drzwi/
dzieki za zainteresowanie;)
theority-> w twoim fachowym instruktarzu najbardziej podoba mi sie punkt.......*browarek...:D:D
pozdro;)
theority - 2008-12-15, 23:27
Tygrysisko napisał/a: | Bądź co bądź ktoś musiał zrobić poradę |
no ba A bo porada wynikła z braku półautomatu w tamtej chwili
zlotykamil napisał/a: | theorityego |
Hehehe, widzę że wciąż kombinujecie
zlotykamil napisał/a: | w twoim fachowym instruktarzu najbardziej podoba mi sie punkt.......*browarek...:D:D |
No to podstawa przy tej robocie Aha dodam jeszcze że jak będziesz błotnik przykładał z powrotem to daj na łączenie silikon lub inny łącznik
Paweł J. - 2008-12-16, 08:00
theority napisał/a: | łączenie silikon lub inny łącznik |
tutaj na łączeniu z progiem
theority - 2008-12-16, 09:52
Tygrysisko napisał/a: | tutaj na łączeniu z progiem |
nie tyle na łączeniu (choć tam też się przyda), co od strony komory silnika.
|
|