|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - nie działa podświetlenie panelu deski rozdzielczej
japodraza - 2006-07-20, 22:47 Temat postu: nie działa podświetlenie panelu deski rozdzielczej Dzisiaj zauważyłem że nie działa podświetlenie deski rozdzielczej, nic nie świeci na n iej - pewnie któryś bezpiecznik sie przepalił. nie miałem czasu dzisiaj patrzeć i szukać, jeżeli ktoś wie który to numer bezpiecznika odpowiada za podświetlenie będę zobowiązany jak się podzieli ze mną tą wiadomością. Pozdrawiam!
Gavel - 2006-07-20, 23:09
nr 3 - "Oświetlenie zestawu wskaźników i tablicy rozdzielczej" - 10 A
spyro - 2006-07-22, 02:25
Ogólnie jak zdejmiesz klapkę od bezpieczników i ją odwrócisz to masz wszystko opisane który od czego...
japodraza - 2006-07-22, 21:16
Po pierwsze tam pisze po niemiecku, no a ja biegły w tym nie jestem ale to już na boku. Z tym podświetleniem problem się rozwiązał. Ostatnio mało jeździłem w nocy więc nie widziałem że nie ma podświetlenia i jak już pisałem ja zobaczyłem jego brak oczywiście szukałem przyczyny w bezpiecznikach, bo dziwne że nagle wszysto wysiadło, a tu szwagier przekręca rególację od intensywności świattła w podświetleniu i nastała jasność. Jaki człowiek jest ograniczony. Albo moje dzieci albo nawet ja sam bawiłem się tym na dniu i nie skojarzyłem tego w nocy kiedy brakło światła. Problem jest już rozwiązany. dzięki wszystkim za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam i wciskam wam "Pomógł" za dobre chęci i faktyczną pomoc. Japodraza
Gavel - 2006-07-22, 21:23
dzieki za punkcika
Problem rozwiązałeś (a właściwie Twój szwagier) wzorowo
A co do tej klapki to o ile pamiętam to na mojej były napisy i w niemieckim i w angielskim
spyro - 2006-07-23, 11:30
Też dzięuję za POMÓGŁ i właśnie sprawdziłem u siebie w aucie i na tej klapce są napisy w obu języlach - niemieckim i angielskim, także już w angielskim to można coś wydedukować CO prawda uczyłem się niemieckiem przez cała szkołe, ale jak wiadomo studia ogłupiają językowo i teraz za dużo jie pamiętam. Na szczęście z angielskiego więcej mi zostało...
Gavel - 2006-07-23, 12:12
spyro napisał/a: | ale jak wiadomo studia ogłupiają językowo | Z własnego doświadczenia potwierdze. Na studiach to się języka nie nauczysz. No chyba że to są jakieś studia językowe
Nie mieckiego miałem może z 2 lata w LO i nie pamiętam dosłownie nic. Z angielskiego to nawet rozszerzoną maturę zdałem na 4, ale studia dosłownie uwsteczniają jak samemu się gdzieś na jakieś kursy nie zapiszesz. Ostatnio jak jeździliśmy po lasach rowerami to zaczepił nas jakiś anglik i coś tam pytał. Niby rozumiałem co do mnie mówił ale jak przyszło do mojej odpowiedzi to napociłem się niemiłosiernie. Takich prostych mi słówek brakowało że pewnie dzieci w podstawówce lepiej by się dogadały
spyro - 2006-07-23, 13:33
Skąd ja to znam... Poważnie idą cna studia angielski miałem opanowany do perfekcji a niemieckim dobrze się posługiwałem, a teraz? Leci film na niemieckiej stacji a ja nie wiem o czym oni mówią Z angielskim na szczęście ciągle mam styczność w necie i wszystko jest w porządku ja mam coś przeczytać, ale jak już mam coś zagadnać to zaczyna się męka bo ciągle mi najprostszych słówke brakuje...
pikus - 2007-04-07, 22:14 Temat postu: Brak oświetlenia tablicy rozdzielczej i nawiewow Witam!
Co powiecie na taki problem: swiecilo bez problemu i od razu wszystko zgaslo i widze ciemnosc - bezpiecznik sprawdzony i nic. Gdzie szukac przyczyny?
Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-04-11, 17:55 ]
zaroweczka od podswietlenia zapalniczki i popielniczki robila male zwarcie - naprawione
[ Dodano: 2007-04-11, 17:56 ]
zaroweczka od podswietlenia zapalniczki i popielniczki robila male zwarcie - naprawione
|
|