|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - Vento 1,8 wskażnik paliwa opadł
eros662 - 2008-12-20, 19:18 Temat postu: Vento 1,8 wskażnik paliwa opadł Witam. Tak jak w temacie wskazówka poziomu paliwa przez jakiś czas zawiesiła się i wskazywała ze bak jest do połowy pełen. Potem po zatankowaniu opadła całkowicie jakby zbiornik był pełen nawet zbyt pełen bo wskazówka wyszła na czarne pole. Zna ktoś przyczyne i sposób jej naprawy tzn tej usterki?? No i przy okazji jak dojśc do pompy paliwa jesli w bagażniku jest zamontowana w kole butla gazowa?? czy tylko poprzez wymontowanie zbiornika???
Paweł J. - 2008-12-20, 21:40
eros662 napisał/a: | Zna ktoś przyczyne i sposób jej naprawy tzn tej usterki?? |
pewnie pływak się zawiesił...
eros662 napisał/a: | No i przy okazji jak dojśc do pompy paliwa jesli w bagażniku jest zamontowana w kole butla gazowa?? |
od środka bagola się dokopiesz.
eros662 - 2008-12-22, 12:11
Nom temat do zamknięcia. Usterka zlokalizowana i naprawiona a mianowicie wystarczu\yło odłączyc zegary i ponownie podłączyć
100P - 2008-12-26, 13:50
to ja musze to samo zrobić. bo u mnie wcale od jakiegoś roku nie działa wskazówka poziomu paliwa patrzyłem w bagatku odkręcając tą metalową pokrywkę i do pływaka mi wcale prąd nie dopływa- na zapłonie. nie wiem czemu. miał ktoś juz z tym problem?
|
|