|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Zaśpelka...??
CINO - 2009-01-04, 00:25 Temat postu: Zaśpelka...?? Otóż mam problem bo zaczyna mi się robić dziura w podłodze :O. Za fotelem pasażera normalnie mam mokry filc..... Czy co to tam jest na tej podłodze. Byłem w sklepie i powiedziałem im że mam tam dziurę i że chce tą gumę co mam z drugiej strony samochodu. To powiedzieli że mam sobie spisać numerek i przyjść do nich :/. A że nie mam kanału ani garażu.... To jest mały problem. Może pomożecie mi?? Bo jeszcze trochę i będę miał dziurę w posadzce !!!
Paweł J. - 2009-01-04, 08:33
CINO napisał/a: | Bo jeszcze trochę i będę miał dziurę w posadzce ! |
Nie chce Cię martwić ale jak tą zaślepkę wyjmiesz i obczyścisz to może sie okazać że sporo blachy sie posypie.
W lecie to samo robiłem z furką gdyż te zaślepki łapały mi wody to troszkę się tam tego zbierało....ale ja tak zrobiłem że teraz te zaślepki są zalepione z obu stron...tzn wywaliłem zaślepki zabezpieczyłem podłogę od spodu...potem od wewnątrz w tych miejscach gdzie są zaślepki....potem znowu je założyłem i znowu z obu stron zabezpieczyłem kilka razy także nic tam się nie przedostaje....co z tego wyjdzie-nie wiem...puki co jest ok....najwyżej wstawię 4 płaty blachy w miejsce gdzie wszyscy nogi trzymają i po sprawie.
Niestety...już dwóch dziurek się dorobiłem ....tzn wokół zaślepek podgniło....i jak zacząłem czyścić to nawet sporawe dziury się porobiły i niestety trzeba było spawać.
Narazie u mnie się to trzyma po tym zabezpieczeniu oby tak już na dłuuuuugo zostało.
a tu mam foty tej zaślepki.
numer nie jest cały widoczny ale jego końcówka to 266
potem postaram się pójść do garażu i zobaczę....może czegoś tam się doczytam...co przy moim zawiasie jest możliwe
CINO - 2009-01-04, 12:00
Ja nie mam w ogóle tej gumy... jest po prostu zwyczajnie dziura na kilka cm... Jak patrzyłem u kolegi na kanale to od spodu większej dziury nie ma. I dlatego chce jak najszybciej to zdobyć.
Paweł J. - 2009-01-04, 12:03
CINO napisał/a: | Jak patrzyłem u kolegi na kanale to od spodu |
ale ta dziura jest idealnie okrągła nie ma wżerów itp
CINO - 2009-01-04, 12:06
Tygrysisko napisał/a: | CINO napisał/a: | Jak patrzyłem u kolegi na kanale to od spodu |
ale ta dziura jest idealnie okrągła nie ma wżerów itp |
Patrząc od spodu jest okrągła. Natomiast patrząc od góry jest lekko zardzewiała ale jako tako stukałem i dziura nie wypadła.
Paweł J. - 2009-01-04, 12:08
no to musisz to dobrze obczyścić z obu stron....zabezpieczyć i dopiero w tedy zakładać zaślepkę....bo jeśli tej rdzy nie usuniesz to szybko to miejsce poleci.
CINO - 2009-01-04, 12:17
Tygrysisko napisał/a: | no to musisz to dobrze obczyścić z obu stron....zabezpieczyć i dopiero w tedy zakładać zaślepkę....bo jeśli tej rdzy nie usuniesz to szybko to miejsce poleci. |
Nie no wiadomo. Ale najpierw muszę dostać tą zaślepkę. Jutro podskoczę do sklepu Pewnie ta końcówka tego numeru pomoże. Napisze co mi powiedzieli.
CINO - 2009-01-18, 21:35
To są zaślepki które szukałem... Jest ich 15 sztuk pod cały samochodem Chyba zaraz jadę do kumpla je wymienić
numer katalogowy 1K0 899 185 a na zaślepce miałem 102 266 01
Jeśli kogoś to interesuje to cena za sztukę z vw to 1 PLN
spyro - 2009-01-18, 21:46
CINO napisał/a: | Jeśli kogoś to interesuje to cena za sztukę z vw to 1 PLN | nie zawsze w ASO sa ceny kosmos, czasem trafi się =taki rodzynek.
|
|