Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Tuning - Czy grozi mandat za takie podświetlenie podwozia ??

kosmi - 2009-01-26, 20:58
Temat postu: Czy grozi mandat za takie podświetlenie podwozia ??
Jestem bardzo ciekaw bo niby coś tam z tymi światłami u nas nie bardzo jest że można mieć , chodzi mi o to

http://moto.allegro.pl/it...y_led_blue.html

cinek82 - 2009-01-26, 21:07

Mandat jak mandat, ale najgorsze że mogą Cię koledzy wyśmiać. Mi to się nie podoba i chyba już nie modne.... Na tuningu się nie znam ale już długo nie widziałem takiego czegoś zainstalowanego w aucie :faja:
theority - 2009-01-26, 23:28

jak już to polecam pełne neony a nie ledy. Swego czas kupiłem jedną lampę 40 cm ale nawet ją się nie nacieszyłem bo mi ją brat zbił :(
Ja tam lubie takie neony, ale odpowiednio dobrane pod kolor i długość auta i byle nie ledy!

misiek - 2009-01-26, 23:33

mieć to możesz tylko w czasie ruchu pewnie nie możesz używać, to tak jak z antyradarami, posiadanie jest nie karalne, natomiast używanie już tak. Co do tych lampek to mnie się to nie widzi... Jeśli już to załóż podświetlenie z LED-ów wewnątrz furacza ;) ;) ;) ;)
kosmi - 2009-01-26, 23:37

a co możecie polecic chodzi mi o to że chce gdzie mam sprzegło hamulec i gaz zeby tam było podświetlenie ale nie wiem jak i co najlepiej wstawic
theority - 2009-01-26, 23:44

misiek napisał/a:
mieć to możesz tylko w czasie ruchu pewnie nie możesz używać, to tak jak z antyradarami, posiadanie jest nie karalne, natomiast używanie już tak

no dokładnie tak jak piszesz ;)

kosmi napisał/a:
a co możecie polecic chodzi mi o to że chce gdzie mam sprzegło hamulec i gaz zeby tam było podświetlenie ale nie wiem jak i co najlepiej wstawic
A mogę wiedzieć w jakim celu chcesz podświetlać pedały?
spyro - 2009-01-26, 23:52

A najlepsza jest fotencja w tej aukcji:

I do takiej właśnie fury pasuje podświetlanie podwozia.

bradley - 2009-01-27, 00:01

Cytat:
A mogę wiedzieć w jakim celu chcesz podświetlać pedały?

Moze nie widzi gdzie naciskac gaz albo hamulec :P

theority - 2009-01-27, 00:07

spyro napisał/a:
A najlepsza jest fotencja w tej aukcji:
i to są właśnie chyba takie Ledy jak pokazał kosmi. Ja wolę styl z f&f ;)

bradley napisał/a:
Moze nie widzi gdzie naciskac gaz albo hamulec :P

Może i nie, ale nie wiem po czemu to ma służyć w praktyce :P Pamiętam że sporo osób kiedyś tak miało ...

spyro - 2009-01-27, 00:16

theority napisał/a:
Pamiętam że sporo osób kiedyś tak miało ...
no bo na to byl czas parę latek temu ale się skończył już.
theority - 2009-01-27, 00:19

spyro napisał/a:
no bo na to byl czas parę latek temu ale się skończył już.

Zaprawdę powiadam Wam: i na to czas wróci :D
Z modą jest tak że ona jest jak bumerang, pojawia się i znika ;)

Michcik - 2009-01-27, 00:53

mam podobne podswietlenie ale w srodq na nogi, miga w rytm muzyki. Nawet fajnie to wyglada, ale co do ledow to nie wiem jak to bedzie wygladalo na podwoziu, wedlug mnie to delikatny lipton, nie lepiej zalozyc pelne neony???
kosmi - 2009-01-27, 12:45

a chce te podświetlenie bo po 1 fajnie wygląda a po 2 wygodniej sie jezdzi ale chce kolor nie zadne niebieskie czy czerwone tylko taki mocny bialy podchodzacy pod kolor niebieski moze wiecie o jaki mi chodzi
theority - 2009-01-27, 18:06

kosmi napisał/a:
a po 2 wygodniej sie jezdzi

to nie pamiętasz gdzie masz nogi że musisz na nie patrzeć? ;>

Paweł J. - 2009-01-27, 18:23

mnie to by takie podświetlanie drzaźniło w nocy....
spyro - 2009-01-27, 23:08

Cytat:
mnie to by takie podświetlanie drzaźniło w nocy....

Dokładnie. Ja mam podświetlenie nóg w aucie, ale nie diodami, bo wyglada to tak sobie tylko zimnymi katodami, tak samo bagażnik. Ale używam tego raz na sto lat przy spocikach itp, czyli lansik ;) Bo do jazdy to lipa straszna, robi sie w środku jasno i przeszkadza to w prowadzeniu auta nocą.