Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - nie działają liczniki

świercz - 2006-07-19, 10:23
Temat postu: nie działają liczniki
w week byłem zobaczyć moje Vento - 1.9 D 1993
auto w dobrym stanie i jak na taki mułowaty silnik to ma niezłego kopa
:) , ale coć mnie zaniepokoiło - NIE DZIAŁAJĄCE LICZNIKI!!! :evil:

Czy mógł ktoś przy nich grzebać - np. cofać licznik?
Czy może padły jakieś bezpieczniki - jeśli takie istnieją do liczników :) :roll:

Co o tym sądzićie?????

spyro - 2006-07-19, 11:37

To gdzie ty to vento zostawiłeś, że masz podejżenia, że ktoś grzebał w nim?

Najpierw sprawdż wtyczkę, która jest za licznikiem, może wogóle nie jest podłączona... Albo poprostu nie do końca styka (u mnie tak było nie wiadomo czemu, samo się zrobiło...).

świercz - 2006-07-19, 11:51

spyro napisał/a:
To gdzie ty to vento zostawiłeś, że masz podejżenia, że ktoś grzebał w nim?

:lol: ja dopiero je kupuje! :mrgreen: - chyba powinienem dodac.

auto przyjechało na lawecie z belgii i od razu miałem okazje je oglądać - zrobiliśmy dwie rundki z kumplami i niby wszystko ok tylko te licznieki nie działają. o! i np. szyber-dach też nie.....
Auto zostało u tego znajomego który mi je sprowadził i ma go doprowadzić do stanu idealnego.

na auto z 1993 roku 148tys km - to chyba coś mało czy nie???? -

ps. kompletnie nie znam się na autach :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

spyro - 2006-07-19, 11:56

świercz napisał/a:
to chyba coś mało czy nie

Ano mało, ale każde auto przyjeżdżające z zachodu ma dziwnym trafem max 150 000 km, takze ja w to nie wierzyłbym za bardzo... Poza tym dziwne z tym licznikiem, czemu nie działa... Zanim je kupisz powienienś dokłądnie wszystko sprawdzić, żeby się nie okazało potem, że będziesz żałował...

[ Dodano: 2006-07-19, 11:56 ]
Ano zapomniałem dodać, że jak już kupisz Ventkę to zrób fotki i zapraszamy do Klubu!

marmarmarek - 2006-07-20, 20:00

Cytat:
Ano mało, ale każde auto przyjeżdżające z zachodu ma dziwnym trafem max 150 000 km

oj Spyro... ;) -moja Ventka miala 230 tys... (wiem, ze duzo jak przyjechala do Polski-ale tez przynajmniej moge sadzic, ze to przebieg realny-nie skrecony) a co do tego diesla-a jak wyglada kierownica-mocno wytarta? a fotele-jak autko ma duzo przekulane, to moga juz byc poprzecierane, no i jeszcze zoabcz na pedal sprzegla jak mocno wytarta jest guma na nim (np z mojego juz zleciala...) -to takei orientacyne rzeczy odnosnie przebiegu ;) ale w sumie-jak to Vento mial jakis dziadek i uzywal tylko w niedziele, to mogl duzo nie nakulac... :) a 1.9 suchy diesel-wcale taki mulowaty nie jest... :)

świercz - 2006-07-21, 09:03

tak wszystko o czym piszesz sprawdzałem - i własnie nie jest wytarte - pedały modły być wymienieane,a nie sądze bo jednak troszke były przytarte (naprawde lekko) a najbardziej zadziwiła mnie tapicerka - nic nie wytarta.
spyro - 2006-07-21, 15:11

to może i ma ten przebieg, ale jak w niedziele pojechałem na giełdę to się usmiałem, nie było jednego auta, które miałoy więcej jak 150 tys km... Daltego też ptrzę na takie okazje z przymrużeniem oka, ale zawsze zdarzy się rodzynek :-)
świercz - 2006-07-27, 08:22

auto już kupione :)
w srodku nic nie jest przetarte ani powycierane - każdy kto go widzi mówi że nie pomyślałby że ma już ponad 12lat. ojciec i zresztą inni stwierdzili że silnik tak chodzi jakby rzeczywiście ktoś dużo nim nie jeździł. w środku przwie w ogóle nie słychać że to diesel. kurcze ale jestem zadowolony z tego autka!!!!
do tego każdy mówi "ale ładniutkie to ventko!!!- fajowa linia i w ogóle" ;)
extra nie? :lol:

Gavel - 2006-07-27, 09:17

No pewnie że extra :!: :!: :)
Cieszymy się razem z Tobą :D
Teraz zostaje Ci tylko zrobić i przesłać pare fotek tego cuda i będziesz pełnowartościowym Klubowiczem.

marmarmarek - 2006-07-27, 10:50

super :) cieszymy sie razem z Toba
spyro - 2006-07-27, 11:33

Gratulacje i prześlij fotki + opis auta na e-mail Klubowy i będziesz Klubowiczem!!!
Pozdrówki.