Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - świszcze przez drzwi;/

zlotykamil - 2008-12-15, 22:12
Temat postu: świszcze przez drzwi;/
witam :) jestem nowy na forum, choć dużo rzeczy sie dowiedziałem i mi sie przydały już wcześniej-dzieki :brawa:
mam problem z drzwiami w mojej księżniczce - lewe przednie opuściły się i świszcze mi nad głową;/ nie bardzo wiem jak je wyregulowac -zawiasy są ustawione jak trzeba nic wiecej sie nie da.
Czy konieczne jest ściąganie przedniego błotnika żeby dostać sie do pozostałych śrób przy zawiasach?
Może ktoś już miał podobny problem? I zna tajemnice wyregulowania drzwi?
dodam że to nie wina żadnych kolizji i obszurek;p

Paweł J. - 2008-12-15, 22:23

zlotykamil napisał/a:
I zna tajemnice wyregulowania drzwi?

http://www.vwvento.org/porady/drzwi/

mi tez czasami delikatnie świszcze od prawych, przednich drzwi, ale tylko przy silnym wietrze bocznym lub na wprost wiejącym i przy prędkości 95+km....

ale to bardzo delikatne objawy....

Buli - 2008-12-15, 22:24

a czy drzi ci sie ciezko zamykaja ze twierdzisz ze sie opusciły?? ja tak mam ale mi jakos tak przez uszczelke napierdala powietrze przy wiekszej predkosci...
szwagier - 2008-12-15, 22:25

Buli napisał/a:
a czy drzi ci sie ciezko zamykaja ze twierdzisz ze sie opusciły?? ja tak mam ale mi jakos tak przez uszczelke napierdala powietrze przy wiekszej predkosci...

no właśnie bo jeżeli drzwi są w odpowiedniej pozycji to po pierwsze sprawdź czy uszczelka nie jest sparciałaiła
niby piszesz że się opuściły,a tak jeszcze jedno pytanie, masz szyby elektruczne czy na korbke??

Paweł J. - 2008-12-15, 22:29

zlotykamil, a spróbuj obkleić drzwi taśmą izolacyjną w miejscu styczności z uszczelka. Może to coś pomoże...
theority - 2008-12-15, 22:33

A najlepiej niech przeszuka forum bo na temat opuszczonych drzwi całkiem sporo się wypowiadaliśmy. Blacha drzwi dostaje po dupie jak się o drzwi opierasz i pęka przez co zawias dolny wchodzi w drzwi coraz głębiej. ot cala filozofia. Ja już mam pospawane ;)
Paweł J. - 2008-12-15, 22:39

theority napisał/a:
Ja już mam pospawane ;)

Bądź co bądź ktoś musiał zrobić poradę ;)

szwagier - 2008-12-15, 22:50

http://rapidshare.com/fil...iam_PL.pdf.html
od strony 301 masz o drzwiach

zlotykamil - 2008-12-15, 23:13

super:D dzieki tygrysisko -browara wisze:) o to mi chodziło
jednak bez sciągania nadkola sie nie obejdzie - ale spawać nie trzeba...uffff
pozdro:D

zlotykamil - 2008-12-15, 23:22

szwagier buli - drzwi sie poprostu opuściły - to nie jest wina uszczelek ani szyb
przykład dokładnie jak u theorityego http://www.vwvento.org/porady/drzwi/
dzieki za zainteresowanie;)
theority-> w twoim fachowym instruktarzu najbardziej podoba mi sie punkt.......*browarek...:D:D
pozdro;)

theority - 2008-12-15, 23:27

Tygrysisko napisał/a:
Bądź co bądź ktoś musiał zrobić poradę ;)

no ba :D A bo porada wynikła z braku półautomatu w tamtej chwili :P

zlotykamil napisał/a:
theorityego

Hehehe, widzę że wciąż kombinujecie :P

zlotykamil napisał/a:
w twoim fachowym instruktarzu najbardziej podoba mi sie punkt.......*browarek...:D:D

No to podstawa przy tej robocie :D Aha dodam jeszcze że jak będziesz błotnik przykładał z powrotem to daj na łączenie silikon lub inny łącznik ;)

Paweł J. - 2008-12-16, 08:00

theority napisał/a:
łączenie silikon lub inny łącznik ;)

tutaj na łączeniu z progiem ??

theority - 2008-12-16, 09:52

Tygrysisko napisał/a:
tutaj na łączeniu z progiem ??

nie tyle na łączeniu (choć tam też się przyda), co od strony komory silnika.