Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - wyjecie prowadnicy

darek110 - 2009-01-19, 14:22
Temat postu: wyjecie prowadnicy
--------------------------------------------------------------------------------

witam koledzy .uzylem opcji szukaj ale nie moge znalezc odpowiedzi na to jak wyjac prowadnice z linka bo mi poszla i mam juz odpowiednia ale nie chce czegos popsuc szyber mam od 10 min w domu

tomek87 - 2009-01-19, 14:46

darek110, tu masz takie sprawozdanie ze zdjeciami jak wszystko zrobic po kolei tylko troche kiepsko tlumaczony opis z rosyjskiego ;) http://74.125.43.102/tran...WZy6LQ6fH6D3C6w
darek110 - 2009-01-19, 17:24

dzieki aby ja wyciagnac nalezy odkrecic silniczek i pociagnac ,wyjdzie bez problemow :rotfl:
bradley - 2009-04-24, 14:47

I mnie dzis to dosieglo : ((

Mialem normalnie uchylony szyberdach chcialem otworzyc go na osciez a tu szyber sie zamknal, troche zapadla sie szyba i ani drgnie. Dalem jeszcze raz uchyl, potem otworz calosc i sie otworzyl. Zamknalem szybera i od tej chwili tylko sie uchylal ale otworzyc na calosc sie nie chcial. A pozniej to i uchylic sie nie mogl. Tzn. uchylal sie ale podczas zamykania krzywo sie zamykal. Patrzac od przodu auta to z lewej strony byl wyzej niz z prawej (lewa sie ruszala, a prawa zero reakcji). Scyzorykiem recznie przesunalem taki plasticzek i szyber sie schowal. A ja musze rozebrac calosc jutro i sie glowic :)
Jakies propozycje defektu? I ile moze to kosztowac (w czesciach zamiennych). I czy jest mozliwosc dorobienia zepsyutych czesci np. na tokarce, frezarce