|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - Wężyk paliwowy....
Lwomati - 2009-01-06, 15:32 Temat postu: Wężyk paliwowy.... Cześć,
Mam problem z wężykiem zasilającym i powrotnym od paliwa. Dzisiaj na mrozie -19 stopni samochód w prawdzie odpalił, ale.... od gazowania przewód zasilający zaczął pryskać paliwem na lewo i prawo. Uciąłem kawałek tego przewodu i teraz jest ok, ale przewód powrotny rozsypał mi się w ręku, zapewne ze starości. Moje pytanie co wybrać? Pytałem w ASO VW i oba kosztują 320 zł brutto więc troszkę za dużo. Natomiast w POLMOZBYCIE zapewne podobne przewody cięte na metr kosztują 10 zł za sztukę.
siergiejjg - 2009-01-06, 15:41
sprobuj najpierw tyc tanszyc..nic nie powinno sie stac...jezeli zdadz a egzamin zaoszczedzisz sianko..jezeli nie to strata bedzie niewielka...
Lwomati - 2009-01-06, 15:50
też tak myślę... kupię tańszy, pojeździ się troszkę i ocenię. Tak tylko napisałem do mądrych głów, żebyście opinię wystawili, może mieliście podobny przypadek
siergiejjg - 2009-01-06, 15:57
wiesz jezeli masz siano na zbyciu to bierz odrazu ten z aso...lecz czy sie oplaca...jezeli tamten bedzie git to kupa siana zostaje w kiermanie
Paweł J. - 2009-01-06, 19:13
O kurcze...nie wiedziałem że w VR-ce jest taki gruby przewód paliwowy chyba sporo cieczy nim przepływa.
Mi też się posypał przewód paliwowy....tylko że u mnie jest cieniutki więc nie wiem czy jest porównanie....rozsypał się w ten sposób że benzyna kapała na rozgrzany kolektor wydechowy i się spod maski dymiło....tak czy siak kupiłem zwykły przewód ze sklepu na metry....w życiu bym się w takie ceny z ASO nie bawiła....no chyba że w VR-ce to inna szkoła jazdy....ale ja bym od tańszego zaczął....zaryzykujesz te 10 zł ale mozliwe że 300 zostanie w kieszeni.
siergiejjg - 2009-01-07, 00:07
2 do zera na korzysc tanszego
Buli - 2009-01-07, 00:30
bierz ten za 10 zł hehe:D
Lwomati - 2009-01-07, 14:01
dzięki chłopaki, i tak nie chciałem wydawać kasy na ten z ASO bo to porażka, więc dzisiaj kupię ten taniutki...
Lwomati - 2009-01-07, 14:02
Tygrysisko napisał/a: | O kurcze...nie wiedziałem że w VR-ce jest taki gruby przewód paliwowy chyba sporo cieczy nim przepływa.
|
on tylko na pozór jest taki gruby wewnątrz to zwykłe 8 mm. A odnośnie przepływu, to dużo paliwa przepływa, bo jak mi się posypał to wylało mi się z pół baku i wszystko poleciało na alternator, dobrze że się nie zapalił
Buli - 2009-01-07, 14:03
i bardzo dobrze:) pozdrawiam i oby było wszystko w jak najlepszym pozadku:)
|
|