|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Tuning - Czy grozi mandat za takie podświetlenie podwozia ??
kosmi - 2009-01-26, 20:58 Temat postu: Czy grozi mandat za takie podświetlenie podwozia ?? Jestem bardzo ciekaw bo niby coś tam z tymi światłami u nas nie bardzo jest że można mieć , chodzi mi o to
http://moto.allegro.pl/it...y_led_blue.html
cinek82 - 2009-01-26, 21:07
Mandat jak mandat, ale najgorsze że mogą Cię koledzy wyśmiać. Mi to się nie podoba i chyba już nie modne.... Na tuningu się nie znam ale już długo nie widziałem takiego czegoś zainstalowanego w aucie
theority - 2009-01-26, 23:28
jak już to polecam pełne neony a nie ledy. Swego czas kupiłem jedną lampę 40 cm ale nawet ją się nie nacieszyłem bo mi ją brat zbił
Ja tam lubie takie neony, ale odpowiednio dobrane pod kolor i długość auta i byle nie ledy!
misiek - 2009-01-26, 23:33
mieć to możesz tylko w czasie ruchu pewnie nie możesz używać, to tak jak z antyradarami, posiadanie jest nie karalne, natomiast używanie już tak. Co do tych lampek to mnie się to nie widzi... Jeśli już to załóż podświetlenie z LED-ów wewnątrz furacza
kosmi - 2009-01-26, 23:37
a co możecie polecic chodzi mi o to że chce gdzie mam sprzegło hamulec i gaz zeby tam było podświetlenie ale nie wiem jak i co najlepiej wstawic
theority - 2009-01-26, 23:44
misiek napisał/a: | mieć to możesz tylko w czasie ruchu pewnie nie możesz używać, to tak jak z antyradarami, posiadanie jest nie karalne, natomiast używanie już tak |
no dokładnie tak jak piszesz
kosmi napisał/a: | a co możecie polecic chodzi mi o to że chce gdzie mam sprzegło hamulec i gaz zeby tam było podświetlenie ale nie wiem jak i co najlepiej wstawic | A mogę wiedzieć w jakim celu chcesz podświetlać pedały?
spyro - 2009-01-26, 23:52
A najlepsza jest fotencja w tej aukcji:
I do takiej właśnie fury pasuje podświetlanie podwozia.
bradley - 2009-01-27, 00:01
Cytat: | A mogę wiedzieć w jakim celu chcesz podświetlać pedały? |
Moze nie widzi gdzie naciskac gaz albo hamulec
theority - 2009-01-27, 00:07
spyro napisał/a: | A najlepsza jest fotencja w tej aukcji: | i to są właśnie chyba takie Ledy jak pokazał kosmi. Ja wolę styl z f&f
bradley napisał/a: | Moze nie widzi gdzie naciskac gaz albo hamulec |
Może i nie, ale nie wiem po czemu to ma służyć w praktyce Pamiętam że sporo osób kiedyś tak miało ...
spyro - 2009-01-27, 00:16
theority napisał/a: | Pamiętam że sporo osób kiedyś tak miało ... | no bo na to byl czas parę latek temu ale się skończył już.
theority - 2009-01-27, 00:19
spyro napisał/a: | no bo na to byl czas parę latek temu ale się skończył już. |
Zaprawdę powiadam Wam: i na to czas wróci
Z modą jest tak że ona jest jak bumerang, pojawia się i znika
Michcik - 2009-01-27, 00:53
mam podobne podswietlenie ale w srodq na nogi, miga w rytm muzyki. Nawet fajnie to wyglada, ale co do ledow to nie wiem jak to bedzie wygladalo na podwoziu, wedlug mnie to delikatny lipton, nie lepiej zalozyc pelne neony???
kosmi - 2009-01-27, 12:45
a chce te podświetlenie bo po 1 fajnie wygląda a po 2 wygodniej sie jezdzi ale chce kolor nie zadne niebieskie czy czerwone tylko taki mocny bialy podchodzacy pod kolor niebieski moze wiecie o jaki mi chodzi
theority - 2009-01-27, 18:06
kosmi napisał/a: | a po 2 wygodniej sie jezdzi |
to nie pamiętasz gdzie masz nogi że musisz na nie patrzeć? ;>
Paweł J. - 2009-01-27, 18:23
mnie to by takie podświetlanie drzaźniło w nocy....
spyro - 2009-01-27, 23:08
Cytat: | mnie to by takie podświetlanie drzaźniło w nocy.... |
Dokładnie. Ja mam podświetlenie nóg w aucie, ale nie diodami, bo wyglada to tak sobie tylko zimnymi katodami, tak samo bagażnik. Ale używam tego raz na sto lat przy spocikach itp, czyli lansik Bo do jazdy to lipa straszna, robi sie w środku jasno i przeszkadza to w prowadzeniu auta nocą.
|
|